Şimdi Ara

mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 gündür mavi ekran hatası alıyorum genellikle oyun sırasında oluyor hata kodu ise eventlog programından anca tespit ettim
    açıklama ise şu :Bug Check: Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x000000d1 (0x0000000000000054, 0x0000000000000002, 0x0000000000000008, 0x0000000000000054). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 051612-14726-01.
    öncelikle ramden şüpheleniyorum çüniki kodda MEMORY.DMP uyarısı veriyor ama ram i alalı daha 1 ay oldu kullandığım ram kingston hyperx 4gb 1600Mhz tek modül 2. şüphe duyduğum konu ise yazılımsal format atmadan önce windows 7 ultimate 64bit işletim isitemi vardı şimdi ise windows 7 profesyonel 64 bit var ultimet var iken böle bi sorun çıkmıyordu ğeğr bana yardımcı olursanız çok sevirim şimdiden teşekkürler

• memtest ile ramlerı test edin once ..error alacakmısınız bakalım ..
  • memtest değilde memturbo4 programıyla test ettim bi sorun çıkmadı acaba neyden kaynaklanır bi bilgiz varmı
  • yazılımsal olabılr ..ramlerde sorun yoksa ..ekran kartıda ıhtımal ama dedıgım gıbı ıhtımal sadece ...mavı ekran kesın sundandır demek ezbere yorum olur .. ısı değerlerine bakın ..ozellıkle anakart kuzey koprusu v.s.. speed fan aıdata 64 işinizi gorur bu konuda

..kullandıgınız suruculer yüzünden olablir buda ıhtımal ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 16 Mayıs 2012; 9:49:56 >
  • işletmi sistemindende olabilir de mavi ekran genellikle çıkmasının sebebi %80 donanımdır
    çıkan hatyla ilgili dah açık bilgi verebilrmisin yardımcı olalım o şekilde
  • ANAKART: ASUS M4A78LT-M LE
    İŞLEMCİ :AMD PHENOM IIx4 945 3.00 GHZ
    RAM: 4 GB KİNGSTON HYPERX 1600MHZ DRR3
    HDD: SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16MB
    EKRAN KARTI : SAPHİRE HD6870 1GB 256 BİT GDDR5
    PSU : AKASA 550 WATT

işletim sistemi olarakta : windows7 profesyonel 64 bit kullanıyorum mavi ekran hatası olmadan önce oyun oynar iken ekran simsiyah oluyodu vede hapörlörlerden garip sesler çıkıyodu
    bilgisayar kendini resetlemiyodu ölece kitleniyodu sonradan mavi ekran hatası vermeye başladı (umarım ciddi bişi değildir)
  • ısı değerlerini istemiştiniz gerçi hepsi stabil ölçüde
     mavi ekran sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    mavi ekran
    12 yıl önce açıldı
    Laptop Siyah Ekran Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartınıda bencmark ıle test et ..ve dedıgım gıbı kuzey koprusunun ısı degerlerıne bır bak.. ısıdan kaynaklı olabılr ..

..cozum olmassa HD TUNE ıle harddıskı test edebılrsın ..
  • eski ekran kartımda bencmark la test ettim abi ısılar acayip tavan yapıyo :D 90 dereceyi gördüüm yancak die korkmuştum
  • bencmark ile test ettim herhangi bişi olmadı büyük ihtimal yazılım ile alakalı bişi çünki ramden olsa test in ortasında mavi ekran verirdi sizce haksızmıyım
     mavi ekran sorunu
  • yukarıdakı grafıkde de 50 derecenın ustunde zaten .. bana bıraz fazla geldı ekran kartının ısı degerlerı .. ekran kartına termal macun uygulayabılrsınız ..
  • Sürücü, DirectX, OpenGL problemleri olabilir.
    Birde HDD üzerindeki pagefile.sys boyutuyla oynadıysan olabilir. D1 hataları hdd kaynaklı da olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Sürücü, DirectX, OpenGL problemleri olabilir.
    Birde HDD üzerindeki pagefile.sys boyutuyla oynadıysan olabilir. D1 hataları hdd kaynaklı da olabiliyor.

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x0000007f (0x0000000000000008, 0x0000000080050031, 0x00000000000006f8, 0xfffff80002a95190). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 051612-15584-01.
    yine bu hatayı alıyorum oyunda 5 dk geçmeden mavi ekran veriyo acaba güç yetersizliğinden mi oluyor
  • Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x000000e3 (0xfffffa80059eb3d8, 0xfffffa80059f3060, 0x0000000000000000, 0x0000000000000002). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 051612-24726-01.
    yine aynı sorun delirmek üzereyim
  • Çift hata
    Çift hataya, bir özel durum nedeniyle işleyiciyi çağırmaya çalışırken başka bir özel durum oluşması neden olur. Normalde, bu iki özel durum art arda işlenebilir; ancak, art arda işlenemeyen bazı özel durumlar vardır ve bu durumda işlemci bir çift hata sinyali verir. Bu hatanın başlıca iki nedeni, donanım ve çekirdek yığını taşmalarıdır. Donanım sorunları genelde CPU, RAM veya veri yolu ile ilgilidir. Çekirdek yığını taşmaları neredeyse her zaman hatalı çekirdek modu sürücüleri nedeniyle oluşur. MSAnswers

Günümüz oyunlarında CPU-Bellek Veriyolu neredeyse sonuna kadar kullanılıyor. Tabi aynı zamanda PCI-ex veriyolu sorunu da olabilir.
    Yani Anakart-Ram-CPU-Ekran Kartı,

Problem bunlardan birinde. İlk önce denemen gereken senin anakartta başka bir işlemci, ekran kartı ve ramler. Bunları değiştirip yine alırsan o hatayı, anakart üzerinde, çipsette sorun var anlamına gelebilir.

Microsoft bunun bir donanım hatası olduğunu doğrulamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 17 Mayıs 2012; 9:25:22 >

• işletim sisteminden kaynaklanan bir durum bence
  • arkadaşlar imzamda olduğu gibi aerocool xpredatör kasası kullanıyorum zaten kasada 2 adet fan var 2x23 cm vede ek olarak yan kapakta 20cm beyaz led fan bulunmakta
    kasanın kontrol paneli yandığında vede ramlerde sorun çıktığında akasa 550watt psu kullanıyodum vede hala aynı psu kullanıyorum herneyse kasa garantideyken sistemi defterin üstüne kurmuştum vede hiç birsorun yoktu
    daha kasa 3 gün oldu garantiden geleli sorunlar çıkmaya başladı oyunda iken birden bire ekran kararması ve o an hangi ses varsa takılması bilgisayarın kilitlenmesi ardındanda mavi ekran hataları almaya başladım
    bence sorun psudan kaynaklı olabilirmi eski kullandığım ramler çift slotlu 2 adet 2 gb 1333mhz ddr3 ram kullanıyodum onlar arızalandı şimdi ise 1 ay oldu lallı 1600mhz 4 gb ddr3 hyperx ram kullanıyorum bana kalırsa bu sefer
    harddisc gitti

• Bendede Oluyor Geçen Sene Yaptırmama Rağmen :(
  • Sistemi birde 450w power-supl ile kullanmayı dene.
  • sorunum çözüldü arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim sorun ekran kartından kaynaklıymış psu da 6x2 PCI güç çıkışı olmadığında çoğaltıcıyla tek molex e bağlamıştım şimdi çoğaltıcıyı çıkartıp
    ekran kartın vermiş olduğu pcı güç bağlantı kablolarını 2 molex e bağladım sorun ortadan kalktı ama sanırım psu yu değiştirmek zorunda kalıcam çünki çıkarttığım çoğaltıcıyı kasaya kullandım 3 tanede 2 si 23cm 1i 20cm olmak üzre 3 adet fan bulunmakta
    biliyosunuzki oyuna girdiğimizde güç harcama 1 kat daha fazlalaşıyor kasayı risk e atmamak için ocz 750 watt psu alıcam hemde geleceğe yönelik bişi olcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.