Şimdi Ara

Mazda RX-8 almayı düşünüyorum ama? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayanka

bildigim kadariyla rx8 boxer motor kullaniyor,cok kisa omurlu oldugunu okumustum evo dergisinde

• Bu araba hafta sonu arabasıdır, günlük kullanım için alınmaz, onun için lpg takmayada gerek yok, takarsan zaten komik duruma düşersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

quote:

Orijinalden alıntı: kayanka

bildigim kadariyla rx8 boxer motor kullaniyor,cok kisa omurlu oldugunu okumustum evo dergisinde

Boxer değil rotary kullanıyor. Diğer motorlara oranla kısa ömürlü olduğu doğru.Boxer motoru Subaru ve Porsche kullanıyor.

Bi karisiklik olmus evet ama sonuc olarak uzun omurlu degil
  • Rx8 1 tl yakiyor akari kokari hic biseyi yOk bunun gidin sorun sahiplerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Rx8 1 tl yakiyor akari kokari hic biseyi yOk bunun gidin sorun sahiplerine

Yaksın yahu, araba ucuz zaten.
  • RX8'i ben de araştırmıştım bir zamanlar. Sahiplerinin takıldığı forumları araştırın, okuyun.

Yapısı nedeni ile yağ da yakan bir motor. Sahipleri 3000-4000 km'de bir yağ ilavesi ya da komple yağ değişimi öneriyorlar motor ömrünü uzatmak için. Kullanılacak yağ seçimi de çok etki ediyormuş, klasik motorlarda kullanılan sentetik yağları tavsiye etmiyorlar.
    Benim okuduklarımdan anladığım daha fazla özen ve dikkat gerektiren bir araç olduğuydu.

Günlük kullanılmaz fakat haftasonu eğlence için güzel bir seçenek olur. 232BG, arkadan itiş, gayet hoş. Fiyatları da uygun sayılır.
  • Rx8 hafta sonu hanımın evde otururken kaçamak yapmak gibi birşey.Tehlikeli,riskli bir o kadarda eğlenceli.

Rx8 i bırak kullanmayı yolculuk eden bile kesinlikle mest oluyor.

Daha az riskli ve bir o kadar eğlenceli S2000 ede bakabilirsiniz.Hem daha az yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Yaksın yahu, araba ucuz zaten.

+1905
  • 1.14sn deki parçanın (piston da denebilir) o 3 köşesindeki (apex seal)parçalar seramik diye biliyorum. o parçalarda bi süre sonra normal araçlarda sekmanlara göre biraz daha hızlı aşınıyor diye biliyorum.
    bu motor tipinide her usta anlarmı onuda bilmem. Risk.

• Zaten bu motordan anlayan pek bulunmadığı için motor yaptırmak yerine sandık motor getirtmeyi tercih ediyor sahipleri.
    Çok aşırı fiyatlardan da bahsedilmiyordu sandık motorlar için, şimdi tam hatırlayamıyorum, yanlış bir şey yazmayayım.
  • beni de cezbeden bir araç rx-8. test sürüşüne çıktığım günü hala hatırlıyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_54864212/tm.htm

konuyu incelerseniz rx-8 hakkında daha deyatlı bilgiler edinebilirsiniz.
  • petrolcü tanıdığın veya benzin istasyonun varsa al.Tek olumsuz özelliği bu.Performanslı kullanımda 20 litreyi görüyor 100km'de.Gaza pek basmasan bile 10 litrenin altına inmez tüketimi.Onun dışındaki tüm özellikleri dört dörtlük.Arkadaşım sırf yakıtı için satıp a5 aldı öyle diyeyim sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Lpg takılmıyor. Şehir içi sakin kullanımda 10-11 litre yüksek devirli kullanımlarda 13-14 litre yakar. Yaktığının da hakkını verir tabi

Bu arada çok ucuza almış arkadaşın aracını hayırlı olsun

Type-r şehir içi 12-13lt'lerde geziniyor. Rx-8 için 10-11 litre çok çok iyimser bi rakam çünkü type-r'dan fazla yakıyor. Şehir içi 16-17 lt'lerde yakıt tüketiminden bahsediliyordu.

Zaten teknik verilerinde şehir içi 15.7 olan bi aracın 10-11 lt yakması çok çok zor.

http://www.mazda-tr.com/showroom/rx-8/specs/

quote:

Beyler Rx-8 sahibiyim 100 liraya 23 litre benzin geliyor tam ışık yandığında depoda 5 litre benzin var demektir ve ben bu 100 liralık benzinle gazlamalı kullanımda toplam ağırlığı gazlama dersek sakin kullanım çok azdı.140 km civarı yaptım.Sizin karıştırdığınız nokta wankellerde şudur km'de 1 lira yakan araç karbon birikimi ve motor kondisyonu bitiktir.Wankellerde pistonlu motorlar gibi intake valve yoktur ve hava yakıt oranını ayarlayıp rolantide bile yakıt püskürtülerek çalışmaya devam eder bas basma aynı yakıtı yakar sakin kullanımda uzun yolda yakıt tüketimi 9 lt'lere düşüyor bunları araç sahibi olarak söylüyorum..Karışık kullanım otoban ve şehir içi yani karma kullanımda 12 litre mümkün.Şehir içinde trafik ve dur kalk yüzünden araç 15.7 fabrika değerini yakmaktadır.Siz bu yakıtı baz alıyorsunuz bu yakıt en kötü ihtimal yaktığı yakıttır gazladığınız zaman bu yakıt en fazla 16-17 Litre olur canının alana kadar zorlayın kullanın.Buradan Tune etmek isteyen dostlarımızada forumumuza bekliyorum.Araçlarımızdaki her türlü hızlandırma işleminide yapıyoruz.Re78.net'e wankel rotary meraklılarıyla görüşmek üzere sizlere 2 tane güzel videomuzu paylaşacağım iyi seyirler.

http://vimeo.com/36733762

http://vimeo.com/32757960

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 19 Şubat 2012; 14:15:58 >

• Herkese çok teşekkür ediyorum..

Sıfır almaya gücüm yok ikinci el alacağım için çok iyi bakımlı olması lazım 50 bin lira bütçem var
    45.000 liraya Rx-8'ler var amaa işte ne kadar sağlam bir araba?...
  • rx-8 alacaklara ancak başka bir wankel motor kullanılan araba örnek verilebilir (başka varmı bilmiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApesheOsiS

Herkese çok teşekkür ediyorum..

Sıfır almaya gücüm yok ikinci el alacağım için çok iyi bakımlı olması lazım 50 bin lira bütçem var
    45.000 liraya Rx-8'ler var amaa işte ne kadar sağlam bir araba?...

Ne kadar sağlam demek için sebep yok servise gidiyorsun kompresyon testi yaptır motor sağlığı çıkacak basınç değerleriyle belli olur.Tr'de motor kıranlar yağdan dolayıydı.Rx8club'a bakarsan 300-400 bin km'de Rx-8'ler bile mevcut turbolayarak çok uzun km sağlıklı kullanımda mevcut.Temiz araba istiyorsan çevremde arkadaşlarımdan satanlar var bütçeni biraz zorlarsan yardımcı olabilirim.
  • Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmaddict

Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

Lpg sistemi yurtdısında yapıldı 10.000 km'den sonra motor aşınımı başlıyor kuru sistem olduğu için wet sistemi denediler.Fakat başarısız oluyor bunda hemfikirim.Yaktığının hakkını vermiyor derken siz ne tarz araçlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yakıtı nasıl hakeder bir araç ? Şimdi m3'le kıyaslarsanız 3.2 343 hp ve 200 bin tl fiyat ve bir o kadar vergi ve masraflı bir araç yada 2.0 bir s2000'le mi kıyaslıyorsunuz vergi ve roadster olarak tarz olarak farklı bir araç.Rx-8 Rotary motoruyla denge ve sürüş keyfine yönelik bir araç beklerim buluşmalara yaktığını nasıl hakettiğini nasıl hakedebileceğini izah edersen.Gidip bana 207rc mini cooper s tarzı yada fn2 type-r tarzı hot hatch sınıf önden çeker ucuz teknoloji binek otomobiller ile sürüş keyfi arkadan itiş rwd araç oturma pozisyonu coupe bir aracın hakettikleri mantıklı bakış açısıdır.Hala hakedip haketmeme konuları böyle forumlarda tartışılıyor meraklısı zaten hakettiği değeri verip alıyor bu araçları,meraklısı değilseniz her araç müsrifliktir sonuçta spor arabaya binmiyorsan dizele bineceksin,kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thunderberk

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmaddict

Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

Lpg sistemi yurtdısında yapıldı 10.000 km'den sonra motor aşınımı başlıyor kuru sistem olduğu için wet sistemi denediler.Fakat başarısız oluyor bunda hemfikirim.Yaktığının hakkını vermiyor derken siz ne tarz araçlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yakıtı nasıl hakeder bir araç ? Şimdi m3'le kıyaslarsanız 3.2 343 hp ve 200 bin tl fiyat ve bir o kadar vergi ve masraflı bir araç yada 2.0 bir s2000'le mi kıyaslıyorsunuz vergi ve roadster olarak tarz olarak farklı bir araç.Rx-8 Rotary motoruyla denge ve sürüş keyfine yönelik bir araç beklerim buluşmalara yaktığını nasıl hakettiğini nasıl hakedebileceğini izah edersen.Gidip bana 207rc mini cooper s tarzı yada fn2 type-r tarzı hot hatch sınıf önden çeker ucuz teknoloji binek otomobiller ile sürüş keyfi arkadan itiş rwd araç oturma pozisyonu coupe bir aracın hakettikleri mantıklı bakış açısıdır.Hala hakedip haketmeme konuları böyle forumlarda tartışılıyor meraklısı zaten hakettiği değeri verip alıyor bu araçları,meraklısı değilseniz her araç müsrifliktir sonuçta spor arabaya binmiyorsan dizele bineceksin,kolay gelsin.

Kisisel fikrimdir , halen hak etmedigini dusunuyorum. Bindigm surdugum araclari soylemenin luzumu yok , hic birsey ispatlamak zorunda degilim. Bu aracada bindim kullandim uzun sure cok yakin arkadasimda vardi. Rx7 gibi bir atanin altyapisini tasiyan bir otomobil rx8 olmamaliydi. Cok basit ornek haketme meselesine crx imiz var projede olan suan. 350 kurus yakiyor. Stabilitesini ce gidisini anlatmak istemiyorum. Ha simdi siz hemen crx filan filan diyeceksiniz. 1991 yilinda genclerde posterleri vardi. Zamaninin spor arabasiydi. Projeye uygunlugundan dolayi onu sectik.

• RX-8 kalkışı ağır ? yanlış mı okudum ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.