Şimdi Ara

PS3 Kırmızı ışık sorunu çözüm alternatifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
72
Cevap
5
Favori
33.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DİKKAT !! BU YÖNTEM TAMİR ETMEMEKTE VE HER GEÇEN GÜN BOZULMA SÜRESİNİ KISALTMAKTADIR. YÖNTEM ARTIK KENDİNE HAYRI OLMAYAN MAKİNENİN SON DEMLERİNİ KULLANMAKTIR

Arkadaşlar geçende PS3 de oyun oynamak için açtım ama kırmızı ışık hatası verdi. önce açılır gibi yeşil ve mavi ışık yandı sonra sarı ışık yandı sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı. Bu sorunun adı RLOD (kırmızı ışık) söyleyeyim öncelikle.. sarı ışık sorununuz varsa bu yöntemi uygulamayınız. gelelim geçici olarak tamir etmeye..
    ilk olarak ps3 ün USB lerini takma yeri varya solda işte o tarafa doğru çevirin bi kapak var onu çıkartın MAVİ vidayı çıkartın HDD yi yana çekerek çıkartın. şimdi de arkasını çevirin (tv ve elektirik girişlerinin olduğu yer) SAÇ KURUTMA MAKİNASI ile 30 dakika (malesef) gezdirin. şimdi SAKIN FİŞE TAKMAYIN çok ısınmış olacak BUZDOLABINA (evet yanlış duymadınız, dalga geçmiyorum..) koyun ve 15 dk bekletin çıkartdığınızda düzelmiş olacak !! iyi oyunlar (dalga geçmiyorum bir süreliğine tekrar düzeltir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onureser -- 9 Nisan 2014; 6:45:53 >

• Yine hata vermesi muhtemel bence.
  • Vallahi İnsallah vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quanch

Yine hata vermesi muhtemel bence.
    selamlar...
    ne yalan söyliyeyim bende bekliyorom bu hatayı yaklaşık 4 sene oldu ve bir sıkıntı yok lakin sesi artmaya başladı fan yüksek devirde dönüyo eskiye nazaran hali ile soğutmaya çalışıyo tabii neyse sana büyük geçmiş olsun inşallah rlod ve ylod denen hataları görmeyiz...
    hayırlı akşamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adoreco

selamlar...
    ne yalan söyliyeyim bende bekliyorom bu hatayı yaklaşık 4 sene oldu ve bir sıkıntı yok lakin sesi artmaya başladı fan yüksek devirde dönüyo eskiye nazaran hali ile soğutmaya çalışıyo tabii neyse sana büyük geçmiş olsun inşallah rlod ve ylod denen hataları görmeyiz...
    hayırlı akşamlar...

Tesekkurler kardesim senin de fanin tozlanmaya baslamis sanirsam ya icini acip zor yoldan yap ya da HDD sini cikartip arkasindaki fan a ulasan deliklerden 20-30 dk fon makinasi tut aksi taktirde ses cok artacak yerinde durulmaz hale geliyo sanki ucak kalkar gibi o sorunu ben de yasadim da

• quote:

Orijinalden alıntı: onureser

quote:

Orijinalden alıntı: adoreco

selamlar...
    hayırlı akşamlar...

Tesekkurler kardesim senin de fanin tozlanmaya baslamis sanirsam ya icini acip zor yoldan yap ya da HDD sini cikartip arkasindaki fan a ulasan deliklerden 20-30 dk fon makinasi tut aksi taktirde ses cok artacak yerinde durulmaz hale geliyo sanki ucak kalkar gibi o sorunu ben de yasadim da

Alıntıları Göster
    Beyler konu açamıyorum o yüzden buraya yazacağım..
    Benim bir pes 2013 üm var ingilizce .ama futbol yaşamı kayıtlarım da var. Satın aldığım mağazadaki adam bana türkçesini verecek (başka bir cd ama o da pes 13) Sizce oyunlarım kayıtlı kalırmı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Adım yokbenim

Beyler konu açamıyorum o yüzden buraya yazacağım..
    Benim bir pes 2013 üm var ingilizce .ama futbol yaşamı kayıtlarım da var. Satın aldığım mağazadaki adam bana türkçesini verecek (başka bir cd ama o da pes 13) Sizce oyunlarım kayıtlı kalırmı ??

Kayitlarini Hdd ye kaydetmen lazim hafiz bi arastir nasil yapildigini bulamazsan bana sor (mobilim de su an )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Masallah konsollar gokkusagi gibi her türlü rengin hatası mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

Masallah konsollar gokkusagi gibi her türlü rengin hatası mevcut
    (bunu türkiye de ilk yapan benim :D)

bunu burda ki ps3 shiplerinin %99 biliyordur % 1 de kalmışsınız birde bunu türkiyede ilk yapan benim diyorsunuz.
    siz nerden öğrendiniz bunu yapmasını?
    youtube'den olmasın.

tabi burdaki arkadaşlar youtubeyi bilmez dimi onun için görmemişlerdir

konu açarken önce bir kendiniz okuyun (türkiyede ilk yapan benim) nerdeydiniz 5 yıldır bizde sizi arıyorduk.

bir şey daaha fan ile soğutma geçici çözümdür.
    çünkü ısınmayla cpularda eriyen lehim ayaklar düzgün olarak donmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol özsoy -- 4 Şubat 2013; 9:35:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

bunu burda ki ps3 shiplerinin %99 biliyordur % 1 de kalmışsınız birde bunu türkiyede ilk yapan benim diyorsunuz.
    youtube'den olmasın.

konu açarken önce bir kendiniz okuyun (türkiyede ilk yapan benim) nerdeydiniz 5 yıldır bizde sizi arıyorduk.

Alıntıları Göster
    Bu geçici bir çözüm ps3 ün yine aynı hatayı vermesi an meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gkhan.

Bu geçici bir çözüm ps3 ün yine aynı hatayı vermesi an meselesi.

Alıntıları Göster
    çok sağolasın kardeşim, + repini verdim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

youtube'den olmasın.

Özür Dilerim kardeşim yöntemi ben uydurdum lehimlerin kaynaması için youtube de olduğunu yeminle bilmiyodum cok özür neden birden çıkıştın ki ??yazıyı kaldırdım zaten merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onureser -- 4 Şubat 2013; 12:59:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

çok sağolasın kardeşim, + repini verdim,

Saol Kardeşim
  • planlı eskitme diyorum :) ne kadar ugrasırsanız ugrasın yıne aynı hatayı verıcek

• Çok ısınmasına izin vermeden kullanılırsa tekrar etmez diye düşünüyorum ama bir kere hata veren makinada tekrar aynı hata verme riski çok yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Çok ısınmasına izin vermeden kullanılırsa tekrar etmez diye düşünüyorum ama bir kere hata veren makinada tekrar aynı hata verme riski çok yüksek.

Umarim vermez

• quote:

Orijinalden alıntı: onureser

quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Çok ısınmasına izin vermeden kullanılırsa tekrar etmez diye düşünüyorum ama bir kere hata veren makinada tekrar aynı hata verme riski çok yüksek.

Umarim vermez

Alıntıları Göster
    Bacanağımdada böyle bir sorunvardı aldık elimize tornavidayı paramparça ettik sorunun özü işlemci üzerindeki macunla alakalı diye düşünüyoruz.Onları yeniyyince düzeldi birde ısınmadan dolayı fan pervanelerinde şekil bozulması olmştu onuda düzettik tık yok şimdilik .Sorun olursa buradan paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygkrt

Bacanağımdada böyle bir sorunvardı aldık elimize tornavidayı paramparça ettik sorunun özü işlemci üzerindeki macunla alakalı diye düşünüyoruz.Onları yeniyyince düzeldi birde ısınmadan dolayı fan pervanelerinde şekil bozulması olmştu onuda düzettik tık yok şimdilik .Sorun olursa buradan paylaşırım.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar aynı sorun 2 gün önce benimde başıma geldi ......makinam 40 gb fat kasa ps3 yaklaşık 4.5 senedir tıkır tıkır çalışıyordu taki 2 gün öncesine kadar ... martın 10 da god of war 4 almıştım daha her yerde satışa sunulmamışken elime geçmesinin heyecanıyla 3 gün içinde sonunu getirmiştim ve daha sonra titan seviyesinde 3. defa oyunu bitirmenin gayretiyle sanırım makinaya çok yüklendik . zaten ne zaman god 4 taksam makinaya sürekli ps3 oyunda takılmaya ve kilitlenmeye başlamıştı . en son gün god 4 oynarken üst üste 4 defa fanı çalışmıştı tam 5 ci defa fan gaza gelmişti ki o yıllarca gözüm gibi baktığım ps3 bir anda kapandı ve iki defa bip sesini verdi....sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı...ve god of 4 oyunumda içinde kaldı ...1-iki gün dinlendireyim dedim tekrar açmaya çalıştım..ama açılır gibi mavi ışık yanıyor sonra sarı ışık yanar gibi oluyor ve kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor..lütfen arkadaşlar kesinlikle tamirciye felan vermek istemiyorum kendimiz yapabileceğimiz birşeyler varmı ? arkadaşlar lütfen yardımcı olun ...sizlere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem1981xxx

merhaba arkadaşlar aynı sorun 2 gün önce benimde başıma geldi ......makinam 40 gb fat kasa ps3 yaklaşık 4.5 senedir tıkır tıkır çalışıyordu taki 2 gün öncesine kadar ... martın 10 da god of war 4 almıştım daha her yerde satışa sunulmamışken elime geçmesinin heyecanıyla 3 gün içinde sonunu getirmiştim ve daha sonra titan seviyesinde 3. defa oyunu bitirmenin gayretiyle sanırım makinaya çok yüklendik . zaten ne zaman god 4 taksam makinaya sürekli ps3 oyunda takılmaya ve kilitlenmeye başlamıştı . en son gün god 4 oynarken üst üste 4 defa fanı çalışmıştı tam 5 ci defa fan gaza gelmişti ki o yıllarca gözüm gibi baktığım ps3 bir anda kapandı ve iki defa bip sesini verdi....sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı...ve god of 4 oyunumda içinde kaldı ...1-iki gün dinlendireyim dedim tekrar açmaya çalıştım..ama açılır gibi mavi ışık yanıyor sonra sarı ışık yanar gibi oluyor ve kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor..lütfen arkadaşlar kesinlikle tamirciye felan vermek istemiyorum kendimiz yapabileceğimiz birşeyler varmı ? arkadaşlar lütfen yardımcı olun ...sizlere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Youtube'da videolar var anakarta ısı verip termal macun sürülüyor bir süre daha çalışmaya devam eder ama 3-4 ay giderse gider cihaz sarı ışık verdi mi kesin çözüm olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: kerem1981xxx

Youtube'da videolar var anakarta ısı verip termal macun sürülüyor bir süre daha çalışmaya devam eder ama 3-4 ay giderse gider cihaz sarı ışık verdi mi kesin çözüm olmuyor

Alıntıları Göster
    Ben fırında ısıttım anakartı çalıştı bir iki gün sonra yine gitti,tekrar aynı şeyi yaptım bu sefer olmadı,yani kalıcı çözümü yok gibi birşey.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.