Şimdi Ara

***MAVİ EKRAN HATALARI ,NEDENLERİ,ÇÖZÜM YOLARI***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KARŞIYAKA NAZ BİLGİSAYARDAN TÜM KULLANICILARA YARARLI BİLGİLER…
    www.naz.com.tr
    info@naz.com.tr

DURMA HATALARI

STOP 0X0000000A
    Bu durma hatası genellikle bir donanım veya yazılım uyumsuzluğu sorununu gösterir.Bu mesaj özellikle çekirdek kipi bir proses veya sürücü fazla yüksek olan bir kesme talebi seviyesindeki (interrupt request level –IRQ) yada erişim izni olmayan bir bellek konumuna erişmeye çalıştığında ortaya çıkar.
    Kısa bir süre önce yenibir sürücü yüklendiyse onu önceki bir sürümüne geri sarmak için device menager kullanabilirsiniz.
    1device menager içinde probleme neden olduğunu düşündüğünüz cihazı sağ toklayarak properties komutunu verin
    2 driver sekmesine geçerek roolback driver düğmesini tıklayın.
    Sürücünün eski bir sürümü mevcutsa Windows onu bu sürüme geri sarar.eski bir sürüm mevcut değilse cihaz üreticisinden yeni bir sürücü edinerek sorunlu cihazın sürücüsü olarak bunu kullanmanız gerekir.

STOP 0X0000001E
    Bu hata işletim sistemi çekirdeğinin geçersiz veya bilinmeyen bir işlemci talimatı algıladığını gösterir.bu problem için en yaygın gerekçeler şunlardır:
    Firmware uyumsuzlukları
    Bozuk bir cihaz veya servis
    Uygulama bellek sızması
    Yetersiz disk alanı
    Üçüncü parti bir uzaktan denetim programı.

STOP 0X00000024
    Bu problem sürekli ise,kontrol edilecek şey arızalı veya yanlış çalışan donanım olmalıdır.bu hataya neden olan en yaygın donanım sorunları aşağıdadır.
    Yanlış çalışan bir ide denetleyicisi
    Bozuk bir ide kablosu
    Yanlış çalışan bir scsı denetleyicisi
    Bozuk bir scsı kablosu
    Bozulma gerekçesi olarak yazılımıda hemen elemeyin.sisteme kısa bir süre önce bir yazılım kurulduysa bakmanız gereken ilk yer budur.
    Disk birleştiricileri
    Virüs tarayıcıları
    Yedekleme hizmet programları

STOP 0X0000002E
    Bu hata genellikle bir sistem donanımı arızasını gösterir.bu hataya neden olabilecek cihazlar aşağıda belirtilmiştir.
    Ram
    Kart üzerindeki bellek(L2 tampon bellek)
    Video ram
    Anakart
    Uyumsuz donanım
    Sabit disk

STOP 0X0000003F
    Bu hata sistemin sayfa tablosu başlıklarının (page table entries-PTEs) tükendiğini gösterir.
    Buna aşağıdaki problemlerden biri neden olabilir.
    Bozuk bir cihaz sürücüsü belleği yanlış yönetiyordur
    Sistem yoğun biçimde I/O transferi yapıyordur
    Bir uygulama uygunsuz biçimde büyük miktarda çekirdek belleği ayırıyordur.

STOP 0X00000050
    Bu hata, talep edilen veriler bellekte bulunmadığında ortaya çıkar.bu sayfa hatasına sistem belleği hataları neden olur ve bir sabit disk arızasıyla doğrudan ilişkili değildir.kısa bir süre önce sisteme ram eklendiyse problemin gerekçesi budur.bu hataya neden olabilecek diğer arızalar şunlar olabilir.
    Ana bellek
    L2 tampon bellek
    Video ram

STOP 0X00000077
    Bu hataya neden olabilecek tamel gerekçeler şunlardır.
    Disk bozulması-chkdsk komutu ile düzeltmeye çalışın.
    Disk donanım arızası-0x00000024 hatasına dair ayrımda belirtilen tüm disk donanımlarını kontrol edin
    Sabit diskte bozuk sektörler.
    Virüs enfeksiyonu.
    Gevşek veya yerinden çıkmış güç veya veri kabloları.

STOP 0X00000079
    Bu hata donanım soyutlama katmanı ile bilgisayarın çekirdek tipi uyuşmadığında ortaya çıkarbunada genellikle farklı bir donanıma sahip bir sistemden alınan System State yedeğinin geri yüklenmesi neden olur.

STOP 0X0000007A
    Bu hata kodu sanal bellekte çekirdek verileri sayfasının bulunmadığını gösterir.
    Bu hatanın temel gerekçeleri şunlardır:
    Diskteki bozuk sektörler
    Bellek donanımı(ram,L2 tampon bellek,video ram)
    Disk kabloları
    Scsı sonlanması
    Disk denetleyicisi
    Virüs enfeksiyonu

STOP 0X0000007F
    Bu hataya genellikle sistem kartı veya ram belleği gibi ilgili donanımlarda bir arıza çıkması neden olur.
    Bu hatanın nedenleri:
    Anakart arızaları bellek bozulması veya yazılım problemleri
    Arızalı işlemci

STOP 0X0000009F
    Bu problem tutarsız veya beklenmeyen (açık olması beklenirken kapalı olması gibi) bir güç durumunda olan bir cihaz sürücüsünden kaynaklanabilir.bu problemler aşağıdaki güç durumu geçişlerinde yaşanabilir.
    Bekleme kipine geçer veya bu kipten çıkarken
    Kış uykusu kipine geçer veya bu kipten çıkarken
    Sistem kapatılırken
    Bu hata Windows sertifikalı olmayan çok sayıda kablosuz NIC sürücüsünde görülmüştür.bu problemi gidermek için,işletim sisteminiz için en güncel sürücüyü temin etmek amacıyla cihaz üreticisine başvurun.başka bir alternatifte sürücünün Microsoft tarafından sayısal olarak imzalanıp imzalanmadığını kontrol etmektir.imzalanmamış bir sürücünün yüklenmesi ,bu sürücünün Microsoft tarafından işletim sistemiyle uyumlu olmadığını gösterir.sürücü kısa bir süre önce güncellendiyse device menager kullanarak sürücüyü eski sürümüne geri sarabilirsiniz.

STOP 0XBE
    Bu hata mesajı karşılaşılan problemi açık bir biçimde ifade eder.salt okunur olan belleğe yazma girişiminde bulunulmuştur.bu hataya aşağıdaki bileşenlerdeki arızalar neden olabilir.
    Bir donanım cihazı
    Bir donanım cihazı sürücüsü
    Cihaz firmware.

STOP 0*000000D8
    Bu hata sistemin sayfa tablosu başlıklarının tükendiğini gösterir.Buna aşağıdaki nedenlerden biri neden olabilir.
    Bozuk bir cihaz yöneticisi belleği yanlış yönetiyordur.
    Sistem yoğun bir biçimde 1/0 transferi yapıyordur.
    Bir uygulama uygunsuz bir biçimde büyük miktarda çekirdek belleği ayırıyordur.

STOP 0*000000ED
    Bu hata mesajı problemin gerekçesini açık biçimde belirtir.Sistem çalışmaya başlaya bilmesi için çalışma hacmine erişememektedir.Bu hatanın kesin nedeni fiziksel diske erişimdeki bir donanım problemidir.Aşağıda bu problemin en sık karşılaşılan gerçekleri yer alıyor.
    Hasar görmüş bir sabit disk
    Güç gelmeyen bir sabit disk
    Disk aktarımını desteklemeyen uygunsuz disk kabloları

STOP 0*000000F2
    Kesme fırtınalarına çok farklı problemler neden olabilir ve bu yüzden en fazla hava durumu kadar ön görülebilirlerdi.Bir kesme fırtınası tetiklendiğinde bunun nedeni belirli bir cihazın bir kesme talebini serbest bırakamamış olmasıdır.Bu serbest bırakma hatasına da aşağıdaki problemler neden olabilir.
    Kötü yazılmış bir cihaz sürücüsü
    Bir cihaz arızası
    Bir cihaz firmware problemi

STOP 0*0000021A
    Bu hataya çok sayıda özgün problem neden olabilir.olası problemlerin bazıları aşağıda belirtilmiştir.
    Üçüncü parti bir uygulama veya cihaz sürücüsü hatası
    Sistem dosyalarına uygunsuz güvenlik ayarlarının uygulanması
    Sistem dosyası uyuşmazlığı

STOP 0*00000221
    Bu mesaja aşagıdaki problemler neden olabilir.
    Arızalı ram
    Bozuk takas dosyası
    Disk bozulması
    Hatalı veya bozuk bir sürücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazbil -- 19 Ekim 2006; 16:58:28 >

• SAGOLUN COK MAKBULE GECTİ GERCEKTEN
  • ya KARDEŞ SAOLASINDA SADECE BUKADARMI ?
  • Ellerine saglık
  • hayır sadece bu kadar değil

http://aumha.org/win5/kbestop.htm adresinde tüm mavi ekran hatalarıyla ilgili detaylı bilgi mevcut.

Ayrıca kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla hazırladığım bir proje var. İsteyen arkadaşlar websitemdeki Analiz rehberi ile mavi ekran hatalarını analiz edebilir ve daha sonra ilk verdiğim adresteki hata kodlarıyla karşılaştırarak sorunlarını çözebilirler.

Bu arada Naz Bilgisayar'a teşekkürler...
  • süper bilgiler saol
  • slm arkadaşlar faydalı olabildiysek ne mutlu bize bu arada diğer hata kodlarını ve çözüm yollarınıda kısa bir süre içinde ekliycem iyi çalışmalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.BAYA YARARLI OLDU
  • güzel paylasım cok sagol walla
  • eee simdi benim pc ye mavi ekan cıkıyo hemen reset atıyo okuyamıyorum bile bu noluyo bilen varmı:P
  • bu arada rekalmını yapmışsın fakat forumda en çok karşılaşılan sorundur sanırım mavi ekran büyük çoğunluğa yardımcı olur bu yazdıkların
  • 0x0000008E:ERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
    (Click to consult the online MSDN article.)
    A kernel mode program generated an exception which the error handler didn’t catch. These are nearly always hardware compatibility issues (which sometimes means a driver issue or a need for a BIOS upgrade).

BEYLER BİRİSİ ŞUNU ÇEVİREBİLİR Mİ
    STOP 0X0000008E VE STOP 0X00000050 HATASI ALIYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 19 Ekim 2006; 21:11:36 >
  • slm dostum 0x00000050
    bu hata taleb edilen veriler bellekte bulunmadığında ortaya çıkar.bu sayfa hatasına sistem belleği hataları neden olur ve bir sabit disk arızasıyla doğrudan ilişkili değildir. bilgisayarına kısa bir süre önce ram eklediysen problem bu olabilir.eğer değilse probleme neden olan belleği bulman gerekir.
    bu sayfa hatasına aşağıdaki bileşenlerin arızalanmasıda neden olabilir
    ana bellek
    L2 tampon bellek
    video ram
  • quote:

Orjinalden alıntı: nazbil

slm dostum 0x00000050
    bu hata taleb edilen veriler bellekte bulunmadığında ortaya çıkar.bu sayfa hatasına sistem belleği hataları neden olur ve bir sabit disk arızasıyla doğrudan ilişkili değildir. bilgisayarına kısa bir süre önce ram eklediysen problem bu olabilir.eğer değilse probleme neden olan belleği bulman gerekir.
    bu sayfa hatasına aşağıdaki bileşenlerin arızalanmasıda neden olabilir
    ana bellek
    L2 tampon bellek
    video ram

bana hata 50 deil E8 lazım
  • gerek kalmadı kendim buldum
    http://support.microsoft.com/kb/827663/tr
  • eywalla dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.