ix35'e baktım o cx-9'un alt modeli sanırsam. ix55 aynı segmentte olması lazm. bide hocam cx-9'un bej döşemelerine bittim çok güsel bir jip. öyle bir jip sevdam yoktur ama o jip gerçekten çok güzel. bir mazda bayisine gidin bakın derim bej döşemelei bulursanız daha ii olur
Hocam, git bir Volvo Xc60'a bak, o da çok iyi.Yılbaşında 2.0 dizeli de gelecek, şu an D5 2400 dizel var, hem yeni model hem kalite hem güvenlik hem de üst teknoloji... Fiyat da güzel
hocam xc60 fiyat olarak iyi ama bilmem doru mu söylüyorum o fiyata boş kasa veriyor. sen kendi donanım paketini kendin yaratıyorsun... o arabaya mazda cx-9'un donanımı koysan 140'ı bulur.... mazda cx-9'un sunroofsuz modelinde ne ararsan var ama... bluetooth, deri döşeme, 10 hoparlör, hafızalı koltuklar,7 koltuk vb..... birçok şey. volvoda hepsini sen kendin seçiosun...
O paraya ben olsam gider Mercedes E Serisi ,Audi A6 ya da Jaguar XF bakardım.
hocam onları alıp napçan... navigasyonunda türkiye bile yok... ve bu mazda'nın motoru 3.8l ve 277 beğgir. bu motoru o sınfta bir araçta istesen daha pahalıya geliyor. e350 114 000 euro 3.5 litre e serisi... mazda cx-9 3.8 l ve 120 000 tl..
cx-9 un fiyatı 125 milyar olsada götürüleri 250 milyarlık cipler kadar cx-9 u genelde bebek trabya ve nisantası gibi semtlerde görüyorum
yok yaw bağdat caddesindede var. .D geçenlerde annemi eziyomuş askalsa :@ sonra zaten o jipi alışveriş merkezinn otoparknda gördk
Mazda'nın yıllık vergisi çok yüksek .
zaten dediğim gibi yakın bir tarih içerisinde bu fiyatta bir araç almayı düşünmüyorum. sadece araştırma amaçlı.. ama bence 120 000 tl'yi arabaya ayırabilecek bir insanın benzin problemi olmaz heralde... türkiye içerisinde yani. yurtdışında insanların eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını devlet sağladığı için onların benzin problemi fazla olmaz. bu sebebpten dolayı da fazla para biriktirmiyorlar. biz gelecek korkusundan para biriktiriyoruz sadece :D zaten almanyada yaşasam hiç çekinmeden gidip cx-9 alırdım ama türkiyede yaşıyorum... burda yaşam zor hocam
bende eski makyajlı kasa freelander bakıyordum ama bir akrabamızda beraberde gezdikleri için ikiz olmasınlar diye ayrı bir araç alalım dedik kardeşime 2 sene önce crv aldım vergisi yuksek değil ama benzin açısından şehir içi gezdiğinden yakıt ekstreleri bir hayli külfetli gelmeye başladı aslında yeni kasa freelander için bişi diyemem ama eski kasalar bildiğin kağnı gibiydi test etmeden çıkma derim ayrıca land rover araçlarınıda distribütör harici yerlerden alma borusan garanti vermemekte grey market satıcılarda tarihten gelen bir tanışıklığın yoksa kimi satıcılarda her turlu duzenbazlık var.arac bir yerden hata verdimi tekşansın galericinin insafa gelmesi.asıl konu crv bugun 40-50krş yakarkan şehiriçi mazda gibi hacimli sanırım 70-80den aşağı yakmaz vergisi 8 bin liradan aşağıda değildir.sizin yerinizde olsam çok km sorunum yoksa eski kasa cayanne s 40-50 k larda bakmanızı tavsiye ederim.şu an iki suv arasında dunya kadar fark var biri dizel seni istediğin yere götürür diğeri benzinli seni ayrı dünyalara götürür keyfi başka olur.Yalnız şuan vergi konusunda artık iyice hiddetlenniyorum hükümete yarın butun arabalarımı satmayı bırak çöplüğe atıp sicilimden çıkarıacağım neredeyse.yanı başka bir aracınızda varsa senede 9bin vergi+sigorta+bakım külfetli olabilir.infiniti fx35 tavsiye ederdim ama orjinal olarak kalmış oynanmamış kurcalanmamış araç piyasada kaldığını düşünmüyorum.ayrıca orjinal parçalarda bi hayli külfetli tabi poschede öyle ama porscheye değer ayrıca sorunsuz olacağını düşünüyorum temiz bulduğunuz takdirde.ama ikinci el nede olsa, ben pek yanaşmam bu tip olaylara fakat ikinci elde riske girerim diyorsanız bence deneyin en azından mazdayıda elden çıkarmakta buyuk bir risk olacaktır kısa vadede binilecekse
Volvo XC90 da düşünebilirsin. 2009 model, orijinal, lacivert: 125 bin TL.
quote:
Orijinalden alıntı: musch-lee
şu anda araba değiştirsem ve iyi imkanım olsa mercedes mazda honda volvo toyota alfa romeo alternatifte bmw mitsubishi nissan ford bunların dısına cıkmam diye düşünüyorum
Hocam n'aptın listen dışında kaç marka kaldıki zaten
quote:
Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]
quote:
Orijinalden alıntı: musch-lee
şu anda araba değiştirsem ve iyi imkanım olsa mercedes mazda honda volvo toyota alfa romeo alternatifte bmw mitsubishi nissan ford bunların dısına cıkmam diye düşünüyorum
Hocam n'aptın listen dışında kaç marka kaldıki zaten
keske almıcaklarınızı saysaydınız
hocam 2.el araçlar hoşuma gtm ez bu arda bu mesaj bşkasna gbi gözkeblr ama 2.el dien ark.a land rover düşünmem çnk. Donanım olrk sıfır. Volvo standart için geçerli. Bn cx9 alırsam kullanma süreme göre 32000tl ama bu sevydebi araç almam demştm =d
hocam bu arada bir sitede mazda cx-9 motorunn rotary oldgu hakkında bir yazı gördüm. benim bildiğim kadarı cx-9 rotary değil ayrıca 1.3 rotary max 234 km yapıosa 3.8 rotary olağanüstü bişi olsa gerek :S bu bilgi doğrumudur ?
cx-9 kesinlikler rotary değil cx-9 normal silindirli motor
benim de düşüncem öyleydi. cx-9 3.8l lik rotary olsaydı bugattiyi geçerdi heralde
quote:
Orijinalden alıntı: anti mazda
selamlar kardeş,
gördüğüm üzere çok zengin olmalısın ki bölye arabalar alabiliyon ama benim sana tavsiyem hyundai alman çok daha iyidir, ekonomiktir, güvenlidir, hızlıdır ve daha uzun ömürlüdür. Sen gidip boş hayaller kuracağına mantıklı seçimler yap! Al dandik mazdanı sat saf bi insana sonra da tofaş falan al. senin hakkın ancak o dur. Teğmen meğmen tanımam ben. ben arabacı değilim ben motorcuyum bendeki motor suzuki hayabusa dır kardeş bak internetten anlarsın ne demek isteğimi. boş hayallerin peşinde koşmayı ver. benim soy adım ümüksıkan . Söylediğin iki arabada çok saçma seçimler.
sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün.sağol.
bu arkadaşın corolla ve hyundai jipi var ekonomik takılmayı seviyor kendisi.. :D bu arada asıl adı ümüksıkan değil polat: D
CX9 vergi dezavantajına sahip ama fiyatına göre çok iyi bir SUV. Hele İX55 185 000 tl , hatta yeni Sorento bile 54 000 euro iken...