Şimdi Ara

Mazda 323 Familia 1.8 1998 Model

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ortalama 2 aylık detaylı inceleme ile 323 1.8 familia tercihen 1998 model almaya karar verdim.
    piyasa bayram itibariyle de almış başını gitmiş.
    Orta kasa Broadway aracım var. satıp üzerine 4-5 belki zorlarsam 6 bin Lira daha koyup 323 Familia 1.8 almayı düşünüyorum.
    Aklıma takılan sorular var, her 1.8 familia 131 Hp degil. benim istedigim ise 131 Hp olanı.
    bir diger aklıma takılan ise dijital Km göstergesi 1998 modellerde mi var?
    hakeza klimada öyle gibi.
    klima takıntım yok aslında ama cevremdekiler klimalı olsun diye diretiyorlar.
    14-16 bin lira aralıgında şöyle beni üzmeyecek 323 arıyorum.
    başka tavsiyesi, düşüncesi olan DH Mazdacılarından yardım-destek bekliyorum.
    Teşekkürler.

• O fiyatlara, temiz ve aradığın özelliklerde 323'ler kalmadı maalesef.
  • Ankaradayım. Ankara ve civarını kattıgımda temiz birşey düşer umuduyla bekliyorum.

rasgelmesi ümidiyle.
  • Konunun üzerinden epey zaman geçmiş. Mazda dahil hangi marka olursa olsun temizini almak lazim. 1.8 motor 115 hp lik motoru Mazda ya sorunsuzluk namı yaptıran motordur. Temiz alamadık sansımıza adam ederiz diye düsündük sonuç: çıkaramadık sanayiden.

Baskı balata degişimi sonrası hararet göstergesi calışmadı. Baskı balatası 600 tl orijinal japon marka. Usta ısı müsürünü denemek isterken kablolardaki ters bağlantıyla beyni yaktı. Batum dan parça getiremedik. Uyumsuz cıktı getirdiğimiz sadece 2 hafta böyle gecti. Yenisini bulup kargo yapmamız 2 hafta sürdü ve 1800 tl ye zor bulduk taktık. Toplam da 1 ay yattıktan sonra aküsü yeni Artvin den Erzurum a getirdik. Kapının önünde dedik binelim çalısmıyor. Uzun denemeden sonra calistirdik. Meğer ısı sensörü çalışmıyor, ısı müşürünü taktık hava emiş yok. Hava akışmetresinde sorun çıktı. Yok ki alıp takasın. Bursa dan siparis geliyor. 4 gün sürdü sadece bu parca. Şu an 45 günde 2 gün sürmüsüz gerisi sanayi de.

Her yeri sorun anlayacağınız. Bu motor düzgün bakımları yapıldığında minimum 500 bin gidecek motor. 230 binde bitmis resmen. Zehir gibi düsman malı gibi kullanmışlar. Tek bi akısmetre 500 tl. İsı sensörü 120 tl örneğin. Parçası pahalı fiyatına göre hem de epey pahalı. Yani demem o ki sadece 1,5 ayda bize en az 3.000 tl maliyet actı. Piyasası da kötü satılmıyor.

Mazda hayranı biri olarak kesinlikle bir daha kapıma koymam. Sogudum bu markadan. Punto aracım var 3.000 tl ye bastan asagı yaptırdım. Beni bu kadar zorlayan bir araç görmedim. Bundan sonra parcası bol ve ucuz araba alacağım. Yemisim sorunsuzunu da sürüs zevkini de. Hepsi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enki -- 14 Mart 2020; 1:4:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.