Şimdi Ara

Maximum 2500 lira bütçeli fotoğraf makinası tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütçemin üst sınırı 2500 lira arkadaşlar.

Hiç profesyönel makina kullanmadım, yarı profesyönel makinamla 10 000 resim çektim.
    Alacağım makina kesinlikle AA pille çalışmasını istiyorum; mümkünse bir-iki kitle portre, manzara ve makro çekebilmeliyim.

Baktığım modeller ise okuduklarım doğrultusunda nikonun 300xx- 500xx modelleri dışındaki kalanlar ama çok pahalı, Canon'un ise baktığım 100D ve varyete modelleri ise pille çalışıyor. Bu aşamada ne önerirsiniz?

Uzun ömürlü olmasını istediğim bir makina istiyorum; düşük ışıkta (bilhassa iç çekimde) ve manzaralarda detay görebileceğim kalitede çekim yapabilmeli ayrıca.

• 15 Ocak 2017'de yani yarın akşama kadar indirimde olan ve kit lens ile 2.100 liraya alınabilen Olympus OM-D E-M10 Mark II modeli hakkında bilginiz var mı ? Bir bakmanızı öneririm.
    Buradan -https://goo.gl/hvbPR4

Kağıt üstünde test sonuçlarına göre düşük ışıkta ISO performansı Canon 100D'den 700D'den iyidir. Ayrıca 5 eksenli titreşim önleme özelliği ile günlük kullanımda elde çekimlerde daha düşük enstantanelerde elde çekim imkanı sağladığından ISO'yu bu bahsettiğiniz modellerdeki kadar çok yükseltmeyeceğimiz için yine düşük ışıkta daha iyi sonuç verebilir.

Örneğin benim bir önceki modeli olan OM-D E-M10 ile (bunda 3 eksenli IS var) elde 1/5 saniye enstantane ile çektiğim bir fotoğraf,

Maximum 2500 lira bütçeli fotoğraf makinası tavsiyesi.
    Smoky night - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Ocak 2017; 4:21:6 >

• Ne yazıkki şuan alma durumum yok; malesed indirimden yararlanamayacağım galiba. Ama model varyeteleri ve markayı not ettim; araştıracağım kesinlikle. Teşekkür ederim.
  • Kesinlikle olympus omd em10 mark ii
  • Bende 100d 18-55 is stm ve portre için 50mm is stm var. Daha bir yıl garantisi var, 7500 çekim yapıldı. Nokta çiziği kusuru yok.

Gel sana vereyim ben omd m10 mark II alayım. 😊

Olympusun 300tl geri ödemesi yarın sona eriyor yoksa çoktan ilan açmıştım bende.

100d dünyanın en küçük dslrsi de olsa yanında taşımaya üşeniyorsun. O sebeple değiştirmek istiyorum. İleriye dönük objektifleri çok pahalı.

Diğer dslrler 100d den de büyük o sebeple taşınabilirliği ön planda tutmanız önemli.

M10 çok küçük olmasada daha dar ve objektifleri küçük, hem kaliteli hem canonun yarı fiyatına.

Bence de olympus düşünmeniz gereken bir marka.
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Samimiyetin için öncelikle canı yürekten teşekkür etmem gerek sana; hem elindeki mal neyse onu söyleyip iyi niyetle teklif ediyor hem de amacının ne olduğunu söylüyorsun, Allah razı olsun herşeyden evvel.

Olympus enteresan bir fikir açtı zihnimde; yani ben açıkçası canon yahut nikon istiyordum ama f/p olarak kaliteli ürünleri var olympusun, gerçekten kafam inanılmaz karıştı.

Birkaç çekime şahit oldum 100D ile ve pek hoşuma gitmedi (ya çeken iyi çekemedi, yada hakikaten en ufak titreşimde resim mahvoluyor); daha doğrusu benim istediğim netliği vereceğinden şüpheliyim ama dokunmatik ekran ve ergonomik tasarım güzel. Öte yandan resimdeki beklediğim düşük kalitesi, şarj edilebilir pille çalışıyor olması gibi özellikler de soğutuyor. Kısa vadede almayacağım zaten ama gerçekten olympus kafamı karıştırdı benim.

Şuan 100d; 1500'lerde, Olympus OM-D E-M10 Mark II sanıyorum 2400'ler gibi fiyatlara geliyor.
    Formda bilhassa kullanıcıların da deneyimlerine bakarak üzerinde uzun süre düşüneceğim; umarım bizim bütçemize de günlük kullanımda net resimler alabileceğimiz bir makina bulabiliriz :)
    Tekrar teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.