Şimdi Ara

MCPD sertifikası hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugünlerde çok kararsızım. Evde kendi kendime kitaplardan çalışarak sertifika almayı düşünüyorum.
    MCSE mi yoksa MCPD mi alsam? MCPD alınca sanki serbest çalışacağım zaman daha iyi iş yaparım gibi geliyor. Orta sevideye C# biliyorum.

MCPD almak için kaç sınava girmek gerekiyor? neler tavsiye edersiniz.

Hangi sınavları girince hangi ünvanları alıyoruz. MCSE ye göre daha az sınavda oluyor galiba. MCSE 7 sınav, MCSE+S+M için 10 sınava girmek gerekiyormuş.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• MCPD sertifikası tam olarak nedir bilmiyorum ama ben MCSE sertifikası için kursa gittim iş kesinlikle ve kesinlikle uygulamada bitiyor eğer uygulama yapacağın 2-3 bilgisayarın varsa hem sınavlarını geçersin hemde çok güzel bir iş bulabilirsin ( zaten sertifayı aldıktan sonra iş seni bulur ) ve ikinci önemli nokta bilgisayarda az çok bir şey bilmeden gitmedi yoksa herşeye bu ne? nereden çıktı ? nasıl oldu gibi sorular sorabilrsin . zaten alan arkadaşlarda kursun sadce bir yol gösterme olduğunu söylediler gerisi ( yani yüzde 80 i) sana kalmış çalışırsan alırsın çalışamazsan alamazsın.. ama bence yazılım biliyorsan ona yönel derim ben çünkü MCSE ye çalışmak sanki bir yıl boyunca üniversite sınavlarına çalışmak gibi birşey ....başarılar sana
  • MCPD yazılımcı sertifikası, piyasaya ilerde serbest iş yaparsam iyi olur gibime geliyor. Yalnız kaç sınava girilir. mcse de olduğu gibi upgrade durumu var mıdır bilmiyorum. sınava gireceğim zaman c# dan mı yoksa vb den mi gireceğimi mi soruyorum nasıl oluyor. bunları merak ediyorum.
  • aradığın kişi benim arakdaşım şu an ben okuyorum MCPD sorulanın şöyle cevap vereyim
    update olayı bilmiyorum zaten yeni C Sharp dan başlıyorsun sonra Vb değil Vb.net e geçiyorsun. ve eğer kursa katılımın tam ise 10 tane üniversite mezununu cebinden çıkartıyorsun.
    ben de üniversiteden hemen sonra koştum bilge adam a

ayrıca 8 tane sınava giriyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninja_developer -- 15 Nisan 2007; 20:10:25 >
  • c sharptan sonro niye vb.net e geçiş yapıyoıruzki. 1 dil yeter. c# daha hoş vb.net boş

hangi sınavı geçince ne oluyoruz? kademeli bir ilerleme varmış. upgrade olayınıda öğrenmek lazım yakında .net 3 içinde sertifika çıkar.
  • tamam C Sharp güzel bir dilde o kadaar geniş değil .net teknoloji

bunlarda kademeler sınavlar

MCTS: .NET Framework 2.0 Web Applications
    Gerekli Sınavlar :
    Exam 70–536: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Application Development Foundation
    Exam 70–528: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Web-based Client Development
    MCTS: .NET Framework 2.0 Windows Applications
    Gerekli Sınavlar :
    Exam 70–536: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Application Development Foundation
    Exam 70–526: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Windows-based Client Development
    MCTS: .NET Framework 2.0 Distributed Applications
    Gerekli Sınavlar :
    Exam 70–529: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Distributed Application Development
    MCTS: SQL Server 2005
    Gerekli Sınav :
    Exam 70–431: TS: Microsoft SQL Server 2005 - Implementation and Maintenance
    Microsoft Certified Professional Developer ( MCPD)
    Mimari ve tasarım sınavları da içeren bu sertifikasyon, kişinin tecrübeli bir programcı ve aynı zamanda analiz yeterliliğinin de olduğunu ispatlar.
    MCPD: Web Developer:
    Gerekli Sınavlar :
    Exam 70–547: Designing and Developing Web Applications by Using the Microsoft .NET Framework
    MCPD: Windows Developer:
    Gerekli Sınavlar :
    Exam 70–526: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Windows-based Client Development
    Exam 70–548: Designing and Developing Windows Applications by Using the Microsoft .NET Framework
    MCPD: Enterprise Applications Developer:
    Gerekli Sınavlar :
    Exam 70–529: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Distributed Application Development
    Exam 70–549: PRO: Designing and Developing Enterprise Applications by Using the Microsoft .NET Framework

• Hocam böyle olmadı kafam karıştı. Şunu bir düzene plana sokalım. bilgeadamın sitesinden bende baktım. önce hangi sınava gireyim, sonra hangi sertifikayı alayım. Şöyle sınava giriş sırasına göre düzene koyalım şunları.

benim ilk hedefim c# kullanarak windows programı yazmak. aklıma gelmişken sorayım ben Exam 70–526: TS: Microsoft .NET Framework 2.0 - Windows-based Client Development sınavına girmek istesem vb den mi yoksa c# tan mı giriyorum. Yoksa seçim bize mi ait.

ilk önce.

sınavlarına girdim MCTS sertifikası aldım.sonra

Exam 70–548: Designing and Developing Windows Applications by Using the Microsoft .NET Framework

girdim ne olduk MCPD değil mi? yok windows geliştirme yok web geliştirme bir sürü başlık yapmışlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cisco Eğitim Açmış
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.