Şimdi Ara

MB511 Ön Fanları Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almış olduğum Cooler Master MB511 RGB ile gelen ön fanların direkt PSU'ya bağlı olması sebebiyle full speed çalıştığını ve gürültü yaptığını farkettim. Bunun voltajı ile oynayarak düşürme imkanımız olabilir fakat ben 4-pin PWM fan istiyorum, istediğim zaman anakartın uygulamasından fanların hızıyla oynayabilmek ya da optimal bir fan curve yaparak iyi bir gürültü/performans oranı yakalamak istiyorum.

Kasanın önüne 3 tane be quiet! Pure Wings 2 120mm PWM alacağım fakat bunları tek tek anakarta bağlamaktansa, linkteki gibi bir çoklayıcı alıp, bütün fanları 1 bağlantı üzerinde toplayıp 3 fanı anakarta 1 fan olarak algılatabilir miyim ? Bu ürünle bahsettiğim fanlar birbirlerine uyumlu mudur ?

Bu konuda yardımınızı bekliyorum, başka bir yöntem var ise ya da farklı bir çoklayıcı kullanılıyor ise linkiyle atarsanız sevinirim.

Not: Anakartım MSI B450 Tomahawk Max (4 tane 4-pin girişi var)

• birisi tavsiye verir diye beklemedeyim. Bana da lazım. uplayalım
  • O birisi ben oluyorum sanırım gecenin bu saatinde. Mobilden yazayım :)
    Kasanın linkini de atayım şuraya:https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/masterbox-mb511-rgb/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 19 Kasım 2019; 2:8:19 >
  • Dostum gece yazamadım ama kasayı inceledim. Ön panel mesh ve 3 tane kaliteli güzel Cooler Master fan var. Bunların bağlantısı direkt güç kaynağına yapıldığı için sabit ve son hızda dönmeleri gayet normal. Ancak bu fanların anakart bağlantı soketleri olması lazım. Öncelikle bunu kontrol edin. Bequieat Silent Wings 3 2200rpm lik PWM kontrollü yani 4 pin fanı ben de egzos fan olarak kullanıyorum. Gerçekten kaliteli ve sessiz bir fan. Ancak Cooler Master kasada gelen fanlar da oldukça kalitelidir. Bu fanları bir çoklayıcı ile tek fan olarak gösterip sıcaklığa göre yavaşlayıp hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca 3pin fanlarda normalde hız kontrolü yok ve PWM fanlar hız kontrolü yapılabildiği için PWM diye geçiyoyorlar. Ancak anakartınızın özelliğine bakıyor. Bazı anakartlar yazılımla 3pin fanları da PWM fan gibi sıcaklığa göre hızlandırıp yacaslatabiliyor. Misal kendi anakartım ASUS TUF Z390 Pro Gaming AI Suite yazılımıyla 3pin fanı istediğim hıza almama olanak sağlıyor. Bequiet PWM fan almanıza hiç gerek kalmayabilir. Siz dediğim gibi kasa fanlarında anakart bağlantı soketi var mı 3pin ya da 4pin bunu bir kontrol edin önce. Anakarta bağlayabilirsek fanları MSI muhakkak bir yazılım yapmıştır kontrol için. Cevabınızı bekliyorum.

• Merhabalar, konuyu bir MB511 RGB sahibi olarak cevaplayayım. MB511 RGB'nin fanları kutudan çıktığı haliyle 3 kabloda birbirine bağlı şekilde psu'ya bağlantı kablosuna takılı geliyor. Ben aradaki aparatı çıkartarak 3 kabloyuda ayrı ayrı anakartımdaki SYS_fan portlarına taktım. Girişleri 3 pinli ama anakart fanların hızını kendi ayarlıyor.

Fan kalitesine gelecek olursak açıkçası bende fanların kalitesini beğenmiyorum. Fanlar bu rpm'de bile gürültü yapabiliyorlar ve kulağımı kasaya yaklaştırdığımda tıkırtılı çalıştıklarını duyuyorum.

• Yanıtlayan herkese teşekkürler. Bir süredir foruma giremiyordum, durum güncellemesi yapayım.

4 tane be quiet Pure Wings 2 120mm PWM aldım hepsini anakarttaki PWM girişlere taktım. BIOS üzerinden stabil bir fan ayarı gerçekleştirdim. Sistem sessiz ve soğuk çalışmakta. 2-3 saatlik gamingin ardından bile GPU 65 dereceyi geçmiyor. Fanlara hayran kaldım herkese tavsiye ederim. Be quiet gerçekten bu işi biliyor. Bütçesi daha yüksek olanlar be quiet'ın en yüksek kalite fanları Silent Wings 3 modeline yönelebilir.

Benim gibi A-RGB sevdalısı iseniz Phanteks Halos Dijital RGB fan çerçevelerini öneririm, 4 fana da taktım sorunsuz ve senkronize şekilde çalışıyorlar.
  • Vascdia kullanıcısına yanıt
    Birkaç adet resimde yüklermisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devir ayarlı kasa ön panel fanı
    16 yıl önce açıldı
    Ön Panele Fan
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir kaç günlüğüne Rainbow kullanıyorum, sürekli temayı değiştiriyorum led şeritler de fan çerçeveleri ile senkronize çalışıyor.

• İyi forumlar. Cooler master MB511 kasa bende de mevcut ve fanlar güç kaynağına direk bağlandığı için son hızda dönmekte. Kontrol sağlamak için ne yapmam gerekli anakartımda 1 adet system fan girişi mevcut. (Gigabyte B450M DS3H) Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.