Şimdi Ara

max 300 tl'ye fotoğraf makinesi alıcam ama hangisini???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.fotoğraf makinesi almak istiyorum ve verebileceğim max fiyat 300 tl.sıfır alıcam,ikinci el kesinlikle düşünmüyorum.amatör bi kullanıcıyım ama ilerde geliştirmek ister miyim kendimi bilemiyorum.baya bi araştırma yaptım internette ama yine de çok eksiğim var.sizlerden yardım bekliyorum.
    dediğim gibi fiyat maksimum 300 tl.amatör olarak kullanıcam.yani insan çekicem daha çok.öyle aile,arkadaşlar arasında filan.resim kalitesi,renkler,ışığı alışı iyi olsun istiyorum.yok titredi,bulanık çıktı vs gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum.yani bas çek yapıcam ve tek seferde çekeyim istiyorum.hareketli nesneleri çekerken kaymalar olsun istemiyorum.hiç değilse belli hızda nesnelere kadar.mesela biz arabayla gezerken yan tarafta inekler otluyordu da arkadaş fotoğrafını çekmişti ineklerin araba hareket halindeyken ve kayma olmamıştı fotoğrafta :D hani bu inek olmaz da manzara olur,ev olur vs :D gece çekimleri de kötü olmasın hani süper bi şey beklemiyorum açıkçası düşündüğüm fiyata ama kötü olmasın istiyorum.video özelliği olmuş olmamış pek önemli değil ayrıca.
    kafamda aslında bi kaç makina var.mesela canon'un a580 modeli olabilir.veya a570 ve a590 modellerinde manuel ayarlar da varmış onlar da olabilir.bir de lens olayı düşündürüyor beni.sony'nin kullandığı lensler en iyisiymiş sanırım.adını tam hatırlayamıycam da carl-weiss mi neydi öyle bi şey zaten sizler anlamışsınızdır hangisi olduğunu.acaba diyorum sony'e mi yönelsem bu yüzden.tamamen bi kaos içindeyim yani bu konuda.sizler de fikirlerinizi söyleyin arkadaşlar,çok ihtiyacım var.hani fiyatı max 300 tl olmak üzere başka makine önerileriniz olursa onları da değerlendirebilirim.verdiğim parayı tamamen haketsin istiyorum.yani bu paraya resim kalitesi en güzel olan ve dayanıklı makineyi almak istiyorum.şimdiden teşekkürler hepinize

• bak bunlara gelince sony alabilirsiniz ama biraz daha katarsanız w150 yi alabilirsiniz çünkü daha iyidir ama yanlız w130 da alabilirsiniz ama hocam bu bütçenizi aşar..

o yüzden canon serilerinde A570-580 serilerine bakabilirsiniz bunların cekimleri gayet kalitelidir ama kodakta olurda onların kasası plastik ve dayanıklı değildir neden çünkü eline aldığın zaman hissettiriyor gerek hafif olduğu için birde düşürdün mü tamamdır makine gitti sonyin kasası aliminyum kasadır ve dayanıklıdır neden dersen biraz ağır ama düşürdügün zaman gene pek birşey olmuyor sadece çizik mizik oluoyr bazen birşey olmuyor neden dersen dayanıklı yapılıyor ve iki tür lens kullanıyor sony S serilerinde sony lens kullanılıyor w serilerinde carl zeiss lens kullanıyor.
    bende bir kaos ve kararsızlık içindeyim inanırsanız w150-170 arasında gidip geliyorum.. karar veremiyorum bir arkadaşta fujilm önerdi ama düşünüyorum hala.. ne bilim benim düşüncem Sonyden yana..
    Sonyin kullandığı Lenslere gelince tekrardan yazıyorum(3 tane lens vardır)
    Carl-zeiss warrio tessar.. bunlar w serilerinde bulunmaktadır.
    Carl-zeiss warrio sonnar.. bunlar ise profesyonel serilerde kullanılıyor pahalı ürünlerde
    Sony Lens bunlar ise S serilerinde bulunmaktadır bunlara dikkat edin arkadaşlar.

çünkü bütçem en fazla 620 ye kadar çıkabilirim.

ama size önermem gerekirse w120 serilerine bir bakmanızı öneririm eğer manuel ayarla uğraşmak istemiyor ve şipşak çekim yapacaksınız yoksa canon serilerine bakmanız iyi olur.

İlk olarak lens kalitesi gelir sonra yakın çekim başarısı,her türlü hava şartları ve her türlü şartlara rağmen başarılı çekim yapabilmesidir tabi haraketli nesne çekenler için başarılı olması istenebilir artı olarak video çekim kaliteside önemli mesala benim için video önemli değil çünkü kullanmayacağım.

• Bulanıklık istemiyorsanız görüntü sabitleyici "is" özelliği olan canon a570 ve a590 modellerini düşünün. Sony'nin kendi lensleri carl- zeiss'lere göre daha düşük kalitede... 300 TL limit için Canon işinizi görür...

Not: Yolda giderken bulanık inek fotoğrafı çekmek istemiyorsanız ışık miktarının fazla olmasına dikkat edin. Loş ışıkta "is" de biyere kadar yani...
  • sağolun arkadaşlar halen kararsızım ama canon alıcakmışım gibi geliyor.şimdi de başka bi soru sorucam.a570 mi a590 mı???a570 için daha iyi diyorlar ama bilmem ne kadar doğrudur
  • Hangisinin kasası hoşuna giderse onu al, çok da fark yok aralarında...
  • çok sağol dostum o zaman kasalara bakıp kararımı vereyim.eğer sony diyenler çıkmazsa daha fazla meşgul etmiim kafamı bu işle,alıp kurtulayım ;)
  • ya arkadaşlar bu a590'da tamamen manuel kontrol diyor yani bu otomatik çekim modu olmadığı anlamına mı geliyor?ben 590'da tercih kılmıştım ama tamamen manuel kontrol olayı kafamı karıştırdı.şimdi benim ilk makinam olcağı için ilk başlarda bas çek yapıcam.şap diye kavrayamam yani manuel kontrol olayını.hani otomatik çekim modu yoksa baya sıkıntı yaratçak bana ilk zamanlarda :( a570'te hem otomatik hem de manuel çekim var diye okudum.bir de nerelerden almak lazım bu fotoğraf makinalarını.ben izmir/foça'da oturuyorum da internetten yaptığım araştırmalar da pek sonuç vermiyor.vatan computer,bimeks,kipa,carrefour,teknosa vs yerlerde bulabilirim biliyorum ama hani asıl alınması gereken yerler bunlar mı veya başka alternatifler de var mı?hani kazık yemek istemiyorum ve ayriyetten servisi güvenilir,sağlam bi yerden alayım diyorum.kemeraltı'na filan giderim,ucuz bulur alırım da servisi dandikse aldığım yerin,o zaman uğraş dur işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kompakt makinelerde otomatik mod mutlaka bulunur. Tamamen manuel kontrol denerek bunun da mümkün olduğu vurgulanmak istemiş sadece.
    Çünkü bildiğiniz gibi her kompakt makine manuel diyafram - enstantene ayarına izin vermez. Manuel mod bence "fotoğraf makinesi"nde olmazsa olmazlardan birisidir.
  • Canon A570IS ve A590IS işinizi görür. O fiyata daha iyisi, daha kaliteli makinelerin ikinci elidir.
  • arkadaşlar a590'ın fiyatı 400 tl.ye yakınmış,ben nerde gördüm bilmiyorum ama 300 diye görmüştüm =( a570'in fiyatı da 300tl'den fazla.şaşkınım şu an.ben a580'e kaldım anlaşılan =(
  • nakit ya da havale ile 296 TL'ye buradan temin edebilirsin. fotozeynep

Sd kart, şarj kiti, çanta, tripod hediyeli...

Biraz araştırsan daha iyisini de bulursun... Ancak hediyeler olur mu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semb -- 2 Nisan 2009; 14:53:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.