Arkdaşlar CBOX markalı bir laptopum var.4 senedir kullanıyorum.İşletim sistemini window7 x32 bitten 64 bite yükseltip,hardiskini değiştirdim.Tekrar kurduğumda laptopumda donma ve sonrasında mavi ekran hatası alıyorum.Acaba ne yapabilirim.?
mavi ekranda alt kısımda memory mi yazıyor ne yazıyor o önemli
memory yazıyor
garanti varsa servise yolla arıza veriyor diye yoksa ramlerde problem oluşuyor
yardımın için teşekkür ederim
Hocam atabiliyorsanız formatı kendiniz atıp bütün driverları manuel olarak kurun. Artı diski değiştirdim yazmışsınız. HDTune programı yardımı ile de diski test edebilir misiniz? Belki problem diskte de olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: serseri
Hocam atabiliyorsanız formatı kendiniz atıp bütün driverları manuel olarak kurun. Artı diski değiştirdim yazmışsınız. HDTune programı yardımı ile de diski test edebilir misiniz? Belki problem diskte de olabilir.
Önceden böyle bir sıkıntı yoktu.Diski değiştirip sürümü x64 e yükseltince mavi ekran çıkmaya başladı.Büyük ihtimal disktede olabilir.Yardımlarınız için teşekkürler
HDTunedeki görüntüsü
quote:
Orijinalden alıntı: HELCI
HDTunedeki görüntüsü
error scana gir tarama yaptır uzun sürebilir tabi olursa
@Riskof dediği gibi hocam Error Scan taraması ve Healt kısmında da umarım bir sorun yoktur. Bir de update den son sürüm driverları da güncellemeniz sorunu aşmanıza yardımcı olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: serseri
@Riskof dediği gibi hocam Error Scan taraması ve Healt kısmında da umarım bir sorun yoktur. Bir de update den son sürüm driverları da güncellemeniz sorunu aşmanıza yardımcı olabilir.
Error Scan taramasaı aşağıda, bir sorun yok gibi görünüyor.Iobitin Driver Booster programından son sürüm driverlerini güncelledim.Sorun ramlerde olabilirmi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELCI -- 25 Mart 2014; 21:39:53 >
Hocam memorytest86 programı ile de RAM leri test edebilir misiniz?
bence tekrar format at driverları sırasıyla düzgün yükle
HELCI
kullanıcısına yanıt
biosa gir hdd nin modunu değiştir. yani, raid ise ata yap ata ise achi yap achi ise idea yap, hep iki seçenek olur onu değiştir dene, harddiskte bi problem var ama. elektrik kesintisinden kaynaklanmıştır, aslında donanımsal ama hdd ye farklı yoldan ulaşma tekniği
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme