Şimdi Ara

Mazda Parçaları bulunmuyor diyen var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende acemi iken mazda parçalarının bulunmadığına inanmıştım. hatta bulsakta pahalıdır diye bir dedikodu vardı.
    Mazda parçaları bazı markalardan da ucuz. Pahalı olan parçaları da yok değil var tabiki. Yazdıklarım bizzat başıma gelen olaylardır. (aracım Lantis 97 model)
    Örnek:

- Sanayide kore malı ateşleme distributorunun sıfırı 400(garantisi yok) hurdacılarda orjinalinin çıkması 450 tl(16-17 yaşındaki araçtan çıkarıp verecek düşünün), serviste orjinali 1700, ben amerikadan orjinalini 650 tl ye getirttim. ve garantili. Ömür boyu da parça garantisi var.
    - Akışmetre ankara hurdacılarda çıkması 250-300 ben ingiltereden kargo dahil 90 tl ye getirttim. çok temizdi. Yakıtı da düştü.

alışveriş yaptığım site ebay.com
    yurt dışından parça getirtmek istiyorsanız, özellikle de japon parçası, parça kodunu bilirseniz, parçayı çok daha rahat bulabilirsiniz. araba modeli girerek biraz daha zor.
    Ebay'da mazdanın dohc motorundan tutunda wankel motora kadar hepsi mevcut. doch motor hurdacılarda çıkması 2000-3000 tl iken ebayda 300-400 dolar civarında.

Önemli: Getirticeğiniz parça aracınıza uyumlu olmak zorunda. diyelim ki aracınız mazda 323 ama siz ford'un parçasını getirttiniz, gümrükçü kontrol ederse parçayı size vermez. çünkü ticari amaca giriyor. sertifikanız olması gerekiyor. diğer şekilde sıkıntı yok. 100 dolara kadar gümrük vergisi almıyorlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mazda Parçaları Bulunuyor mu?

Mazda araçlarının yedek parçalarını bulmakta güçlük çektiğini duymuş olabilirsiniz. Ancak bu bilgi tamamen doğru değildir. Mazda parçaları hala kolayca bulunabilir, ancak bazı modeller ve parçalar için sınırlı bulunabilirlik olabilir.

Hangi Mazda Modelleri İçin Parça Bulunuyor?

Çoğu Mazda modeli için yedek parçalar, yetkili satıcılar ve bağımsız parça tedarikçileri aracılığıyla bulunabilir. Ancak, daha eski modeller veya daha az popüler parçalar için bulunabilirlik daha sınırlı olabilir.

Mazda 3, Mazda 6 ve Mazda CX-5 gibi daha yeni ve popüler modeller için parça bulmak genellikle kolaydır. Ancak, Mazda 323 veya Mazda 626 gibi daha eski modeller için bazı parçaları bulmak zor olabilir.

Yedek Parça Sıkıntısı Çözümleri

Eğer bir Mazda parçasını bulamıyorsanız, aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:

• Yetkili bir Mazda satıcısıyla iletişime geçin.
    • Bağımsız bir parça tedarikçisini araştırın.
    • Çevrimiçi forumlarda veya sosyal medya gruplarında diğer Mazda sahiplerinden yardım isteyin.

Özet

Genel olarak, çoğu Mazda modeli için yedek parçalar bulunabilir. Ancak, bazı eski modeller veya daha az popüler parçalar için bulunabilirlik daha sınırlı olabilir. Mazda 3, Mazda 6 ve Mazda CX-5 gibi popüler modeller için parça bulmak genellikle kolaydır. Parça bulamadığınız takdirde, bir Mazda satıcısıyla iletişime geçebilir, bağımsız bir parça tedarikçisini araştırabilir veya diğer Mazda sahiplerinden yardım isteyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu ikinci Mazda'm ve parçaya ihtiyacım olmadı çok şükür... Öyle de bir marka işte sağolsun...
  • Mazda 3 mü aldın en son veli ustam. tam hatırlayamadım şimdi. İnşallah ihtiyacın olmaz ama gün gelir ihtiyaç duyarsan parçacıların eline düşme.
    Bugün bi parçacıya gittim ısı müşürü sordum, herif sıfır dedi ama parçanın üstünde deformeler vardı. sonradan itiraf etti kullanıldığını.
    Meğerse benim araçta ısı müşürü yokmuş, fan müşürü varmış sadece
  • Sayko1933 kullanıcısına yanıt
    parça kodlarını nereden öğrenebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

genelde parçaların üzerinde yazar.
    mesela bendeki Mazda lantisin akışmetre, gaz kelebeği, ateşleme distributoru nun üzerinde yazıyor. ben parça kodlarıyla yurt dışından elimle koymuş gibi buldum parçayı.
    Ama bazen de şu şekilde arama yaparsan da bulunabiliyor: " mazda 323f ba throttle body" 323f ba lantislerin araç kodu, throttle body de gaz kelebeği. ingilizcelerini yazsanda bulunabiliyor.
    mesela benim ateşleme distributor kodum: t2t60371 bunu ebay.com a yaz hemen karşına çıksın parça
  • Ebay'den falan her aracın parçası bulunur. Önemli olan hızlı, kolay ve ucuza parçaya ulaşmak. Araç bozulacak da uluslararası bir yolculukla bize ulaşacak... Bekle babam bekle. Bence burada yazılanlar parçaların kolay bulunduğuna değil bulunamadığına delil olabilir. Bu benim görüşüm tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit105

Ebay'den falan her aracın parçası bulunur. Önemli olan hızlı, kolay ve ucuza parçaya ulaşmak. Araç bozulacak da uluslararası bir yolculukla bize ulaşacak... Bekle babam bekle. Bence burada yazılanlar parçaların kolay bulunduğuna değil bulunamadığına delil olabilir. Bu benim görüşüm tabi

Tr'de bulunmuyor demedim ki. Bulunuyor. 50 tl lik parçayı sen git 250-300 tl ye al o zaman.
    Ben akışmetreyi 15 gün bekledim. İhtiyacım yoktu ama yedekte dursun diye aldım. ve gönderen satıcı çok iyi bir paketleme yapmış. parçanın kendisi 50 tl idi kargo da 40 tl tuttu.
    Ayrıca parça çalışmadığı taktirde satıcı ile irtibata geçiyorsun ürünü 1 ay içinde iade edebiliyorsun. paranı geri ödüyor.

Mesela sen lantis ya da 323 kullanıyorsan git Servisten 1700 tl ye ateşleme distributorunu al. Ben amerikadan 650 tl ye aldım.
    Servisten buji kablosu aldım, nerdeyse 1 ay bekledim.

Neymiş bulunmuyor değilmiş. Tr deki satıcılar kazıkcıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 20 Şubat 2015; 16:31:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayko1933

quote:

Ebay'den falan her aracın parçası bulunur. Önemli olan hızlı, kolay ve ucuza parçaya ulaşmak. Araç bozulacak da uluslararası bir yolculukla bize ulaşacak... Bekle babam bekle. Bence burada yazılanlar parçaların kolay bulunduğuna değil bulunamadığına delil olabilir. Bu benim görüşüm tabi

Tr'de bulunmuyor demedim ki. Bulunuyor. 50 tl lik parçayı sen git 250-300 tl ye al o zaman.
    Ben akışmetreyi 15 gün bekledim. İhtiyacım yoktu ama yedekte dursun diye aldım. ve gönderen satıcı çok iyi bir paketleme yapmış. parçanın kendisi 50 tl idi kargo da 40 tl tuttu.
    Ayrıca parça çalışmadığı taktirde satıcı ile irtibata geçiyorsun ürünü 1 ay içinde iade edebiliyorsun. paranı geri ödüyor.

Mesela sen lantis ya da 323 kullanıyorsan git Servisten 1700 tl ye ateşleme distributorunu al. Ben amerikadan 650 tl ye aldım.

Bulunsa ve rekabet olsa o fiyatlara çıkmaz parçanın fiyatı. Ben parçayı gidip almam çünkü mazda kullanmıyorum Kullansam ne olur diye buraya bakıyorum. Sizin yazdığınız her şey de yedek parça sıkıntısı olduğunu gösteriyor. Şimdi ihtiyacınız olmayanı aldınız. İhtiyaç olan bir şey için servisi 1 ay bekleyeceksem ya da yurt dışından sipariş vermek zorunda kalacak ve onu bekleyeceksem parça sıkıntısı var demektir. Her satıcı da aynı kalite ve dürüstlükte olmayacaktır.

Bakım için gerekenlşer ucuz diye okumuştum. Demekki arıza yaparsa öyle değil.

• quote:

quote:

quote:

Bulunsa ve rekabet olsa o fiyatlara çıkmaz parçanın fiyatı. Ben parçayı gidip almam çünkü mazda kullanmıyorum Kullansam ne olur diye buraya bakıyorum. Sizin yazdığınız her şey de yedek parça sıkıntısı olduğunu gösteriyor. Şimdi ihtiyacınız olmayanı aldınız. İhtiyaç olan bir şey için servisi 1 ay bekleyeceksem ya da yurt dışından sipariş vermek zorunda kalacak ve onu bekleyeceksem parça sıkıntısı var demektir. Her satıcı da aynı kalite ve dürüstlükte olmayacaktır.

Mazda kullanmıyorsanız mazda bölümünde ne yapıyorsunuz? beni ilgilendirmiyor ama sormak istedim bunu.
    Mazda ikide bir arıza veren araba değil zaten. Tr'nin japona verdiği destek biraz kısıtlı. Az arıza veriyor diye de pek sokmuyorlarmış zaten.
    Servis mazdanın eski modelleri için bekletiyor parça konusunda. ebay dan alsam daha iyi oluyor. daha kısa sürede geliyor ve daha ucuza almış oluyorum. Ayrıca bu benim için bir zevk. Daha ucuza parçayı getirtip Tr deki satıcılara kazıklanmamak benim için büyük bir zevk. Ayrıca bu benim hobim oldu. istersem arka arkaya aynı parçayı getirtirim ve burda pahalı pahalı satarım. ama benim ahlakıma aykırı. Mazda kullananlara yararlı olmak isterim.

istersen mazda parçaları ile diğerlerininkini karşılaştır. arada ne kadar fark var. Ha dersen ki gerek yok alırım wv, fiat, ford keyfime bakarım, o da sizin tercihiniz, mazda da benim tercihim, ne olursa olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 20 Şubat 2015; 20:57:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mazda kullanmıyorsanız mazda bölümünde ne yapıyorsunuz? beni ilgilendirmiyor ama sormak istedim bunu.
    Mazda ikide bir arıza veren araba değil zaten. Tr'nin japona verdiği destek biraz kısıtlı. Az arıza veriyor diye de pek sokmuyorlarmış zaten.
    Servis mazdanın eski modelleri için bekletiyor parça konusunda. ebay dan alsam daha iyi oluyor. daha kısa sürede geliyor ve daha ucuza almış oluyorum. Ayrıca bu benim için bir zevk. Daha ucuza parçayı getirtip Tr deki satıcılara kazıklanmamak benim için büyük bir zevk. Ayrıca bu benim hobim oldu. istersem arka arkaya aynı parçayı getirtirim ve burda pahalı pahalı satarım. ama benim ahlakıma aykırı. Mazda kullananlara yararlı olmak isterim.

istersen mazda parçaları ile diğerlerininkini karşılaştır. arada ne kadar fark var. Ha dersen ki gerek yok alırım wv, fiat, ford keyfime bakarım, o da sizin tercihiniz, mazda da benim tercihim, ne olursa olsun.

Ne yaptığımı yazdım zaten okuunuz biş zahmet. Alın parçanızı mutlu nutlu kullanın arkadaş size bir şey diyen mi var. Eğer ebay'den aldığımda yurtiçindeki parçanın fiyatının farkı bu kadar fazlaysa ve parça istediğimde 1 ay bekleyeceksem bu markanın parça tedariği sıkıntılı diye düşünürüm. Ha sizinki eski modelse yeni modellerdeki duruma da bakmak lazım. Onu da yazan olursa müteşekkir olurum.

Size mazda kullanmayın diyen yok zaten. Tabi ki ben kendi tercihimi kendim yapacağım. Zaten benim fikrim olduğunu da söyledim. Size iyi sürüşler.

• Sizde yazılanları okumuyorsunuz hocam

Ben hergün Mazda Lantis 97 model aracım için parça siparişi vermiyorum ki. 40 yılda bir parça ihtiyacı oluyor, siparişini veriyorum geliyor. Ayrıca yedekte parça bulundurmam da mantıksız değil.

Ben en fazla 15 günde getirtiyorum diyorum. Servis uzun süre bekletiyor. Ayrıca servise bi ton para bayılıyorsunuz.
    Ayrıca Mazda model araçlar piyasada vw, ford, fiat kadar çok değil. Mazda Lantis 150 tane sahibinden.com'da var. x2 de 300 tane felan var turkiyede tahmini.
    O yüzden parça konusunda öpüyorlar.

Bendeki 97 model lantis. Mazdanın yeni modelleri için servis belki dışarıya parça vermeyebilir. Çünkü ben servise kendi aracım için yağ kapak contası almaya gittim. parça 30 tl idi ve dışarıya vermediler. O zamanlar bilgisiz olduğumdan orda yaptırdım.

Parçası sıkıntılı olan ve bulunmayan araçların başında rover gelir, fiat bravo gelir vs. mesela vw polo 95-99 model lerin gaz kelebeklerini bir araştırın isterseniz. ikinci el 250-300 tl civarında, belki daha fazla. ebayda mazda lantisin ikinci el gaz kelebeği 70-80 dolar, Tr'deki çıkmacılarda 400-500 tl. Benim lantis kullanan bir arkadaşım teklemeden dolayı kimseye sormadan gitmiş almış 500 tl ye gaz kelebeği. sorununu çözememiş. adamda geri almıyor tabiki.

• quote:

Yanlış sulardasın Fatih... (Recep İvedik Repliği)

Buyur;

http://www.mazdagaraj.com/mazda-parca-katalogu-sitesi-t349.0.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Yanlış sulardasın Fatih... (Recep İvedik Repliği)

Buyur;

http://www.mazdagaraj.com/mazda-parca-katalogu-sitesi-t349.0.html

Eywallah Veli hocam

evet burda her parça kodu var. şase noyu VIN yazan yere giriyorsun, olay bitiyor. biraz karışık gelebilir ama örnek resim paylaşayım, çok basit.

resimde ki numaraya tıklıyorsun parçanın her bölümünün kodu geliyor.

Mazda Parçaları bulunmuyor diyen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 21 Şubat 2015; 0:08:22 >

• e-rose kullanıcısına yanıt

maksat bilinmek veli abi, insanların kafasındaki soru işaretleri gitsin
  • Anlamadığım nokta neden Veli olarak hitap ediliyor olmam...
  • quote:

Anlamadığım nokta neden Veli olarak hitap ediliyor olmam...

Adın veli değil mi abi
  • quote:

quote:

Anlamadığım nokta neden Veli olarak hitap ediliyor olmam...

Adın veli değil mi abi

Bi karışıklık var ama ne?? Kimin ne olduğunun önemi yok ama neyse...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.