Şimdi Ara

Mayıs 2017 BTK'nın AKK düzenlemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
7.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

50 mbps kullanıyorum, mayısta sözleşme bitiyor. sanırım 100 mbps geçmek benim için daha iyi olacak.

o değil de 02:00-08:00 olayına nedense inanmıyorum. bir şekilde yapsalar bile akkye dahil ederler diye düşünüyorum.

Bence öyle olmaz çünkü gece kullanım daha az rahatlar gece indirirler diye benimde 21 martta bitiyor sözleşme ttnet 8 kullanıyorduk superonline 16Mbit lık a geçicem akk sonrası 5 Mbit (50 GB lık zaten 50 GB 3 günde bitiyor) keyif yapıcam üstüne üslük gece 6 Mbit

Fiyat: Superonline 16Mbit 50GB 53 TL TTNET 8Mbit 50GB 56 TL

Not: Bizim eve tek adls var en fazla 6Mbit felan geliyor
  • quote:

50 mbps kullanıyorum, mayısta sözleşme bitiyor. sanırım 100 mbps geçmek benim için daha iyi olacak.

o değil de 02:00-08:00 olayına nedense inanmıyorum. bir şekilde yapsalar bile akkye dahil ederler diye düşünüyorum.

Yok hocam etmezler uyku yok, gece kuşu gibi servisler var gece 12'den sonra kotaya dahil olmuyor kullanım yıllardır var ücreti 10 TL yani bu gece kullanımlar firmalara bir yük bindirmiyor ki bu paketleri alanlar genelde o sürelerde 200-300 gb veri indiriyorlardır ben mesela gece kuşu kullanıyorum film felan izliyeceğim zaman fragmanı değil direkt filmi 1080p indiriyorum bakıyorum biraz baktım beğenmedim siliyorum Aylık kullanım 400 gb'ı geçiyor şuan benim gibi kullananların neredeyse tamamı 10 TL verip bu hizmetten yararlanıyordur diye düşünüyorum bu da demek oluyor ki firmalara kullanılan bu yüzlerce gb veri bir yük yapmıyor sadece para kazanmak için böyle sınırlamalar yapıyorlar yani yapmasalarda olur. Bu karar ile bu uyku yok, gece kuşu gibi servisler standart hale gelicek 10 TL'lerini kaybedecekler tabi uyanıkları servisi değiştirip akşam 8 den sabah 8'e akk yok diye satar yine alır o parayı ama o zaman bizim yararımıza olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

quote:

Yok hocam etmezler uyku yok, gece kuşu gibi servisler var gece 12'den sonra kotaya dahil olmuyor kullanım yıllardır var ücreti 10 TL yani bu gece kullanımlar firmalara bir yük bindirmiyor ki bu paketleri alanlar genelde o sürelerde 200-300 gb veri indiriyorlardır ben mesela gece kuşu kullanıyorum film felan izliyeceğim zaman fragmanı değil direkt filmi 1080p indiriyorum bakıyorum biraz baktım beğenmedim siliyorum Aylık kullanım 400 gb'ı geçiyor şuan benim gibi kullananların neredeyse tamamı 10 TL verip bu hizmetten yararlanıyordur diye düşünüyorum bu da demek oluyor ki firmalara kullanılan bu yüzlerce gb veri bir yük yapmıyor sadece para kazanmak için böyle sınırlamalar yapıyorlar yani yapmasalarda olur. Bu karar ile bu uyku yok, gece kuşu gibi servisler standart hale gelicek 10 TL'lerini kaybedecekler tabi uyanıkları servisi değiştirip akşam 8 den sabah 8'e akk yok diye satar yine alır o parayı ama o zaman bizim yararımıza olur.

peki AKK'yi geçseniz bile 2-8 arasında tam hızımızı kullanabilecek miyiz?

bir bilginiz var mı?

• equasezy1 kullanıcısına yanıt
    Evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: equasezy1

quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

quote:

peki AKK'yi geçseniz bile 2-8 arasında tam hızımızı kullanabilecek miyiz?

bir bilginiz var mı?

evet tam hız olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DenizGalaxy

quote:

Bence öyle olmaz çünkü gece kullanım daha az rahatlar gece indirirler diye benimde 21 martta bitiyor sözleşme ttnet 8 kullanıyorduk superonline 16Mbit lık a geçicem akk sonrası 5 Mbit (50 GB lık zaten 50 GB 3 günde bitiyor) keyif yapıcam üstüne üslük gece 6 Mbit

Fiyat: Superonline 16Mbit 50GB 53 TL TTNET 8Mbit 50GB 56 TL

Not: Bizim eve tek adls var en fazla 6Mbit felan geliyor

telekomda sabit telefonu olanlara 24 mbit hız 25 gb kotalı 32,5 TL bu paket mesela fiyat olarak cok iyi olduğunu düşünüyorum. kota sonrası 8 mbit hız 02-08 saatleri yine 24 e dönecek ve fiyat bana baya uygun geldi.

• 1.5 ay kalmıs turktelekom a arıyorum düzenlemeyle ilgiliş soru soruyorum haberleri yok, sizin haberiniz yok dağda koyun gezdiren çobanın haberi var dedim, yani arkadaşlar boşuna heyecanlanmayın turktelekom uygulamaz bu yasayı, şikayetler artıncada ben reisin askeriyim der çıkar işin içinden burası yeni türkiye...
  • bugun iyice arastirdim, yeni evimde net yok 24 ay taahut icin bu yasayi bekliyorum ama hicbir iss haberi yok bu olaydan. kesinlikle reddediyollar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emo79

bugun iyice arastirdim, yeni evimde net yok 24 ay taahut icin bu yasayi bekliyorum ama hicbir iss haberi yok bu olaydan. kesinlikle reddediyollar

Hocam müşteri hizmetleri yada bayi çalışanları bilmez nereden bilsinler? Adamların böyle bir düzenleme olduğundan haberi bile yok ancak 1-2 tane denk gelirse evet duydum diyor gerisi önünde ki kağıtlarda yazanlardan başka bir şey bilmiyor.

Çok küçük ihtimal ana bayilerden müdürlüklerden yetkili biri ile konuşursanız bilgi alırsınız.
  • uydunetin 25 mbit 25gb tarifesindeyim benim 16 mbit e düşmesi sevindirici bir haber benim için de yeterli duruyor şimdilik bakalım.
  • düzenlemede upload hakkında hiçbir ibare yok yada ben görmedim. upload ne olacak peki, kaça çekecekler. var mı bilgisi olan?

• newrophat kullanıcısına yanıt
    24-35 olan paketler 3mbit, 50-100 olan paketler 4mbit olacak başka birşey yok rezillik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

24-35 olan paketler 3mbit, 50-100 olan paketler 4mbit olacak başka birşey yok rezillik.

zaten o şekilde şuan
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Diğer operatörler bunu uyguluyor ama tt henüz 2mbit veriyor ben dahil çoğu kişinin hat değerleri güncellenmedi güncellenenlerde ise maximum 2.5mbit hız alınıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

hocam benim hız 24 mbit kota 35 gb. tarife fiber. akk bitince download 2,89 upload 3,36 çıkıyor sabit. 1 mayısta download 8 mbit olacak diye seviniyorduk ama upload 3 kalacaksa ne kıymeti kalıyor. özellikle iptvde download kadar upload da önemli. internet sadece indirmekten ibaret mi sanıyor bu akıl fukarası btk, ne saçma sapan bir kurummuş arkadaş, bir işi de doğru yapsınlar be. yazıklar olsun.

hayır tuhaf olanı bu upload meselesi hiç gündeme gelmedi, millette akk kalkacak diye seviniyor, kimsede isyan etmeyince hiç aklımıza gelmedi.

downloada sevinenler acaba bundan haberdar mı?

• Bu düzenlemeyi çok yanlış anlayanlar olmuş ilk olarak onu düzeltmek gerek.

Şimdi 100 mbps üzeri 32 mbps'ye düşecek diyor Akk dolduğu zaman. Yani 100 mbpslik paketiniz varsa hızınız bir alt seviye olan 24mbps'ye düşmüş olacak. Eğer paket hızınız 101 olsaydı hızınız 32 ye düşebilirdi AKK sonrasında.

Yani tabloda büyük bir kandırmaca var. X hız ve üzeri demiyor, x hız üzeri diyor. Ve sağlayıcılar 101 mbps satmıyorlar mesela. Devlette bunların ekmeğine yağ bal sürüyor.

Edit: Ha şunu da düzeltmek gerek, 100mbps hızınız var ve akk sonrası 24mbps'ye düşecek. Eski sistemde 3mbps'ye düşüyordu. Yani 8 kat bir faydası olacak size akk sonrasında. Ama ben 100 alayım 32 ye düşer yanılgısına düşmeyin. 32'ye düşmesi için 150 almanız gerekiyor. Ve fiyatta bi hayli uçuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBK_ -- 16 Mart 2017; 18:19:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YBK_

Bu düzenlemeyi çok yanlış anlayanlar olmuş ilk olarak onu düzeltmek gerek.

Şimdi 100 mbps üzeri 32 mbps'ye düşecek diyor Akk dolduğu zaman. Yani 100 mbpslik paketiniz varsa hızınız bir alt seviye olan 24mbps'ye düşmüş olacak. Eğer paket hızınız 101 olsaydı hızınız 32 ye düşebilirdi AKK sonrasında.

Yani tabloda büyük bir kandırmaca var. X hız ve üzeri demiyor, x hız üzeri diyor. Ve sağlayıcılar 101 mbps satmıyorlar mesela. Devlette bunların ekmeğine yağ bal sürüyor.

Edit: Ha şunu da düzeltmek gerek, 100mbps hızınız var ve akk sonrası 24mbps'ye düşecek. Eski sistemde 3mbps'ye düşüyordu. Yani 8 kat bir faydası olacak size akk sonrasında. Ama ben 100 alayım 32 ye düşer yanılgısına düşmeyin. 32'ye düşmesi için 150 almanız gerekiyor. Ve fiyatta bi hayli uçuyor...

peki 1 mayıstan önce sözleşme yapanları bağlar mı? bu konuda bilgi alamadım..

• firefoxx F kullanıcısına yanıt
    Bağlar mı derken, şuan sözleşmeniz varsa 1 mayıstan sonra yeni akk sistemi üzerinden düzenleme yapılır diye düşünüyorum. (daha doğrusu ümit ediyorum)

Ama yine de tam emin değilim, sözleşme de AKK sonrası 3mbps download, 1mbps upload yazıyorsa ve yeni akk üzerinden internet hızınız ayarlanmazsa itiraz edemezsiniz gibi geliyor. (süperonline her paket için sözleşmenin kopyasını internet sitesinden yayınlıyor, indirip kontrol edebilirsiniz.)

Kısaca ben tam güvenmiyorum bunların yapacağı düzenlemeye. İlla ki bir patlak verecekte dur bakalım nerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YBK_

Bağlar mı derken, şuan sözleşmeniz varsa 1 mayıstan sonra yeni akk sistemi üzerinden düzenleme yapılır diye düşünüyorum. (daha doğrusu ümit ediyorum)

Ama yine de tam emin değilim, sözleşme de AKK sonrası 3mbps download, 1mbps upload yazıyorsa ve yeni akk üzerinden internet hızınız ayarlanmazsa itiraz edemezsiniz gibi geliyor. (süperonline her paket için sözleşmenin kopyasını internet sitesinden yayınlıyor, indirip kontrol edebilirsiniz.)

Kısaca ben tam güvenmiyorum bunların yapacağı düzenlemeye. İlla ki bir patlak verecekte dur bakalım nerden.

ttnet, superonline, kablonet tamamı 24 ay taah. 3 mbit AKK olacak şekilde sözleşme yapıyorlar uyarmak istedim.
  • ben yeni abonelik yapalı 4 ay oldu taahütsüz olarak. şu anda 50/250+analog tv+teledünya temel paket. hepsine 118 lira veriyorum ayda.oldukça memnunum. yeni düzenlemede gayet iyi oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.