Şimdi Ara

MAX OLED teknolojisi tanıtıldı: Ekranlar daha parlak ve daha dayanıklı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: KristalTürk Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MAX OLED teknolojisi tanıtıldı: Ekranlar daha parlak ve daha dayanıklı olacak
    Applied Materials adlı şirket, OLED ekranlarda önemli iyileştirmeler vaat eden MAX OLED teknolojisini tanıttı. Bu yenilik, OLED üretiminin ölçeklenebilirliğini ve verimliliğini yeniden tanımlayarak akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, televizyonlar ve hatta AR/VR cihazları da dahil olmak üzere geniş bir cihaz yelpazesinde yüksek kaliteli ekranlar sunulmasını mümkün kılacak.

Ayrıca Bkz.Rockstar Games: GTA 6'da akıllara durgunluk verecek şeyler olacak

MAX OLED teknolojisi, geleneksel OLED ekranlarla kıyasla son derece dikkat çekici iyileştirmelere sahip. Söz konusu sistem, mevcut OLED ekranlara göre 3 kat daha parlak, 2.5 kat daha yüksek çözünürlük sunan ve 5 kat daha uzun ömürlü ekranlar üretebilmesini sağlıyor. En dikkat çekici şey ise tüm bu gelişmelerin, %30 daha düşük enerji tüketimi ile elde ediliyor olması.

MAX OLED teknolojisi tanıtıldı: Ekranlar daha parlak ve daha dayanıklı olacak

İlerlemenin temeli: Yeni nesil cam substratlar

MAX OLED'deki temel ilerleme yeni nesil cam substratların kullanılmasında yatıyor. Gen 6'dan Gen 8'e geçiş üreticilerin daha büyük ve daha uygun maliyetli OLED paneller üretmesine olanak tanıyacak. Yeni teknoloji aynı zamanda üretim süreçlerini de optimize ederek daha düşük maliyetlerle üretim yapılmasınının önünü açıyor. Üretim sürecinde çevreye daha az zarar verilmesi de bir başka artısı.

Samsung Display, Visionox ve Japan Display gibi sektörün öncü isimlerinin bu teknolojiyi benimsemeye başladığı belirtiliyor. Applied Materials, Samsung Display'e yeni üretim teknolojisini test etmek üzere bir Ar-Ge sistemi sağlayacağını duyurdu. Öte yandan Çinli TCL şirketinin de benzer bir teknoloji olan IJP OLED üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu da OLED ekran teknolojisindeki rekabetin arttığını gözler önüne seriyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/applied-materials-max-oled-screens-touted-to-offer-5x-lifespan-tech-claimed-to-produce-brighter-and-higher-resolution-screens-too

• Bu oled işi Lg-samsung-JP displaya kalırsa fiyatlar ucuzlamaz. Çinlilerin bu Oled işine girmesi gerekiyor ki ucuzlasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinli Boe Display halihazirda oled panel üretiyor. Üstelik Apple'ın oled tedarikçileri arasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oled panellerden tek beklentim yanmamaları. Piyasada görüntü kalitesi en iyi olan paneller oled paneller. İncelemelere bakıyorum, çok yüksek puanlar alıyorlar. Fiyatları da yüksek... Ancak iş kullanıma gelince panel yandı mı, yanacak mı, yok parlaklığı kısayım, yok sabit görüntü kalmasın. Yani bunun tedirginliği ürünü hakkıyla kullanmaya engel oluyor. Şimdi bu gelişmeyle panellerin yanma riski çok azalacak olsa bile üretici değişim garantisi vermediği sürece benim için değeri yok açıkçası.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Benim için artık negatif kısmı beyaz renkler, kesinlikle ledlerde çok daha güzel gözüküyor beyazlar. Ayrıca TV de durum nasıl bilmiyorum ama yıllardır OLED ekranlı telefon kullanıyorum ve çok şükür ki dediğiniz yanıklara hiç denk gelmedim. Sanki biraz eskide kalan bir korku gibi geliyor bana.

• 5000 nit 7000 nit var mı acaba?

• OLED Tv aldıktan sonra aslında bazı konularda en iyisi oled olmadığını anladım. mesela gerçek siyah diyoruz ama bunun da en karanlık noktalarda minimum parlaklık seviyesinin altında kalan yerlerde görüntü oluşamıyor. tepe noktalardaysa yeteri kadar parlak olamıyor. ayrıca beyazlar beyaz değil mavi/gri karışımı birşey. Bu Mavi rengin sızdırdığı ışık nedeniyle oluşuyormuş. renklerdeyse hiçbir renk gerçekten o renk değil. 255 0 0 kırmızıya bakıyorsun, ortalama bir LCD ekrandan hallice bordomsu bir kırmızı gibi. Kullandığım panel LG 65” C3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ana monitör olarak Samsung Odyssey Neo G8, yan monitör olarak ise Asus ROG Swift PG27AQN kullanıyorum bu iki monitörü almak yerine ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP satın almamamın tek nedeni ( OLED panel kullanan monitörlerin yanması / ömürlerinin LCD panel kullanan monitörler kadar uzun olmamasıydı ) benim kafamdaki mantık bir monitör satın aldığım zaman 3-4 sene boyunca bana sırt çevirmemesi para kolay kazanılan bir şey değil baktınız zaman henüz ilk veya ikinci senesinde sorun çıkartan OLED paneller görüyoruz o yüzden OLED panellerin bu tarz gelişmeleri hoşuma gidiyor bir sonraki monitör alışverişim de şansımı OLED panel kullanan bir monitörden yana kullanmak istiyorum LCD panellerin OLED ile kıyaslandığı zaman ömürlerinin yavaş yavaş sonlarına geldiklerini düşünüyorum, istediğim soğutma bloklarının büyültülmesi ve gerekiyorsa arkasına bir fan eklenmesi ve daha az ısınmaları için gerek yapay zeka gerek fiziksel olarak inovasyon yapılması ki bu sayede parlaklıkları sıcaklının düşmesiyle beraber arttırılıp ömürlerinin en azından ilk üç sene olup dördüncü seneye kadar bir sıkıntı çıkartmamaları ki verdiğimiz paranın hakkını yıllar boyunca alabilelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• addidas_85 kullanıcısına yanıt

Oled panellerin doğasında yanmaya yatkınlık var. Kullanılan organik materyal elektrik akımıyla yıpranıyor, pikseller parlaklıklarını yitiriyor vs. Yeni panellerde belki bu süreç daha iyi yönetiliyordur ama fiziksel olarak bu risk hep var. Ne kadar akım, o kadar parlaklık, o kadar yıpranma...

Günün sonunda bu tedirginlik hep varoluyor hocam. Gönül rahatlığıyla parlaklığı arttıramıyorsunuz, sabit görüntüyü açık bırakamıyorsunuz. Ondan diyorum, ne zaman ki markalar panel yanmasına karşı ekstra garanti verir, o zaman içim rahat eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Kasım 2024; 13:3:52 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Gelişen teknoloji ve farklı materyaller kullanılırsa öyle bir doğasında var şeyi kalmıyor zaten kim %100 parlaklıkla monitör kullanır. %30 bile yetiyor

• HDR'da full parlaklık kullanılıyor hocam. Bir de ışık alan odada parlaklığı mecbur arttırıyorsunuz. Ayrıca farklı materyaller kullanılırsa diye basit birşey gibi yazmışsınız ama yıllardır piyasada olan bu teknolojiye rağmen yanmama garantili bir oled panel hiç duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Kasım 2024; 21:57:49 >
  • Yaklaşık 2 yıldır s95b 55 oled kullanıyorum. Tabiri caiz ise hayvan gibi de kullanıyorum. Sabahları kardeşlerim, akşamları da gecelere kadar ben. Ama en ufak sıkıntısını görmedim. Ne yanık izi ne de başka bir sorun. İmkanı olan alsın. En iyisi bu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.