Arkadaşlar herkese selamlar , bir sorum olcak ; benim internetim Türk Telekom VDSL 24 mbit , kotam dolunca 8 mbit'e düşüyor. Şimdi 150 mbps'lik ve 300 mbps'lik modemlerim var 150 liği kullansam internet hızım yavaşlar mı? gazete okuyorum,film izliyorum fln günlük kullanım. 150 ve 300 lük olması demek eğer türk telekom bana öğrneğin 250 mbit hızında internet verse 300 lük modemimle bu interneti son hız kullanabilirim mi demek? Buarada sadece wifi kullanıyorum. Lütfen acil yardım.@TP-Link Türkiye
O hızlar local hız ama tabi ki 300 Mbitlik wan TT hızın olursa diyelim sizin o hızı karşılayacak da modeminiz olmalı. Sizin WiFi tarafında 24 mbiti normal n bandında yayın yapan bir cihazla rahatlıkla alırsınız mesafeye göre tabi. 150 ilk alsanız da olur.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
burakkk_55 merhaba,
Modemlerdeki belirtiler 150 mbps 300 mbps gibi ibareler internet firmalarının size sunmuş olduğu hızlar ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Modemlerde belirtilen ibareler o modemlere bağlanan cihazlar arasındaki dosya paylaşım hızını göstermektedir. İnternet firmasının size verdiği hız ise o modeme bağlanan cihazların ne kadar hızlı internete çıkabileceğini göstermektedir.
TP-Link Türkiye
kullanıcısına yanıt
Cihazlar arasındaki dosya paylaşım hızı derken ben tam anlayamadım onu. Zaten laptoptan ve telefondan bağlanıyorum nete. Şimdi anlamak istediğim şu , benim netim 24 mbps vdsl ve ben 150 lik veya 300 lük modem kullansam hızda fark olurmu?
burakkk_55
kullanıcısına yanıt
Net, olmaz.
Michael ScofieldM
kullanıcısına yanıt
Çok sağolun yarbayım :) O zaman aldığım 300 mbps lik wifi adaptör anteni iade edeyim. 150 likle devam. Zaten film izlemek , youtube , sosyal ağlar , gazete okuma fln için kullanıyorum. Cihazlar arası dosya paylaşımı gibi şeylerle alakam yok.