Şimdi Ara

Mazda RX-8 almayı düşünüyorum ama? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thunderberk

quote:

Orijinalden alıntı: ApesheOsiS

@ThunderBerk
    dostum 100 km de 15 litre gerçekten çok mu ?
    bilmiyorum ama bana ideal geliyor.
    Hani o arabaya Değer Rx-8 'e değer
    Sakin kullanım yaparsan daha düşük..

Kardeşim şöyle diyim bağdat caddesine girersen 15 litre yakarsın..Bakınız rotary döndüğü için yakıt miktarıda sürekli zengindir ve dur kalk trafiği fazla yakar ama sen akıcı trafikle aracını sürüyorsan bu yakıt ortalama 12-13-14 civarındadır.Uzun yolda sabit hızlarda inan bak bunu ciddi söylüyorum.Tem'den 6.vites sabit hızlarla 9-10 litreler mümkün bunlar gerçek değerler.Gazlayaraksa yani canınını çıkarana kadar gazla 16-17 lt'yi geçiremezsin..ve şu var basmadan kullanıyorum az yaksın dersende olmaz spor araç wankel motor Rx-8 günlük kullanımda 1-2 redline istiyor oda motorda yüksek karbon emisyonu ve kurum birikimi sonuçta keyifli araba spor arabası bunlar aracın doğasında olan gerçekler.

Bağdat bilmem kardeşim, Denizli de oturuyorum :)
    Peki bu MAZDA RX-8'in hız sabitlemesi var mı?
    2006 model'in?

• Kardeşim grey market giren Türkiye'de modellerde cruise mevcut fakat Mazda'nın sattıklarında yoktu ama cruise kontrol R3'lerde var 5 tane felanda dediğim gibi galerilerin getirdiği araçlar var.
  • quote:

Kardeşim grey market giren Türkiye'de modellerde cruise mevcut fakat Mazda'nın sattıklarında yoktu ama cruise kontrol R3'lerde var 5 tane felanda dediğim gibi galerilerin getirdiği araçlar var.

Teşekkür ederim kardeşim, ben ikinci el bakacağımdan sanırım çoğunda olmayacak..
  • quote:

quote:

Kardeşim grey market giren Türkiye'de modellerde cruise mevcut fakat Mazda'nın sattıklarında yoktu ama cruise kontrol R3'lerde var 5 tane felanda dediğim gibi galerilerin getirdiği araçlar var.

Teşekkür ederim kardeşim, ben ikinci el bakacağımdan sanırım çoğunda olmayacak..

Dediğim gibi galerilerin getirdiği 5 adet araç var satılık ilanlarında bulabilirsen onlarda cruise kontrol mevcut..Facebookta Rx8 Türkiye ve Re78 sayfamız var forumada beklerim.http://www.facebook.com/groups/136932396339447/ Rx-8 Türkiye sayfamız burada bütün araç sahipleri zaten..Hayırlısı olsun çok keyifli bir araçtır eğer kolay araç değiştirmeyi düşünmüyorsan seni çok mutlu edebilecek bir araç yakıtını dert etmemelisin sonuçta spor bir otomobil viraj kabiliyetinde olsun 2009'da Motortrend dergisinde en iyi yol tutan 3. araç seçilmiştir google'dan aratıp bulabilirsin geride bıraktığı rakiplerde gtr35 fln ;)

• quote:

Videolarınız ve araçlarınız harika.Mazda'yı seviyorum.
  • dünyada sadece mazda'nın ısrarla devam ettirmeye çalıştığı bir motor wankel...olmuyor..yapmıyorlar..yapamıyorlar..günlük kullanıma uygun olamıyor maalesef...

ayrıca şahsi görüşüm; ne dizaynı, ne ters açılan arka kapıları, ne çok basık iç mekanı cezbedici değil...rx 7 tasarım olarak kesinlikle daha iyiydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmaddict

quote:

quote:

Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

Lpg sistemi yurtdısında yapıldı 10.000 km'den sonra motor aşınımı başlıyor kuru sistem olduğu için wet sistemi denediler.Fakat başarısız oluyor bunda hemfikirim.Yaktığının hakkını vermiyor derken siz ne tarz araçlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yakıtı nasıl hakeder bir araç ? Şimdi m3'le kıyaslarsanız 3.2 343 hp ve 200 bin tl fiyat ve bir o kadar vergi ve masraflı bir araç yada 2.0 bir s2000'le mi kıyaslıyorsunuz vergi ve roadster olarak tarz olarak farklı bir araç.Rx-8 Rotary motoruyla denge ve sürüş keyfine yönelik bir araç beklerim buluşmalara yaktığını nasıl hakettiğini nasıl hakedebileceğini izah edersen.Gidip bana 207rc mini cooper s tarzı yada fn2 type-r tarzı hot hatch sınıf önden çeker ucuz teknoloji binek otomobiller ile sürüş keyfi arkadan itiş rwd araç oturma pozisyonu coupe bir aracın hakettikleri mantıklı bakış açısıdır.Hala hakedip haketmeme konuları böyle forumlarda tartışılıyor meraklısı zaten hakettiği değeri verip alıyor bu araçları,meraklısı değilseniz her araç müsrifliktir sonuçta spor arabaya binmiyorsan dizele bineceksin,kolay gelsin.

Kisisel fikrimdir , halen hak etmedigini dusunuyorum. Bindigm surdugum araclari soylemenin luzumu yok , hic birsey ispatlamak zorunda degilim. Bu aracada bindim kullandim uzun sure cok yakin arkadasimda vardi. Rx7 gibi bir atanin altyapisini tasiyan bir otomobil rx8 olmamaliydi. Cok basit ornek haketme meselesine crx imiz var projede olan suan. 350 kurus yakiyor. Stabilitesini ce gidisini anlatmak istemiyorum. Ha simdi siz hemen crx filan filan diyeceksiniz. 1991 yilinda genclerde posterleri vardi. Zamaninin spor arabasiydi. Projeye uygunlugundan dolayi onu sectik.

Yakın bir abimde abim derken 55 yaşında.Sonradan yaptığı Vtec Crx var.Araç bir takım modifikasyonlar ilede yaklaşık 190-200 Hp arası.Öyle arada bir çıkıp geziyoruz beraber.Şeytan icadı hocam CRX başka birşey değil.Elimde geldiğince oturmamaya özen gösteriyorum direksiyonuna. :)

Go karttan farksiz degil mi ? Iste her kurusuna deger onun. Rx8 alirsiniz gelip 320d sizi tokatlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpg taktıracaksan git doğan şahin al, böyle arabaları bozmayın bari.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

quote:

quote:

Lpg sistemi mumkun degil, arac com fazla yakit tuketiyor, ayrica arkadaslara katilmiyorum yaktiginin hakkini vermiyor hicte, mudaili olan araclarla karsilastririn dedigimi anlayacaksiniz

Lpg sistemi yurtdısında yapıldı 10.000 km'den sonra motor aşınımı başlıyor kuru sistem olduğu için wet sistemi denediler.Fakat başarısız oluyor bunda hemfikirim.Yaktığının hakkını vermiyor derken siz ne tarz araçlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yakıtı nasıl hakeder bir araç ? Şimdi m3'le kıyaslarsanız 3.2 343 hp ve 200 bin tl fiyat ve bir o kadar vergi ve masraflı bir araç yada 2.0 bir s2000'le mi kıyaslıyorsunuz vergi ve roadster olarak tarz olarak farklı bir araç.Rx-8 Rotary motoruyla denge ve sürüş keyfine yönelik bir araç beklerim buluşmalara yaktığını nasıl hakettiğini nasıl hakedebileceğini izah edersen.Gidip bana 207rc mini cooper s tarzı yada fn2 type-r tarzı hot hatch sınıf önden çeker ucuz teknoloji binek otomobiller ile sürüş keyfi arkadan itiş rwd araç oturma pozisyonu coupe bir aracın hakettikleri mantıklı bakış açısıdır.Hala hakedip haketmeme konuları böyle forumlarda tartışılıyor meraklısı zaten hakettiği değeri verip alıyor bu araçları,meraklısı değilseniz her araç müsrifliktir sonuçta spor arabaya binmiyorsan dizele bineceksin,kolay gelsin.

Kisisel fikrimdir , halen hak etmedigini dusunuyorum. Bindigm surdugum araclari soylemenin luzumu yok , hic birsey ispatlamak zorunda degilim. Bu aracada bindim kullandim uzun sure cok yakin arkadasimda vardi. Rx7 gibi bir atanin altyapisini tasiyan bir otomobil rx8 olmamaliydi. Cok basit ornek haketme meselesine crx imiz var projede olan suan. 350 kurus yakiyor. Stabilitesini ce gidisini anlatmak istemiyorum. Ha simdi siz hemen crx filan filan diyeceksiniz. 1991 yilinda genclerde posterleri vardi. Zamaninin spor arabasiydi. Projeye uygunlugundan dolayi onu sectik.

Yakın bir abimde abim derken 55 yaşında.Sonradan yaptığı Vtec Crx var.Araç bir takım modifikasyonlar ilede yaklaşık 190-200 Hp arası.Öyle arada bir çıkıp geziyoruz beraber.Şeytan icadı hocam CRX başka birşey değil.Elimde geldiğince oturmamaya özen gösteriyorum direksiyonuna. :)

Go karttan farksiz degil mi ? Iste her kurusuna deger onun. Rx8 alirsiniz gelip 320d sizi tokatlar :)

320d ile arasında 50hp var,birisi 5000d/d diğeri 10000d/d çeviriyor ama olsun...Tokatlayan tokatlayana mübarek,bir 106 tokatlıyor,bir 320d.Forum gerçeklik duygusunu tamamen kaybetti

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

320d ile arasında 50hp var,birisi 5000d/d diğeri 10000d/d çeviriyor ama olsun...Tokatlayan tokatlayana mübarek,bir 106 tokatlıyor,bir 320d.Forum gerçeklik duygusunu tamamen kaybetti

Artı olarak Mazda RX-8,BMW 320d'den 100 küsür kilo daha hafif.

Mehmaddict bu sıralar sürekli garip garip yorumlar yapıyorsun.

Gerçi RX-8'i kötülemek isteyen herkes saçmalamakta sınır tanımıyor.Birisi de 106'yla kıyaslamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 20 Şubat 2012; 12:54:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

dünyada sadece mazda'nın ısrarla devam ettirmeye çalıştığı bir motor wankel...olmuyor..yapmıyorlar..yapamıyorlar..günlük kullanıma uygun olamıyor maalesef...

ayrıca şahsi görüşüm; ne dizaynı, ne ters açılan arka kapıları, ne çok basık iç mekanı cezbedici değil...rx 7 tasarım olarak kesinlikle daha iyiydi...

Saçmalama ya yazıorsun ama boş yazıyorsun Şuan Dünya'da Wankel üretim patenti Mazda'ya aittir.Kullanılacak seviyeye Mazda getirmiş araştır bak boş yazıyorsun.Tasarım olarakta eğer tasarımcı isen soyutlamalarla aracın her yerinde üçgen formlar mevcut tasarımdan anlıyorsan ifadeleri anlayabilirsin.Zevkine saygım sonsuz fakat objektif olmaktansa kıllık yapmak adına yorum yapılıyor bu forumda..
  • quote:

320d

Power 120 kW / 163 HP
    at 3250-4200 rpm
    Torque 380 Nm
    at 1900-2750 rpm

Performance
    [edit]
    Topspeed 228 km/h
    Acceleration 8.0 s (0-100 km/h)
    Elasticity 6.7 s (80-120 km/h in 4th gear)

Sapla samanı karşılaştırıyorsunuz saçmalamaya gerek var mı ?

Maksimum güç (PS / dd) 231 / 8200
    Maksimum tork (Nm / dd) 211 / 5500

Performans
    Maksimum hız (km/s) 234
    0-100 km/s hızlanma (sn) 6.4

Arada ki kg farkını söylemiyorum bile aktarma kg viraj dengesi aerodinamik yok yok bu böyle olmayacak saygı duyun yazmayın.Madem çok biliyorsunuz,meraklıysanız beklerim misafirim olun buluşmalarda,saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 20 Şubat 2012; 17:28:26 >

• quote:

quote:

320d

Power 120 kW / 163 HP
    at 3250-4200 rpm
    Torque 380 Nm
    at 1900-2750 rpm

Performance
    [edit]
    Topspeed 228 km/h
    Acceleration 8.0 s (0-100 km/h)
    Elasticity 6.7 s (80-120 km/h in 4th gear)

Sapla samanı karşılaştırıyorsunuz saçmalamaya gerek var mı ?

Maksimum güç (PS / dd) 231 / 8200
    Maksimum tork (Nm / dd) 211 / 5500

Performans
    Maksimum hız (km/s) 234
    0-100 km/s hızlanma (sn) 6.4

Arada ki kg farkını söylemiyorum bile aktarma kg viraj dengesi aerodinamik yok yok bu böyle olmayacak saygı duyun yazmayın.Madem çok biliyorsunuz,meraklıysanız beklerim misafirim olun buluşmalarda,saygılar.

Ya abi bosa uzme kendini ya

3.20 birde dizel birde otomatik ile adamlar Mazda rx8 i karsilastirip birde tokatlar demişler

Arabadan ne kadar anladıkları belli iste

• http://www.facebook.com/photo.php?fbid=185035898267354&set=a.127208107383467.19612.100002828346088&type=3&theater

Arkadaşın almış olduğu aracın fotoğraf çekimlerini ben yaptım.
    Arabada biraz modifiye var buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..
  • quote:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=185035898267354&set=a.127208107383467.19612.100002828346088&type=3&theater

Arkadaşın almış olduğu aracın fotoğraf çekimlerini ben yaptım.
    Arabada biraz modifiye var buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..

Hayırlı olsun güzel araba sanırım Kayseri'de zamanında turbo yapılan araç fakat motor felan herşey sıfırdı diye biliyorm kazasız belasız keyifle kullanın inşallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ustacım Rx-7 gibi bir araç diyorsun eyvallahta Rx-7 diyincede aklına Fd Rx-7 gelir Rotary meraklısı ise sa fb fc kasalarıda hatırlatırım Rx-8 diyince herkes Rx-7 gibi değildir diyor evet öyle değil çünkü serinin devamı değil.Rx-7 pure sport car iken Rx-8 grand touring sporttur.Bunu şöyle izah edeyim Rx-7 satılırken 93 yılı 36 bin pound m3 28 bin pound yani şuan sıfır Rx-8 fiyatı 85 bin tl idi bunun 2 katı düşünün ve euro dolar paritesinden hesaplayın m3'ten pahalı bir japon oyuncağı şuan Gtr35 fiyatları gibi olacak rakamlar anlatmak istediğim klasmanları farklı araçlar ve Mazda'nın üretim nedeni yüksek emisyon sunan Rotary motoru 95 yılından sonra Rx-7'ler Amerikada yasaklandı satışlar.Mazda'nın global satılacak bir araca ihtiyacı vardı Rx-8 ile bunu başardılar bana göre.Projenizde başarılar dilerim ayrıca ;)

Hmm simdi anliyorum olayi, o yuzden fazla sey bekleyip hicbirsey alamamisiz o aractan simdi puzzle tamamlandi. Faydali bilgiler. Tesekkurler ayrica :)

• quote:

quote:

dünyada sadece mazda'nın ısrarla devam ettirmeye çalıştığı bir motor wankel...olmuyor..yapmıyorlar..yapamıyorlar..günlük kullanıma uygun olamıyor maalesef...

Saçmalama ya yazıorsun ama boş yazıyorsun Şuan Dünya'da Wankel üretim patenti Mazda'ya aittir.Kullanılacak seviyeye Mazda getirmiş araştır bak boş yazıyorsun.Tasarım olarakta eğer tasarımcı isen soyutlamalarla aracın her yerinde üçgen formlar mevcut tasarımdan anlıyorsan ifadeleri anlayabilirsin.Zevkine saygım sonsuz fakat objektif olmaktansa kıllık yapmak adına yorum yapılıyor bu forumda..

Ben senin babanın oğlu muyum?bu tarz,yazıyorsun. Sacmalayip sacmalamıdığımın kararını verecek merci sen değilsin.

Bu patent konusuyla ilgili bir kanıt gösterebilir misin? Artı bu motorun çalışma prensibi belli. Ismi wankel olmaz da mankel olur. Niye dünyadaki hiçbir üretici bu motorun çalışma prensibiyle çalışan motor gelistirmiyor.

Ne derseniz deyin, wankel motorun dezavantajları avantajlarından fazladır. Onlarca firma salak değil herhalde bu motoru kullanmayacak. Gelistirmeyecek. Bu motorun yakıt tüketimi günümüz gerçeklerine aykırı.

Niş bir ürün olarak bir kenarda duracak. Skyactive motordur günümüzün motoru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben senin babanın oğlu muyum?bu tarz,yazıyorsun. Sacmalayip sacmalamıdığımın kararını verecek merci sen değilsin.

Bu patent konusuyla ilgili bir kanıt gösterebilir misin? Artı bu motorun çalışma prensibi belli. Ismi wankel olmaz da mankel olur. Niye dünyadaki hiçbir üretici bu motorun çalışma prensibiyle çalışan motor gelistirmiyor.

Ne derseniz deyin, wankel motorun dezavantajları avantajlarından fazladır. Onlarca firma salak değil herhalde bu motoru kullanmayacak. Gelistirmeyecek. Bu motorun yakıt tüketimi günümüz gerçeklerine aykırı.

Tarzımda ne varmış ? Sen oturduğun yerde olmuyor yapamıyorlar dediğin motor 1991 yılında Le Mans zaferi hiç bozulmadan kazanmış ilk ve tek Japon markası ! Geride bıraktığı rakipleri saymıyorum bile..24 saat bozulmamış ve bir 700 ps ile sınırlandırılmış 4 rotor iler heralde yapmışlar olmuş daha neyin olmadığından bahsediyorsunuz anlayamıyorum buna saçmalama dedim zaten deme sebebim gayet normal gerçekleri bilmediğiniz için atıp tutuyorsunuz.Google'a girip bakarsan Mazda Nsu firmasından kullanım patentini almış ve teknolojik geliştirme ve üretim hakkı Mazda'dadır.Üretim yapacaksan Mazda'ya telif ödersin.Wankel Motor ismi Felix Wankel'den geliyor fakat Seal problemleri ignition problemleri hatta şunu diyelim.Günümüze Wankel = Rotary diyor buna Mazda bunu bugünlere günlük ve spor kullanıma indirgeyip sorunsuz kılan Mazda'dır Mazda geliştirmiş ve kullanılabilecek hale getirmiştir.

2011 Yılında 20. Yıl Zaferi adına piste çıkarttılar.Hala bozulmadı...

Belki bilmiyorsun ama şuan Mazda ile Audi Nsu'nun devamı olan Audi A1 modeline şarj motoru olarak wankel uyarladılar.Hiç bir üretici bu motoru geliştirmiyor zamanında dizel yoktu şimdi dizel etrafınız zamanı gelince Wankel'i göreceksiniz fosil yakıtlar bittiğinizde önünüze sunulacak yemeği yiyeceksiniz ama bu yazdıklarımızı hatırlayacakmısınız bilemiyorum.

Kolay gelsin,iyi seyirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 22 Şubat 2012; 13:49:56 >

• quote:

Mazda'nın bir sloganı var bilir misin?

ALIŞILMIŞA MEYDAN OKU!

Şu video'yu zahmet edip izlersen Mazda'nın nasıl bir marka olduğu hakkında az bir bilgi sahibi olup,sloganı çok daha iyi anlarsın.

Ek olarak,Mazda bu motoru geliştirmeye devam edip daha verimli hale getirecek.O zaman da hangi firma salak meydana çıkacak.

Saygılarımla ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 22 Şubat 2012; 16:01:13 >

• Ayrıca rotary motorun hidrojenle çalışan versiyonunu da geliştirdi ve ilk hidrojen istasyonunu da açtılar Japonyada.Wankel gelişime çok açık bir motor öyle kestirip atılacak bir olay değil.Sadece RX-8 bizim ülkemiz için tüketimiyle fazla tuzlu ve servis olayı biraz sıkıntı o kadar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.