Geçenlerde RAMlerimin bozulması sonucu max 800 Mhz destekleyen anakartım (Gigabyte 965P-DS3) için 1066 Mhz Team Xtreme Dark RAM (http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2709 ) aldım. Edindiğim bilgiye göre bu RAMleri benim anakartımda kullanan birçok kişi de var. Ama gelin görün ki sistemim hiç stabil değil. RAMleri ilk taktığımda 800 MHz 4-4-4-12 olarak ayarladım ancak sistem hiç açılmadı, boot edemedi win7. Sonra RAMleri default değerleri olan 800 MHz 5-5-5-15'e aldım bu sefer açıldı ama sistemi yeniden başlattığımda yine aynı boot olamama sorunu ile karşılaştım. Bilgisayar biraz kapalı kaldıktan sonra yine denedim ve bilgisayar yine açıldı. Bi everest testi yapayım dedim bu seferde everest "warning: hardware failure detected" diye hata veriyor. Acaba bu RAMler anakart ile uyumsuz mu? Yoksa anakart mı bozuk? Eski RAMlerim Crucial Ballistix Tracer 2x2GB idi. Sıfır o/c ile kullanmama rağmen aldığımın üzerinden daha 2 sene geçmeden bozuldular (memtest 10binlerce hata verdi). Ne yapsam, ne etsem arkadaşlar?
hasan_hzl
Ramleri sistemde sadece 2şer gb olarak denedin mi?Eski ramleri bozan ram slotu bile olabilir.. O yüzden 2gb. lık ramleri tek tek tüm slotlarda deneyip sonuçları gözlemleyin.
Şeytan diyor değiştir anakartı (zaten eski bişey) da ama deneyeceğim yarın tek tek tüm slotları. Bilgisayarda yapmam gerekken tonla analiz işi var, bir haftadır bişey yapamadım yok eski RAMlerin parasını alıyım, yok yeni RAMlerle uğraşayım derken.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme