Şimdi Ara

max 600-700 tlye gürültüsüz ekran kartı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şu anki sistemimim budur.

Bileşen Ayrıntılar Alt puan Taban puan
    İşlemci AMD FX(tm)-8120 Eight-Core Processor 7,5 6,8
    Bellek (RAM) 8,00 GB 7,5
    Grafikler NVIDIA GeForce 9800 GT 6,8
    Oyun grafikleri 4095 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 6,8
    Birincil sabit disk 28GB Boş (Toplam 112GB) 7,6
    Windows 7 Ultimate

Sistem ________________________________________
    Üretici Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Model GA-970A-D3
    Toplam sistem belleği miktarı 8,00 GB RAM
    Sistem türü 64 bit işletim sistemi
    İşlemci çekirdek sayısı 4

Depolama ________________________________________
    Sabit disklerin toplam boyutu 3837 GB
    Disk bölümü (C:) 28 GB Boş (Toplam 112 GB)
    Medya sürücüsü (D:) CD/DVD
    Disk bölümü (E:) 183 GB Boş (Toplam 317 GB)
    Medya sürücüsü (F:) CD
    Disk bölümü (G:) 165 GB Boş (Toplam 311 GB)
    Disk bölümü (H:) 224 GB Boş (Toplam 304 GB)
    Disk bölümü (I:) 7 GB Boş (Toplam 1863 GB)
    Disk bölümü (K:) 255 GB Boş (Toplam 931 GB)

Grafikler ________________________________________
    Görüntü bağdaştırıcısı türü NVIDIA GeForce 9800 GT
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 4095 MB
    Ayrılmış grafik belleği 512 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 3583 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 9.18.13.1106
    Birincil monitör çözünürlüğü 1920x1080
    DirectX sürümü DirectX 10

ekran kartı almayı düşünüyorum, fakat pek araştırma yapma şansım olmadı. şu ara rome total war 2 oyunuyorum. gürültüden başım zonkluyor. ya kart alacağım, ya da karta sıvı soğutma. gürültü yapmayan iyi bir kart var mıdır bildiğiniz?

bir el atabilir miyiz?

not: işlemci için h100 i almıştım 6-7 ay önce. çok mutlu etmişti kulaklarımı ve beni. büyük bir ihtimalle ben ilk fırsatta ekran kartına da h80 falan alacağım gibi.

• alacagın kart asus dc2 sogutuculu olmalı ben linkteki karttan kullanıyorum gayet sessiz ve serin çalışıyor ikinci el olur dersen bana pm at bende iki tane var birini sana satabilirim

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61900
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağol. yalnız kredi kartı ile almayı düşünüyorum ben. bir de buna daha sonradan sıvı soğutma ekleyebiliyor muyuz acaba? o konuda bilgin var mı?
  • asus gtx760 yada asus r9 280x
  • 450TL bütçe için
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-dc2o-2gd5-gtx660-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62724
    650 TL bütçe için (bazen indirimle 590 a falan düşüyor)
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66600

Ekran kartına sıvı soğutma eklemeye çok ihtiyaç olacağını zannetmiyorum. DCII soğutucusunun %65 ten sonra ancak sesi duyuluyor. Oyun sırasında ben onu bile fark etmiyorum. Rahatsız edici değil. Gigabyte ın 3 fanlı soğutucusu da çok güzel ama onların fiyatı nedense pahalı.

• else if E kullanıcısına yanıt
    kartlar için bloklar mevcut takabilirsin ama sesi duyacagın bir kart değildir dc2 serisi sıcaklık olarakta 70 dereceyi geçmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sitedeki 450 TL menü chip dergisinin son sayısındaki gpu incelemesinde 2. optimum kart olarak seçilmiş. biricinsi gtx660 ti...

ti ile bunun arasında çok ciddi bir fark var mı sizce? yani sonuçta şu anki kampanya oldukça ideal görünüyor...
  • showstopper41 S kullanıcısına yanıt
    bu sitedeki 450 TL menü chip dergisinin son sayısındaki gpu incelemesinde 2. optimum kart olarak seçilmiş. biricinsi gtx660 ti...

ti ile bunun arasında çok ciddi bir fark var mı sizce? yani sonuçta şu anki kampanya oldukça ideal görünüyor...

EDİT BÜDÜT: gtx 660 için verdim siparişi vatandan. ti de neymiş. eskiden dx vardı, 486 vardı.

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar
  • ekran kartına sıvı soğutmaya heveslenirsen custom soğutma yapman lazım. işlemcin hazır sıvı soğutmalardan, ekran kartı için de ona benzer alman lazım zor yani. msi tf 4 veya asus dc2 ler gayet sessiz. hele şu kış aylarında mayısa kadar sesini duymazsın. oynadığın oyun da 660 ti veya 7870 ayarı veya üstü aldığında ekran kartının %50 sinden fazlasını kullanmayacaktır, böylece yazın bile ekran kartın mışıl mışıl çalışabilir. (sis efektini felan kıs tabi total warda yoksa %100 e vurabilir kullanım :D)
  • gerçi almışsın bile, hayırlı olsun :D
  • metebyr kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. aldım da 25 inde verdiğim sipariş, hala hazırlanıyor görünüyor. zaten stokta olan bir kartı hazırlayıp, kargoya vermeleri ne kadar sürebilir ki!

neyse... custom soğutma olayı benim becerebileceğim bir şey değil. üzüldüm:( ama overclock forumunda h80 ile gpu soğuttuklarını falan okumuştum. o hangi kartlarla yapılabiliyor?

benim güzel hayallerim var. güzel bir kasam olacak. içine 2 tane corsair soğutma koyacağım biri cpuya biri gpuya... hiçbir yerinden ses gelmeyecek...
  • Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • else if E kullanıcısına yanıt
    işçilik yapman lazım birazcık ama olur elbette. kartına uygun sıvı soğutma bloğu alırsın h80 in de hortumları rakor kısmına ısıtılarak yapıştırılmışsa kesersin kendi hortumunu bağlarsın sıvısını doldurursun çalışır. umarım kollarını sıvayıp onca uğraşı göze alarak yaparsın sonra da paylaşırsın
  • Hocam dcu2 sogutucu konu sessizlikse gercekten de cok sessiz. Bende r9 280x top var ve sesini kesinlikle duymuyorum; artik benim bilgisayarimda sesin kaynagi psu oldu onun da caresine bakacagim yakinda kismetse.

Eski kartim olan 5850 toxic ile rome oynarken sesten durulmuyordu; dcu2 sogutucuyu tavsiye edebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kartım geldii makinaya bağladım... ve evet gertçekten ses kesildi... bu açıdan kesinlikle memnunum. bir süre sıvı soğutma bağlamayabilirim. ama aklımda yeni kasa almak, onu modifiye etmek gibi fikirler dolaşıyor. hep beraber onları da yapar eğleniriz.

teşekkür ederim yardımlarınız için :)

@metebyr @nosfecagri
  • Asus DC2 sessize benziyor yorumlar da öyle ama görmeden duymadan yorum yapmak yanlış olur insanların sessizlik anlayışı çok farklı. Ama şunu söyleyebilirim MSI Twin frozr II soğutmalı kartım var ve bunun verdiği sessizliği başka kartta bulamayacağımı düşündüğümden ekran kartı değişmiyorum.
    Sessizlik konusunda insanların sessiz dediği şeyin aslında sesli olduğunu bir çok kez gördüm o yüzden en sağlamı kendiniz deneme imkanınız varsa veya arkadaşınızda varsa görüp almak ama dediğim gibi twin frozr ii bu konuda beni mutlu etti boşta sesi zaten saymıyorum hemen hemen her kart sessizdir ama bu şoğutmanın oyunda sesini duyabilmek için ya 40 derece bir odanız olacak yada fan devrini elle 100 e falan getireceksiniz.
  • 7850 Scs3
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

Asus DC2 sessize benziyor yorumlar da öyle ama görmeden duymadan yorum yapmak yanlış olur insanların sessizlik anlayışı çok farklı. Ama şunu söyleyebilirim MSI Twin frozr II soğutmalı kartım var ve bunun verdiği sessizliği başka kartta bulamayacağımı düşündüğümden ekran kartı değişmiyorum.
    Sessizlik konusunda insanların sessiz dediği şeyin aslında sesli olduğunu bir çok kez gördüm o yüzden en sağlamı kendiniz deneme imkanınız varsa veya arkadaşınızda varsa görüp almak ama dediğim gibi twin frozr ii bu konuda beni mutlu etti boşta sesi zaten saymıyorum hemen hemen her kart sessizdir ama bu şoğutmanın oyunda sesini duyabilmek için ya 40 derece bir odanız olacak yada fan devrini elle 100 e falan getireceksiniz.

Şu an piyasadaki en sessiz model Twin Frozr'dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

Asus DC2 sessize benziyor yorumlar da öyle ama görmeden duymadan yorum yapmak yanlış olur insanların sessizlik anlayışı çok farklı. Ama şunu söyleyebilirim MSI Twin frozr II soğutmalı kartım var ve bunun verdiği sessizliği başka kartta bulamayacağımı düşündüğümden ekran kartı değişmiyorum.

yaklaşık 1.5 sene 6870 kullandım TF2 ile ve şimdi DC2 yi geçtim kesinlikle çok daha iyi sesini duyana para ödülü veriyorum o derece

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.