abimin esi TC vatandasi degil ama abimle evliligi dolayisiyla Turkiyede ikamet ediyor..dolayisiyla Mavi plakali arac alma hakki varmis..Sahibinden.com da satilan yabancidan yabanciya olarak gecen uygun fiyatli arabalar yani
bu konuda cok fazla bilgim yok arastirma da yaptim biraz ama genelde kimlerin alabilecegi yonunde sorular sorulmus tartisilmis..
benim bu konuda bilgisi olan arkadaslara bazi sorularim olacak :
1-Arac alirken yapilacak islemler nelerdir ?
2-Turing Deposit denen bi kavram var kullanim icin depozito yatiriyosun araci satarken yada ulkeden ayrilirken geri aliyosun bu konunun ayrintisi nedir ? bu meblag araca gore degisiyor mu yoksa sabit bi tutar mi?bu depozitoyu geri alirken herhangi bi kesinti oluyor mu?
3-Arac yengemin uzerine olacagindan onun kullanmasi gerekecek..yengem arabadayken araci abimin kullanmasi herhangi bi sorun teskil edermi?bu konudaki yasal duzenleme nasil?birde yengem aracta olmadan abimin araci kullanmasi durumunda sorun olurmu?bu tarz bi durumla karsilasildiginda nasil bi yaptirim uygulaniyor?
Mavi plakali araclar hakkinda bilgisi olan arkadaslar bu konuda bilgilerini paylasirlarsa memnun olurum..simdiden tesekkur ederim..
bu konuda bilgisi olan kimse yokmu forumda..
öncelikle şunu belirteyim bu bölümde bu sorulara verdiğim 4. cevaphttp://www.diplomaticplatecars.com/default.asp?id=82279&lng=1 sitesinden sorularınıza cevap bulabilirsiniz ben kısaca şu 2 soruya cevap vereyim aracı abinizin eşi üzerine alınca 1. dereceden akrabaları ve eşi tarafından araç kullanılabiliyor ayrıca aracı alırken verilen turing teminat bedeli aracın model yılına ve motor hacmine göre değişiklik gösteriyor ayrıca bu parayı aracı satarken geri alabiliyorsunuz yurtdışına çıkarken alamıyorsunuz ii akşamlar