Şimdi Ara

MEB Fatih Projesi SAMSUNG Galaxy 10.1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
45.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu arkadan aydınlatmalı ekranlardan 1 saat birşey okusan kör oluyorsun zaten, ne kitabın ne defterin yerine geçer. birilerini zengin etmek için hiç bu kadar saçmalandığınıda görmemiştim. benim gözümde suyu olmayan köylere gönderilen çamaşır bulaşık makinelerinden farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

quote:

Arkadaşlar hem Samsung Hem de GM e-tab dağıtıldı.
    Erzincan,Erzurum,Mersin,Hatay,Balıkesir,İzmir,Diyarbakır illerine samsung galaksi tab dağıtıldı.
    Ağırlık 9.sınıflar.
    Eğer MEB karar verirse de yararlı olduğuna seneye tüm öğrencilere dağıtacak.

Teknolojiyi derslerimde mümkün olduğunca kullanan biri olarak
    milli eğitim umarım bu projeden vazgeçer.
    5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ciddi bir kısmı bu tabletlere zarar verecektir.

13 yıllık öğretmenim, yıllardır 500-600 liraya bir projeksiyon alıp yollamayan devletin
    öğrenci başı 600 lira vermesi çok saçma.

Fakat pilot okullardaki bir çok müdür valilikle ve il mem ile ters düşmemek için olumlu rapor vermek durumunda kalacaktır. Yine kendimizi kandıracağız anlaşılan

Hocam şimdi MEB in düşüncesi şu.
    Öncelikle kitaplar kalkmıyor ilk planda.
    2.dönem tamamen bir ön inceleme dönemi olacak.
    MEB in müfettişleri sürekli gezecek ve rapor hazırlayacak.
    Daha sonra eğer olumlu bulurlarsa seneye herkese dağıtacaklar.
    Kırma çaldırma olayı tabiki olacak.Ama seneye herkesde olacağı için çalma oranı %1 lerden bile düşük olacğaını düşünüyorum.
    Ama bu dönem için bu oran en az %10.

Tabletlerin en güzel özelliği usb bölümü çalışmıyor.Kesinlikle pc ile arasında bir bağlantı kuramazsınız.
    Şimdilik kırılma gibi bir özelliği yok.USB görmüyor internete girilmiyor.

Sistemi çok güzel kurdular şartnameleri iyi hazırladılar.

Bakalım hayırlısı olsun.

Arkadaşım seneye herkese dağıtılmayacak. Yanlış bilgi veriyorsunuz. önümüzdeki yıl sadece 5. ve 9. sınıftaki öğrencilere dağıtılacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tef-ox

Herkese selamlar ben de suan gormus oldugunuz tableetten yazıyorum, guncellemelerin tam olmadıgını perşembe gunu wifi kilidiinin acılacagını soyledıler. Biz de ayarladan tablet bilgisi bolumnden google sozlesmelerinden tarayıcı gibi bir sey bulduk. Tablette tarayıc mevcut degil

hocam hayırlı olsun inşallah , ben de bir öğretmen olarak hem sevindim hem de umutlandım , iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum. branşım ingilizce olduğu için merak ettim ingilizce dersi ile alakalı ne koymuşlar söyleyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CelalDoğan

quote:

Herkese selamlar ben de suan gormus oldugunuz tableetten yazıyorum, guncellemelerin tam olmadıgını perşembe gunu wifi kilidiinin acılacagını soyledıler. Biz de ayarladan tablet bilgisi bolumnden google sozlesmelerinden tarayıcı gibi bir sey bulduk. Tablette tarayıc mevcut degil

hocam hayırlı olsun inşallah , ben de bir öğretmen olarak hem sevindim hem de umutlandım , iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum. branşım ingilizce olduğu için merak ettim ingilizce dersi ile alakalı ne koymuşlar söyleyebilir misiniz?

hocam ingilizce ile ilgili çok güzel bir kitap var interaktif.video koyacam dedim daha koyamadımda 1saat sonra çekimi yapacağım.birkaç düzenleme yapacağım yarın ve yarın akşam koyarım siteye

• quote:

hocam samsung ise baktım ayarlarda öyle bişey yok.belki öğretmenlere dağıtılanda vardır ama merak ettim şuanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

quote:

quote:

quote:

Erzincan,Erzurum,Mersin,Hatay,Balıkesir,İzmir,Diyarbakır illerine samsung galaksi tab dağıtıldı.
    Ağırlık 9.sınıflar.

5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ciddi bir kısmı bu tabletlere zarar verecektir.

13 yıllık öğretmenim, yıllardır 500-600 liraya bir projeksiyon alıp yollamayan devletin

Fakat pilot okullardaki bir çok müdür valilikle ve il mem ile ters düşmemek için olumlu rapor vermek durumunda kalacaktır. Yine kendimizi kandıracağız anlaşılan

Kırma çaldırma olayı tabiki olacak.Ama seneye herkesde olacağı için çalma oranı %1 lerden bile düşük olacğaını düşünüyorum.

Tabletlerin en güzel özelliği usb bölümü çalışmıyor.Kesinlikle pc ile arasında bir bağlantı kuramazsınız.

Bakalım hayırlısı olsun.

Arkadaşım seneye herkese dağıtılmayacak. Yanlış bilgi veriyorsunuz. önümüzdeki yıl sadece 5. ve 9. sınıftaki öğrencilere dağıtılacak.

Alıntıları Göster
    EDİT:İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_C@BB@R -- 9 Şubat 2012; 11:20:46 >

• Bırakın dindar nesli, tablet nesli geliyor...Dindar nesil yetiştirme tartışmasına takıldık kaldık.
    Hepimizi heyecanlandırması gereken Fatih Projesi’ne gereken ilgiyi gösteremedik. Üstelik sağolsun, Milli Eğitim Bakanlığı da toplumu yeterince ayaklandırmadı. Doğru dürüst anlatamadı.
    Oysa, inanılmaz bir adım atılıyor.
    Nedenini anlatayım...
    Dünya artık tümüyle teknoloji ve bilişim çağına giriyor.
    Hangi toplum teknoloji ürtebilirse, hangi ülke bilişimde yarışa girebilirse, öne çıkacak. Artık zenginlik, petrol-doğalgaz sahibi olanlarla ağır sanayi sahiplerinin elinde olmayacak. Onlar ikinci sıraya düşecekler. Artık fazla askeri olan değil, teknolojisi en güçlü orduya sahip olan ülkelerin sözü dinlenecek. Teknolojiyi kullanmak da ancak onu kullanmasını bilen askerler gerektirir. Bugünkü er kadromuz 20 yıl sonra, ellerine verilecek ileri teknoloji gerektiren tüfeği dahi kullanamayacak.
    Özetle, teknolojiyi bilen ve üretebilenler birinci ligde oynayabilecekler. Geri kalanlar ise sürünecekler...Bu kadar basit.
    Dünya böylesine bir noktada.
    Türkiye, önümüzdeki kuşaklarını ya hizmet sektörü, geleneksel tarım- hayvancılık, otomobil ve beyaz eşya üretimi ile oyalanacak nesiller olarak yetiştirmeye devam edecek; bizim dönemimizdeki gibi kara tahta, yurttaşlık bilgisi, tarih- coğrafya kısır döngüsünde bırakacak ya da çağ atlamayı deneyecekti.
    İkincisini seçti...
    Türkiye bugünkü köhne eğitim sistemi ve araçlarla çağ atlayamayacaktı. Gelecek nesiller hizmetkarlığın ötesine geçemeyecekti. Kavruk, içine kapanık, dünyadan kopuk bir ülke olacaktık.
    Fatih Projesi işte bu açıdan beni heyecanlandırıyor.
    Düşünebiliyor musunuz, Anadolu'nun en ücra köşesinde yaşayan, kendini unutulmuş gören, dünya ile hiç ilgisi olmayan gencecik nesiller ilk defa bilgisayar ile “Tablet” ile tanışacaklar. İnterneti kullanmayı öğrenecekler. Dünyaya açılacaklar. İstediklerini öğrenebilecekler. ENTER tuşunun ne olduğunu bilmeyen milyonlar gidecek, yerine teknolojiyle oynamayı bilen milyonlar gelecek.
    4 yıl sonra, 17 milyon öğrenci teknolojiye kavuşacak.
    Tabi bir de bu eğitimin içini doldurmak kalıyor ki atılacak ikinci adım da bu olmalı... İster “Çağdaş dindar” olalım, ister “Çağdaş dinsiz”. Çağı yakalayalım yeter. Aksi halde eriyip gideriz. İşte bunun için Fatih Projesi’ni alkışlıyorum.
    Bu sizi heyecanlandırmıyorsa, acaba ne heyecandırır? 09.02.2012 Perşembe 07:41 M.ALİ BİRAND YORUMU

• quote:

Orijinalden alıntı: onderpek
    ...
    ENTER tuşunun ne olduğunu bilmeyen milyonlar gidecek, yerine teknolojiyle oynamayı bilen milyonlar gelecek.
    ... 09.02.2012 Perşembe 07:41 M.ALİ BİRAND YORUMU

Tablet dağıtıldığı sürece enter tuşunu hala öğrenememiş bir nesil gelecek

Maalesef bir teknolojik cihaz dağıtmakla ülke bilim atılımına girmiyor, çok daha köklü, eğitim anlayışını, eğitim ile hedeflenen şeyleri tamamen değiştiren reformlara ihtiyaç var. Onun dışında işin siyasi daha derin yönleri de var ki burada konuşmak abes olur, ama sonuçta ülkeye maliyeti gereğinden çok fazla olan bir proje. Maksat sadece ders kitabı okutmaksa aşırı pahalı cihazlarda çocuk gözlerini bütün gün LCD ekrana maruz bırakmanın mantığını da ayrıca sorgulamak lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

quote:

quote:

quote:

Ağırlık 9.sınıflar.

Bakalım hayırlısı olsun.

Ben ihaleyi alan firmada çalışıyorum.
    Benden iyi mi bileceksin.
    Bu sene dağıtıldı 5 ve 9 ların belli kısmına.
    Eğer MEB deki müfettişler onaylar ise seneye tüm öğrencilere dağıtılacak.

Keşke sizin dediğiniz doğru olsa. Ama MEB verilen bilgiler bunlar.

• Yeni ROM Yükleyin bide root olay bitti bu kadar :)
  • quote:

Ben ihaleyi alan firmada çalışıyorum.

Sizi bulmuşken soralım, cihazda Android ya da başka açık kaynak kodlu yazılım kullanılıyor mu? Öğrenciler bu program lisanslarının gerektirdiği şekilde kaynak kodlarını nereden indirebilirler?
  • quote:

EDİT:İMLA

Haberlerde 4 senede tüm ülkeye yayılacağı söyleniyor,
    siz seneye diyorsunuz (olumlu rapor çıkarsa)
    Tezat bir durum oluşuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Android-Servisi

Yeni ROM Yükleyin bide root olay bitti bu kadar :)

yeni rom yüklemeyi yada root atmayı nasıl başaracaksın usbyi tanımazken
  • Son 2-3 yıldır okulumuza projeksiyon istiyoruz. Devlet bunu öğrencilerimize çok görüyor. 1 tablet fiyatına bir projeksiyon cihazı kesinlikle alınabilir. 1 sınıfta ortalama 25-30 öğrenci olsa, bir okulda 10-15 arası derslik olsa. Yani hesap basit; bir sınıftaki öğrencilere dağıtılan tablet ücretleriyle 2 okul projeksiyonla donatılıyor. Zaten öğretmenlerde notebook var. Dersler için gerekli olan interaktif içeriği de hazırlayacaksın, hem daha ucuza gelir, hem de daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Hükümet, ışığı bol buldu saçıyor. Şimdi o bebelerin gözüne yazık olacak, son zamanların en bozuk gözlü nesline hazır olun. Bu eğitek veya ihaleyi düzenleyen hangi kurumsa hiç mi e-ink teknolojisi kullanan e-reader denilen cihazlardan haberleri yok. İllaki tablet tarzı bir ürün dağıtılacaksa, bence böyle bir proje için e-reader'lar çok daha uygun olurdu. Özellikleri:

- Gerçek kağıttan okuma hissi.
    - 1 şarjla 1 ay kullanım imkanı
    - Hafif ve bir tablet fiyatının çok daha altına malolabilecek bir ürün.

10 milyar TL'ye eğitimde çağ atlardık, teknolojiyi tüketmeye üzendirici bir uygulamayla nasıl muasır medeniyetler seviyesine ulaşıp, onları geçebiliriz kesinlikle anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Hükümet, ışığı bol buldu saçıyor.

Birşey olmaz, GSS primlerimizle bunun parası ödenir, yarın sağlık ve emekli maaşları ödenemez hale gelince onu da alakasız başka bir vergiyle kaparlar. Demokrasilerde çare tükenmez.

quote:

. Bu eğitek veya ihaleyi düzenleyen hangi kurumsa hiç mi e-ink teknolojisi kullanan e-reader denilen cihazlardan haberleri yok. İllaki tablet tarzı bir ürün dağıtılacaksa, bence böyle bir proje için e-reader'lar çok daha uygun olurdu. Özellikleri:

10 milyar TL'ye eğitimde çağ atlardık, teknolojiyi tüketmeye üzendirici bir uygulamayla nasıl muasır medeniyetler seviyesine ulaşıp, onları geçebiliriz kesinlikle anlayamıyorum.

E-inki de geçin, illa tablet olacaksa mirasol vs. birkaç seneye kadar düzgün teknolojiler yaygınlaşacak. Zaten her şeyde geri kalmışısz, faydası olmayacağı belli bu işte de dünyanın önüne geçmeyelim, bir şey olmaz. Ama yok, reklam yapılacak, çalışıyoruz imajı verilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 9 Şubat 2012; 19:13:21 >

• quote:

Son 2-3 yıldır okulumuza projeksiyon istiyoruz. Devlet bunu öğrencilerimize çok görüyor. 1 tablet fiyatına bir projeksiyon cihazı kesinlikle alınabilir. 1 sınıfta ortalama 25-30 öğrenci olsa, bir okulda 10-15 arası derslik olsa. Yani hesap basit; bir sınıftaki öğrencilere dağıtılan tablet ücretleriyle 2 okul projeksiyonla donatılıyor. Zaten öğretmenlerde notebook var. Dersler için gerekli olan interaktif içeriği de hazırlayacaksın, hem daha ucuza gelir, hem de daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Hükümet, ışığı bol buldu saçıyor. Şimdi o bebelerin gözüne yazık olacak, son zamanların en bozuk gözlü nesline hazır olun. Bu eğitek veya ihaleyi düzenleyen hangi kurumsa hiç mi e-ink teknolojisi kullanan e-reader denilen cihazlardan haberleri yok. İllaki tablet tarzı bir ürün dağıtılacaksa, bence böyle bir proje için e-reader'lar çok daha uygun olurdu. Özellikleri:

herseyi devletten beklemeseniz 3 senedir bekliyoruz diyorsunuz o kadar gelecegimizi dusunuyorsaniz 15 derslik bi okulda Ogretmen olarak Ayda 5 tl ayirsaydiniz 3 sene icinde alirdiniz 1650 tl toplardiniz biz bireysel olarak fedakarlik yapalim degilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: tosun1

quote:

Son 2-3 yıldır okulumuza projeksiyon istiyoruz. Devlet bunu öğrencilerimize çok görüyor. 1 tablet fiyatına bir projeksiyon cihazı kesinlikle alınabilir. 1 sınıfta ortalama 25-30 öğrenci olsa, bir okulda 10-15 arası derslik olsa. Yani hesap basit; bir sınıftaki öğrencilere dağıtılan tablet ücretleriyle 2 okul projeksiyonla donatılıyor. Zaten öğretmenlerde notebook var. Dersler için gerekli olan interaktif içeriği de hazırlayacaksın, hem daha ucuza gelir, hem de daha faydalı olur diye düşünüyorum.

herseyi devletten beklemeseniz 3 senedir bekliyoruz diyorsunuz o kadar gelecegimizi dusunuyorsaniz 15 derslik bi okulda Ogretmen olarak Ayda 5 tl ayirsaydiniz 3 sene icinde alirdiniz 1650 tl toplardiniz biz bireysel olarak fedakarlik yapalim degilmi

Bunu söylemek istemezdim ama o yardımı yapmadığımızı nerden biliyorsunuz? Okulumuzda her öğretmen aylık en az 20 TL , üniversiteyi kazanmış ve maddi durumu zayıf olan öğrencilere burs olarak verilmek üzere katkıda bulunuyor. Toplam'da 700 TL gibi bir rakam ediyor. Senin anlayacağın herşeyi devletten beklemiyoruz zaten merak etme. Ama bu FATİH projesi gibi gereksiz bir şeye para harcanana kadar, bütün okullar projeksiyonlarla donatılabilirdi.

• Mesajim icin sizden ozur diliyorum o zaman

• Rica ederim ama yeri gelmişken söyleyeyim gerek okulumdaki meslektaşlarım gerekse tanıdığım birçok diğer öğretmen arkadaşım, kendi cebinden birçok harcama yapıyor öğrencileri için. Yapmak zorunda değiller tabii ki ama işin içinde gönül bağı olunca öğretmen milleti dayanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 9 Şubat 2012; 22:15:39 >
  • Şimdu benim bildiğum bu cihaz tegra 2 li, bu da mı öyle acaba sanmam ama, birde ram 1 gb mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.