|
MAX OLED teknolojisi tanıtıldı: Ekranlar daha parlak ve daha dayanıklı olacak
-
-
Bu oled işi Lg-samsung-JP displaya kalırsa fiyatlar ucuzlamaz. Çinlilerin bu Oled işine girmesi gerekiyor ki ucuzlasın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çinli Boe Display halihazirda oled panel üretiyor. Üstelik Apple'ın oled tedarikçileri arasında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oled panellerden tek beklentim yanmamaları. Piyasada görüntü kalitesi en iyi olan paneller oled paneller. İncelemelere bakıyorum, çok yüksek puanlar alıyorlar. Fiyatları da yüksek... Ancak iş kullanıma gelince panel yandı mı, yanacak mı, yok parlaklığı kısayım, yok sabit görüntü kalmasın. Yani bunun tedirginliği ürünü hakkıyla kullanmaya engel oluyor. Şimdi bu gelişmeyle panellerin yanma riski çok azalacak olsa bile üretici değişim garantisi vermediği sürece benim için değeri yok açıkçası.
-
Benim için artık negatif kısmı beyaz renkler, kesinlikle ledlerde çok daha güzel gözüküyor beyazlar. Ayrıca TV de durum nasıl bilmiyorum ama yıllardır OLED ekranlı telefon kullanıyorum ve çok şükür ki dediğiniz yanıklara hiç denk gelmedim. Sanki biraz eskide kalan bir korku gibi geliyor bana.
5000 nit 7000 nit var mı acaba?
-
OLED Tv aldıktan sonra aslında bazı konularda en iyisi oled olmadığını anladım. mesela gerçek siyah diyoruz ama bunun da en karanlık noktalarda minimum parlaklık seviyesinin altında kalan yerlerde görüntü oluşamıyor. tepe noktalardaysa yeteri kadar parlak olamıyor. ayrıca beyazlar beyaz değil mavi/gri karışımı birşey. Bu Mavi rengin sızdırdığı ışık nedeniyle oluşuyormuş. renklerdeyse hiçbir renk gerçekten o renk değil. 255 0 0 kırmızıya bakıyorsun, ortalama bir LCD ekrandan hallice bordomsu bir kırmızı gibi. Kullandığım panel LG 65” C3
-
Ana monitör olarak Samsung Odyssey Neo G8, yan monitör olarak ise Asus ROG Swift PG27AQN kullanıyorum bu iki monitörü almak yerine ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP satın almamamın tek nedeni ( OLED panel kullanan monitörlerin yanması / ömürlerinin LCD panel kullanan monitörler kadar uzun olmamasıydı ) benim kafamdaki mantık bir monitör satın aldığım zaman 3-4 sene boyunca bana sırt çevirmemesi para kolay kazanılan bir şey değil baktınız zaman henüz ilk veya ikinci senesinde sorun çıkartan OLED paneller görüyoruz o yüzden OLED panellerin bu tarz gelişmeleri hoşuma gidiyor bir sonraki monitör alışverişim de şansımı OLED panel kullanan bir monitörden yana kullanmak istiyorum LCD panellerin OLED ile kıyaslandığı zaman ömürlerinin yavaş yavaş sonlarına geldiklerini düşünüyorum, istediğim soğutma bloklarının büyültülmesi ve gerekiyorsa arkasına bir fan eklenmesi ve daha az ısınmaları için gerek yapay zeka gerek fiziksel olarak inovasyon yapılması ki bu sayede parlaklıkları sıcaklının düşmesiyle beraber arttırılıp ömürlerinin en azından ilk üç sene olup dördüncü seneye kadar bir sıkıntı çıkartmamaları ki verdiğimiz paranın hakkını yıllar boyunca alabilelim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Oled panellerin doğasında yanmaya yatkınlık var. Kullanılan organik materyal elektrik akımıyla yıpranıyor, pikseller parlaklıklarını yitiriyor vs. Yeni panellerde belki bu süreç daha iyi yönetiliyordur ama fiziksel olarak bu risk hep var. Ne kadar akım, o kadar parlaklık, o kadar yıpranma...
Günün sonunda bu tedirginlik hep varoluyor hocam. Gönül rahatlığıyla parlaklığı arttıramıyorsunuz, sabit görüntüyü açık bırakamıyorsunuz. Ondan diyorum, ne zaman ki markalar panel yanmasına karşı ekstra garanti verir, o zaman içim rahat eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Kasım 2024; 13:3:52 > -
Gelişen teknoloji ve farklı materyaller kullanılırsa öyle bir doğasında var şeyi kalmıyor zaten kim %100 parlaklıkla monitör kullanır. %30 bile yetiyor
HDR'da full parlaklık kullanılıyor hocam. Bir de ışık alan odada parlaklığı mecbur arttırıyorsunuz. Ayrıca farklı materyaller kullanılırsa diye basit birşey gibi yazmışsınız ama yıllardır piyasada olan bu teknolojiye rağmen yanmama garantili bir oled panel hiç duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Kasım 2024; 21:57:49 > -
Yaklaşık 2 yıldır s95b 55 oled kullanıyorum. Tabiri caiz ise hayvan gibi de kullanıyorum. Sabahları kardeşlerim, akşamları da gecelere kadar ben. Ama en ufak sıkıntısını görmedim. Ne yanık izi ne de başka bir sorun. İmkanı olan alsın. En iyisi bu
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu oled işi Lg-samsung-JP displaya kalırsa fiyatlar ucuzlamaz. Çinlilerin bu Oled işine girmesi gerekiyor ki ucuzlasın
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X