Şimdi Ara

Maya - Animasyon Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maya programıyla profesyonel olarak bir animasyon yapma projemiz var. Hepimizi sıfırdan başlayarak ne kadar sürede bu işi yapabiliriz?

Ekip olarak 5 kişiyiz. Maya ve After Effects programı kullanarak eli yüzü düzgün bir animasyon yapmak istiyoruz. Uzun metrajlı değil tabiki 10-15 dakikalık.

• Ne düşündüğünü bilmiyorum ama çok zor.
    Karakter modelleme, detaylandırma, hareket ettirme, çevre için aynı şeyler. Karakter özgün olacaksa, 2d çizim yeteneği, texture için photoshop bilgisi, senaryo ses vs hepsi ayrı bir ustalık gerektirir. Bunlar zaman ve tecrübe gerektiren işler. Ne kadar zaman ister bilmiyorum ama çok emek vermeniz gerekli.
    Ben 2d animasyon yapıyorum. Bi grup kurduk ve 2d oyun yapmaya karar verdik. Ama ben piyasada iş yapan ve 4 yıl tecrübesi olan biri olmama rağmen tek oyun için bile çok zorlanıyorum. Ayrıca bilmediğim birok şeyi öğreniyorum. Yine zaman alan birşey. Diyeceğim o ki çok zaman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakterler özgün olacak

Senaryo ve ses için farklı bir ekip yardım edecek biz için tasarım kısmıyla ilgileneceğiz. Önümüzdeki yaz boyunca programlarla haşır neşir olmayı düşünüyoruz. Yaklaşık olarak 2 2.5 ay filan. Bu süreçte ortaya net ürünler çıkabilir mi?
  • 5 kişi disiplinli şekilde 2.5 ay kadar çalışıp kendini geliştirirse belki birşeyler çıkar ortaya. 2.5 ay boyunca her gün çalışmaktan ve bu süre sonunda planlı programlı bir projeye başlamaktan bahsediyorum. Bu çok zaman demek. Bunun sonunda buz devri, shrek yada diğer profesyonel işler gibi bir çalışma çıkmaz. Orta seviye bir iş çıkabilir belki. Şuan saçma gelebilir ama başlayınca anlayacaksın demek istediklerimi. Youtube da dream works un videolarını var. Profesyonel işlerin yapım aşamalarından kesitler şeklinde. Onlara bakmanı tavsiye ederim. Bir tasarımcı ejderhanın detaylarını veriyor bir sahnede. Ejderhanın üzerindeki tüyleri tek tek çiziyor. Bunu hayal edebiliyor musun. Gerçekten çok büyük işçilik örneği.
    Tabi bunların dışında birde profesyonel ekipman lazım. Senin hedefin için yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melez_Prens -- 2 Ocak 2017; 23:34:30 >
  • Ekip olarak düzenli çalışmayı hedefliyoruz. Kimimizin yaz okulu staj vb olsada günün belli vakitlerini beraber bu programı öğrenmeyi hedefliyoruz.

Düşünmesi bile gerçekten muazzam yapması...

Ekipmandan yana sıkıntımız yok maddi destek gücümüz var.
  • DREAM WORKS dahi olsa bu kadar fazla departmana bölüme ayrılacağını tahmin edemezdim. Bu projeye başlarken aklımda olan bölümler modelleme efekt animasyon after effect vb şeylerdi dream WORKS de bunun 4 5 katı bölüm var.

Bu kadar profesyonel bir çalışma tabiki olmaz ama orta düzeyde bir çalışma için var gücümüzle çalışmayı hedefliyoruz.

Bu arada orta seviye yi örnekleyr bilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktas19

DREAM WORKS dahi olsa bu kadar fazla departmana bölüme ayrılacağını tahmin edemezdim. Bu projeye başlarken aklımda olan bölümler modelleme efekt animasyon after effect vb şeylerdi dream WORKS de bunun 4 5 katı bölüm var.

Bu kadar profesyonel bir çalışma tabiki olmaz ama orta düzeyde bir çalışma için var gücümüzle çalışmayı hedefliyoruz.

Bu arada orta seviye yi örnekleyr bilir misin?

https://www.youtube.com/watch?v=fzrfrXhE-w4 belki böyle bir proje çıkabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık olarak aynı şeylerden bahsediyoruz bizim hedefimize olan bu Animasyonun biraz daha gerçekçi hali

• Selam 0'dan derken gerçekten hiç birşey bilmedeni (sanat, tipografi temel tasarım bilgisi, çizim, animasyon ve prensipleri) mi kastediyorsunuz? Yoksa genel bir tecrübesizlik mi?

Bu arada "15 dakika" bir animasyon için hele hele 3d animasyon için muazzam bir süre. İzlerken kısa gibi gelebilir ama tamamı 2d, 1 dakikalık basit sayılabilecek bir motion grafik projesinin kalitelisini yapmak ortalama 3 ila 7 gün sürüyor. Bu sürelere düzeltmeleri, değişiklikleri de eklerseniz çok daha artabiliyor.

Bu işlerde uzmanlaşmak adamına göre değişmekle birlikte 3 ila 5 sene sürüyor. Program hakimiyeti de 3 ila 12 ay arasında edinilebilinir. Gerçekten istenirse herşey yapılır. Bol bol okur kaliteli işleri takip eder, görsel gözünüzü açacak bilgilere erişirseniz bu mümkün olur ama sadece program bilgisiyle sadece mimari projeler gibi şeyler yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Selam 0'dan derken gerçekten hiç birşey bilmedeni (sanat, tipografi temel tasarım bilgisi, çizim, animasyon ve prensipleri) mi kastediyorsunuz? Yoksa genel bir tecrübesizlik mi?

Bu arada "15 dakika" bir animasyon için hele hele 3d animasyon için muazzam bir süre. İzlerken kısa gibi gelebilir ama tamamı 2d, 1 dakikalık basit sayılabilecek bir motion grafik projesinin kalitelisini yapmak ortalama 3 ila 7 gün sürüyor. Bu sürelere düzeltmeleri, değişiklikleri de eklerseniz çok daha artabiliyor.

Bu işlerde uzmanlaşmak adamına göre değişmekle birlikte 3 ila 5 sene sürüyor. Program hakimiyeti de 3 ila 12 ay arasında edinilebilinir. Gerçekten istenirse herşey yapılır. Bol bol okur kaliteli işleri takip eder, görsel gözünüzü açacak bilgilere erişirseniz bu mümkün olur ama sadece program bilgisiyle sadece mimari projeler gibi şeyler yapılabilir.

Her ikisi de
    Kurs giderek ve online eğitim setlerinden yararlanarak kendimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. 3-12 ay gerçekten uzun bir süre üniversite öğrencileriyiz bizim için maksimum süre 4 ay.

Bu süreçte ilk önce online eğitim setleri ile kendimizi hazırlamayı daha sonra kurs giderek geliştirmeyi düşünüyoruz. Bunun için öngördüğümüz süre toplam 3 ay filan. 3 ay sonunda ve süreç içerisinde basit animasyonlardan başlayarak daha sonra ilerlemeyi düşünüyoruz.

• Ben genel olarak tecrubemi aktardim. Acikcasi sektordeki merdiven basamaklarini anlattim ama siz birakin merdiveni katlari bile tek hamlede cikmaktan bahsediyorsunuz. Bence bu isi gercekten sevecekseniz giriniz vaktinize yazık. 3ila 4 ayda insan bu isi vasat duzeyde bile yapabilir ise bir nevi supermendir. Kolayliklar diliyorum.
  • Herşeyden önce teşekkür ederim. Sektörü bilmiyorum, internetten araştırdığımla kurslardan aldığım bilgilerle konuşuyorum. Herhangi bir Maya eğitimi veren kursu arasanız bilgi alsanız 3 ay da sizi animasyon yapabilecek seviyeye çıkartırız diyorlar ve bunu bir kurs değil piyasadaki çoğu kurs böyle diyor. En az 7 8 kişi kurs ile görüştüm biri hariç diğerleri 72-96 saat sonra animasyon yapabilecek seviyedesiniz diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktas19

Herşeyden önce teşekkür ederim. Sektörü bilmiyorum, internetten araştırdığımla kurslardan aldığım bilgilerle konuşuyorum. Herhangi bir Maya eğitimi veren kursu arasanız bilgi alsanız 3 ay da sizi animasyon yapabilecek seviyeye çıkartırız diyorlar ve bunu bir kurs değil piyasadaki çoğu kurs böyle diyor. En az 7 8 kişi kurs ile görüştüm biri hariç diğerleri 72-96 saat sonra animasyon yapabilecek seviyedesiniz diyor.

Bahsettikleri şey muhtemelen programın içindeki iskelet sistemini hareket ettirmek yada çok basit bir yürüyüş animasyonu vs olabilir.
  • Bu ve daha detayları dahil ediyorlar.
  • Açıkcası herşeyi hazır yapmayı düşünmüyoruz internet bu konuda bayaa zengin. İllaki bazı şeyler hazır olarak kullanılabilir ama hepsinin olacağını zannetmiyorum.

Maya harici bir program kullanmayı düşünmüyoruz ama bu şekilde bir gelişme olursa söylediğiniz programlar ilişkimize yarayacaktır.

3D de karar kıldık. Lakin basite indirgemek amaçlı 2D ye göz atılabilir belirli bir süre 2D ile haşır neşir olabiliriz.
  • Maya'yı yeterince araştırdığımı düşündüğüm için belli fikirlerim sabitlenmiş. Gerek eğitim süreci olsun gerek diğer programlar olsun..

Eğitim süresini online 40 45 saat lik dersten sonra(2400dk lik dersten bahsediyorum) 5 6 ay hoca eşliğinde ne kadar ilerlenebilir?

Yardımcı programlar için hangileri kullanmalıyız?

Bu işin realitesi sizce nedir?

5 kişilik ekibiz online eğitimden sonra 3 ay yaz tatili 2-3 ay okulla birlikte olmak üzere hoca eşliğinde kurs sonrası için seslendirme ve senaryo için farklı bir ekip var hiç ilgilenmeyeceğiz desem yeridir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.