MD223TU/A modeli teşhir ürünü 1.400tlye satılıyor sizce almaya değer mi macbook'a geçmeyi düşünüyorum.Bir kaç da sorum olacak cahilliğim için kusura bakmayın: 1)Yosemite'e geçersem sistem kaç gb'lık yer kaplar? 2)Bu macbook ile ileriki zamanlarda yavaşlama yaşar mıyım?
ben 224tu/a kullanmıştım geçen sene, 128 gb bile çok az gelirken 64 gb lik bir laptopun tabletten farkı kalmaz, bence değmez hocam, ama sadece nette takılırım dersen o zamanda muhteşen bi alet uzun süre idare eder, kolay kolay takılmaz işlemcisi ve ram'i yeni macbookları göre kötü denemez, hala 4gb ram ile çıkıyor airler, ama dediğim ben olsam sadece nette takılacak bir pc arıyorsam alırdım, yok ben bilgisayar gibi kullanırım dosyalarımı yüklerim film filnda atarm dersen, ha bide uygulamalar vs olmaz, zaten tahmini 40-45 gb yer kalacak sana, sen karar ver yani, bide teşhir ürünü, alma ya boşver, geçen ay bi arkadaş yepyeni 13 mac airi (128 gb lik baz modeli) 1900 e satıyordu, son çıkan hemde, denk gelir öyle rahat bulursun biraz araştırsan
1) maksimum 10 gb olarak düşün, kurulum vs için 8gb istiyor, gerçek sanırım 6.4 gb civarı. 2) harddiski tam doldurmazsan hiçbir problem yaşamazsın. ben 6-7 yıldır mac kullanıyorum. macbook pro'm vardı, şuan macbook air ve mac mini kullanıyorum.
hatta aynı macbookair den ben de almayı düşünüyorum. bu benim macbook air (late 2010) e göre çok iyi bir upgrade, a) işlemci gücü, b) ram (şuanki yeni macbookair ler de 4gb ile geliyor). c) battery (macbookpro dan sonra macbookair de en fazla canımı sıkan konu buydu, ve bu modelde 5 saat ( sen min 4 saat gibi düşün) battery ömrü var, bu çok güzel birşey)
windows'dan geçerken 1 kg ağırlık + estetik + problemsiz çalışma + ücretsiz işletim sistemi yükseltme + işletim sistemi değiştiğinde tüm çalışma mantığının aynı olması + virüs programı vb. programlara gerek yok
pil ömrü benim eski laptop ile aynı kategorideymiş :( bir sonraki model 9 saat pil ömrü!