Şimdi Ara

MEB Fatih Projesi SAMSUNG Galaxy 10.1 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
45.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fvb

Devlet ilk önce yeni universiteler acsin o berdiginiz paralarla universite ac daha iyi YGS LYS yaklasiyo ve biz sirf universite sayisi az diye giriyoruz bu sinava

üniversite sayısı fazla olsa ne olacak?

şuanki üniversitelerde bile en iyi %10da değilsen talihin veya torpilin yoksa girceğin yerde max 3bin tl alırsın.senin yapman gereken çok çalışıp derece yapmak liselim
  • 10 milyar tl'nin ; yarısını öğretmenlere harca. Özellikle lise öğretmenlerine. Yarısını emekli et, genç öğretmenlere eğitim ver. Dershanelere millet binlerce lira bayılmasın.

Sonra ; okul öncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz kıl. Hem böylece binlerce okul öncesi öğretmeni ataması yapılsın, hemde çocukların temeli sağlam olsun.

Zamane gençliği zaten bilgisayar - oyun başından kalkmayan, dışarıya çıkmayan nesil haline alıyor. Sen iyice bunu ekrana! bağımlı yaparsan. Eğitimi geliştirmemiş, geriletmiş olursun.

Teknoloji çağı, bırakın teknoloji çağını. 3. Dünya ülkesi olan türkiyede hala aç yatan insanlar var. Önce bunları bir toparla, sonra gir teknoloji/uzay çağına.

Eğitimi mahvettirler, 4+4+4 olayı tamamen saçma.

Üniversite bitirmiş adam hayata 20bin lira borç ile başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Synx

10 milyar tl'nin ; yarısını öğretmenlere harca. Özellikle lise öğretmenlerine. Yarısını emekli et, genç öğretmenlere eğitim ver. Dershanelere millet binlerce lira bayılmasın.

Sonra ; okul öncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz kıl. Hem böylece binlerce okul öncesi öğretmeni ataması yapılsın, hemde çocukların temeli sağlam olsun.

Zamane gençliği zaten bilgisayar - oyun başından kalkmayan, dışarıya çıkmayan nesil haline alıyor. Sen iyice bunu ekrana! bağımlı yaparsan. Eğitimi geliştirmemiş, geriletmiş olursun.

Teknoloji çağı, bırakın teknoloji çağını. 3. Dünya ülkesi olan türkiyede hala aç yatan insanlar var. Önce bunları bir toparla, sonra gir teknoloji/uzay çağına.

Eğitimi mahvettirler, 4+4+4 olayı tamamen saçma.

Üniversite bitirmiş adam hayata 20bin lira borç ile başlıyor.

+1000

• Sonuçta open source. Türkiye genelinde dağıtıldıktan 1-2gün sonra kırarlar. Ayrıca imei-mac adresi falan değiştirme işlemleri zor değil. Dağıtılan tabletlerin büyük çoğunluğu bu işlemlerden geçirilip satılacak görürsünüz.

• Ben bu projenin dogruluguna kesinlikle inanmiyorum.Bu gün Türkiyede okul binalari saglam degilken,bir cok okulda halen 3 lü siralarda sikis tepis oturulurken,kömür sobasi yakilirken,temizlik personelinin,malzemesinin eksikliginden ötürü hijyen esikligi varken,spor tesisileri yokken bu proje bana saka gibi geliyor.Egitim ücrestisiz deniliyor bugün bir cok okul temizlik personeli ve malzemesi icin ögrencilerden aylik para topluyor.Bu projeyi baslatanlar acaba bu ülkede yasamiyormu? Ben dogudan bahsetmiyor su gün batida biraz sehir merkezlerine uzak yerlesim birimlerindeki okullarin hallerine baksinlar sonra nasil komik bir proje oldugunu anlarlar. Elbette ki teknolojiye karsi degilim,keske su projeyi kaldirabilecek seviyede olsaydik.Ama suan ki durumumuzda bu projenin sadece birilerinin cikari oldugunu düsünüyorum üstelikte kredi alinarak baslatiliyor.Devlet önce okul binalarini yenilemeli,kalorifersiz okul kalmamali,hijyene önem vermeli temizlik görevlisi kadrosu acmali,her okulda spor tesisleri olmali yoksa bile genel kullanimli spor tesislerine ulasimi saglamali,cogu okullun projesi cocuklarin güvenligine uygun degil.okullarda teknik personel yok,yoksa bile devlet yilda belli dönemlerde teknik ekip gönderip okullarin eksiklerini gidermeli ve kontrol etmeli.Kisacasi tüm Türkiyede ki okullarin standarti olmali agrida ki okulla izmirdeki okulun olanaklari ayni olmali.Bunlar olduktan sonra devlet yapsin fatih projesini bende ayakta alkislayayim. ayrica bu gün tüm saglik uzmanlari tv cep telefonu bilgisayar gibi elektronik aletlerin zararli oldugundan ve kisistli kullanilmasindan bahsederken bunun üzerinebirde okul süresini eklemek ne kadar mantikli bilmiyorum.Dünyada bu uygulamayi yapan diger okullar hangi ülkede bunu da cok merak ediyorum.Ayrica okul arac ve gereclerinin bile maddi olanaksizliklar icinde olan ailelere yük oldugu bilinirken böyle pahali bir aletin basina bir kaza gelmesi sonucunda bu ailenin ne yapacagi da muamma.Kimin cebi doluyor yine diye düsünmekten alamiyorum kendimi :(cok üzücü Türkiyede okul sistemine cok köklü cözümler gerekmekte,devlet okullarinin egitimdeki basarisizligi, yetersizligi insanlari özel okullara mecbur kiliyor.devlet egitim kurumlarini denetlemek zorunda özel okulda basari oraninin yüksekligi devlet icin utanc verici olmaliyken kimse rahatsiz olmuyor cünkü egitim sektöründen deli gibi paralar kazaniliyor. bu gün ilkokul ögrencisi bile ek ders aliyor egitimimiz bu kadar vahim durumda yani.Egtimde esitlikten yanayim bu yüzdende bu proje sacmalik ötesi.

• Aletin hack'lenmeye karşı koruması iyi yapılmış ama bence kesinlikle hack'lenir.
    Benim olsa bunu çocuğuma verip okula kesinlikle göndermem.
    Yere düşünce ön camın paramparça olduğunu youtube'da seyrettim.
    Ben kullansam yine de korkarım düşecek kırılacak diye.
    Cihazın pek çok özelliklerini kapatmışlar. O zaman bu özellikte cihaza ne gerek var ?
    Böyle büyük bir proje için yeni tablet geliştirilir.
    NEC firması teknolojisi ile Türkiye'ye gelmeyi düşünüyormuş. Fatih projesi ile de ilgileniyorlarmış.
    Hayırlısı olsun ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkeskin -- 10 Mayıs 2012; 17:02:17 >
  • Şuan son yazılımı egale ettik kullanan öğrenciler olarak. Rahatlıkla tarayıcı okulda da evde de çalıştırıp her siteye girebiliyoruz (Okulda Youtube, Facebook gibi siteler hariç ama evde girmek mümkün)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abakagunduz

Arkadaşlar şu anda elimde galaxy tab 10.1 var. Mebin verdiği. Buna rom atmak için öğretmenler üzerime geliyor. Her türlü yolu denedim odin3 ile rom atmaya kalktığımda invalid bilmem ne hatası aldım. Lütfen bir yardımcı olun. Hiç mi yöntemi yok? Yoksa boşuna uğraşmayalım..

Üzerine mi geliyorlar Nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Explore The Universe

quote:

Orijinalden alıntı: abakagunduz

Arkadaşlar şu anda elimde galaxy tab 10.1 var. Mebin verdiği. Buna rom atmak için öğretmenler üzerime geliyor. Her türlü yolu denedim odin3 ile rom atmaya kalktığımda invalid bilmem ne hatası aldım. Lütfen bir yardımcı olun. Hiç mi yöntemi yok? Yoksa boşuna uğraşmayalım..

Üzerine mi geliyorlar Nasıl?

rom atma tabirini bilen öğretmen zaten kendi atar romunu. bu arkadaş kendi rom atacak ipucu arıyor forumda

• Beyler bayanlar, ben 10. sınıfa geçtim ve ankarada okuyorum. bu tabletlerden bize de dagıtıldı ve ben bu tableti kırdım. Yöntemi öğrenmek isteyen arkadaşlar e-postam'dan bana ulaşabilirler.. cagansokmen@hotmail.com. Burdan bana ulaşın tabletin resimlerini atayım..
  • Her öğrenciye 600 liralık tablet almakla eğitimde çağ falan atlanmaz. Fatih projesi devletin parasını çatır çutur yeme projesinden başka birşey değildir.

Ben bu projeye yazılım desteği veren bir firmada çalışıyorum projenin bizzat içindeyim. Bir çok öğretmen ile müdür ile muattap oluyorum.

Burada bir sürü öğretmen var alınacaklar belki ama şunu kabul edelim ki Türkiye'nin yetiştirdiği üniversite mezunları arasında belli başlı fakülteleri baz alırsak(Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, İşletme, Ekonomi, Eğitim) bunların arasında en bilgisiz, en donanımsız olanları malesef öğretmenler.

Üniversite sınavından saçma sapan bir puan alıp neresinden tutsan dökülecek bir fakültenin 4 senelik eğitimi + dandirikten bir formasyon sürecinden geçip, neyi ölçtüğü belli olmayan bir sınav ile(KPSS) bir okula atanan; vizyondan, donanımdan yoksun bir adamdan sen bekliyorsun ki zaten? Senin okulunda böyle öğretmenler olduktan sonra sen bütün gelecek neslini böyle kalitesiz, donanımsız adamlara emanet ettikten sonra okulundaki her şey elektronik olsa ne olur?

Eğitimde çağ atlaman istiyorsan okuldaki donanımdan önce yeni neslini emanet ettiğin öğretmenlerinin kalitesini arttır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeknoTakipcisi

Öncelikle ben FATIH Projesini araştırdım ve tam olarak çözemedim önemli sorularım var cevaplarsanız sevinirim.
    1.Samsung veya General Mobile olarak iki farklı model olucak bu modeller neye göre dağıtılacak?
    2.İki tablette Android olucak ve anladığım kadarıyla(YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN LÜTFEN)ve gerçek Android'teki gibi Market dolayısıyla App ve oyun olmayacak(MEB'in uygulamaları hariç herhalde)ve yazın 3 aylık tatilde normal Android mi olucak?
    3.Bu yıl okul bitince oğluma SBS Puanına göre tablet almama gerek var mı yoksa bu normal Android tablet oluyor mu,Market geliyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Sayın Teknotakipçisi şuanki tabletler Samsun Tab 10.1 General mobile tabletler dağıtıldımı onu bizde bilmiyoruz. çocuğunuz kaçıncı sınıfta bilmiyorum ama şuan için sadece 9. sınıflara bu tabletler dağıtılacak. Oda anadolu liseleri ve düz liselere verilecek meslek lisesinde okuyanlar bu tableti beklemesin onlara sonraki aşamalarda verilecek. 9. sınıflar bittikten sonra ortaokulların 5. sınıflarına dağıtılacak ara sınıflarda okuyan öğrenciler boş yere beklemesinler.

Tabletlerin işletim sistemi android olacak ve tamamen kısıtlanmış olarak öğrencilere verilecek. Öğrenciler bu tabletle sadece sınıflarındaki etkileşimli tahta üzerinden internete girebilecekler oda sadece uzantısı .gov olan siteler. diğerlerine giremeyecekler. herhangi bir program yükleyemeyecekler. Yüklemeler tamamen etkileşimli tahta üzerinden otomatik olarak yapılacak. Market olacak ama sadece bakanlığın kurduğu EBA markete girebilecekler oradan e-kitap ve bir kaç eğitici oyunları tabletlerine yükleyebilecekler.

Root yapar tableti kırarım diyenler boşuna heveslenmesin orası tamamamen kilitlenmiş. Hiç kırılmaz demiyorum ama uzman derecede bir android programcısı değilseniz bu tabletleri kırmak gerçekten çok zor. Bu sefer bakanlık işi gerçekten sıkı tutmuş. Öğrencilerimiz enerjilerini yanlış yerde harcamasınlar tabletlerini alsınlar ve güzel güzel derslerine çalışsınlar

sanırım bu yazdıklarımdan sorularına gerekli cevaplarıı almışsındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Her öğrenciye 600 liralık tablet almakla eğitimde çağ falan atlanmaz. Fatih projesi devletin parasını çatır çutur yeme projesinden başka birşey değildir.

Ben bu projeye yazılım desteği veren bir firmada çalışıyorum projenin bizzat içindeyim. Bir çok öğretmen ile müdür ile muattap oluyorum.

Burada bir sürü öğretmen var alınacaklar belki ama şunu kabul edelim ki Türkiye'nin yetiştirdiği üniversite mezunları arasında belli başlı fakülteleri baz alırsak(Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, İşletme, Ekonomi, Eğitim) bunların arasında en bilgisiz, en donanımsız olanları malesef öğretmenler.

Üniversite sınavından saçma sapan bir puan alıp neresinden tutsan dökülecek bir fakültenin 4 senelik eğitimi + dandirikten bir formasyon sürecinden geçip, neyi ölçtüğü belli olmayan bir sınav ile(KPSS) bir okula atanan; vizyondan, donanımdan yoksun bir adamdan sen bekliyorsun ki zaten? Senin okulunda böyle öğretmenler olduktan sonra sen bütün gelecek neslini böyle kalitesiz, donanımsız adamlara emanet ettikten sonra okulundaki her şey elektronik olsa ne olur?

Eğitimde çağ atlaman istiyorsan okuldaki donanımdan önce yeni neslini emanet ettiğin öğretmenlerinin kalitesini arttır.

Çok doğru söylüyorsun kardeşim belliki kalitesiz bir öğretmenin ve kalitesiz bir ailenin elinde yetişmişsin yoksa böyle seviyesiz bir yazı yazmazdın???

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Her öğrenciye 600 liralık tablet almakla eğitimde çağ falan atlanmaz. Fatih projesi devletin parasını çatır çutur yeme projesinden başka birşey değildir.

Bir ogretmen olarak @neuro nun mesajında bazı haklılık paylarını kabul etmemiz gerektigini soylemek istiyorum. Kendini geliştirmeye kapalı, lafa gelince bilmiş bilmiş konuşanlar çok maalesef.
    Fakat diğer meslek gruplarıyla da muhattap olduğumuzda durumun pek de farklı olmadığını görüyoruz. "adam olmanın ilk şartı karşındakine saygılı olmaktır" derdi bir büyümüz.
    Saygılı insan kendini de geliştirir, kurallara da uyar, lafını tartıp konuşur.
    Yoksa doktor olmuşsun, öğretmen ya da yazılım mühendisi hiç farketmez.
    Bu tür genellemeleri doğru bulmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meb bu tabletleri bizim gibi andofanlara vererek hayatının hatasını yapıyor haberi yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

Yoksa doktor olmuşsun, öğretmen ya da yazılım mühendisi hiç farketmez.
    Bu tür genellemeleri doğru bulmuyorum.

Aynen. Özelde Türk insanı, genelde insanlık olarak ortak sorunumuz bu, öğretmenlerle ilgili özel bir duruma hiç rastlamadım. Bütün tanıdıklarım sıradan insanlar, iyisi de var kötüsü de.

Cihazla, tabletle eğitimde devrim olmaz. Cihaz sadece araç, en fazla süslü kitap olabilir, amaç olmamalı. Bize asıl öğrenmeyi öğretecek ve sevdirecek insan lazım. Yatırımı cihaza değil insana yapsak çok daha faydasını görürüz.
  • Cihaz iyide devlete çok masraf çıkarır hadi hayırlısı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti bedava mı veriyorlar ben onu anlamadim. :))

Gereksiz bir uygulama. İlköğretime yeni başlayan küçücük çocuklar nasıl sahip çıkabilir ki tablete.

• 11e gecenlere verilcek mi bu yıll

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

11e gecenlere verilcek mi bu yıll

Tabletlerin 5. ve 9. sınıfa geçenlere verilmesi planlanıyor. Makinaların garanti süresi 5 yıl, ömürleri 7 yıl olarak düşünülüyor. Tabletler Milli Eğitim Bakanlığına ait, öğrenciye zimmetleniyor. Bozulması durumunda okuldaki yedek tabletler ile değiştiriliyor. Şimdilik Rom veya Root atmak mümkün degil (bootloader locked). Tabletin orjinal halinde sim kart ve usb kullanıma kapatılmış durumda. Tabletin 15 gün içerisinde akıllı tahtaya bağlanması gerekiyor, yoksa kilitlenip aktivasyon kodu istiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.