Karaçük Üniversitesi'ndeki durumu düşününce tüm Türkiye'ye yayılmaması zor diye düşünüyorum. |
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ (MPOX) [ANA KONU] (3. sayfa)
-
-
Bir sonraki pandeminin maymun virüsü olacağı yaklaşık 2 yıl önceden ilan edilmişti zaten.
Covid aşılarının yan etkilerini yeni pandemi malzemesi yapıyorlar, olan bu...
2 yıl önce twettirde konusu geçtiydi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiyede görülme ihtimali çok yüksek çünkü afrikadan uçuş destinasyon sayısı olarak en fazla sefer istanbul havalimanına yapılmakta. Sağlık bakanlığı tedbire gerek yok diye bugün açıklama yaptı bence çok yanlış bir karar. En azından o bölgeden gelecek yolculardan sağlık formu istenebilirdi.
-
Cumhurbaşkanı Reis Karaçük Pardon Karabük Üniye Yerleştiriyor Bunları Çoğunu Hocam
Büyük İhtimal Hem Aids Her Türlü Zührevi Hastalık Akla Hayale Gelmeyen Tür Çeşit Hastalık...
Şimdide Maynun Çiçeği Yayacaklar Gibi Devlet Eliyle Hemde
-
Afrikadan gelecek öğrenciler belli, gelecekleri zaman belli... En büyük tehlike bu bölgeden olabilir deniyorsa adam gibi tedbir alın özellikle afrikadan gelecek uçaklarda gerekli kontrolleri yapın , olurda gelir yayılırsa ondan sonra hergün ekrana çıkıp vaka sayıları ile milletin canını sıkmayın.
-
WOW adam 2 yıl önce açmış konuyu.
-
https://forum.donanimhaber.com/kureselciler-dugmeye-bastilar-maymun-cicegiymis--159340535
-
Bana kalırsa koronadan daha vahim bir mesele. Cidden korkulacak bir şey. Fıstık gibi vücudun var ve virüsü kapinca çıban gibi bir şey çıkıyor ve durum vahim. İleride Avrupa başta olmak üzere siyahilere karşı ırkçılığın artacağını düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Korkulmasi gereken virüsleri ajandalari icin abarttiran küreselcilerdir ne olduda erkek erkege cinsel yolla bulasan virüs bi anda cok kolay bulasir oldu ? Bu isin icinde bir is var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 15 Ağustos 2024; 18:55:21 > -
Bizdeki bomba ve tüm ülkeye yayılma ihtimali ötesi testlerin bile düzgün yapılmadığı Karabük !!!!
odatvMaymun Çiçeği'nin ardından akıllara Karabük geldi... Uzman isimden açıklamahttps://www.odatv.com/saglik/maymun-ciceginin-ardindan-akillara-karabuk-geldi-uzman-isimden-aciklama-120058765Prof. Dr. Hüsnü Süslü Karabük'te 12.000 Orta Afrikalı öğrencinin bulunmasının sağlık riskleri üzerine konuştu.
Prof. Dr. Hüsnü Süslü, maymun çiçeği hastalığının gündeme girmesinin ardından açıklama yaparak, Karabük'te 12.000 Orta Afrikalı öğrencinin bulunduğunu ve bunun çeşitli sağlık risklerini taşıyabileceğini açıkladı.
VİRÜSÜN YAYILMA RİSKİ YÜKSEK
Süslü, "Bu kadar büyük bir öğrenci grubunun bulunduğu bölgede virüsün yayılma riski yüksek. Bu durum, ülkemizde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" diyerek uyarırken gerekli önlemlerin erkenden alınması gerektiğini aktardı.
Bence Karabük karantina altına alınmalı ... Sonra diğer iller de kontrol edilmeli ... DERHAL İVEDİLİKLE!
-
ilk vakamız hayırlı olsun
ekonomimSon dakika: Avrupa'da ilk maymun çiçeği vakası açıklandı!https://www.ekonomim.com/dunya/son-dakika-avrupada-ilk-maymun-cicegi-vakasi-aciklandi-haberi-761004 -
-
Prof. Dr. Önder Ergönül: (Maymun çiçeği virüsü)
“Türkiye’de belli hastanelerde tek tük (Karaçük)vakalar görüldü ama korkacak bir düzeye ulaşmış değil.”
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 15 Ağustos 2024; 20:52:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1982 doğumlu veya daha yaşlı olanların yani çiçek aşısı olanların bağışıklığı var bu virüse karşı. Ciddi bir sorun çıkarmaz bence bu virüs. Daha gençlere de çiçek aşısı yaparlar olur biter. Büyütmeye gerek yok bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Prof. Dr. Hüsnü Süslü :
Karabük’de 12.000 Orta Afrikalı öğrenci var. Buna önlem alınmazsa, ülkemizde ciddi problemlere yol açabilir.
Prof. Dr. Çağrı Büke az önce Türkiye'de klinik olarak geçmişte görülmüş olduğunu söylüyor bu vakanın.
-
O izler kalıcı leke bırakabilir diyor uzmanlar. İnsanlar özellikle kadınlar dış görünüşlerine milyonlar harcıyor yüzlerinde çiçek hastalığı izleriyle yaşamak zorunda kalırlarsa covidden büyük bir hasar bırakır intihar eden bile olur. Bronz görünmek için günde 8 saat güneş altında yatan kadınlar bu izlerin kalıcı olduğunu öğrenir ve türkiyede de bu hastalık çok yaklaşırsa 3 sene evden dışarı adım atmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ufak Cocukken Su Cicegine Yakalandim Yuzumün Şakaklari 2 Tarafida Berbat Sekilde Iz Birakarak Bana Miras Kaldi,Yillarca İçine Kapanik Ve Çekingen Oldum,Cunku Yuzumum Şakaklarini Berbat Hali Psikolojisi Beni Etkiliyordu Cok Yazilacak Sey Var Insallah Ulkede Yayilmaz
covid mrna aşıları gibi 2-3 sene devletlere 20-30 eurodan satılacak. Ne oldu covid aşısının adı bile yok, ölümcül hastalıktı sözde.
biontek gibi zengin etmeyin şu ilaç firmalarını, destek çıkmayın aşı olmayın. hala yalan dolan salgının ekonomik zararlarını yaşıyoruz.
ama Gene aynı şeyler olur, normal sinek ısırıkları için millet hastanelere koşup test yaptırırlar kesin.
-
aslında çok önemli bir konu.
öyle hafife alınacak bir konu değil.
o kadar estetik yaptırıyorsun ve allah göstermesin su çiçeği bulaşıyor. işin psikolojik tarafını düşünmek bile istemiyorum.
yarından itibaren toplu ulaşım kullanmayı düşünmüyorum ve felaket tellalı yapmak istemiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X