Şimdi Ara

MAZDA HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mazda hep 1 numara...2.elde dünyanın en büyük araştırmalarından birini Warranty Direct adlı,Amerikan kökenli bağımsız garanti firması yapar.Otomobillerin sağlamlığı ve onarım masrafları araştırılır.Binlerce araç sahibiyle görüşülür ve arabalarında oluşan arızalar tespit edilir.Sonuçlar da her yıl genellikle ekim ayında açıklanır.Güvenilirlik konusunda tüm dünyada kabul gören bir kuruluştur. Geçen yıl 450000 araç araştırılmıştı.Sonuçlar:2001,2002,2003ve 2004'te mazda 1.,2005'te honda 1. mazda 2.,2006'da yine mazda 1.seçildi.Yani 6 yılda 5 1.lik aldı.Üstelik sıralamalarda ilk 10'da genelde 2-3 avrupalı,diğerleri hep japon ya da güney kore.En sorunlu araçlar da genelde audi,land rover,jaguar,jeep gibi markalar oluyor.Ben buradan şunu anlıyorum.Her pahalı marka iyi araç değildir.Sadece hitap ettiği kesim farklıdır.Zenginler yüzlerce milyar verip alırlar,1-2 yıl binip atarlar.2.elde de alanlar sorun yaşarlar.Kendimden hatırlıyorum da,bir zamanlar marka gözlük kullanırdım.Çerçeve fiyatları 500-1000 dolar civarı olanlardan.şimdi 50-100 milyonluk çerçeve kullanıyorum.İnanın hiçbir farkı yok.her ikiside 2-3 yılda kırılıyor.Kalite farkı yok ama 10 kat fiyat farkı var.Çünkü 1000 dolarlık çerçevenin hitap ettiği kesim farklı.Araba konusunda avrupalı tüketiciler artık uyanmaya başladı.Mesela bir ara kia sorento alabilmek için 6 ay sıra beklediklerini biliyorum. Yıllardır mazda kullanırım.Şu an iki arabam var.94 626hb ve 98 lantis.626 195000 km.de.Yağ değişimi vs. haricinde servisin yolunu bilmem.Motor ise ilk günkü gibi sağlıklı.

• aydınlattığın için teşekkürler

edit:

ek bilgi:

Amerikan menşeli bağımsız garanti firması ‘Warranty Direct’in otomobillerin sağlamlığı ve onarım masrafları konularında her yıl gerçekleştirdiği anketin bu yılki sonuçları alındı.

Toplam 27 büyük üreticinin piyasaya sürdüğü 30 bin araç üzerinde yapılan anketin sonucunda, İngiliz üreticiler Jaguar ve Land Rover sondan ikinci ve üçüncü sıralarda yerlerini aldı.
    Şirket anket çerçevesinde dört veya beş yaşında olan (ortalama 75 bin km’de) 30 bin araçta görülen bozuklukları ve bu bozuklukların giderilmesi için harcanan meblağı masaya yatırdı. Araçların onarım masrafının ortalama olarak 500 euro olduğu görüldü.
    ‘Warranty Direct’in anketinde sağlamlık kriterine uyan ilk on otomobilin sekizinin Japonya ve Kore gibi Uzakdoğu üreticilerine ait olduğu gözlendi. Son dört yıldır listenin birinci sırasında yer alan Mazda’yı, Honda, Hyundai ve Ford takip ediyor. Listenin besinci sırasında ise (en yüksek basamaktaki Avrupalı üretici sıfatını alan) İspanya’nın parlayan yıldızı Seat göze çarpıyor.
    Jaguar’ın rakibi olan ve 2003 yılında yapılan anketle karşılaştırıldığında çıkış yakalayan BMW’yi bu sene yedinci sırada görüyoruz. Mercedes listede 12. sıraya gerilerken, Audi ise 21. sırada yerini aldı. Bu yıl BMW ile birlikte sadece dört üreticinin listede yükselme kaydettiğini görüyoruz. Bunlar: Honda, Rover, VW ve Hyundai...

(Alıntı: arabam.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Günler -- 3 Ekim 2007; 12:36:09 >

• hocam ingilterede araba sahipleri ile yapılan bir araştırmadada kullananların memnuniyeti olarak yapılan sıralama altta bakabilirsiniz
    uzman medya testleri biraz reklam kokar genelde kullanana sormak her zaman daha iyidir

Driver Power 2007
    http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2007/archive/

bu ankettede mazdanın yeri oldukça iyi.ama abartmamak lazım.daha iyilerde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Ekim 2007; 20:37:17 >
  • Boşuna arkadaşım mazda yı öve öve bitiremiyor.
    94 model 323 sedan vardı.arabasını sattı. Alırsam Mazda dan başka araba almam diyo.
  • bazı markalar tutku yaratır volvo mercedes bmw vs gibi araçları kullananların sonraki tercihi yine volvo olur

bir dönem volvoda çalışırken adam sene 78 demi 80 demi bir defa volvo almış volvo tarihini firma yetkililerinden daha iyi biliyor :D düşünün yani adam 25 -30 senedir volvodan şaşmıyor her yeni aldığı model volvo alıyor

bende öyleyim benim arabam kaza sonucu perte çıktı vw golf aldım daha güçlü bir motor daha konforlu daha güvenli ama yok mazdanın verdiği keyfi yaşatamadı bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

bazı markalar tutku yaratır volvo mercedes bmw vs gibi araçları kullananların sonraki tercihi yine volvo olur

bir dönem volvoda çalışırken adam sene 78 demi 80 demi bir defa volvo almış volvo tarihini firma yetkililerinden daha iyi biliyor :D düşünün yani adam 25 -30 senedir volvodan şaşmıyor her yeni aldığı model volvo alıyor

bende öyleyim benim arabam kaza sonucu perte çıktı vw golf aldım daha güçlü bir motor daha konforlu daha güvenli ama yok mazdanın verdiği keyfi yaşatamadı bana

Mazdanın nesini beğeniyorsunuz kardeşim. 2003 senesinin teknolojisi. Şimdi daha iyileri var. Mazda yenileyemedi kendini.
  • bir cok arac kullandım.ama mazdamın keyfi bi başka.sanki benim bir parçam gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 toyota yaris hakkında bilgi
    14 yıl önce açıldı
    Mitsubishi Lancer Hakkında Soru
    13 yıl önce açıldı
    Citroen C5 hakkında bilgi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: VAV

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

bazı markalar tutku yaratır volvo mercedes bmw vs gibi araçları kullananların sonraki tercihi yine volvo olur

Mazdanın nesini beğeniyorsunuz kardeşim. 2003 senesinin teknolojisi. Şimdi daha iyileri var. Mazda yenileyemedi kendini.

siz hiç kullandınız mı mazda

• 1999 mazda 323 üm var. Gerçekten sanki benim bir parçam gibi. sanki ruhu var.
  • biz boşuna mı diyoruz MAZDA sorunsuzlukta açık ara 1 numara diye...
  • burada da sonuçlar...

MAZDA HAKKINDA
  • mazdanın ticarileri bi işe yaramaz ama. bende 2200 var hiç memnun değilim motor kısmından. bi kaç kişiye daha sordum onlarda aynısını söylediler. acaba bütün 2200 lerde aynı sorun mu var. bi uzun yola gidelim dedik 400 km lik yolda iki defa kapak contası değiştirdim. kapak taşlıya taşlıya kalmıyacak yakında.
  • hocam tek bir yazıya göre araba 1 numara filan demeyin.evet mazda iyi sorunsuz arabadır ama sorunsuzluk konusunda sadece bir yazıya göre değil herkese göre TOYOTA şampiyondur.ş an toyotamız yok.eskiden iki toyotamız vardı ikside cidden o kadar kötü kullanmaya tık demedi.mazdayı kötülemiyorum ama TOYOTA varken mazdayı bir numara yapmayın.çok ayıp çoook
  • Mazda Toyota Honda tamamda Mercedes nasıl 2. seçilmiş anlamak mümkün değil ;ne bizim kullandığımız Mercedes lerden tecrübe ettiğim nede etraftan sıkça duyduğum kadarıyla Mercedes lerin elektronik arızalarına verilen paralarla ikinci el araç almak mümkün!?
    quote:

Orjinalden alıntı: infsphinx

burada da sonuçlar...

MAZDA HAKKINDA

• mazda 1 numara eyoooo
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

hocam ingilterede araba sahipleri ile yapılan bir araştırmadada kullananların memnuniyeti olarak yapılan sıralama altta bakabilirsiniz
    uzman medya testleri biraz reklam kokar genelde kullanana sormak her zaman daha iyidir

Driver Power 2007
    http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2007/archive/

bu ankettede mazdanın yeri oldukça iyi.ama abartmamak lazım.daha iyilerde var

Reliability
    Build Quality
    Running Costs
    Performance
    Braking
    Ride Quality
    Handling
    Practicality
    Comfort
    Ease of Driving

ingilizce bilirim hatta tercümanlık bile yapıyorum ama bu karşılaştırmanın parametrelerinden bazılarını tam anlamadım belki arabadan anlamadığımdandır.. özellikle handling, ease of driving ve ride quality ... bunların kelime anlamları tamam da farklarını izah edebilirseniz sevnirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.