merhaba öncelikle 1.5-2 aydan beri aldigim mavi ekran hatasinin cozumunu bulamadim ve buraya konu acarak yardımlarınızı bekliyorum ilk basta ram arızalıdır dedim baska ram taktım hala aynı hatayı verdi ekran kartini degistirdim gene aynı hata islemcide zaten sorun yoktu anakart olabilir dedim garantiye gonderdim onlar anakartin ciplerini degistirmisler biosu guncellemisler ama hala aynı hatayi aliyorum 4-5 kez format attim xp-vista filan hepsini denedim gene aynı hatabu sefer hard diskden dolayi olabilir diye dusundum onlarida degistirdim gene aynı hata acaba bi cozumu varmidir arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum
tek bişiye bakmamışsın o da ekran kartı :) fakat işlemcidende olabilir (ihtimal düşükte olsa) ne zamandan itibaren atmaya başladı? herhangi bi parça değiştirdin mi veya bi güncelleme yaptın mı? (şu anda bende benzer bi problem yaşıyorum hatta konu açtım :) )
Ekran kartını değiştirdim demiş zaten... Dostum herşeyi denemiş görünüyorsun, bu noktada tek ihtimal kalıyor, donanımın yeterince beslenemiyor. Bunun nedeni de ya kasandaki psu yetersiz veya arızalı, yad abulunduğun yerdeki voltaj düşük.
Mavi ekran hataları bazen ekranda belirir ve de hemen kapanır dur şu hatayı not edeyim derken kapanarak hata kodunu göremememize yol açar bu sorunu ortadan kaldırıp aşağıdakileri uygularsanız mavi ekran hatasını görebilirsiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp ; Özellikler > Sistem Özellikleri > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma bölümünden "Otomatik olarak yeniden başla" kutusunu boşaltın. Tamama basın bu kadar.
Nedenine gelince; bazen Sürücüler (Driver) üzerinden kaynaklanır, yazılım yada program kaldırma çare olmayabilir. Mavi ekranda verilen; hata kodu ve bilgiler, yardım edebilmemiz için daha faydalı olacaktır. Bir daha ki seferde mavi ekran hatasını kaydedecek zaman bulacaksınız. Bu hata kodunu bizimle paylaşırsanız, makul cevaplar alabilirsiniz. AntiCrash donmalara mavi ekran sorunlarına engel olabilir. Mavi Ekran Hatalarının Çözümü konusunu inceleyin. AntiCrash donmalara mavi ekran sorunlarına engel olabilir. konusunu inceleyin.