Şimdi Ara

MEB Fatih Projesi SAMSUNG Galaxy 10.1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
45.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Olgi

Bu tableti alacak olan tüm öğrenci kardeşlerime hayırlı olsun. Çok şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Bizim zamanımız eşek gibi çantayı taşıdık boş kitaplar mı diyeyim saçma sapan gereksiz malzemeler mi söyleyim. Umarım amaç doğrultusunda kullanılır. Öğrenciler doğru bilgiye en kısa yoldan ulaşır devir değişti çünkü.

kesinlikle katılıyorum size.
    http://www.voanews.com/learningenglish/home/education/When-a-Textbook-Is-Online-Not-on-Paper-138522994.html
    bu şekildede yapılabilrmiy di acaba diyorum. tablet yerine öğrencilere laptop verip okulda sadece okulda kullanılmasına izin verilmesi okul dışında portal üzerinden öğrenciler evden yada mahallerde oluşturulan bilgisayar labratuvarlarından girse olabilirmiydi. hem daha az masraf olurdu sanki hemde amaç şaşmazdı gibi geliyor. Şu anda amerikada pilot uygulaması yapılan habere konu durumda böyle yapılmış.
    Not:Link te verdiğim haber amerikada okullarda text book ların kullanılmaması pilot projesi üzerine bir haber.düşünün o kadar ileri teknoloji kullanan amerikada bile halen okullar böle bir sisteme geçmiş değil.Umarım gençler ve öğretmenler bunun değerini anlarlar.

• 10.1 inc. Iyiymis:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 3 Nisan 2012; 18:30:55 >
  • Öğrenciler tabletini kaybederse veya zarar verip te kullanılmaz hale getirirse yenisi mi verilecek? Yenisinin ücreti talep edilecek mi? Öğretmenlere verilen ile öğrencilere verilen farklı mı?
  • Herkese selamlar ben de suan gormus oldugunuz tableetten yazıyorum, guncellemelerin tam olmadıgını perşembe gunu wifi kilidiinin acılacagını soyledıler. Biz de ayarladan tablet bilgisi bolumnden google sozlesmelerinden tarayıcı gibi bir sey bulduk. Tablette tarayıc mevcut degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

Öğrenciler tabletini kaybederse veya zarar verip te kullanılmaz hale getirirse yenisi mi verilecek? Yenisinin ücreti talep edilecek mi? Öğretmenlere verilen ile öğrencilere verilen farklı mı?

quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

hayır.kişinin kendisine zimmetli imza filan atmışlar.yani garanti dışı bir arıza devlettden değil onu yapandan çıkacak

kağan06 ve diğerleri konuyu açış amacım siyasi değil bilgilendirme,incelme amaçlıydı konu dışına çıkmayalım lütfen
  • İlkokul öğrencilerinin, küçük çocukların elinden çalarlar bunları..Etrafta bir sürü serseri var zorla alırlar valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazellewish

quote:

Orijinalden alıntı: pentatlos

quote:

bu tabletler bizim vergilerimizle siz ders calisin bizim zamaninda okula gittigimiz gibi 20 kilo cantalarla gitmeyin diye verildi alinda oyun oynayin otograf cekin diye degil sonuc itibariyle benim gorusum bu tabletler oyun yada internet araci degil sadece e-book tur ve ole kullanilmalidir.oyun amaciyla degil umarim iyi kilitlemislerdir ve amacinin disinda kullanilmaz. cokta icten soyluyorum.

keşke öyle olsa ama açık kaynak kodlu bir cihaz verildiğine göre bu cihazları en kısa zamanda kırarlar.daha her 52okulda 5. ve 9.sınıfara verdildiğinden her mahalleye ,her eve girmedi ama 2012-2013 eğitim-öğretim yılında dağıtılırsa 2013le beraber kırmaları görürürüz.ayrıca yıllardır vergi veriliyor bu vergilerle okulda bedava kitap dağıtılıyor ancak o kitaplara sahip çıkılıyor mu?tabletlerde böyle olur yani sahipsiz kalmaz ama fabrika ayarlarıylada kalmaz %3lük meraklı kullanıcılar arasında

oyle olucagini bende tahmin ediyorum ama benim temennimdi bu gercekten yarali bi seyler icin kullansak ama nerde emin olun satanlar bile olcak bunlari neler gorecegiz daha tamam dusunce guzel uygulanista umarim bizim vergiler car cur edilmez.

Bu tabletler toplanan vergilerle alınmadı. Dünya bankasından kredi çekilerek alındı. Yani bu tabletlerin borcunu onu kullanan öğrenciler ve çocukları ödeyecek. Bu kadar borçla bu projeye değer miydi onu tartışmak lazım. Okullarda fotokopi bile hala sorunken ne kadar verimli olur?

• Eğer CWM açılıyorsa 1 ay içinde sahibindende ilanlar açılır "temiz galaxy tab 10.1"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qw12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pentatlos

quote:

bu tabletler bizim vergilerimizle siz ders calisin bizim zamaninda okula gittigimiz gibi 20 kilo cantalarla gitmeyin diye verildi alinda oyun oynayin otograf cekin diye degil sonuc itibariyle benim gorusum bu tabletler oyun yada internet araci degil sadece e-book tur ve ole kullanilmalidir.oyun amaciyla degil umarim iyi kilitlemislerdir ve amacinin disinda kullanilmaz. cokta icten soyluyorum.

keşke öyle olsa ama açık kaynak kodlu bir cihaz verildiğine göre bu cihazları en kısa zamanda kırarlar.daha her 52okulda 5. ve 9.sınıfara verdildiğinden her mahalleye ,her eve girmedi ama 2012-2013 eğitim-öğretim yılında dağıtılırsa 2013le beraber kırmaları görürürüz.ayrıca yıllardır vergi veriliyor bu vergilerle okulda bedava kitap dağıtılıyor ancak o kitaplara sahip çıkılıyor mu?tabletlerde böyle olur yani sahipsiz kalmaz ama fabrika ayarlarıylada kalmaz %3lük meraklı kullanıcılar arasında

oyle olucagini bende tahmin ediyorum ama benim temennimdi bu gercekten yarali bi seyler icin kullansak ama nerde emin olun satanlar bile olcak bunlari neler gorecegiz daha tamam dusunce guzel uygulanista umarim bizim vergiler car cur edilmez.

Bu tabletler toplanan vergilerle alınmadı. Dünya bankasından kredi çekilerek alındı. Yani bu tabletlerin borcunu onu kullanan öğrenciler ve çocukları ödeyecek. Bu kadar borçla bu projeye değer miydi onu tartışmak lazım. Okullarda fotokopi bile hala sorunken ne kadar verimli olur?

Malesef haklısınız. Bugün okulda fotokopi çekecektim makinada "Bakım zamanı geldi."yazıyordu. Bari flash bellekle yazıcıdan çıkarayım dedim. Yazıcının toneri yoktu. Bunlar batının bir merkez okulunda yaşananlar malesef.

• Bir öğretmen olarak, bence bu allanıp pullanan, teknolojinin son imkanları kullanıyoruz kisvesi altında reklam edilen Fatih projesi KOCA bir İSRAFtan başka bir şey değildir. Elin Alman'ı bir ders kitabını öğrenciye her yıl zimmetleyerek en az 10 yıl okutuyor. Bizzat kendi gözlerimle gördüm. Biz de kitap masrafı olmasın diye tablet dağıtıyoruz.

Yukarda bir arkadaş projenin toplam maliyetinin 8-10 milyar TL arası olacağını belirtmiş. Akılcı kullanılacak bir 8-10 milyar TL ile Türkiye eğitimde çağ atlar, 10-15 sene içinde meyvelerini vermeye başlar. Sanayi, bilim ve sanat toplumu olma yolunda büyük adımlar atılabilir.

Bir de akıllı tahta fiyaskosu var, ben ona tahta diyemiyorum çünkü 65 inç'lik bir uzunluk bir tahta olmaktan çok bir TV boyutu gibi geliyor bana. Artı o küçük ekrandaki görüntü ve yazıları öğrenciler arka sıralardan nasıl görecek. Onun yerine her sınıfı güçlü led projeksiyon cihazlarıyla (uzun lamba ömrü açısından) , uygun pencere ve projeksiyon perdeleriyle donatsalar bence çok daha akılcı bir yatırım yapmış olurlardı. Zaten dizüstü bilgisayarı olmayan öğretmen yok artık. Olmayanlar da çok uygun fiyatlara birer laptop edinsinler bir zahmet. 2012 yılında bilgisayarsız öğretmen olmaz.

Ben başbakan olsam, milletin diniyle imanıyla, etnik kökeniyle falan uğraşmazdım; Sadece ve sadece eğitim, bilim, sanayi, teknoloji, ulaşım ve ekonomi gibi alanlarda yatırımlara ağırlık verirdim.

Bir de bu tabletlerin kilit durumları var, arkadaşların da dediği gibi android tabletler açık kaynak kodlu olduğu için kilidini kırmak nispeten kolay olacaktır ve verilen cihazlar galaxt tab'ler gibi kullanılabilecektir. Umarım süper kapalı bir sistem yapmışlardır ve cihazlar sadece kitap vb. gibi eğitim amaçlı kullanılabilir olur.

Ve umarım pilot denemeler başarısızlıkla sonuçlanır da böyle bir yanlıştan geri dönülür.

Ya da illa ki bu tableti dağatacaksınız, en azından 16 gb ipad 2 wi-fi'ı 600 TL gibi bir fiyata 12-24 ay vadeli öğrencilere satsalardı, bence daha faydalı ve ekonomik bir uygulama olabilirdi. Hem kaliteli olur, hem de öğrenciler kendi sahip oldukları bir cihaza daha iyi sahip çıkarlardı diye düşünüyorum.

• Hepsi 10.1 olmayacakmis, onalimdan alanlar sansli bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 3 Nisan 2012; 18:32:29 >
  • Tablet olmasa da tablet ile aynı HW ve SW alt yapısında cihazlar tasarlayan bir mühendis olarak iki konuda bilgilendirme yapayım.

Birincisi android in açık kaynak kodlu olması kırılabileceği anlamına gelmez.

Eğer tasarlayanlar doğru düzgün mühendisler ise tableti dağıtıp işlemci ve nand flashı söküp yerine yenilerini lehimlemeden ve flash a kendi özel firmware inizi yüklemeden hiç birşey yapamayacağız bir cihaz çıkartmak o kadar zor değil. Canları isterse orjinal yazılım dışında birinci seviye bootloaderı bile yükletmeyebilirler. Unutmayın, linux ta açık kodludur, askeri sistemlerde gayet güvenle kullanılmaktadır.

İkincisi de son kullanıcı olarak parekende aldığınız fiyatlara bakıp malzeme maliyeti veya toplu alım fiyatları tahmininde bulunmayınız. 1800TL ye aldığınız 10" lik bir tabtetin BOM maliyeti 250$ civarında. Asıl ihalenin fiyatları bu test cihazları ile aynı olmaz sanırım.

Bir de klasik Türk aklı ile olumsuzluklar üzerine kafa yoracağınıza, fırsatlar üzerine yorun, alternatif önerin.

• Yararı tartışılır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varevolverine -- 9 Şubat 2012; 0:09:05 >
  • Buraya aktarılacak kaynak eğitim kalitesini artırmak mevcut öğretmenlere meslek içi eğitim vermek için harcansa veya öğretmenlerin maaşları iyileştirilse çocukların eğitimi için çok daha faydalı olacaktır. Tabletler çocuklar için oyuncaktan ileri gidemez bence.

En önemli husus verilen tabletler e-kitap okumak için uygun değil. Galaxy tablet kullanıyorum normal kitap okurken hiç problem yaşamadığım halde 1 saat e-kitap okuduğumda gözlerim ağrıyor. Bu sebepten tabletin çocuğun gözüne vereceği zararın da gözetilmesi gerekmektedir. Ayrıca uzun süre tablet kullanıldığında, bilekte ellerde oluşan rahatsızlıklar da gözardı edilmemeli.

Sonuç olarak doğrudan e-kitap için üretilen cihazlar verilse belki bi mantığı olabilirdi ama bence bu haliyle israftan, devletin kaynaklarını boşa savurmaktan başka bir şey değil. Umarım pilot aşamasında kalır.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OOGUZZ -- 8 Şubat 2012; 10:19:29 >

• Bu tabletlerin samsung olduguna nasıl karar veriniz,???

Benim bildigim GENERAL MOBİLE kazandı bu ihaleyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

Bu tabletlerin samsung olduguna nasıl karar veriniz,???

Benim bildigim GENERAL MOBİLE kazandı bu ihaleyi

2 tip dağıtılacaktı GM ve Samsung. Galiba pilot uygulamada sadece Samsung dağıtıldı.
  • Arkadaşlar hem Samsung Hem de GM e-tab dağıtıldı.

EDİT:İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_C@BB@R -- 9 Şubat 2012; 11:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar hem Samsung Hem de GM e-tab dağıtıldı.
    Erzincan,Erzurum,Mersin,Hatay,Balıkesir,İzmir,Diyarbakır illerine samsung galaksi tab dağıtıldı.
    Ağırlık 9.sınıflar.
    Eğer MEB karar verirse de yararlı olduğuna seneye tüm öğrencilere dağıtacak.

Teknolojiyi derslerimde mümkün olduğunca kullanan biri olarak
    milli eğitim umarım bu projeden vazgeçer.
    5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ciddi bir kısmı bu tabletlere zarar verecektir.

13 yıllık öğretmenim, yıllardır 500-600 liraya bir projeksiyon alıp yollamayan devletin
    öğrenci başı 600 lira vermesi çok saçma.

Fakat pilot okullardaki bir çok müdür valilikle ve il mem ile ters düşmemek için olumlu rapor vermek durumunda kalacaktır. Yine kendimizi kandıracağız anlaşılan

• quote:

Orijinalden alıntı: NDS

Eğer CWM açılıyorsa 1 ay içinde sahibindende ilanlar açılır "temiz galaxy tab 10.1"

Onlar açarda asıl alan olursa işimiz zor demektir. Kimin malını kime satıyorsun diye tepesine binmek lazım o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar hem Samsung Hem de GM e-tab dağıtıldı.
    Erzincan,Erzurum,Mersin,Hatay,Balıkesir,İzmir,Diyarbakır illerine samsung galaksi tab dağıtıldı.
    Ağırlık 9.sınıflar.
    Eğer MEB karar verirse de yararlı olduğuna seneye tüm öğrencilere dağıtacak.

Teknolojiyi derslerimde mümkün olduğunca kullanan biri olarak
    milli eğitim umarım bu projeden vazgeçer.
    5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ciddi bir kısmı bu tabletlere zarar verecektir.

13 yıllık öğretmenim, yıllardır 500-600 liraya bir projeksiyon alıp yollamayan devletin
    öğrenci başı 600 lira vermesi çok saçma.

Fakat pilot okullardaki bir çok müdür valilikle ve il mem ile ters düşmemek için olumlu rapor vermek durumunda kalacaktır. Yine kendimizi kandıracağız anlaşılan

Alıntıları Göster
    EDİT:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_C@BB@R -- 9 Şubat 2012; 11:21:16 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.