Şimdi Ara

Max 3000 TL-3D Plazma önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir Tv almak için araştırmaya başladım ve herkes gibi karmakarışık bir hale geldim.

Önceleri samsung 3D li LCD leri düşünüyordum, sonra LG LW5500 modeline yöneldim... Ama kullanım alanımı düşününce fikrim biraz değişti.

Genel olarak evde normal TV kanalları izlenecek (muhtemelen HD receiver alırız...). ligtv den bol bol maç yayını ve bunun yanında harddiskten bol bol HD filmler (mkv) izlenir... Oyun konsolu falan düşünmüyoruz (çocuklar büyüyünceye kadar en azından). Dolayısıyla LCD yerine Plazma daha mantıklı gibi görünüyor. Tabii bu kadar para vermişken ayda bir de olsa 3D film izleyeceğimizi ve ileride 3D yayınların artacağını düşünürsek, 3D özelliği olan bir plazma almak lazım.

Model olarak evet, Pana gt30 - vt30 çok iyi ama fiyatları yüksek... Onun yerine samsung veya LG 3d plazma da olabilir diye düşünüyorum (sonuçta gün boyu TV seyretmiyeceğiz... görüntüsü bizi pişman etmesin yeter... )
    Dolayısıyla bu çerçevede önerebileceğiniz 42 veya 46inch 3D özellikli bir plazma varmı?
    Teşekkürler.

• Koreliler plasmada iyi değil. Plasma deyince Pany'den başka düşünmeyin. Bu alanda gerçekten tekler, Koreliler ise direk LCD pazarına çalışıyorlar çünkü yeni trend LED LCD ler.

SD yayın da izlerim diyorsanız plasmalar ortalama bir LCD den kesinlikle daha iyi evet. Ama 3D olsun diyorsanız kaliteli bir plasma almanızı tavsiye ederim kesinlikle, ki bunlar da sizin belirttiğiniz modeller. Bunlar yerine SD yayınlarda da başarılı olan LED TV leri de düşünebilirsiniz. LW serisi SD yayın olarak çok iyi not aldı, ana konuda SS ler de var. Ben LW650S kullanıyorum ama SD yayın izlemiyorum o yüzden birinci elden yorum yapamayacağım.

Size tavsiyem düşündüğünüz TV lerin özellikle SD yayın, 3D film ve futbol maçlarındaki performanslarını çıplak gözle görmeniz olur, en güzel yolu bu işin bu. Korelilerden bir plasma, LW5500 ve D7000 modellerini inceleyip karar verirsiniz. İzleyeceğiniz TV lerin görüntü ayarlarını da optimum yaparak tabii.

• Öncelikle cevap için teşekkürler.

Aslında 47LW5500 aklıma yatmıştı. Ancak hareketli görüntülerde (özellikle maçlarda) LCD görüntülerinin (LW5500 de varmı bilmiyorum) pek iyi olmadığı yönündeki yorumları görünce biraz tereddüt ettim. 3D li diye aldığımız bir TV de eğer bu şekilde problemler yaşarsak can sıkıcı olur. Gerçi eğer her halükarda şuan izlediğimiz TV den daha iyi olacağını bilsem (10 yıllık 72 ekran SONY den bahsediyorum), tereddüt etmeyeceğim. Yani plazmaya kıyasla daha başarısız ama rahatsız edici boyutta değilse problem olmaz.

Özellikle digitürk kullanan LW5500 kullanıcısı arkadaşların SD yayınlarla ilgili tecrübeleri çok yardımcı olur... tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.