Şimdi Ara

Max 2000TL bütçe tavsiye !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Profesyonel bir şekilde fotoğraf çekmek bir hastalık haline geldi bir arkadaşımın yüzünden.
    Takdir edersiniz ki arkadaşınızın makinası ile nereye kadar tatmin olabilirim düşüncesi ile bir makina almaya karar verdim.. ama bu konuda çok yeni olduğum için ne alacağımı hangi ürünü seçeceğimi inanın bilmiyorum..

Şu anda yurt dışındayım ve 20 gün sonra ülkeme tekrar geri dönücem ama dönmeden önce biraz araştırma yapmak istedim.
    çevremdeki arkadaşlarım Nikon D90 yada Canon 550D almamı söylüyor ama ben pek emin değilim iyice araştırmak istiyorum pişman olmamk için !!

2000TL ile alabileceğim en iyi makina nedir ?

Saygılar.

• Nikon D90 ama fiyatlarda çok fazla fark yoksa seni zorlamazsa canon 60d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just GMGOW -- 23 Temmuz 2012; 21:44:52 >
  • oradayken 60D +18-55 al gel derim.Hatta 60D + tamron 17-50 yapılırsa tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

oradayken 60D +18-55 al gel derim.Hatta 60D + tamron 17-50 yapılırsa tadından yenmez

Kesinlikle katılıyorum...
  • önerileriniz için teşekkür ederim.

60D'yi yarın araştırıcam fiyatlarına bakıp buraya yazıcam ama bakmadan önce eğer fiyat farkı yoksa d90 ile 60d nin arasında hangisini almalıyım ?
  • hocam merhaba, D90 güzel bir makina, eğer daha küçük bir gövde kullanabilirim diyorsan, nikon d5100 güzeldir, hatta resim kalitesi D90 dan daha iyidir, kıyaslamak için snapsort.com --> compare bakabilirsin ;) bence D5100 de düşünülebilir ;)
  • Bence 60D hem yeni model hem orta segment
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    450 - 500 Bütçeye Tavsiye
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 60D candır.

Tüm özellikleriyle tavsiye görür. Aklın karışmasın saniyede 5,3 Kare fotografın var seri modda. Ve 7D nin kız kardeşi. En güzel video yardımcısı.

Tamron 17-50 ile tadından yenmez. Geniş açılı fotograflardan zevkini alırsın. Tek tercih 60D.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joliath

Selamlar...

Profesyonel bir şekilde fotoğraf çekmek bir hastalık haline geldi bir arkadaşımın yüzünden.
    Takdir edersiniz ki arkadaşınızın makinası ile nereye kadar tatmin olabilirim düşüncesi ile bir makina almaya karar verdim.. ama bu konuda çok yeni olduğum için ne alacağımı hangi ürünü seçeceğimi inanın bilmiyorum..

Şu anda yurt dışındayım ve 20 gün sonra ülkeme tekrar geri dönücem ama dönmeden önce biraz araştırma yapmak istedim.
    çevremdeki arkadaşlarım Nikon D90 yada Canon 550D almamı söylüyor ama ben pek emin değilim iyice araştırmak istiyorum pişman olmamk için !!

Saygılar.

hocam ne yaptınız :) yeni başlayanlara D90 gibi orta sınıf bir makine ağır gelebilir. Bence Nikon D5100 ile başlamanız daha iyi. Bu fotoğrafçılık çok zaman alan bir iş biliyorsunuz. Giriş seviyesindeki bir alet sizi rahat 2 sene götürür. Zaten o zamandan sonra daha güçlü birşey isteyeceksiniz...

Özet= D90 giriş seviyesi için gereksiz, ancak kafanıza koyduysanız D90 bana göre en iyi alet.

• öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim herkese..

arkadaşlar aslında bende biliyorum d90 ve 60D nin benim için çok zor oldugunu (kullanma açısından) ama şöylede birşey yapmak istemiyorum. şmdi tamam yeni başlıyorum bu işe ama almışken iyisini alayım diyorum.. hazır yurt dışındada oldugumuz için ucuza kapatabiliriz diye düşünüyorum.. "LGatakan" bende aynı fikirdeyim seninle dostum :)

burdaki fiyatları araştırdım ama sadece d90 nın fiyatını ögrenebildim.
    18-55 lens li nikon D90 1000 $

sizce iyimidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joliath -- 27 Temmuz 2012; 0:52:48 >
  • orta segment govdeyle baslamak zor olur diyen arkadas/lar
    kisa ve net bir soru sorayim:
    "niye?"
    merakli arkadaslarima(denedim) en ust sinif govdeyi 10 dakikada kullanmayi ogretiyorum. bu kadar zor birsey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor olma diye bişey olmaz bence de.Zaten hepsi bütün ayarları yaptırıyor.Sonuçta kompaktan DSLR geçme gibi bişey değil ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

orta segment govdeyle baslamak zor olur diyen arkadas/lar
    "niye?"
    merakli arkadaslarima(denedim) en ust sinif govdeyi 10 dakikada kullanmayi ogretiyorum. bu kadar zor birsey yok.

Vay be hs20 10 dakikada öğreniliyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

orta segment govdeyle baslamak zor olur diyen arkadas/lar
    "niye?"

Vay be hs20 10 dakikada öğreniliyormu

dur canim o kadar da ust sinif demedik. mamiyadan hasselbladdan falan bahsediyorum ust sinif derken. hs20 yi ogrenmek yurek, bilek, zeka koordinasyonunu ust seviyeye cikartmis cekirgeler icin. oyle herkes ogrenemezzz

• güven,özveri ve tecrübede gerekir diyorlar

• Çok seviyorum şu makineyi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Çok seviyorum şu makineyi ya

sevilmiycek sey mi baksana abisiii. boy desen onda, endam desen onda, cok ta hamarat. elinden hersey geliyo. yeri geliyo daglarin tepesindeki anasini bekleyen yavru kartallari cekiyorsun, yeri geliyo sinegin killarini cekiyorsun. bence gidelim isteyelim senin d5000 e. allahin emri peygamberin kavli deriz caponlara. ee ne demisler bi hs20yi bin kisi ister bir kisi alir.

• Harikası hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

quote:

Orijinalden alıntı: Joliath

Selamlar...

Saygılar.

hocam ne yaptınız :) yeni başlayanlara D90 gibi orta sınıf bir makine ağır gelebilir. Bence Nikon D5100 ile başlamanız daha iyi. Bu fotoğrafçılık çok zaman alan bir iş biliyorsunuz. Giriş seviyesindeki bir alet sizi rahat 2 sene götürür. Zaten o zamandan sonra daha güçlü birşey isteyeceksiniz...

Özet= D90 giriş seviyesi için gereksiz, ancak kafanıza koyduysanız D90 bana göre en iyi alet.

hocam niye? bu segmenttekilerin hepsinde iso diyafram enstantane ayarlanmıyomu ayarlanıyo hatta kullanım olarak daha kolaylar şimdi gidip 1,500 lira verip giriş seviye alınsa 3-5 ay sonra lens zaten yetersiz gelecek makinede yetmeyecek
    konuya dönersem d90 - canon 60d arasında tercih yapmanı öneririm nikon tarafım ağır basmasına rağmen mantığım 60d diyor hem yeni hem daha iyi özelliklere sahip

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.