Arkadaşlar merhaba benim konum biraz uzun olacak.
Kendi laptopımın bozulması sonucu erkek arkadaşımın kullanmadığı,köşede duran laptopını aldım fakat onun da çok büyük 3 problemi vardı.
Öncelikle laptop MSI GS73VR 7RF, hem harici hem dahili ekran kartı var.
Fakat ekran menteşeleri kırıldıktan sonra LCD ekranda görüntü komple gitmiş, HDMI'a bağlayıp kullanıyormuş. Tek sıkıntısı bu da değil, fanların 3ü de çalışmıyordu. Ne işlemci fanı ne de ekran kartındaki çift fan. Bu yüzden laptopın öncelikle fanlarının değişmesi gerektiğini düşündüm. Kendim de elektrik elektronik mühendisiyim, elektronikten anlıyorum. Yine de riske etmeme açısından bir bilgisayar servisine götürdüm. Ekranın data kablosu,fanların değişimi, anakartı yıkama temizleme ve artı alt kasa metal olduğundan yamulduğu için 3000 lira para istediler tabi ki yaptırmadım ve bilgisayarımı geri istedim. Söylediğine göre umutsuz vakaymış sözde sıvı temaslıymış üstüne en az 1 bardak su dökülmüş ama bilgisayar gayet çalışıyordu HDMI ile. Erkek arkadaşıma sordum kesinlikle hiçbir şey dökmedim kapalı duruyordu 1 senedir kullanmak için bile açmadım dedi. Sinirlendim ve kendim yapayım dedim. Öncelikle kasayı açtım, gerçekten de anakart üzerinde hafif oksitlenmeler gördüm kireç gibi ama çok az yerde vardı birincisi data kablosu pinindeydi ikincisi de HDMI, Power ve sağdaki USB girişi taraflarında. Büyük ihtimal İstanbul rutubetinden oluşmuş ve uzun süredir kullanılmadığı için paslanmış diye düşündüm. Sonrasında kendimi topraklayarak işe koyuldum statik elektrik riski olmasın diye. Her vidayı ayrı ayrı numaralandırıp söktüm, her flexi de 10 kat dikkat ederek çıkardım. Sonunda logic boardı bir köşeye bıraktım anakarta geçtim fanları söktüm, sadece diş fırçası ile temizledim ve yeni satın aldığım sıfır fanları taktım. Her şeyi geri yerleştirdim. Laptopı sadece kasa olarak kullanacağım için menteşeleri ve LCD ekranı(tabi data kablosunu da) söktüm. Sonra powera bastım çalıştırdım. Klavye ışıkları yandı, sağ alttaki gösterge ledleri yandı. Ama harici monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmedi. Alt kasayı söktüm ve fanlara baktım. İşlemci fanı çalışıyor ama GPU fanları çalışmıyor dönmüyor hiçbir tepki yok. HDMI taktığımda ses de gelmiyor. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Ya HDMI portunda sıkıntı var, ya kısa devre var bir yerlerde. Ya yeterli power alamıyorum. Ya da en kötü ihtimalle hiç dokunmamış olmama rağmen iki ekran kartını da yaktım. Bu mümkün mü bilmiyorum ama gerçekten ne harici ne dahili ekran kartına asla dokunmadım sadece yeni fanları taktım ve geri kapattım. Ramleri de yerinden sökmemiştim.
Denediklerimi söylüyorum:
Kısa devre yaptı mı diye şüphelenip WIFI, ethernet, USB, HDD, bios pili, hoparlörler, batarya gibi elemanları söküp denedim olmadı.
Farklı hdmi kablosu denedim.
Çıkarmış olduğum laptop ekranını tekrardan takıp denedim.
Farklı adaptör denedim.
Eski gpu fanlarını takıp denedim(arada bir tanesi tutuk bir şekilde dönüyordu şimdi hiç tepki yok.)
Ramleri söküp denedim.
Başka ne yapabilirim? Elimde multimetre yok şuanda. Gerçi kısa devreden de şüphelenmiyorum çünkü hiçbir şeyi yanlış takmadım ama yine de olabilir.
Ne önerirsiniz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu arada termal macunları değiştirmedim yani anakartı heatsinkten ayırmadım, dediğim gibi işlemci ve ekran kartına hiç dokunmadım.
Önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
GTA V PEGASUS ROLEPLAY SERVERIMIZ AÇILMIŞTIR
|
|
|
|
Asus Zenfone 5 Notification Çubuğu
|
Modemi görmeme sorunu
|
Xperia Neo V ICS'den GB'e dönme
|
Sony Ericsson Xperia Neo V Sorunu
|
İlgi Alanları: KATATONIA PLACEBO BATMAN BEŞİKTAŞ ATATÜRK
You're one of God's mistakes. |
Küçük aklının benim ızdırabımı büyütmesine izin verdim.. Ve o beni kimyasal bağımlı bir akıl hastası olarak bıraktı.. LOST CONTROL |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 177
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 3.549 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar