Şimdi Ara

Mazda RX-8 almayı düşünüyorum ama? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok fazla benzin harcar

ışıklarda kalkışta kaçıp giden 106 yı izlersiniz

aile aracı değildir
  • şahin mi hocam bu tüp olur mu hiç? Araba işe gitmek için değil zevk için.
  • Bazı forumlarda da okumuştum Ağır KALKIYOR hammal bir araba diye
    Arkadaş kullandığında da öyle geldi arkadaştan kaynaklı olabilir
  • bence düşünmeye devam edin.
    bende bi dönem hayal ettim o tükettiği benzin ile zor hayalden öteye götürmek ciddi bütçe ister.
    gittim 1:18 modelini aldım koydum duruyor.
    rx8 kiralayan firmalar var bazı arkadaşlar haftasonu aracı demişler gidin kiralayın nasıl olsa bir dönem sonra sıkılacaksınız 50 kağıtta cepte kalmış olur.
    bende böyle yapıyorum.

Mazda RX-8 almayı düşünüyorum ama?

Mazda RX-8 almayı düşünüyorum ama?

• Bazı arkadaşlar kalkışta ağır kalıyor demiş. Bir nebze haklılar bu konuda. Çünkü wankel motor alt devirlerde çok cansız ve torku düşük. Ama kalkışlarda 5000 devir üzerinde kaldırmaya çalışınca ağır kalmıyor ve 7000 devirin üzerinde de wankel motoru kimse tutamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

sık sık yağlaman gerek

çok fazla benzin harcar

ışıklarda kalkışta kaçıp giden 106 yı izlersiniz

aile aracı değildir

hmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmaddict

quote:

Orijinalden alıntı: Thunderberk

quote:

Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

Lpg sistemi yurtdısında yapıldı 10.000 km'den sonra motor aşınımı başlıyor kuru sistem olduğu için wet sistemi denediler.Fakat başarısız oluyor bunda hemfikirim.Yaktığının hakkını vermiyor derken siz ne tarz araçlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yakıtı nasıl hakeder bir araç ? Şimdi m3'le kıyaslarsanız 3.2 343 hp ve 200 bin tl fiyat ve bir o kadar vergi ve masraflı bir araç yada 2.0 bir s2000'le mi kıyaslıyorsunuz vergi ve roadster olarak tarz olarak farklı bir araç.Rx-8 Rotary motoruyla denge ve sürüş keyfine yönelik bir araç beklerim buluşmalara yaktığını nasıl hakettiğini nasıl hakedebileceğini izah edersen.Gidip bana 207rc mini cooper s tarzı yada fn2 type-r tarzı hot hatch sınıf önden çeker ucuz teknoloji binek otomobiller ile sürüş keyfi arkadan itiş rwd araç oturma pozisyonu coupe bir aracın hakettikleri mantıklı bakış açısıdır.Hala hakedip haketmeme konuları böyle forumlarda tartışılıyor meraklısı zaten hakettiği değeri verip alıyor bu araçları,meraklısı değilseniz her araç müsrifliktir sonuçta spor arabaya binmiyorsan dizele bineceksin,kolay gelsin.

Kisisel fikrimdir , halen hak etmedigini dusunuyorum. Bindigm surdugum araclari soylemenin luzumu yok , hic birsey ispatlamak zorunda degilim. Bu aracada bindim kullandim uzun sure cok yakin arkadasimda vardi. Rx7 gibi bir atanin altyapisini tasiyan bir otomobil rx8 olmamaliydi. Cok basit ornek haketme meselesine crx imiz var projede olan suan. 350 kurus yakiyor. Stabilitesini ce gidisini anlatmak istemiyorum. Ha simdi siz hemen crx filan filan diyeceksiniz. 1991 yilinda genclerde posterleri vardi. Zamaninin spor arabasiydi. Projeye uygunlugundan dolayi onu sectik.

Yakın bir abimde abim derken 55 yaşında.Sonradan yaptığı Vtec Crx var.Araç bir takım modifikasyonlar ilede yaklaşık 190-200 Hp arası.Öyle arada bir çıkıp geziyoruz beraber.Şeytan icadı hocam CRX başka birşey değil.Elimde geldiğince oturmamaya özen gösteriyorum direksiyonuna. :)

• Almak ,yada Almamak iste bütün mesela bu..........
    tebrikler forumumuzun 100. rx8 alınır mı konusunu açtınız
  • Honda S2000 al daha az yakıt yakar cok ıyı kacar motoru uzun omurludur ve uzmez adamı ama fıyatı 55 60 bın arasıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu22

Honda S2000 al daha az yakıt yakar cok ıyı kacar motoru uzun omurludur ve uzmez adamı ama fıyatı 55 60 bın arasıdır

quote:

Honda S2000 al daha az yakıt yakar cok ıyı kacar motoru uzun omurludur ve uzmez adamı ama fıyatı 55 60 bın arasıdır

mesele 2 kişilik olması diğer türlü s2000 de harika bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: swrc

bence düşünmeye devam edin.
    bende bi dönem hayal ettim o tükettiği benzin ile zor hayalden öteye götürmek ciddi bütçe ister.
    gittim 1:18 modelini aldım koydum duruyor.
    rx8 kiralayan firmalar var bazı arkadaşlar haftasonu aracı demişler gidin kiralayın nasıl olsa bir dönem sonra sıkılacaksınız 50 kağıtta cepte kalmış olur.
    bende böyle yapıyorum.

Kardeşim sende var mı rx8? bir kenarda duruyor mu anlamadım?
    Arabayı yaklaşık 4-5 gündür kullanıyorum.Arkadaşın araba
    İnan sıkılmadım..
    Biraz açıklar mısın
  • yok kardeş modeller var diecast 1:18 ölçekli demirden ondan var bende o yüklediğim fotolarde dediğim modelin fotoları kapıları falan açılıyor.
    gerçeğindeki gibi ters olarak
    bu ilanda mazda rx-8 in aynısı bende var

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-diecast-model-autoart-mazda-rx8-fume-73496696/detay/
  • quote:

quote:

quote:

Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

Lpg sistemi yurtdısında yapıldı 10.000 km'den sonra motor aşınımı başlıyor kuru sistem olduğu için wet sistemi denediler.Fakat başarısız oluyor bunda hemfikirim.Yaktığının hakkını vermiyor derken siz ne tarz araçlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yakıtı nasıl hakeder bir araç ? Şimdi m3'le kıyaslarsanız 3.2 343 hp ve 200 bin tl fiyat ve bir o kadar vergi ve masraflı bir araç yada 2.0 bir s2000'le mi kıyaslıyorsunuz vergi ve roadster olarak tarz olarak farklı bir araç.Rx-8 Rotary motoruyla denge ve sürüş keyfine yönelik bir araç beklerim buluşmalara yaktığını nasıl hakettiğini nasıl hakedebileceğini izah edersen.Gidip bana 207rc mini cooper s tarzı yada fn2 type-r tarzı hot hatch sınıf önden çeker ucuz teknoloji binek otomobiller ile sürüş keyfi arkadan itiş rwd araç oturma pozisyonu coupe bir aracın hakettikleri mantıklı bakış açısıdır.Hala hakedip haketmeme konuları böyle forumlarda tartışılıyor meraklısı zaten hakettiği değeri verip alıyor bu araçları,meraklısı değilseniz her araç müsrifliktir sonuçta spor arabaya binmiyorsan dizele bineceksin,kolay gelsin.

Kisisel fikrimdir , halen hak etmedigini dusunuyorum. Bindigm surdugum araclari soylemenin luzumu yok , hic birsey ispatlamak zorunda degilim. Bu aracada bindim kullandim uzun sure cok yakin arkadasimda vardi. Rx7 gibi bir atanin altyapisini tasiyan bir otomobil rx8 olmamaliydi. Cok basit ornek haketme meselesine crx imiz var projede olan suan. 350 kurus yakiyor. Stabilitesini ce gidisini anlatmak istemiyorum. Ha simdi siz hemen crx filan filan diyeceksiniz. 1991 yilinda genclerde posterleri vardi. Zamaninin spor arabasiydi. Projeye uygunlugundan dolayi onu sectik.

Ustacım Rx-7 gibi bir araç diyorsun eyvallahta Rx-7 diyincede aklına Fd Rx-7 gelir Rotary meraklısı ise sa fb fc kasalarıda hatırlatırım Rx-8 diyince herkes Rx-7 gibi değildir diyor evet öyle değil çünkü serinin devamı değil.Rx-7 pure sport car iken Rx-8 grand touring sporttur.Bunu şöyle izah edeyim Rx-7 satılırken 93 yılı 36 bin pound m3 28 bin pound yani şuan sıfır Rx-8 fiyatı 85 bin tl idi bunun 2 katı düşünün ve euro dolar paritesinden hesaplayın m3'ten pahalı bir japon oyuncağı şuan Gtr35 fiyatları gibi olacak rakamlar anlatmak istediğim klasmanları farklı araçlar ve Mazda'nın üretim nedeni yüksek emisyon sunan Rotary motoru 95 yılından sonra Rx-7'ler Amerikada yasaklandı satışlar.Mazda'nın global satılacak bir araca ihtiyacı vardı Rx-8 ile bunu başardılar bana göre.Projenizde başarılar dilerim ayrıca ;)

• quote:

S2000 motoru mu uzun ömürlü :D Araştırırsan Tr'de kaç tane motor yaptırmış s2000 var öğrenebilirsin.Wankel 100binde biter derler genelde aslında Wankel yalnış yağ kaynaklı bitmiştir ve 9200 tl sandık motor Wankel iken Honda motoru bunun 2 katına mal olur beyler piyasayı kulaktan dolma laflarla hep karıştırdınız yahu gözünüzü seviyim.Honda arabasını bilmesek eyvallah S2000 severim ama şu piyasada o paralar az yakar çok kaçar mantığı Rx-8'den 2 litre az yakar 2litre vergisi verirsin 2 kişililktir donanımsızdır güvence yoktur frenleri kötüdür hata affetmez.Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar Rx-8 alıcak insan gerçi spor otomobil bakıyorsanız vergiden kazancınız var bunu benzine ödüyorsunuz hesapladık en son yılda yapılan 10.000 km ile ortalama bir s2000'den Rx-8 vergisiyle sürerek avantajlı haldesiniz.Kaldı ki her parçada otomobil olarak Rx-8'in s2000'den zayıf yanı yok fazlası vardır..Eğer Rx-8 düşünüyorsanız gerekli modifiye işlemleriyle daha keyifli hale gelir aracınız bırakınız s2000'den biraz yavaş olsun.İlla çok hızlı olmak istiyorsanız evo sti cupra alıp binebilirsiniz fakat Honda Kolik olmanın heleki bu konularda sapla samanı karıştırmaya gerek yok.Buluşmalarımıza bekleriz.Re78.net olarak forumumuzda eksik gedik bilgi paylaşımına beklerim,saygılar sevgiler.

• quote:

quote:

S2000 motoru mu uzun ömürlü :D Araştırırsan Tr'de kaç tane motor yaptırmış s2000 var öğrenebilirsin.Wankel 100binde biter derler genelde aslında Wankel yalnış yağ kaynaklı bitmiştir ve 9200 tl sandık motor Wankel iken Honda motoru bunun 2 katına mal olur beyler piyasayı kulaktan dolma laflarla hep karıştırdınız yahu gözünüzü seviyim.Honda arabasını bilmesek eyvallah S2000 severim ama şu piyasada o paralar az yakar çok kaçar mantığı Rx-8'den 2 litre az yakar 2litre vergisi verirsin 2 kişililktir donanımsızdır güvence yoktur frenleri kötüdür hata affetmez.Kolay gelsin.

Bunları Honda servisindeki adam söyledi bize siz miydiniz yoksa :)

Piyasada sağlam. Motorlu S2K yok demişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S2000 Tutkudur derler bana kalırsa RX-8 tutkudur ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

quote:

Bunları Honda servisindeki adam söyledi bize siz miydiniz yoksa :)

Piyasada sağlam. Motorlu S2K yok demişti

Hayır ben değil dostum fakat ben bu ortamlara yakınım çoğu s2000 hatta çoğu Honda'nın kaderi budur.Basit makineler yani kullanışlı araçlar fakat çok kolay yıpranırlar.Tenteleri çabuk bozulur ve sıkıntı yaratır vs vs her arabada olumsuzluk vardırda yani adam Rx-8 almak istiyorsa s2000 öne sürerler 2 kişilik araba canı çıkmış birde piyasadakilerin km'leri düşürülmüş araçlar hep az yakıyor derler 100 bin km altında hep araçlar :) çok komik sohbetlerde vardır.

• @ThunderBerk
    dostum 100 km de 15 litre gerçekten çok mu ?
    bilmiyorum ama bana ideal geliyor.
    Hani o arabaya Değer Rx-8 'e değer
    Sakin kullanım yaparsan daha düşük..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApesheOsiS

@ThunderBerk
    dostum 100 km de 15 litre gerçekten çok mu ?
    bilmiyorum ama bana ideal geliyor.
    Hani o arabaya Değer Rx-8 'e değer
    Sakin kullanım yaparsan daha düşük..

Kardeşim şöyle diyim bağdat caddesine girersen 15 litre yakarsın..Bakınız rotary döndüğü için yakıt miktarıda sürekli zengindir ve dur kalk trafiği fazla yakar ama sen akıcı trafikle aracını sürüyorsan bu yakıt ortalama 12-13-14 civarındadır.Uzun yolda sabit hızlarda inan bak bunu ciddi söylüyorum.Tem'den 6.vites sabit hızlarla 9-10 litreler mümkün bunlar gerçek değerler.Gazlayaraksa yani canınını çıkarana kadar gazla 16-17 lt'yi geçiremezsin..ve şu var basmadan kullanıyorum az yaksın dersende olmaz spor araç wankel motor Rx-8 günlük kullanımda 1-2 redline istiyor oda motorda yüksek karbon emisyonu ve kurum birikimi sonuçta keyifli araba spor arabası bunlar aracın doğasında olan gerçekler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.