Şimdi Ara

MCSE sertifikası hakkındaki bir kaç soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 yılında Windows NT den sınavlara girip almıştım. Gittiğim kursun dandik oluşu , o zamanki kriz (özellikle bilgisayar piyasını vurması), tecrübesizlik, piyasada bu sertifikanın tanınmaması (bazı görüşmelerde karşımdakiler "haa" ,"o ne", "ee nolmuş neki o" gibi cevaplar veriyorlardı), lise mezunu oluşum gibi nedenlerden dolayı aradığım işi bulamadım. Kısa süreli çalıştığım ufak tefek yerler beni tatmin etmedi.

Bu kadar seneden sonra 2 yıllık üniversite + 4 yıllık üniversite (üniversite olayını biraz abartmışım gibi ) bitirdim. Bu sertifikayı yeniden almak istiyorum. Bu sefer kursa gitmek yerine kitaplarla çalışıp sınavlara girmeyi düşünüyorum.

1. Daha önce NT sınavlarına girdiğim için yeni sınavlarda bir muaflık var mı yoksa hepsine baştan tek tek mi girmem gerekiyor.
    2. Yeni sistemde kaç tane sınav var. Sınav ücretleri ne kadar oldu? Eskiden internetten yurtdışı sitelerinden kayıt olarak ucuza sınava girebiliyorduk. (O zaman netronda 70$ olan sınava yine netronda 45$ giriyorduk. netrona komisyon kalmıyordu )
    3. Eskiden NT den sınavlara girerken, win2000 de yeni çıkmıştı. windows 2000 e çalışmak yerine (tamamen kursun kurbanıyım, allah belalarını versin.) Nt den sınava girdim. Yeni çıkacak bir windows varken win2003 ten sınavlara girmek yerine beklesemmi ki yoksa çalışmaya başlasam mı, önümde askerlik te oluduğu için kararsızım. Askere gidipvgeldiğimde yine bu sertifikanın geçersiz konuma gelmesini istemem. Bu sertifikalarının sürelerinin kısa oluşu beni deli ediyor.
    4. Bu sertifika şu anda piyasada ne kadar tanınıyor.
    5. Kursların bir kısmı kendi mezunlarına işe yerleştirmede destek oluyor. Acaba dışardan gidip bunlarla konuşsam bana da destek olurlar mı?

tavsiyelerinizi bekliyorum.
    herkese teşekkürler.

• 4. Bu sertifika şu anda piyasada ne kadar tanınıyor.
    5. Kursların bir kısmı kendi mezunlarına işe yerleştirmede destek oluyor. Acaba dışardan gidip bunlarla konuşsam bana da destek olurlar mı?

4. Artık bu sertifikalar tanınıyor ve isteniyor özellikle üniversite mezunlarından ama şu var bu sertifikanın olması yetmiyor bu sertifikayı dışardan alanlar iş bulamıyorlar bulsalarda en fazla 1 ay çünkü becerileri yok

5. tek kelime sana Bilge Adam derim gerisi hikaye arkadaşım bende şuan bilge adamdayım yarın ders var of of kim kalkcak 8 de

sertifika için değil harbiden öğrenmek için bir kursa git.
  • 3. Eskiden NT den sınavlara girerken, win2000 de yeni çıkmıştı. windows 2000 e çalışmak yerine (tamamen kursun kurbanıyım, allah belalarını versin.) Nt den sınava girdim. Yeni çıkacak bir windows varken win2003 ten sınavlara girmek yerine beklesemmi ki yoksa çalışmaya başlasam mı, önümde askerlik te oluduğu için kararsızım. Askere gidipvgeldiğimde yine bu sertifikanın geçersiz konuma gelmesini istemem. Bu sertifikalarının sürelerinin kısa oluşu beni deli ediyor.

Sertifikaların Süresi yoktur sana örnek bir iş örneği göstereyim

Minimum 2 yıl MS WINDOWS 2000/2003 deneyimi olan ve tercihen MCSE sertifikasına sahip,
    Mininum 2 yıl MS SQL Server 2000/2005 veya MySql ilişkisel veritabanı tasarımı deneyimli,
    Tercihen data mining konusunda çalışmış,
    Object Oriented Programming konusunda bilgi sahibi,
    IIS ve/veya Apache deneyimi olan,
    İyi derecede İngilizce bilen,
    Üniversite mezunu (Tercihen 4 yıllık bilgisayar mühendisliği),
    Analitik düşünme ve analiz etme yeteneği olan,
    Yoğun iş temposu ve ekip çalışmasına uyumlu,
    Erkek adayların askerliklerini tamamlamış.

diye istiyorlar mesela burda önemli olan üniversite bu önemli en az bir MYO okumak lazım ve sertifika ama boş değil sertifikanın tüm bilgileri yeterli

• Tavsiyelerin için sağol. 10 sınava girince MCSE+S+M oluyormuşuz.

MCPD (yazılımcı) olmak için kaç sınava girmek gerekiyor. Onuda bir öğrenirmisin. Bilge adamın sitesinde bir şeyler yazıyor ama anlamadım. Çok kararsızım, napsam hangisini seçsem bilemiyorum.

Kurs konusuna gelince. Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Ben yalnız kitaplarla ve lab ortamında yalnız kaldım mı verimli bir şekilde çalışıyorum. Kursa gitmek yerine 1000 liradan 3 bilgisayar + ıvır zıvır alırım. Kendi evimde sınırsız bir şekilde çalışırım. Kurstaki bilgisayarı bozamazsınız, kırıp dökemezsiniz . Mal kendimin olunca bir çok şeyi deneme durumu ortaya çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.