Şimdi Ara

MAXTOR BASICS DESKTOP 1TB Dosyalarıma ulaşamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 7 ay evvel aldıgım bu üründe dünden beri dosyalarıma ulaşamıyorum. Hard diskteki seste bi anormallik yok yani disk sorunsuz bir şekilde çalışıyor görünüyor ama bilgisayarımda 1 dk sonra sürücü görünüyor görunse bile dosyalarımı göremiyorum..

Normalde bilgisayarımı 24 saat açık tutarım ama harici hard diskimi arada açarım dosyalarımı kopyalarım sonra kapatıyorum..

Başka kablolar denedim, yeni bir HD kutusu aldım denedim yine olmadı.. Yapacak başka bir şey bulamayınca buraya yazma ihtiyacı duydum..

Başka ne yapmam gerekir son çare sersive götürmekmi? Bu arada kutuyu açtım başka bir HD kutusunda denediğim için garanti kapsamından sışarı çıkmış sayılırmı? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim..

• direk bağlantı yapıp denedinizmi, ide yada sata 2. hdd olarak görür sorunsuz çalışır, başka pc de denedinizmi, slave master ayarları yapıp yada ortada bırakıp bios danda kontrol edip direk kasaya takın.
  • Bilgisayarım Laptop Kasaya takma durumum yok.. başka bir bilgisayarda denicem ama değişen bişi olmayacagını tahmin ediyorum...
  • deneyin sorun usb den veri okuma sorunuda olabilir, diğer türlü çıkarılabilir görmeyecektir.
  • tamamlanmayan kopyalama işlemi sonrası ya da başka bir şekilde uygun olmayan bir zamanlamayla diskin bağlantısının kesilmesi nedeniyle diskde suni bir sorun meydana gelmiştir kanatimce. sürücü görünüyorsa, automatically fix file system errors uygulaması senin problemini çözer inşallah çözmezse Scan for attempt recovery of bad sectors uygulamasını da ilave et. bir de bu kadar büyük boyutta disk kullanmak için oldukça titiz davranıyor olmak lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

tamamlanmayan kopyalama işlemi sonrası ya da başka bir şekilde uygun olmayan bir zamanlamayla diskin bağlantısının kesilmesi nedeniyle diskde suni bir sorun meydana gelmiştir kanatimce. sürücü görünüyorsa, automatically fix file system errors uygulaması senin problemini çözer inşallah çözmezse Scan for attempt recovery of bad sectors uygulamasını da ilave et. bir de bu kadar büyük boyutta disk kullanmak için oldukça titiz davranıyor olmak lazım..

Sürücü usb ye taktıktan 1 dk bazen daha uzun süre sonra görünüyor ve o süre içerisinde bilgisayarım penceresi kilitli kalıyor. Ama diskin içindeki hiç bir klasöre ulaşamıyorum.
    Hard diski kopyalama esnasında kapatmadım dikkat ediyorum bunlara. Yazılımsal bir problemin olduğu kesin yere düşürmedim çünkü hiç bir darbeye maruz kalmadı..
    Diskin kabasitesi sadece disk yönetiminde görunuyo %100 boş yazıyor..

• Sorunu Çözdüm..

disk yönetiminden biçimlendir dedim sorun çözüldü ama bütün verilerim silindi.. Anlamadığım tek sorun hard diski full doldurunca bu sorunumu yaşıyacam???
    Bi daha bu kadar doldurmayacağımı biliyorum şimdi...
    Teşekkürler ilginiz için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.