Araştırmalarım sonucu aşağıdaki listeyi oluşturdum.
Öncelikle sistem toplama, donanım vs gibi konularda çok bilgi sahibi değilim. Bu yüzden internette okuduğum kadarıyla listeyi oluştrurdum. Her türlü tavsiyeye açığım.
- Öncelikli amaç oyun olacak. Önümüzdeki bir kaç sene oyun konusunda pek sıkıntı çıkarmayacak bir sistem istiyorum. Şu an için ağır sistem gereksinimi olan bir oyun oynamıyorum. - Mümkünse 5500-6000 liranın arasında olması gerekiyor. - Overclock vs gibi konulara baya uzağım. O yüzden overclock yapmayacaksan gereksiz dediğiniz parçalar varsa önerilerinizi bekliyorum. - Kasa, güç kaynağı, soğutucu gibi konularda hiç bir fikrim yok. Listede o kısımlar biraz sallamış olabilirim.
Bir de bir çok yerde sistem tavsiyesi okudum ama hiçbirinde işletim sistemi yazılmıyor. İşletim sistemini ucuza getirme konusunda da tavsie varsa alabilirim.
Teşekkürler
Overclock yapmayacaksan Z170 yongasetli anakart almanın anlamı yok. SSD'yi de 500 GB almalısın. Yer sıkıntısı çekmezsin AAA title oyunlar için. İşletim sistemini forumda 50 liraya satıyorlar. Ben aldım, sorun yok. Bence AMD ekran kartı+AMD freesync 144 Hertz montiör al fiyat/performansa oyna.
Tercih senin. İstersen Nvidia ekran kartı alırsın.