Bildirim
Mazda Rx-8 Hakkında Bilgiler,videolar,fotoğraflar (2. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL
Zannedersem tek sıkıntısı motoruydu yani Türkiye şartlarına göre motoru bakımı zor tamirini yetkili servislerinde bile bir çok kişi bilmiyor
Boxer motor ustaları bile parmakla gösterilirken wankel motor alıp kullanmak büyük cesaret işi
Yalnış biliyorsun :) Motor bakımı çok kolay,bakımı ucuz,sandık motorda 8-10 bin tl arası ;) benzini 2.0 lt bir s2k'dan 2 litre fazla o kadar cesaret değil bence işin içine girince çok yaklaştıkça anlıyorsun.Bizde usta olduk sayılır uğraşıyoruz biraz ;) emin ol bir çok usta var bu motoru rebuild ve toplayabilen sanıldığı kadar zor değil,sadece herkes kulaktan dolma birbirine yalnış kelimeleri taşıdıkça tabular oluşmuş.
-
Sn Thunderberk
Mazda RX-8 ile alakalı en doğru ve profesyonel bilgileri sunmuşsunuz. Sadece teşekkür etmek istedim.
Hakikaten bizim milletimiz'in genlerine işlemiş bu şehir efsaneleri yaratma işi. Olmadık yerden olmadık şeyleri duyuyor ve ekleyip pükleyip bir bakıyorsun bambaşka bir şeyle karşınıza geliyor. Öyle ki kullanıcıları bile "hadiya yandık o zaman" demeye başlıyor. :))
2011 siyah RX-8 var bizde de ve hiç bir sıkıntımız yok. Servisler güzel, parça sorunsuz, servis bakım maliyetleri ucuz, vergisi ucuz. Bana sorarsanız bu tip araçları avama düşürmemeleri daha iyi. 1000 kişi baksın, 1 kişi alsın ki bu saçmalıklarda daha az olsun.
** Kaskosu 2.000TL civarlrında
** Vergisi yıllık 680TL idi sanırım.
** 10.000 - 20.000 Km bakımı 400TL ya tutuyor ya tutmuyor.
** Kronik bildiğim hiç bir sorunu yok.
** 3 yıl garantisi zaten mevcut. Başa gelebilecek en kötü şey motor sıkıntısı ki oda dert değil.Garantiden değiştirirler veya garanti bitmişse 8.500TL civarı komple ambalajında motoru. Montaj dahil.
** Yakıta gelince ortalama 11Lt/100Km de yakıyor karma tüketim olarak ve sakin kullanımda. Yolda coşarsan yakıtıda düşünmeyeceksin. Yazmaya bile gerek yok o yüzden. Çünkü normal araçlar bile coşarsan 14Lt lere çıkabiliyorlar. Fabrika verilerine baksan 8.5Lt/100Km de yazarlar. Hiç olmazsa bununla basınca bastıınada yaktığınada değiyor.
** Motor yağı 3000 ila 5000 Km de bir değiştirilirse en sağlıklı durumda kullanıyor olursunuz. ( Servisleri 10.000 Km de değiştiriyor )
Yazdıkları gibi motor yağı Mineral Dexelia 5W-30 bulunmalı. Şuda muadilidir gibi geyiklere gelmemek lazım. Ne oluuur, ne olmaz.
** Ayrıca her 2000Km de 1 kere tercihen motor karbon temizliğini yapacak temizleyicilerden kullanılmalı ki, yukarıda sn Thunderberk mukemmel izah etmiş durumda.
** Bunların haricinde MAZDA kalitesi, güveni ve sağlımlığı ile spor araçta tercih edilebilir tek marka ve modeldir bence. Çünkü fiyat + Performans + Görünüm + kalite olarak en ideali bu olmaktadır.
** Dez avantajları ise kalkışlarda yüklenilirse veya virajlara çok sert girilirse aracın stoplarını görmeye başlıyorsunuz ancak tecrübeliyseniz fren yerine gaza biraz daha basıldığında anında toplayabiliyor kendini. Birde 2. elde tabiki bizim milletimiz kuş serisi arabalara alışık olduğundan kartal şahin serçe gibi hemen satamıyorsunuzdur. Buda bence gayet doğaldır. Alacaksanız bineceksiniz.
Mesela 83.000TL ye sıfır alınmış bir aracı geri aldığınız galeriye satalım desek verdikleri fiyat 60.000TL biz alır, 65.000TL yede satarız ancak demişlerdir. 5000KM de sıfırdan farksız ve 2011 modelinden örnek verdim bunu.
Saygılarımla
-
sirali pistonlara da arada bir premix yapilabilirmi, yapilmali mi ??? -
quote:
Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT
sirali pistonlara da arada bir premix yapilabilirmi, yapilmali mi ???
Piyasada tavsiye edilen kaliteli markaların yağlarını ve katkı maddelerini kullanmanız yeterlidir. -
Herkese Merhaba Arkadaslar.
Cok degerli yorumlarin bulundugu guzel bir yazisma takip etmekten cok zevk aldim.Konu hakkinda derinlemesine bilgi sahibi olan arkadaslardan olusan forumlarin tadi hicbiryerde bulunmuyor.Oncelikle bunun icin degerli yorumlarini bizlerden esirgemeyen arkadaslara tesekkuru borc bilirim.
Ben 2. el bir MAZDA RX-8 almak niyetindeyim;
1) 2.el bir RX-8 alirken hangi hususlara dikkat etmek gerekir?
2) Hangi model yili digerlerine gore daha basarilidir?
3) Istanbul'da tavsiye edilen servis ya da usta varmidir? -
Bu tip araclari karinca kararinca bildigimi dusunurum. Bende de alfa gt var. Lakin sahibi olanlarin sorunlari yokmus gibi davranmasi ya da kutsamasi ,olmayanlarin da surekli kotuleyip tukaka etmesi durumu hic degismemistir.
Alfa gt baktirir ettirir, az vardir, tasarim iyidir, fiyat makul sayilir ama rezil sanzimani vardir ,motor geberiktir misal. Biraz dizel motorlusu manuel olursa filan belki kurtarir derler bendeki benzinli. -
hayranıyım bu arabanın almak istediğim tek araç bu -
Arkadaşlar artık Rx-7 & Rx-8 sahipleri ve meraklıları olarak forum ortamında da bulunuyoruz.Sayfa adımızda Rotary Engine Mazda Rx-7 & Rx-8'den gelmektedir. www.re78.net olarak meraklılar ulaşabilir.Reklama gireceğini düşünmediğim için linki alenen paylaşıyorum.Mazda fan forumu tarzında olacaktır.Donanımhaber'in site olarakta yeri bambaşkadır saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 31 Ocak 2012; 1:07:11 >
-
DİKKAT DİKKAT !!!! DÜN İTİBARİYLE ZOMBİ MOTOR WANKEL TARİHE KARIŞMIŞTIR.SAYGILAR -
Merhabalar,
Aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Çok tartışılan bu araçların uzun yol -tek seferde 700 km- performansları nasıl acaba? Yani ara ara uzun yol yapan birisi bu aracı tercih etmeli mi? -
Uzun yolda kullanılacak araç pek değil. Sehir içinde çevre yollarında, ilçeler arası spor kullanım için yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 23 Temmuz 2019; 2:11:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: revivo72
Uzun yolda kullanılacak araç pek değil. Sehir içinde çevre yollarında, ilçeler arası spor kullanım için yeterli. Uzun yollarda da kullanırsın fakat amaca pek uygun değil.Senede 1 kez Marmara'dan İzmir veya Bodrum'a tatile giderken belki kullanılabilir, böyle yorum yapmamın sebebi yakıt tüketiminin az olmaması dolayısıyla da.
Onun dışında gerek tasarım ve kalite gerekse performans ve daha diğer birçok açıdan çok göz doldurucu, tatmin edici bir araç, yani uzun yol için söylediklerim yanlış değerlendirilmesin, kendim şehirden çok fazla uzaklaşmayacak şekilde bu aracı zevkle kullanıyorum.
İstersen yakıt konusunda ki tecrübelerimize göz gezdirebilirsin, uzun yolda tam tersine daha az yakıyorsun, devri ve aracı tanıyanlar 400-600 kuruş ortalaması yapmakta;
http://re78.net/full-depo-kac-km-gidiyorsunuz-t238.0.html
-
bu araclarda 8 sılındır abd aracları gıbı yuksek motor sesı varmı -
Hayır kendine has daha farklı bir sesi var.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kadircan
bu araclarda 8 sılındır abd aracları gıbı yuksek motor sesı varmı
26b rotary denen mereti yaparsan v8 motorlar bile ürker senden
http://www.youtube.com/watch?v=Bzi2_oiBMmY -
Oncelikle merhaba arkadaslar. Herkesin bir araba hayali oldugu gibi benimkide rx8. Daha bu yaziyi yazmak icin cok erken ama heves iste. Bu sene son siniftayim allahin izniyle okulum bitecek ve meslegimin basina gececegim. Oyle ahim sahim bi maddi durumum yok ama . Herseye ragmen rx8 alacagim. 1 ay binebilecek olsam bile. Sizlere birkac merak ettigim soruyu soyleyeyim aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Oncelikle butcem fazla degil max. 40.000 tl ye kadar eski model araclara yonelecegim nelere dikkat etmeliyim.
Bu aracin vergileri yedek parca sorunlari yakiti vs. Gibi bilgiler. Hakkinda biraz bilgi verirmisiniz.
Birde ben oyle zengin bir insan degilim ortalama ise baslarsam 2500 tl civari gelirim olacak. Bana sikinti yasatirmi bu arac. Daha onceden sadece 50 metre kadar surdum araci yok boyle birsey. Daha kim bilir nasil ..yazdiklarim cocukca olabilir ama. Heves iste. Eger nasip olursa alirsam ortalama aylik bakim masrafi ne kadar tutar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bilgiler var bu hafta içinde alacağım arabayı inşallah. -
Arkadaslar makyajlı kasalarla onceki kasa arasinda bayaa bi fiyat farki var. Bende bu hafta içinde almayi düşünen biri olarak hangisini tercih etsem arada kaldım. Aceba makyajlı olan mi yoksa az kullanılmış temiz bi onceki versiyonu mu almak mantıklı. Konu ve motorlar hakkında bilsi olan arkadaşlar dan yardım bekliyorum.
Teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: benimki80
Arkadaslar makyajlı kasalarla onceki kasa arasinda bayaa bi fiyat farki var. Bende bu hafta içinde almayi düşünen biri olarak hangisini tercih etsem arada kaldım. Aceba makyajlı olan mi yoksa az kullanılmış temiz bi onceki versiyonu mu almak mantıklı. Konu ve motorlar hakkında bilsi olan arkadaşlar dan yardım bekliyorum.
Teşekkürler
Rx-8 hakkında bigi almak için www.re78.net 'e bekleriz.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X