Şimdi Ara

Max 1.000 TL Bütçe ile mevcut sisteme ekran kartı tavsiyesi, Lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar Ocak 2011 tarihinde vatandan toplamış olduğum sistemi aşağıya ek not olarak ekledim.. Evde kocaman tower kasa hüzünlü bir şekilde duruyor artık ekran kartı ile onu sevindirme zamanı geldi diye düşünerek siz değerli arkadaşlardan tavsiye almaya karar verdim, şuan alınası "benim sisteme uyumlu olabilecek" fiyat/performans ürünü hangileri olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler:)

Yeni ekran kartı için bütçe: 800 TL fakat verdiğim +200TLye değecekse 1.000 TLye çıkabilirim

Evdeki mevcut ekran kartı fotosu; (o ilk günler ne günlerdi aah ah)

Mevcut sistem;
    - Ekran Kartı; Gigabyte HD5850 1GB GDDR5 Ati Radeon
    - İşlemci; IntelCore i7 950
    - Anakart; Gigabyte x58a-ud3r (rev. 2.0)
    - Harddisk; 1 TB WD Caviar Black Sata 3.0 64mb cache 7200Rpm
    - Ramler; 6 GB (3adet / 2GB) GSKILL Ripjaws DDR 3 1600Mhz CL8 1.65v üçkanal ram
    - Psu; Thermaltake TOUGHPOWER XT 775W
    - Kasa; Cooler Master Haf X 942
    - Monitör; 24inc LG Flatron W2486L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1e1 -- 13 Şubat 2016; 15:59:24 >

• Ne güzel 3küsür saat ve sıfır mesaj:)
  • 1e1 kullanıcısına yanıt
    R9 380 alırsın.

Şuradan 4gb. için uygun 1 yer bakarsın :http://www.teknofiyat.com/?search=r9+380
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

R9 380 alırsın.

Şuradan 4gb. için uygun 1 yer bakarsın :http://www.teknofiyat.com/?search=r9+380

cevap için teşekkür ederim 380X ile 380in arasındaki fark nedir peki?
    Tmu / shader sayılarında farklar mevcut bu sebeple oluşan performans farkı var, aşağıdaki detaylarda bunu görebiliyosun.

R9 380 ----------------------------------------------------------------------------------------------------- R9 380X

Nette ve youtube'ta bulabiliyosun, 380X review dediğinde çıkan incelemelerde illaki 380 de olur ve youtubeta zaty bilirsin 380 vs 380X yazdığında ilgili videolara erişirsin, aradaki fiyat farkına değip değmeyeceği sana kalmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 13 Şubat 2016; 23:46:15 >

• Son gönderdiğin video çok yararlı oldu teşekkür ederim.. birde şunu merak ediyorum, şuan anakart üzerinde 3 adet 2GB lik Ramler kullanıyorum "GSKILL Ripjaws DDR 3 1600Mhz" yani toplam 6GB Ram mevcut, kart değişimden sonra buraya da bir takviye gerekir mi? yani bir tane daha 2 GBlik Ram alsam bir etkisi olur mu..
    Yani stabil 1 şekilde oyun oynamak istiyosan bellek kapasitesi önemli ve günümüz için 8 bellek artık minimum gereksinim oldu sayılır, istersen 2 yerine 4 hatta 8gb. bile alabilirsin ancak şunuda gözönünde bulundurrsun; yakın zamanda sistem değiştirme durumun varsa ddr4 bellekler kullanmak istermisin ? Çünkü bu belleklerde yaygınlaştı ve ddr3 fiyatlarına mevcutlar, üstelik yeni nesil intel işlemcilerde genel ve oyun performansına'da bariz etki ediyolar v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 14 Şubat 2016; 1:16:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Yani stabil 1 şekilde oyun oynamak istiyosan bellek kapasitesi önemli ve günümüz için 8 bellek artık minimum gereksinim oldu sayılır, istersen 2 yerine 4 hatta 8gb. bile alabilirsin ancak şunuda gözönünde bulundurrsun; yakın zamanda sistem değiştirme durumun varsa ddr4 bellekler kullanmak istermisin ? Çünkü bu belleklerde yaygınlaştı ve ddr3 fiyatlarına mevcutlar, üstelik yeni nesil intel işlemcilerde genel ve oyun performansına'da bariz etki ediyolar v.s.

sistem değiştirme durumu derken anakartı ve üzerindekileri komple değiştirmekten mi bahsediyorsun? şuan ki anakartımın üzerine ddr4 bellekler takamazmıyım?
    Sadece anakart ve işlemci değişikliğinden bahsediyorum, hayır takamazsın keza anakartın DDR3 destekli.
  • Gyx 960 4 gb oneririm. Bir de ek olarak 2 gb daha hatta 4 gb daha ram ekleyebilirsin. Ancak ben 6 GB ram sahibiyim daha eksigini gormedim(gtx 660 ile ultrada olmuyor ayarlar tabi) ram 2. Onceliginiz. Gtx 960 oneririm velhasil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @coax47 kardeşim cevap için teşekkürler, ben anakartı şuan değiştiremem fakat ram ekleyebilirim.. mevcut sisteme ram eklemek masraf açısından beni daha çok sevindirecektir. bu arada fiyat farkı yakın olduğu için fatihburak95 arkadaşımızın tavsiye ettiği gtx 960'ıda seçebilirim sanki..

@fatihburak95 Gtx 960 önermenizdeki sebep işlemcimin intel olmasıyla mı alakalı? yani daha stabil olur gibisinden mi:) aslında R9 380 ile fiyat farkıda yok bu yüzden daha sıcak gibi, hmm.. ve coax47 arkadaşımızın paylaştığı videoda da r9 380 den çok az daha iyi gibi görünüyor.. peki hangi markayı önerirsiniz gtx 960 için? az önce kontrol ettim Zotac, MSI, Asus, Evga gibi markalar var, ürünü link olarakta atabilirseniz çok sevinirim..
  • ikinci el temiz bir gtx 970 en doğru seçim olur o butçe ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.