Şimdi Ara

mazda rx8 almayı düşünüyorum.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kronik sorunları yoksa alınabilecek güzel bir araç bence.bir kaç gördüm araç ben burdayım diyor, çok dikkat çekiyor görünümü ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noirlac -- 8 Haziran 2012; 22:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

motoru kaç binde bir yenileniyordu

o araba ile basmadan kullanıcaksan o motorun sesini duymayacaksan

neden se aklıma bu reklam geldi

tam sazanmış.

güzel reklammış, gözümden kaçmasına şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Herkez benzin çok yakıyor demiş ama hiç kimsede vergisine deyinmemiş.

2006 model 2000motorlu bir arabanın vergisi 1.600TL

2006 model Rx-8'in vergisi 576TL

Bence bu tablo aradaki benzin farkını rahatlıkta kapatır.

Bir avantajı mı dezavantajı mı desem bilemedim. Motoru bozuldumu komple değişiyor bu ilk başta iyi birşey değil gibi ama sandık motor fiyatlarıda diğer otomobillere göre çok makul fiyatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RB26DETT

quote:

Bir avantajı mı dezavantajı mı desem bilemedim. Motoru bozuldumu komple değişiyor bu ilk başta iyi birşey değil gibi ama sandık motor fiyatlarıda diğer otomobillere göre çok makul fiyatta.

diğer otomobiller o kadar sık motor değişimine gitmiyor belki ondan onlar bu kadar uygun fiyatlı değildir

• quote:

quote:

quote:

diğer otomobiller o kadar sık motor değişimine gitmiyor belki ondan onlar bu kadar uygun fiyatlı değildir

kullanmasını bilirsen rotary motor'ların ömürleri inline lara göre çok daha fazladır.Mazda bunu zaten RAlly yarışlarında kanıtladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: highgen

Benzin bedava olsa alınacak ilk araçlardan

yakıtını sorun etmeyeceksen alınır 100 kmde 20 ltyi görenler var onun dışında çok hassas ve sürekli bebek gibi ilgi isteyen Wankel motoru var üzerinde. motora bebek gibi bakılırsa 500 bın km de hala sorunsuz calısan rx8 var

RX8in en önemli Eksisi de düşük tork sorunudur Wankel motorunun yapısı gereği tork düşüktür tork görmek için yüksek devir/dakka gerekiyor mazda rx 8 de önemli bi motor güncellemesi yaptı rotary motor bloğunun içinin tamamem porselenle kapladı ki bu bloğun hemen çizilip çöp olmasını önlüyor kaldı ki motora turbolu kullanmak imkansız gibi birşey turbolu halde 50 binde motoru çöpe atabilirsiniz porselenin aşırı çizilmesinden.

sürekli bakım gerektiren bi motor. eski yağa yeni yağ eklenmiyor eski yağ tamamen atıp tamamen yeni yağ koymak gerekiyor. 3bin kilometre de bir yağın komple değiştirilmesi gerekiyor. 20 bin kilometrede bir bujiler değiştirilmesi gerekiyor ve aracı stop ettirdikten sonra tekrar çalıştırıp 1 dkka bekleyerek motorun temizlenmesi için her seferinde bu işlem gerekiyor.

bütün bu eziyetli bakımlara ve yüksek yakıt tüketimine katlanırım diyorsan alabilirsin

Bebek gibi bakım gerektirmiyor 3000 km'de 1 lt yağ ilave ettim. Spor otomobile biniyorsandan araştıran meraklıysan bunlar keyif veriyor arabana ilgin 2 kat artıyor. Erkek adam arabasının hem ustası hemde sahibidir.

Bakımda ortalama 250 tl ödüyorsunuz hiç öyle bebek gibi değil aslında.

Spor otomobil kullanma bilinciyle hareket edersen ( Motor ısıt, performanslı kullandıysan motoru 2-3 dk rolantide soğut daha sonra stop et gibi)

Bunlar bebek gibi ilgiyse hiç bir spor otomobile ilgi duymayın.

20 lt yakan Rx-8'lerin bakımları ve kullanım şekillerininden bi haber olmalısınız. En son buji ve ateşleme sistemini ne zaman değiştirdiği hatırlamayan araç sahipleri varsa bilemem.

Kişisel algılamayın kulaktan dolma duyduğunuz şeyleri yazmayın lütfen 20 lt göremedim aracımda çünkü..

Mazda'nın teknik verilerinde 20 lt yok yakan araç varsa araçta problem var onu kastediyorum.

61 lt depo Series 1'ler ile uzun yol yaparak 550-600 km Rx-8'le yol yapanda var performanslı kullanarak 300-350 km'de herşeyin yol, hava, araç koşullarına bağlı..

Rx-8 problemli bir araç değil öyle olsa 200.000 adet satmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 18 Eylül 2012; 13:00:41 >

• quote:

quote:

quote:

Şuan piyasdaki spor otomobillerin bir çoğu sandık motor koymakta emin ol S2000'ler E46 M3'ler 20 bin euro m3 Motoru hiçte öyle değil 60-70 bin km'de 3.2 m3 motoru değiştirenler var..

Hala anlamıyorsunuz. Wankel problem değil bu araçlar spor otomobil. Spor otomobilde keyif sunduğu kadar riskide birlikte getirir. Bunlar gül dikendir takılmayın..

• quote:

quote:

Servisler tamir yapmazlar.. Sandık motor koyar alır taktırırsın.

Dışarda wankel ustaları var ustası yok deniyor. Var 1000 liraya rebuild kitini alıyorsun 2.500 tl iişçilik veriyorsun problemin seallarsa vs rebuild kitiyle hallediyorsun..

Servisler ıvır zıvırla uğraşmaz 9-10 bin tl'ye motor koyar

Fiyatlarıda makul herşeyide mantıklı çok problemli bir araç gibi lanse ediliyor oda herkes araştırmadığı için.

Merak ediyorsanız forumumuzdan takip edin bizleri yardımcı olalım.

www.re78.net

•  mazda rx8  almayı düşünüyorum..

mazda rx8  almayı düşünüyorum..

• çok etkileyici bir arac. Çengelköyde işe giderken görüyorum bir kırmızı şeytan gibi rx8. Bence tasarımı çok başarılı bir arac olmuş. Her seferinde kullanma fırsatım olsa keske diyorum.
    Herkes gibi benim de hayalimdeki araçlardan biridir.
    Rotary konusunda da artık teknoloji ilerledi eskisi gibi değil bu motorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seat ibiza bacanegro da bakabilrisin cok guzel bir arac
  • DİKKAT DİKKAT !!!! DÜN İTİBARİYLE ZOMBİ MOTOR WANKEL TARİHE KARIŞMIŞTIR.SAYGILAR
  • 1300 motor 240 beygirlik mazda rx8 bence zevk için alınacak bir araç yakıtı dert etmeyenler için kullanılacak bir araç
  • Type-r al derim rx-8 alacagina. Yeni kasa alacaksan baska seceneklere bak bence cunku o arabayi mutlaka birgun satacaksin malum turkiyede rx-8 cok dolasan bir arac degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.