Şimdi Ara

McDonald's'ta skandal! Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • McDonald's'ta skandal! Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı.

ABD'de McDonald's burgerleri, E. Coli bakterisi nedeniyle birçok kişiyi etkileyen bir salgına yol açtı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre, şu ana kadar 49 vaka bildirildi. Bu vakalardan 10'u hastaneye kaldırılırken, bir kişi maalesef hayatını kaybetti. E. Coli krizinin ardından McDonald's yetkililerinden açıklama geldi.

Sağlık yetkilileri, McDonald’s’ın quarter pounder hamburgerleriyle bağlantılı E. coli salgınının ABD'de birçok kişiyi etkilediğini ve bunlar arasında bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Salı günü yaptığı açıklamada, 10 eyalette en az 49 vaka kaydedildiğini, vakaların çoğunun Colorado ve Nebraska’da yoğunlaştığını belirtti. Hastalanan kişilerin büyük bir kısmı, hastalanmadan önce McDonald’s’ta quarter pounder hamburgeri tükettiklerini ifade etti.

MCDONALD’S GIDA GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ

McDonald’s, dilimlenmiş soğanların yalnızca tek bir tedarikçi tarafından temin edildiğini ve belirli dağıtım merkezlerine gönderildiğini açıkladı. Şirket, bu ürünü tedarikten çektiğini ve bazı eyaletlerde sandviçin menüden geçici olarak kaldırıldığını duyurdu.

McDonald’s, “Gıda güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz” diyerek, bu kararın doğru bir adım olduğunu vurguladı.

E. COLİ ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ

E. Coli, hem insan hem de hayvanların bağırsaklarında bulunan bir bakteri grubudur. Normalde zararsız olan bu bakteriler, bazı durumlarda toksin üreterek ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. 

E. Coli enfeksiyonunun belirtileri arasında şiddetli ve kanlı ishal, karın krampları, kusma ve ateş yer alır.

Şirket, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (U.S. Food and Drug Administration - FDA) kontaminasyonun kaynağı olarak bir tedarikçiden gelen ince kıyılmış soğanı işaret ettiğini belirtti.

McDonald's, önümüzdeki hafta hamburgerleri soğansız olarak satmaya devam edeceğini, etkilenen lokasyonlara soğan tedarik eden Taylor Farms'ın ise soğanları geri çağırdığını ifade etti. Diğer fast food restoranları da menülerinden soğanları çıkardı.

Bu haberin ardından abd'deki McDonald şubelerinin müşteri kitlesi hızla düştü.

• Virüs?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

Koli basiline ölümcül virüs diyor. Clickbailt başlık

• Öve öve bitiremediğiniz batı dünyası ve onlarının şirketlerinin hali McDonald's'ta skandal! Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı. 

• Başlıkta virüs diye giriyorsun içeride bakteri olduğunu öğreniyorsun. İşte habercilik etiği

• konuya Naegleria fowleri mi diye girdim, toplumda birçok kişinin midesinde/bağırsaklarında olan bir bakteri haberi çıktı.

• anaksimenes35 kullanıcısına yanıt

geçenlerde ai'ye, yalan söylemeyi beceremiyorsun demiştim. demez olaydım. yalan söylemeye de başladı. McDonald's'ta skandal! Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı.  koli basili virüs müdür dedim evet dedi. onu dedi, bunu dedi baktım dilinde sürekli bakteri kelimesi var. e hani virüstü? deyince, kusura bakma hata yaptım dedi. vay... McDonald's'ta skandal! Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı. McDonald's'ta skandal! Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.