Şimdi Ara

Mazota ÖTV zammı ( güncelleme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
9.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Koyma şu emojiyi yav.. Sigarayı bıraktım 2 haftadir krizlerdeyim zaten bana herşey onu cagristiriyor

Dizel düşmanlığı demiyelim de, teknik açıdan dizel gibi ağır vasıta ve şantiye motorunu binek otomobillere yakıştıramıyorum. Ayrıca leş gibi kokuyorlar özellikle sabahlari.

Ekonomi isteyen gitsin LPG kullansın. Mis gibi 0 emisyon.

Alıntıları Göster
    Benzin fanı ya da mazot powercı değilim ancak yıllardır dizel araç kullanırım. Daha koku almadım. Orjinal bir araçta koku falan olmuyor.

Bu ülkede hiçbir araç sahibinin umrunda olmayan parametre emisyondur. İnsanlar açlık sınırında. Yap dizele 1-1.5 lira indirim o zaman görürüm ben lpgcileri emisyoncuları kamyon motoru diyenleri.

Bence bu emisyonculuk çevrecilik muhabbetleri sadece boş muhabbet. Ülke koşulları göz önüne alınınca bizim buna gelene kadar çok derdimiz var. Emisyonu EU USA düşünecek kıvamda sadece.
    Dacia olmuş 100 bin o arabayı alan adam emisyon mu düşünüyor ? 1.5 dci koy üstüne 1 tane benzinli satamazsın. Ben senede 20 bin km civarı yol yapıyorum en az, benzinli arabayı kapıya koymam. Herkes cebinden çıkana bakar. Arabayı sadece ev iş şehir içi kısa mesafe kullanıcaksan alırsın benzin kafan rahat binersin.
    Biz hala fırıncı ekmeğe zam yapmasın diye hükümetten müdahale bekliyoruz. Emisyon falan bize fazla.

• Benzinli araç kullananların fesatlığıda bitmedi gitti.Ben ikisinide kullandım.Keseme uyarsa yine benzinli veya dizel alırım kullanırım ama alırken param yetmedi diye ohh dizel şöyle ohh dizele böyle demek kıskanç çocuk işleri.
  • Rakamlar konuşsun...

- 2019 Ocak-Kasım döneminde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin %55,3'ü dizel yakıtlıdır.

- 2019 Kasım ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 12 milyon 519 bin 508 adet otomobilin ise %38'i dizel, %37,4'ü LPG, %24,2'si benzin yakıtlı olup, %0,1'i elektrikli veya hibrittir.

Sonuç 1: Devletin mazotta vergiyi arttırması sürpriz değil.

Sonuç 2: LPG'de vergi artışı da vatandaşa göz kırpıyor.

Sonuç 3: Yarın trafikte benzinli araç oranı arttığında (ki artacak) benzinin vergisi de artar.

Sonuç 4: Rahat ettirmezler aga.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 29 Ocak 2020; 12:6:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    O tren 2017 referandumu ve 2018 başkanlık seçimi ile çoktan kaçtı.

Kimse boşa neden böyle oldu demesin, nedeni belli.Bu arada bize 13 kuruş koymaz şöyle kallavi bi 40-50 kurus gelseydi de rahatlasaydık.

• Fiyatı düşüyor vergi artıyor,fiyatı yükseliyor vergi yine artıyor istikrar derken bunu kastediyorlarmış meğer

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Benzin fanı ya da mazot powercı değilim ancak yıllardır dizel araç kullanırım. Daha koku almadım. Orjinal bir araçta koku falan olmuyor.

Bu ülkede hiçbir araç sahibinin umrunda olmayan parametre emisyondur. İnsanlar açlık sınırında. Yap dizele 1-1.5 lira indirim o zaman görürüm ben lpgcileri emisyoncuları kamyon motoru diyenleri.

Bence bu emisyonculuk çevrecilik muhabbetleri sadece boş muhabbet. Ülke koşulları göz önüne alınınca bizim buna gelene kadar çok derdimiz var. Emisyonu EU USA düşünecek kıvamda sadece.
    Dacia olmuş 100 bin o arabayı alan adam emisyon mu düşünüyor ? 1.5 dci koy üstüne 1 tane benzinli satamazsın. Ben senede 20 bin km civarı yol yapıyorum en az, benzinli arabayı kapıya koymam. Herkes cebinden çıkana bakar. Arabayı sadece ev iş şehir içi kısa mesafe kullanıcaksan alırsın benzin kafan rahat binersin.
    Biz hala fırıncı ekmeğe zam yapmasın diye hükümetten müdahale bekliyoruz. Emisyon falan bize fazla.

Alıntıları Göster
    Nasi olmuyor? 0 km dizel araçta bile leş gibi çamaşır suyu gibi kokuyor resmen. Tamamen kanserojen.

Ayrıca şu dizel tasarrufunu da anlamıyorum arkadaş. Dizelle km de 40 kuruş yakınca bişey olmuyorda benzinle 60 kuruş yakinca batiyormusun ne oluyor yani eve yiyicek ekmek mi bulamıyorsun nedir ?

Km de 20 kurusun hesabini yapıyorsan, bu hesabı yapacak kadar dar gelirliysen binme arkadaş o zaman "hususi" araca. Git toplutasima kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ee ne diyoruz biz gunlerdir... Dizelin işi bitti bunlar son demleri.

Binek otoda Dizelin geleceği karanlık. Yakında dizel binek araçlara MTV nin yanında ek vergi de gelirse şaşırmayın. Caydırıcılık için her yol denenecek.
    Sen sanıyormusun ki dizelle işleri bitince benzine ve elektriğe el atmayacaklar.

O zaman ne yapacaksın ?
    Kendi enerji kaynağını mı üreteceksin balkonda?

Şimdi benzinli araç kullanıyorsun çeşitli nedenlerle dizel almamış vatandaş, ya parası yetmedi ya istediği aracı bulamadı.
    Ya da ucuzluk yapıp benzinli lüks görünen aracına tüp taktırdı, kendi seçimi dizel değil diye en büyük düşmanı dizel oluyor hemen.

Dizele ya da başka alternatiflere ( tam tersi dizel kullanıp benzine sallayanlara da lafım) gelen her zam birbirinle bağlantılıdır.
    İsimleri farklı diye fiyatları bağımsız çalışıyor sanmayın, siz dizele sevinirken bir bakmışsınız sizin lpgye benzine de vurmuş geçen hafta alkış tuttuğunuz zam bu sefer kahretsin lanet olsun mesajları ile dönersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

Sen sanıyormusun ki dizelle işleri bitince benzine ve elektriğe el atmayacaklar.

O zaman ne yapacaksın ?
    Kendi enerji kaynağını mı üreteceksin balkonda?

Şimdi benzinli araç kullanıyorsun çeşitli nedenlerle dizel almamış vatandaş, ya parası yetmedi ya istediği aracı bulamadı.
    Ya da ucuzluk yapıp benzinli lüks görünen aracına tüp taktırdı, kendi seçimi dizel değil diye en büyük düşmanı dizel oluyor hemen.

Dizele ya da başka alternatiflere ( tam tersi dizel kullanıp benzine sallayanlara da lafım) gelen her zam birbirinle bağlantılıdır.
    İsimleri farklı diye fiyatları bağımsız çalışıyor sanmayın, siz dizele sevinirken bir bakmışsınız sizin lpgye benzine de vurmuş geçen hafta alkış tuttuğunuz zam bu sefer kahretsin lanet olsun mesajları ile dönersiniz

Alıntıları Göster
    Arkadaşım benim ne dizelle ne de LPG ile işim yok. Suanki aracım benzinli ve sehiricinde100km de 21.8lt ortalamayla geziyorum. Umrumda da degil. Araba işi zevk işi. Aslanı besliyorsan yemini de vereceksin.

Benim derdim dizel motorla. Otomobil dediğin benzinle calisir. Binek otomobilde dizel motorun işi yok kardeşim saçmalığın daniskasi. 2009 yılında 70 bin Euro sayıp 0km F10 5.20d alıp 2 sene zor dayanıp geri sattim ben. Gram da zevk almadım kullanırken. Kışın sabahları marsa basmaktan utanıyordum komşular rahatsız olacak diye...

• quote:

Koyma şu emojiyi yav.. Sigarayı bıraktım 2 haftadir krizlerdeyim zaten bana herşey onu cagristiriyor

Dizel düşmanlığı demiyelim de, teknik açıdan dizel gibi ağır vasıta ve şantiye motorunu binek otomobillere yakıştıramıyorum. Ayrıca leş gibi kokuyorlar özellikle sabahlari.

Ekonomi isteyen gitsin LPG kullansın. Mis gibi 0 emisyon.

Alıntıları Göster
    Dizel kokuyor deyip sarımsak kokusu eklenen LPG önermek. Trafikte Honda ve Şahin görünce direk iç sirkülasyon açıp camları kapatıyorum.

Dizel motorunu yakıştıramıyorum diyorsun da, 0.9, 1.0, 1.2, 1.33 gibi, özellikle turbosuz satılan 0-100ü 15 saniye civarı olan otomobiller mi yakışıyor?

Bırakın bu işleri, Euro 6.2 arabamda ne ses var, ne eski dizel gürültüsü var, alt devirler canlı, Adblue derdi yok, 120 HP 300 tork araba. İstersen 180le git 1 saat yakıt ortalaması 7-8'i geçmez, yolda motor sesi de duyamazsın. Bi de bunu 1.6 atmosferik motorla ya da 1.2 turbolarla yap bakalım, zira ülkemizin gerçeği bu.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Brent Petrol fiyatini bir inceleyin isterseniz... 120$dan 60$altina geldi, birakin da o kadar zam yapmasinlar! Zaten 120$ fiyatindan satiliyor...
  • quote:

Ee ne diyoruz biz gunlerdir... Dizelin işi bitti bunlar son demleri.

Binek otoda Dizelin geleceği karanlık. Yakında dizel binek araçlara MTV nin yanında ek vergi de gelirse şaşırmayın. Caydırıcılık için her yol denenecek.
    Evet hocam dizelin işi bitti şimdi bu ötv zammı ile bütün firmalar hafif ticari dağıtım araçlarını elenktirikli tesla ile, ülkedeki taşımacılığı yapan lojistik firmaları da tırlarını tüplü togg çekici ile değiştirme kararı aldı.

Normal bir insanın otomobiliyle 1 yılda yaktığı mazotu çekiciler 1 günde yakıyor. Herhalde bu çevre koruma ayarının vatandaşın kullandığı binek dizeli bitirmek için yapıldığını düşünmüyorsundur.

• quote:

Nasi olmuyor? 0 km dizel araçta bile leş gibi çamaşır suyu gibi kokuyor resmen. Tamamen kanserojen.

Ayrıca şu dizel tasarrufunu da anlamıyorum arkadaş. Dizelle km de 40 kuruş yakınca bişey olmuyorda benzinle 60 kuruş yakinca batiyormusun ne oluyor yani eve yiyicek ekmek mi bulamıyorsun nedir ?

Km de 20 kurusun hesabini yapıyorsan, bu hesabı yapacak kadar dar gelirliysen binme arkadaş o zaman "hususi" araca. Git toplutasima kullan.

Alıntıları Göster
    Dizel B sınıfı otolar toplu ulaşımdan daha ucuz, daha hızlı ve daha konforlu.

Belediyeler önce adam gibi toplu ulaşım altyapısı kursun ben meraklı değilim şehir merkezine arabayla inmeye. Ama şu anki şartlarda merkeze dizel araba ile çatır çatır iniyorum ve arabanın tüketimi otobüs biletinden daha ucuz

Ülkede sanki mantıklı ve ucuz toplu ulaşım var gibi konuşuyorsunuz ama yok. 1 otobüs bileti fiyatına dizel arabada tek başına gidiyorsun. Benzin deposu doldura doldura kokudan kafa gidiyor galiba

• quote:

Alıntıları Göster
    Kendi araçlarım ve şirketteki diğer tüm araçlar dizel. 1-2 arkadaşta da benzinli araç var. Tüm araçlar C-D segmenti. Şimdiye kadar 1 kez koku almadım. Siz hangi arabada koku alıyorsanız onu inceletin bence. Global pazarda milyonlarca satılan araçlardan bahsediyoruz hiçbir inceleme de koku ile ilgili şikayet duymadım. Zaten bunla ilgili de binlerce yasal mevzuat vardır öyle birşey olsa araçlar geri çağrılır.

Tasarruf konusuna gelince de, denklem basit az yakanı tercih ediyoruz. Bu genel tüketici alışkanlığıdır.

İnsanların gelir grubu ile araç seçimlerinin alakası yok. Örneğin şirketin patronunda S350 var ancak dizel.Ancak merak ediyorsanız dar gelirli değiliz Şahsi aracım b8 passat tdi dsg ,kuruş hesabı yaptığım yok hatta kuruş hesabı ile yakıt konuşman biriyle otomobil hakkında konuşmayı da zûl görüyorum.

Araç benim için sadece A-B arası bir ulaşım aracı, herhangi bir keyif unsuru taşımıyor.

Eğer bir araca keyif için biniyorsam , örneğin motosikletim. Ne yaktığının bir önemi yok. Otobanda 150-200 km de 1 depo yakıt harcayabiliyorsun yeri geliyor 10 lt benzin yakıyor 1000cc makine. Yakıtının hesabı yapılmıyor, tamamen keyfi bir tüketim. Amaç bir yere varmek değil eğlenmek.

Sonuç olarak ortada bir gerçek var, aynı yolu gidecek 2 araç var. Biri daha az yakıyor. İlk alım maliyetindeki farkı da ikinci elde gayet koruyor ve satarken değer kaybettirmiyor. Doğal olarak insan az yakanı seçiyor.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Vallahi Türkiye'de arabaya tonla para bayıp üstüne ekstra maliyetle LPG taktırmak hiç akıl işi değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    120dolar değil, 150dolar olduğu zamanları biliyorum. Sene 2013, bahar aylarıydı. Benzin 5 lira falandı. O zamanlar dolar 2 altındaydı.

O zamanki fiyata göre bile şu an ucuz dolar bazında. Açın bakın, her şey elinizin altında. Şu an petrol maalesef dolar bazında bizde ucuz. Maalesef diyorum anlayın.

• Zam değil o güncellemedir...

• Palas pandirasa akce gerek.

• Wallahaa ıstıyen dızell ıstıyende benzınlıye bıner bu kadar dusmanlıga gerek yokkı dızll TR de kalkması 15 yılı geckın bır zaman bencee oyle kolay degıl yanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Evet hocam dizelin işi bitti şimdi bu ötv zammı ile bütün firmalar hafif ticari dağıtım araçlarını elenktirikli tesla ile, ülkedeki taşımacılığı yapan lojistik firmaları da tırlarını tüplü togg çekici ile değiştirme kararı aldı.

Normal bir insanın otomobiliyle 1 yılda yaktığı mazotu çekiciler 1 günde yakıyor. Herhalde bu çevre koruma ayarının vatandaşın kullandığı binek dizeli bitirmek için yapıldığını düşünmüyorsundur.

Alıntıları Göster
    Soykırım İlk etapta bineklerle başlıyacak.

• Dizele zam demek hayata zam demek bu ülkede, kamyonlar, traktör, metrobüs, minibus,tum dağıtım ağı dizel ile çalışıyor.

Şimdi dizelin isi bitti diyenler bir daha düşünsün bakalım.

Çevre falan iyi hoş güzeldir, ama fos bir politik bahanedir. Elektrik Enerjisi üretmek için kömür yaktiktan sonra, bu enerjiyi kullanmak için lithium nikel kobalt kullandıktan sonra kimse çevreden bahsetmesin.

Milletin cebine dediğinde, be çevre kalir ne romantizma.

Ha keşke yenilenebilir enerji ile daha temiz yapilsa bu işler ama 50yil daha ülkemizde dizel kalacak.

Zaten ülkemiz topraklarini batarya çöplüğü yapmaya meyilli çok güzel bir toplum var elimizde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Ocak 2020; 15:21:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.