Şimdi Ara

Mazot yolda bitti. Çalıştırırken ne yapmak lazım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DH Konsey

quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

1.4 hdi-tdcilarda; motoru karşınıza alınca; muhafaza kapağının yanında-solda körük bulunur; manuel tansiyon aleti pompası gibi.. onu bayağı bi pompalamanız lazım.. geçen hafta komşumun tdci fiestasında, carbon clean öncesi makineye bağlarken filtre hava aldı; öyle yaptık, çalıştı

Fiesta konusunda ihtisas yaptık artık. Mazot filtresinin üzerinde buton olanlar da olabiliyor. Hyundai gibi.

Eteri sakın denemeyin. Araç keş olur. Kızdırma bujisi olsa da eter eter diye bağırır.

keş lafı süperdi hocam

• benim arabada yok el pompası; onun yerine kontağı açınca benzinli(enjeksiyonlu) araçlar gibi yakıt basıyor; sesten de anlaşılyor.. bakımda yeni mazot filtresini içine mazot dökmeden taktık; 3-5 kere yarım kontak yapınca tık diye çalıştı.. aynı şeyi bahsettiğim fiestaya yaptım; yemedi, elle pompalayınca çalıştı ancak; o da gaz vererek
  • citroende pompa varmı bilmiyorum ancak el pompasıyla yapabilirsin. Diger türlü hiç denemedim.

enjektörlere bişey yapmazda mazot pompasını zorluyorsun şu an okadar.
  • Bİ önceki kasa c3 te pompa vardı.Yeni kasada var mı bilmiyorum.Kaputu açın resimde gören yerlere bakın orada pompa varsa vardır.Eğer varsa mazotu koyun , o pompayla bir süre pompalayın.Sonra çalışır.

Eğer pompayı göremezseniz veya yoksa kontağı 10 defa aç kapa aç kapa aç kapa yapın en sonunda çalışacaktır.Benimde c4 aracım var mazotu dibine kadar kullanmıştım istemeyerek.Pompayı bulamayınca bunu yaptım ve aracım çalıştı.

Mazot yolda bitti. Çalıştırırken ne yapmak lazım ?

• Arkadaşlar araç çalıştı. Saolsun yanımdaki adam yol gösterdi. 2 bidon mazot ve enjektör temizleyici sıvılardan aldım. Döktüm onları sonra ilk marşa bastım açılmadı. İkinciyi bastım çalışmadı. Adam geldi marsa basmadan gaza bas çek. şişince çalıştır dedi yine ilk yemedi adam gaza aban dedi çalıştı :)

Bir sıkıntı yok şimdilik
  • gozun aydın. Öğrenmiş olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

sertlesene kadar pompala ve calistir.

Hocam nasıl yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derfgt -- 28 Aralık 2011; 23:16:02 >
  • dizel araçlarında her şeyi nazlı bittiyse koyar çalıştırırsın o kadar da sorun olmaz bir kerede .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.