Şimdi Ara

31 ocaka kadar araba satışında vergiyi kim öder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
23.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar malum motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksidi başladı. 31 ocak son. peki simdi araç almak istesem 1. taksidi yatırmayan biri temiz kağıdı alır mı. yani açıkça şunu sorayım. bu parayı kim ödeyecek. satıcı mı alıcı mı

• Bildiğim temiz kağıdını vermiyorlar BU DURUMDA ÖDENMESİ GEREKİYOR.. Ödeyecek olan da anlaşmaya bağlı.. ben aracı satarken temmuzda alıcı ödemişti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Bildiğim temiz kağıdını vermiyorlar BU DURUMDA ÖDENMESİ GEREKİYOR.. Ödeyecek olan da anlaşmaya bağlı.. ben aracı satarken temmuzda alıcı ödemişti..
    adama dedim ben temiz kağıdnı getirde nası getirirsen getir temiz kağıdını alırsan vergi benim alamazsan ödersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

adama dedim ben temiz kağıdnı getirde nası getirirsen getir temiz kağıdını alırsan vergi benim alamazsan ödersin

Alıntıları Göster
    benim bildiğim temiz kağıdı verirler zira ödemek için 31 ocaka kadar süren var.
    Kim öder konusu ise tamamen anlaşmaya bağlı.ama ben olsam satıcının ödemesi gerekli derim.Zira 2009 yılı içindeyiz ve o senenin vergisini ödeyip satması gereklidir.
    31 ocak tarihi tamamen devletin sunduğu ödeme vadesidir, verginin hakedişi dolmuştur 1 ocak itibari ile.
    Bu yüzden ödenip satılması gereklidir benim gözümde .

• quote:

Orijinalden alıntı: realgs

benim bildiğim temiz kağıdı verirler zira ödemek için 31 ocaka kadar süren var.
    Kim öder konusu ise tamamen anlaşmaya bağlı.ama ben olsam satıcının ödemesi gerekli derim.Zira 2009 yılı içindeyiz ve o senenin vergisini ödeyip satması gereklidir.
    31 ocak tarihi tamamen devletin sunduğu ödeme vadesidir, verginin hakedişi dolmuştur 1 ocak itibari ile.
    Bu yüzden ödenip satılması gereklidir benim gözümde .

Alıntıları Göster
    1- ödemeden temiz kağıdı alamazsınız.

2- peşin ödenen bir vergi olduğuna göre, mantıklı ve hakça olan aracı alacak olan kişinin ödemesi bana göre. neticede ödenen para önümüzdeki 6 ayın parası .

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

2- peşin ödenen bir vergi olduğuna göre, mantıklı ve hakça olan aracı alacak olan kişinin ödemesi bana göre. neticede ödenen para önümüzdeki 6 ayın parası .

Alıntıları Göster
    Araç BORÇSUZ satılır. Noter masrafı hariç aracın her türlü borcu satıcıya aittir. Karşılıklı mutabakat sağlanmadığı sürece de BORCU YOKTUR KAĞIDI'nı temin etmek araç sahibine aittir. Ocak ve Temmuz aylarında MTV pazarlığa tabi olabilir, satıcı talep etme hakkından vazgeçebileceği gibi alıcı da teklifine MTV'yi de dahil ederek cazip hale getirebilir.

Eşek nalıyla satılır derler, çok şükür de ben sattığım tüm araçlarımı borçsuz, deposu yarım dolu, yıkanmış ve temizlenmiş haliyle yeni sahiplerine teslim ettim. Sıfır almadıklarım da genelde tam tersi elime geçmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 2 Ocak 2009; 16:45:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Araç BORÇSUZ satılır. Noter masrafı hariç aracın her türlü borcu satıcıya aittir. Karşılıklı mutabakat sağlanmadığı sürece de BORCU YOKTUR KAĞIDI'nı temin etmek araç sahibine aittir. Ocak ve Temmuz aylarında MTV pazarlığa tabi olabilir, satıcı talep etme hakkından vazgeçebileceği gibi alıcı da teklifine MTV'yi de dahil ederek cazip hale getirebilir.

Eşek nalıyla satılır derler, çok şükür de ben sattığım tüm araçlarımı borçsuz, deposu yarım dolu, yıkanmış ve temizlenmiş haliyle yeni sahiplerine teslim ettim. Sıfır almadıklarım da genelde tam tersi elime geçmiştir.

Alıntıları Göster
    Noter masrafı derken satış masrafını diyorsanız genelde alıcı öder o masrafı da..

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Araç BORÇSUZ satılır. Noter masrafı dahil aracın her türlü borcu satıcıya aittir. Karşılıklı mutabakat sağlanmadığı sürece de BORCU YOKTUR KAĞIDI'nı temin etmek araç sahibine aittir. Ocak ve Temmuz aylarında MTV pazarlığa tabi olabilir, satıcı talep etme hakkından vazgeçebileceği gibi alıcı da teklifine MTV'yi de dahil ederek cazip hale getirebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Alıntıları Göster
    bugün bize ocak taksidini yatırmadan temiz kağıdı vermediler..Üstümüzde para da yoktu...pazartesiye kaldı..

aldığımız 0 arabayı ocak mtv vermemek için yeni yılı beklettik. eldekine vergi veriyoruz.keşke geçen hafta alaydık arabamızı.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

bugün bize ocak taksidini yatırmadan temiz kağıdı vermediler..Üstümüzde para da yoktu...pazartesiye kaldı..

aldığımız 0 arabayı ocak mtv vermemek için yeni yılı beklettik. eldekine vergi veriyoruz.keşke geçen hafta alaydık arabamızı.

Alıntıları Göster
    Ocak 1 dediği anda MTV nin birinci taksidi satıcıya aittir. Aynı olay 1 Temmuz ve ikinci taksit için de geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

Ocak 1 dediği anda MTV nin birinci taksidi satıcıya aittir. Aynı olay 1 Temmuz ve ikinci taksit için de geçerli.

Alıntıları Göster
    Parasını ödersin, fiyatı üzerine koyar, o fiyatın altına pazarlık yapmazsın olur biter...

Bu kadar düşmeye gerek yok. İşte sen alcaksın ben alacaksın niye tartışayım?

Temiz kağıdı almak satıcının görevidir... Benden böyle birşey talep eden adamın aracını almam. Koy atıyorum 500 lira mı taksit, ödediğin parayı üstüne koy öyle sat.

Adamada de ki daha çok pazarlığı yapacağı zaman; "Bak ben sana temiz kağıdı alınmış mis gibi araç veriyorum" 3 ün 5 in hesabını yapacaksan bu aracı alma piyasada muhakkak daha ucuzu vardır.

Benim aracımın özellikleri bu, istedğim fiyat bu kabul edersen alırsın, hayırlısıyla binersin. Almak istemezsen sen bilirsin derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 2 Ocak 2009; 16:47:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Noter masrafı derken satış masrafını diyorsanız genelde alıcı öder o masrafı da..

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Araç BORÇSUZ satılır. Noter masrafı dahil aracın her türlü borcu satıcıya aittir. Karşılıklı mutabakat sağlanmadığı sürece de BORCU YOKTUR KAĞIDI'nı temin etmek araç sahibine aittir. Ocak ve Temmuz aylarında MTV pazarlığa tabi olabilir, satıcı talep etme hakkından vazgeçebileceği gibi alıcı da teklifine MTV'yi de dahil ederek cazip hale getirebilir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Aynen, noter masrafı "HARİÇ" aracın her türlü borcu satıcıya aittir. Teşekkür ederim Sn. Av. Kemal.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

Mantıklı....

Ama piyasa şartlarında böyle olmuyor.Satıcıta ödettiriliyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

olması gereken bence

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

quote:

olması gereken bence

Alıntıları Göster
    mantıksal olarak bazı arkadaşların dediği gibi, o aracı kullanacak şahısın ödemesidir doğru olan. Bir önceki arabamı ocak ayının başında almıştım ve vergisini ben ödemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: smoke93

mantıksal olarak bazı arkadaşların dediği gibi, o aracı kullanacak şahısın ödemesidir doğru olan. Bir önceki arabamı ocak ayının başında almıştım ve vergisini ben ödemiştim.

Alıntıları Göster
    yarı yarıya ödesinler olsun bitsin ya ne bu karmaşa o mu ödesin öteki mi..

ikisi de atsın ellerini ceplerine çıkarsınlar paracıkları ödesinler olsun bitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subat

ikisi de atsın ellerini ceplerine çıkarsınlar paracıkları ödesinler olsun bitsin

Alıntıları Göster
    Araç satan kişi zaten bunu hesap eder bence.

Eğer satıcının ödemesi isteniyorsa fiyatı ona göre arttırıp söyler, alan kişi tamam ben öderim derse ona göre söyler.

Ancak şöyle düşünecek olursak, adam 1 ay için 6 aylık verginin tamamını ödesin hemde fiyata eklemesin demek, biraz insafsızlık olur gibime geliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Subat

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kankys

En mantıklısı bu galiba bence de ...

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

quote:

Orjinalden alıntı: kankys

En mantıklısı bu galiba bence de ...

Alıntıları Göster
    Aracın fiyatı konuşulurken hangi masrafın kimde kalacağı da konuşulsa en garantili yol olur bence.
    Çünkü bazıları kendi işlerine nasıl gelirse "kural böyledir" diyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 3 Ocak 2009; 13:04:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    verginin vadesi bir aydır buraya kadar tamam.
    bu vergi peşin vergidir ilk altı ayı kapsar buraya kadar da tamam..

da...

şubat 1 dediği gün niye faiz ödüyoruz ben hala daha onu anlayabilmiş değilim..
    haziran sonuna kadar ödenmesi gerekmez miydi?

geçen yılın vergisi değilki bu süresi geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

verginin vadesi bir aydır buraya kadar tamam.
    bu vergi peşin vergidir ilk altı ayı kapsar buraya kadar da tamam..

da...

şubat 1 dediği gün niye faiz ödüyoruz ben hala daha onu anlayabilmiş değilim..
    haziran sonuna kadar ödenmesi gerekmez miydi?

geçen yılın vergisi değilki bu süresi geçmiş olsun..

Alıntıları Göster
    arkadaslar eger ocaktan once satisi hizlandirmak icin temiz kagidi alinmissa. ocak itibariyle satislarda bu temiz kagidi kullanilabilir mi?

yani alacagim arabanin vergisi satilmadan mecburi odenir mi? eski kagitla satis yapilabilir mi?

boyle bir sorunla karsilastik, alacagim arabanin kasimdan temiz kagidi varmis. onu ocakta kullanabilir mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.