Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mavi Ekran Sorunlarıyla ilgili genel bi konu başlığı varmıydı bakmadım ama benim aşağıdaki gibi bir problemim var.

İlk olarak sistemin özellikleri

İşlemci = AMD Phenom ii x4 955BE C3 rev. 200*21 4,2GHz 1,425v(OC) stabil
    Anakart = ASUS Crosshair IV Formula 890FX/SB850 AM3
    Ram = 16(8*2) GB Kingston 1600Mhz CL10 KHX1600C10D3
    Ekran Kartı = Asus ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING
    Depolama = SAMSUNG SSD 860 EVO 500 GB + 2*Kingston ssd 60gb v300 (Raid 0) + WD Black 500GB 7200rpm 32mb
    CPU Cooler = Thermalright Silver Arrow 2*140mm fanlı
    İşlemci Macun = Noctua nt-h1 ve Cooler master mastergel pro
    Kasa = Cooler Master HAF 912 Advanced
    PSU = Seasonic m12ii-850w bronze psu
    Kesintisiz Güç Kaynağı = Tunçmatik Digitech Eco 2000VA
    Klavye = Corsair K55 RGB
    Mouse = Logitech G502 Proteus Spectrum RGB
    Monitör = SAMSUNG SyncMaster S24B350H
    İşletim sistemi = Windows 7 Pro 64 Bit

Kasada ön ve üst tarafta 200mm lik fanlar(içeriye ve dışarıya), yan tarafta Noctua 140mm fan(içeriye) ve son olarak arkada 120mm fan(dışarıya) bulunmaktadır.

İkinci sistemim ve çalıştığım için günlük en fazla 3-4 saat kullanabiliyorum PUBG, DİRT 4, CS:GO, League of legends, Dota 2 ve RUST gibi oyunlar oynuyorum.

Şimdi gelelim sorunuma, 2 veya 3 ay önce bilgisayar oyun oynarken mavi ekran sorunu ile karşılaşıp kendini yeniden başlatıyordu. En son mavi ekran sorununda 0x0000D1 yazdığını gördüm ve Driver problemi diye düşünüp güvenli mod da ekran kartı driver silip sonra normal olarak açıp en son güncel driver kurdum. Bu problemden önce ekran kartı değişikliği yapmıştım. Ekran kartı driver ları problem çıkarıyordur diye böyle bişey yaptım. Daha sonra belki sorun RAM dir diye düşündüm 8 olan ram kapasitemi 16 ya çıkardım(sıfır yeni kit aldım) ama sorun halen daha devam ediyordu bu sırada sistem RAİD olan kısımda kuruluydu bende problem belki RAİD olan SSD lerin birindedir diye düşündüm gittim SAMSUNG SSD alıp bu SSD ye sıfır temiz windows kurdum. Driver ve bütün güncelleştirmeleri yaptıktan sonra ilk önce virüs taraması sonra CCleaner yapıp program ve oyunlarımı yükledim. Buraya kadar herşey güzeldi ama son 3 gündür yine aynı problem ortaya çıktı ve beni çıldırttı.

Artı olarak sistemin ısınma gibi bir problemi olmadığını düşünüyorum işlemci sıcaklığını prime95 ve occt programlarında maksimum 65-67 derece gördüm. sonra belki sıcaklık sensörü bozulmuştur dereceleri düşük gösteriyordur diye düşündüm ve işlemci macununu yeni aldığım Noctua nt-h1 ile yeniledim, kasayı temizledim parçaları söktüm hava tuttum, fan filtrelerini yıkadım, ekran kartı veya anakart ısınıyordur diye düşünüp yan tarafa kaliteli fan taktım, anakart üzerindeki pasif soğutucuların altındaki thermal pad ler yeniledim. Bunlardan sonra sıcaklıklar çok değişmedi.

Evet "V core" ve "Maximum operating temperature" normal değerlerin biraz üzerinde ve ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor ama sıcaklıklar fena değil, elektrik beslemesi konusunda problemim yok kesintisiz güç kaynağı yeterli ve buraya sadece kasa ve monitör bağlı, psu 850w bronze ama bence Overclock lu bir işlemci, 3 SSD, 1 HDD, 1 Ekran Kartı, 6 fan için yeterli, anakart temiz, şişmiş bobin yok ve her zaman güvendiğim kaliteli bir marka, ekran kartı ile monitör arasındaki bağlantıda problem yok altın uçlu kablo ile bağlı, anakart a bağlı sürekli aktif 5 usb aygıt var hepsi kullanılabilir ve çalışıyor(arada sırada telefonumu usb den kasanın ön usb port una bağlıyorum), kasa içerisindeki hava akımı iyi.

Artık inada bindirdim sorun ne, bulup çözmem gerekiyor. Herhangi bir öneri veya görüşleriniz varsa lütfen buraya yazın..

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukyo_ -- 9 Şubat 2019; 18:22:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Laptop Siyah Ekran Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.