arkadaslar merhaba: forumların hepsini yaklasık birkac aydır takip ediyorum. focus, mazda 3, cruze ve auris. mazda 3 de olan donanimların bir cogu Auris te yok. dizaynı da daha yeni bir dizayn. ancak toyota nın da saglamlıgı ve motor gucu avantajı var. hangisini lacagım konusunda tereddutte kaldım. özellikle auriste esp ve alasım jant olmaması beni mazda 3 e yonlendiriyor. siz ne diyeceksiniz?
kimse yardımcı olmayacak mı?
üstad bende auris öncesi mazda3 e epey hayranlıkla baktım, halen de bakarım yalan yok.. tip olarak arada epey fark war bana göre.. ama tip harici hususlardan dolayı ve birazda o şekilde denk gelmesiyle auris nasip oldu, gayette memnunum.. mazda konusunda bende en büyük sorunlardan birisi serwis we parça olayıydı.. sizin açınızdan bu ne kadar sorun bilmiyorum ama.. diğer taraftan alaşım jant binlira werince sorun olmaktan çıkar :) (bütce durumunuzu bilmiyorum ama)
cevabın için teşekkür ederim merrem. demek sen de aynı ikilemi yaşadın. jant olayında haklısın 1200 e 4 jant takıyolar. hem de toyota. ancak esp yok. oto silecek, oto. far, karartmalı dikiz, ne biliyim daha bicok eksik var. mesela o geometride bir araba virajda guven veriyor mu? cunku araba daha kısa, daha dar, daha yüksek. bunlar negatif konular. biliyorum simdi bu forumda boyle seyler yazmam biraz yanlıs ama kıyas yapılacaksa da yapmak lazım. yedek parca konusuna gelince. ben istanbulda yasıyorum. burda bircok servis var. ayrıca kasko yaptırdıktan sonra Allah göstermesin kaza bile yapsan istedigi kadar pahalı olsun. beni ne ilgilendirir. diye dusunuyorum.
dostum öncelikle ne alacak olursan ol hayırlısı olsun.. mazdayı çok bilen birisi değilim. sedanını mı düşünüyorsun hb mi onu bilmiyorum ama her ikisininde bagajı auristen büyüktür. bagaj konusunda sıkıntı yaşayabilirsin auriste onun dışında ikisi de kaliteli marka aurisin yol tutuşu çok iyi bu konuda şüphen olmasın hatta panik durumlarda tepkileri de çok iyi. geçen ay 130-140 la giderken orta şeritten aynasına bakmayan biri 80 le kırdı önüme. sert frenle birlikte direksiyonu sert kırmama rağmen arkası atmadı. ki bende vsc yok. jant olmaması eksiklik ama diğer özellikler çokta önemli değil bence. tekrar hayırlısı olsun
erincar senden bekledigim tarzda, çok olgun ve yerinde bir yorum yapmıssın. tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. iki arabanın direksiyonuna oturup, bir sure kullandıktan sonra karar vermek en iyisi galiba.
evet kullanmadığın aracı sakın alma, mutlaka test sürüşlerine çık. hatta bir kaç kez çık. yalnız makyajlı aurisin direksiyonu baya iyi, test sürüşüne çıktığımda gözümü alamadığım, keyfine doyamadığım tek nokta o yeni direksiyondu.
Mazda 3 ü 2004 yılında alıp 1 sene kullandım Yakıtı çok cok fazla. ve gidişinden tatmin olmazsın. 110 bg olmasına rağmen hantal kalıyor.
Auris in fiyatları cok yüksek gözümde etmez gibi gözüküyor Corolla alsan?
test surusunde en cok hızlanma ve yavaslamaya bakacagım galiba. hızlanma benim icin onemliydi.arac kiralayıp bu keyfi yasarken bircok tehlike ve birkac kucuk kaza atlattık. artık o kadar da hız meraklısı degilim.
arkadaslar bugun hem Aurisi hem de Mazda 3 u denemeye gittim. İki araba da otomatikti. Aurisin motor özellikleri cok iyi. Freni de. Cok zevkle kullandım arabayı. gaza basınca koltugu hissediyorsun. Vitesle motorun uyumu cok dikkatimi cekti. gecisler cok yumusaktı. Mazda nın da tasarımı cok guzel. icine oturdugunda kendini iyi hissediyorsun. ancak otomatik vitesinde bir gariplik var. basıyorsun gitmiyor. ses geliyor ama. sanki manuel tercihi daha mantıklı gibi. Ancak bir nokta dikkatimi cekti. kapı icindeki mentese vidası paslanmıstı mazdanın. cok garip bi durum. garipsedim yani. ancak fiyatı da 2000 daha ucuz.
özetle kafam iyice karıstı. bir yandan da nisanda fiyatlar artar mı onu dusunuyorum. yarın karar vermem gerekecek.
arkadaslar fiyat ve donanim avantajından dolayı Mazda 3 te karar kıldım. Aurisin otomatik vitesinin performansını ise cok begenmeme ragmen bu avantajlardan dolayı tercih etmedim.
hayırlısı olsun, iyi günlerde kazası-belasız kullan
quote:
Orijinalden alıntı: cenkjackson
arkadaslar fiyat ve donanim avantajından dolayı Mazda 3 te karar kıldım. Aurisin otomatik vitesinin performansını ise cok begenmeme ragmen bu avantajlardan dolayı tercih etmedim.
hayırlı olsun, deneyimleirni paylaşmanı bekleriz..
Merhaba, ben de aynı çelişkideyim aile auris diyor ama, benim gözüm mazda da kaldı. Mazda donanım olarak çok çok ağır basıyor. Manuel düşünüyorum, görüşlerini paylaşırsan sevirinim.
Alırsan mazda manuel al otomatikte toyota daha iyi performans veriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme