Şimdi Ara

Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yardımınızı isteyecektim. Geçen yıldan beri notebook araştırıyorum aklımda toshiba asus msi gibi markalar vardı ama her türlü öneriye de açığım. Tabi casper, acer, hpden allah korusun hiç istemiyorum. Sony çok klas ve cok sevdiğim bir marka ama onun da biraz overrated olduğunu düşünüyorum yani gereksiz pahalı bütçem 3binden fazla olsa sony isterdim ama en fazla 2700 liraya kadar çıkabiliyorum hatta tercihim daha çok 2500 2600 arasında. İşlemcisi i7 olsun,gerçi bi tane i5 buldum ama, ekran kartı gtx olsun rami yuksek olsun derken asus x550jx 4gb 12gb pc bulmuştum 2600liraya gecen yıl, kasası masası dandik diyorlardı ama benim için içi önemli. Maalesef şimdi 3000liradan aşağı bulamadım hiçbir yerde o laptoptan. Biraz araştırma yaptım fotoğraftakileri buldum siz de önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
     Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gothique -- 3 Temmuz 2016; 16:05:57 >

• http://www.ebrarbilgisayar.com/toshiba-satellite-l50-c-111-i5-5200u-8gb-1tb-2gb-930m-156-freedos-pmu351696

Şurda bi i5 buldum ama pek fikrim yok ne diyoraunuz arkadaşlar iyi midir
  • http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-5559-s50w81c-notebook-pmu349309

Bir de şu var amd pek sevmesem de dell sağlam markadır biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gothique

http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-5559-s50w81c-notebook-pmu349309

Bir de şu var amd pek sevmesem de dell sağlam markadır biliyorum
    http://www.ebrarbilgisayar.com/acer-v-nitro-7-571g-i5-5200u-4gb-500gb-4gb-gtx-950m-156-full-hd-pmu342006 bu tarz urunlere bak

• Sadece sistem özelliklerine bakarak seçim yapmak biraz yanlış olur doğrusu. Asus X550VX hakkında konuşuyorum ekranı 1080p değil yani o Full HD keyfini alamayacaksınız. Toshiba konusunda ise araştırdığım kadarıyla ekran kartı harici değil bu da oyun oynayamama gibi bir engel çıkarıyor önünüze, üstelik işlemcisi de bir nesil önceye ait.

MSI CX62 6QD modeline gelirsek, o modelin ekran ve sistem konusunda bir sıkıntısı yok ancak malzeme kalitesi (kasa hakkında konuşuyorum) konusunda forumda memnun olmayan kişi çok.

Yani kısacası Toshiba'yı seçenekler arasından çıkarın, onun yerine hemen alttaki verdiğim linkteki modelleri düşünün.

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0082tx-i7-6500u-8gb-1tb-4gb-940mx-156-freedos-pmu352842

Bu modelde Full HD ekran ve son nesil i7-6500U işlemci ve 940MX ekran kartı mevcut. i7-6500U çift çekirdek olsa da çoğu oyun için yeterli gelecektir üstelik ekran kartı da GTA V ve benzeri AAA oyunları açmakta bir sıkıntı çıkarmayacaktır tabi ki de oyun bilgisayarı olmadığından ağır yüklerde ısınabilir ve düşündüğünüz gibi yüksek seviye grafik kalitesi bekleyemezsiniz.

Sonuç : Günlük kullanım (Film, müzik, internet ve Word, Excel tarzı uygulamalar) ve 2-3 saatlik oyun oynama konusunda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama oyun oynama süresini uzatırsanız tercih etmeniz gereken model aşağıda ki model olacaktır.

http://www.sadecenotebook.com/msi-gl62-6qc-081xtr-gt940m-pmu401140

Yukarıda ki modelden bahsedecek olursak ekran kartı Lenovo modelinden biraz daha kötü olmasına karşın genel kalite bakımından gayet güzel bir bilgisayar. i5-6300HQ işlemci ve 940M ekran kartı ile hiç bir oyunu sıkıntı çıkmadan oynayabileceksiniz. Bu oyuncu modellerinden bahsedecek olursak ısı bakımından sorun çıkarmayacağını söyleyebilirim çünkü bu tarz "oyuncu" bilgisayarları ağır yükler altında çalışabilmek için tasarlanmış, her ne kadar tek fanlı olsada ısınma olayıyla başa çıkabileceğine eminim. Aynı şekilde oyunları AAA oyunları Full HD bir şekilde oynayabilirsiniz içiniz rahat olsun.

Sonuç : Uzun süreli oyun oynama konusunda bu model daha başarılı olacaktır, lakin şarj süresi oyun oynarken kısa olacağından gideceğiniz yerde priz sıkıntısı olmamasından emin olun. Aynı şekilde bu modelde günlük kullanım açısından bir sıkıntı çıkarmayacaktır. Eğer 100 TL gibi bir para ekleyebilirseniz aynı modelin ekran kartı daha iyi olanı aşağıda ki linktedir.

http://www.sadecenotebook.com/msi-gl62-6qd-079xtr-gtx950m-pmu401150

• quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

http://www.ebrarbilgisayar.com/acer-v-nitro-7-571g-i5-5200u-4gb-500gb-4gb-gtx-950m-156-full-hd-pmu342006 bu tarz urunlere bak

Teşekkür ederim fakat özellikle acer istemediğimi belirtmiştim acera 2300lira vermek bana pek mantıklı gelmiyor arkadaşta var bu alet ama kof bence,acera hiçbir zaman ısınamayacağım yine de sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Battallboi

Sadece sistem özelliklerine bakarak seçim yapmak biraz yanlış olur doğrusu. Asus X550VX hakkında konuşuyorum ekranı 1080p değil yani o Full HD keyfini alamayacaksınız. Toshiba konusunda ise araştırdığım kadarıyla ekran kartı harici değil bu da oyun oynayamama gibi bir engel çıkarıyor önünüze, üstelik işlemcisi de bir nesil önceye ait.

MSI CX62 6QD modeline gelirsek, o modelin ekran ve sistem konusunda bir sıkıntısı yok ancak malzeme kalitesi (kasa hakkında konuşuyorum) konusunda forumda memnun olmayan kişi çok.

Yani kısacası Toshiba'yı seçenekler arasından çıkarın, onun yerine hemen alttaki verdiğim linkteki modelleri düşünün.

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0082tx-i7-6500u-8gb-1tb-4gb-940mx-156-freedos-pmu352842

Bu modelde Full HD ekran ve son nesil i7-6500U işlemci ve 940MX ekran kartı mevcut. i7-6500U çift çekirdek olsa da çoğu oyun için yeterli gelecektir üstelik ekran kartı da GTA V ve benzeri AAA oyunları açmakta bir sıkıntı çıkarmayacaktır tabi ki de oyun bilgisayarı olmadığından ağır yüklerde ısınabilir ve düşündüğünüz gibi yüksek seviye grafik kalitesi bekleyemezsiniz.

Sonuç : Günlük kullanım (Film, müzik, internet ve Word, Excel tarzı uygulamalar) ve 2-3 saatlik oyun oynama konusunda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama oyun oynama süresini uzatırsanız tercih etmeniz gereken model aşağıda ki model olacaktır.

http://www.sadecenotebook.com/msi-gl62-6qc-081xtr-gt940m-pmu401140

Yukarıda ki modelden bahsedecek olursak ekran kartı Lenovo modelinden biraz daha kötü olmasına karşın genel kalite bakımından gayet güzel bir bilgisayar. i5-6300HQ işlemci ve 940M ekran kartı ile hiç bir oyunu sıkıntı çıkmadan oynayabileceksiniz. Bu oyuncu modellerinden bahsedecek olursak ısı bakımından sorun çıkarmayacağını söyleyebilirim çünkü bu tarz "oyuncu" bilgisayarları ağır yükler altında çalışabilmek için tasarlanmış, her ne kadar tek fanlı olsada ısınma olayıyla başa çıkabileceğine eminim. Aynı şekilde oyunları AAA oyunları Full HD bir şekilde oynayabilirsiniz içiniz rahat olsun.

Sonuç : Uzun süreli oyun oynama konusunda bu model daha başarılı olacaktır, lakin şarj süresi oyun oynarken kısa olacağından gideceğiniz yerde priz sıkıntısı olmamasından emin olun. Aynı şekilde bu modelde günlük kullanım açısından bir sıkıntı çıkarmayacaktır. Eğer 100 TL gibi bir para ekleyebilirseniz aynı modelin ekran kartı daha iyi olanı aşağıda ki linktedir.

http://www.sadecenotebook.com/msi-gl62-6qd-079xtr-gtx950m-pmu401150

Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sıkı bir gaming pc'si istemiyorum aslında oynadığım oyunlar belli sims,gta, counter, metin 2,prince of persia, lol,resident evil falan. Ki hepsini birlikte yükleyeceğimi bile düşünmüyorum bir tek garanti sims serisi olur bilgisayarımda bir de belki counter Asuslarda full hd olmama problemi var evet kasası için de sıkıntı diyorlar ama kalite bakımından asusu gerçekten çok beğeniyorum çevremdekilere dayanarak soyluyorum. Lenovo aklımda yoktu fakat o modeli inceleyip guzel olduguna karar verdim toshibayı da dediginiz gibi seçeneklerden cıkarayım o zaman ve msinin 2800lük modeli beni aşıyor zaten normalde butcem 2500 ama ben 200 arttırdım o da cok gerekli olursa cok beğendiğim bir pc olursa diye. Açıkçası en cok istedigim bilgisayar resimdekiydi fakat ebrarbilgisayarda da sadecenotebookta da bulamıyorum ve diger yerlerde cok pahalı.şimdi buyuk ihtimalle ya asus alacagım ya da lenovo. Dedigim gibi kasaya cok onem vermiyorum plastikmis magnezyummus kırmızıymıs siyahmıs cok önemli değil içi iyi bir seyler olsun o bana yeter. Muhendislik okuyacagım icin programlarımı kaldırsa da cok iyi olur tabi. Ve evet film de cok onemli
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Merhaba arkadaşlar yardımınızı isteyecektim. Geçen yıldan beri notebook araştırıyorum aklımda toshiba asus msi gibi markalar vardı ama her türlü öneriye de açığım. Tabi casper, acer, hpden allah korusun hiç istemiyorum. Sony çok klas ve cok sevdiğim bir marka ama onun da biraz overrated olduğunu düşünüyorum yani gereksiz pahalı bütçem 3binden fazla olsa sony isterdim ama en fazla 2700 liraya kadar çıkabiliyorum hatta tercihim daha çok 2500 2600 arasında. İşlemcisi i7 olsun,gerçi bi tane i5 buldum ama, ekran kartı gtx olsun rami yuksek olsun derken asus x550jx 4gb 12gb pc bulmuştum 2600liraya gecen yıl, kasası masası dandik diyorlardı ama benim için içi önemli. Maalesef şimdi 3000liradan aşağı bulamadım hiçbir yerde o laptoptan. Biraz araştırma yaptım fotoğraftakileri buldum siz de önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
     Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi Max 2700 tl sürekli kullanabileceğim iyi bir notebook önerisi

Kaaarşim bak siddetle tavsiye ediyorum hatta tehtid ediyorum :D. Saka bi yana asusa sakin o parayi verme msi bi nebze belki ama kesinlikle bu cohazi bi dusun bi normal hdd 1 de m.2 sata hdd yuvasi var

Bu mesaja eklenen görseller:

• Kardeş 2900 lira beni çok aşıyor monster pc alabilmem mümkün degil ne yazık ki
  • quote:

Kardeş 2900 lira beni çok aşıyor monster pc alabilmem mümkün degil ne yazık ki

O zaman a5 v5.3 e bak.o biraz daha uygun. Varantisi devam eden 1 2 aylik bulusan guvenli alisveris ile kozmetik sorunu yoksa 2. El de alabilirsin bakmakta fayda var bi sahibinden e felan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DB38AB417

quote:

Kardeş 2900 lira beni çok aşıyor monster pc alabilmem mümkün degil ne yazık ki

O zaman a5 v5.3 e bak.o biraz daha uygun. Varantisi devam eden 1 2 aylik bulusan guvenli alisveris ile kozmetik sorunu yoksa 2. El de alabilirsin bakmakta fayda var bi sahibinden e felan

Alıntıları Göster
    Mustafamy adlı arkadaşı dikkate almayın kendisi forumun "Monster" trolü olarak tanınır :)

• İkinci el asla almam zaten öyle abartı bir gaming pcye ihtiyacım yok yine de teşekkürler
  • Battallboi kullanıcısına yanıt
    :)
  • Arkadaşlar konu güncel asus mu lenovo mu dell mi yoksa msi mi hangi markayı önerirsiniz
  • Asus ve MSI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karbonbazliorganizma

Asus ve MSI.

Aynen ben de ya msi ya asus diye dusunuyorum ama model konusunda kararsızım :)
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Up

• Arkadaşlar asusun 2011 yılında çıkan Lamborghini edition bir netbooku varmış onu nerden bulabilirim araştırdım hiçbir yerde bulamadım fikri olan?
  • quote:

Arkadaşlar asusun 2011 yılında çıkan Lamborghini edition bir netbooku varmış onu nerden bulabilirim araştırdım hiçbir yerde bulamadım fikri olan?
    Stoklar tükenmiştir, zaten 5 yıllık bir bilgisayara para vermen ne kadar doğru tartışılır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.