Şimdi Ara

MEB Fatih Projesi SAMSUNG Galaxy 10.1 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
45.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yumameda

quote:

Orijinalden alıntı: HeavenLife

quote:

quote:

arkadaşlar ankarada iyi bir anadolu lisesine gidiyorum(odtüye en çok öğrenci kazandıran okul yazın çıkar) bizde akıllı tahta var ama açıp kullanamıyoruz. bize tablet falan da vermediler. dandik dandik okullara tablet vermişler ne saçma iş yapıyor bu devlet.

Mesajın biraz aşağılayıcı oldu. Herneyse; yakın zamanda akıllı tahta için seminer vereceklermiş. Galiba öğretmenleriniz ondan sonra kullanmaya başlar. Bizde de tahta var, kimse kullanmıyor. Sadece slayt, film vs. izleyeceğimiz zaman açıyoruz, bilgisayar gibi kullanıyoruz. Zaten çok kullanışlı birşeyde değil. Matematikçi 2 ders kullandı, sonra bıraktı. Tabletlerde belirli pilot okullara dağıtıldı. Bu belirli okulların başarı seviyesiyle alakası yok, her türden okula deneme maiyetinde dağıtıldı. Şuanda lisedeysen sana yetişmez zaten, yukarıda arkadaşlar bahsetti, yakın zamanda dağıtılmıyacak, dağıtılınca da 9'lardan başlanacak.

biraz değil baya aşağılayıcı tabletleri önce başarılı liselere dağıtmaları gerekir. niye dersen kötü amaçlı kullanım az olur böylece istenen verim alınır ben şu an hazırlıktayım umarım yetişir bize. akıllı tahtalar hiç açılmadı bizde.
    Bekliyoruz bakalım gelirse bize tablet ağır çantadan kurtuluruz(ortalama 7 kilo çantalarımız tarttım.)

Sadece başarılı okullara dağıtsalar ne kadar güvenilir bi deneme olur? (Doğru olduğunu düşünmesemde) diyelim ki başarılı okullarda kötü amaçlı kullanım daha az. Sonra bakanlık buna güvenerek herkese dağıtsa sonuçlar beklenenden daha kötü olur. Bu okulları rastgele seçme olayı, tüm Türkiye genelini simüle etmek amaçlı. 7 kilo çantada pek inandırıcı değil.

sana yanımda götürdüğüm tüm kitapların listesini vereyim her günün al bak 7 kilodan aşağı sadece 1 gün oluyor.
    inanmıyorsan pm den vereyim.

• quote:

Gerek yok!
  • quote:

quote:

Gerek yok!

Sen bilirsin isteseydin atacaktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

quote:

Ne f klavyesi ya bune fasistliktir :@

Sorularim:
    widget varmi
    apk kyruluyormu?
    Root ettinmi
    kamerasi nasil
    market varmi
    dosyayoneticisi varmi
    ders uygulamalari nasil ?
    ClockWorkMod kurdunmu
    Quadrant neocore nenemark antutubenchmark sonuclari nasil
    bu tablete birsey oldugu takdirde ne olucak

Tesekkurler simdiden :)

Kamera yok demiş arkadaş. Az önce haberlerde izledim. Meb inizin verdiği sitelere giriliyormuş. Akıllı tahta ile 2 hafta bağlantı kurulmazsa otomatik kilitleniyormuş. Bu yüzden çalan olursa kullanamıyor. İçinde animasyon vb.var dediler..

İstedigi kadar kitlesin opensource kaynakli bir tablet dagatti bi kere

2 Haftadır tablet kullanıyorum. öğretmen olarak androidi ve tableti sırf öğrenmek için çin den ucuz yollu bir tablet aldım. Demek istediğini pek anlamadım. Herhalde kilidinin açılabileceğini söylemek istedin. Yalnız bu tabletin detayli tanıtımını bu akşam Sky tv ana haberde tanitacaklar ve denemeler yapacaklarmış. Kaçırmamak gerek.

Açık kaynak kodlu demiş hocam. Yani o tablet sonuçta modifiye edilmiş bir Samsung tablet. Orijinal rom atılarak tıpkı herhangi bir teknoloji marketten alınmış cihaz haline getirilebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cgnskmnnn

bi teşekkürü çok görmeyin

oha imzaya bak

iyi midir

• quote:

bu da ikinci yöntem beyler çok dikkatli olmazsanız brick olur tabletiniz ve bunun garantisini meb karşılamıyor!!! lütfen dikkat. Bu sadece uygulama yüklemek için geliştirdiğim bir yöntem. bu biraz daha karın ağrısı ama yakın tarihte mebden gelip takvim ayarlarını kapatırlarsa buna mecbur kalıcaz.

1)https://www.dropbox.com/s/dwrszze0dzcudk2/CSC_P7510OXAKFC.tar.md5 bu sitedeki dosyayı indiriyoruz.
    2)sonrasında samsung kies'i indirip, siliyoruz ki driver seçenekleri yüklensin
    3)Odin3v1.85 i indirip csc kısmına indirdiğimiz dosyayı seçiyoruz
    4) tableti kapatıyoruz ve ses kısma+power tuşuna basarak download moduna alıp bilgisayarımıza bağlıyoruz
    5)Start'a basıyoruz ve az sonra PASS! yazısı çıkınca tableti bilgisayardan çıkarıyoruz. tablet reboot yapıp yeniden açılıcak
    6)Açılınca meb'in yüklü orijinal romundan bi wifi bulup bağlanıyoruz. (Dikkat şifreli wifi olmalı!)
    7)eba marketten bi uygulama indiriyoruz ve bize sorduğu sorudan settings'e giriyoruz.
    8) usb debugging yani usb hata ayıklama modunu aktifleştirip pcye bağlıyoruz.
    9)http://developer.android.com/sdk/index.html sitesinden android sdk indiriyoruz(java yüklemesi gerekli)
    10) sdk manager'ı açıp her şeyi işaretliyoruz. ve install packages ' a basıyoruz. işlem oldukça uzun sürer. endişelenmeye gerek yok
    11) c:/kullanıcılar/(pc adı)/appdata/local/android/android-sdk/ içindeki platform-tools dosyasını alıp d: ye kopyalıyoruz ki bu kadar şey yazmayalım
    12) kopyaladığımız dosyanın adını Android yapıyoruz
    13) başlat çalıştır kullanarak cmd yazıp enterliyoruz ve command prompt açılıyor.
    14) şimdi d: yazıyoruz, sonrasında cd android yazıyoruz cls yazıp enterliyoruz.
    15) yüklemek istediğimiz uygulamanın apk dosyasını d:/android dizinine atıyoruz
    16) yeniden command prompt'a gelip adb install -uygulama adı- yazıp enterliyoruz. bazen iki sefer denettirebiliyor.

bunların sonucunda tabletiniz brick olmadıysa ve uygulamaları kullanabiliyorsanız ne mutlu size
    bu da karın ağrılı bi uğraş sonucu ortaya çıktı. lütfen emeğe saygı arkadaşlar.
    size tavsiyem ilk yöntemi kullanın

8. adıma kadar yaptıktan sonra mobilego ile devam edilebiliyor. komutlarla uğraşmaya gerek yok yani. google play apk yı da kurdum ama google hesabı eklenmiyor bir türlü. varsa bir yöntem bilen bi yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koala12 -- 12 Kasım 2012; 23:56:33 >

• Meb fatih projesi kapsaminda verilen samsung tabletde sürekli "işlem android.process.acore beklenmedik bir şekilde sonlandı" uyarısı geliyor...bu sorunu nasıl çözebilirim..yardimci olursaniz sevinirim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim okula General Mobile e-Tab dağıttılar evdeki net ile çok rahat faceye falan girebiliyorum.
  • arkadaşlar ben bu tableti kırmayı düşünüyorum fakat bunun bir cezası var mıdır.Veya içeriğindeki kendini kilitleyen uygulamalar felan harekete geçip tabletimi kitler mi.Saygılar
  • Arkadaşlar merhabalar :)
    Yeni dağıtılan Vestel Tabletlere uygulama yüklemeyi anlatmak üzere tekrar aranızdayım
    Tabletteki e-mail hesabına giriş yapın bu yeni bir hesap olsun.
    Sonra bilgisayardan apk'ları mail ile tablete yollayın ve yükleyin
    Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhendizG7

quote:

Ne f klavyesi ya bune fasistliktir :@

Sorularim:
    widget varmi
    apk kyruluyormu?
    Root ettinmi
    kamerasi nasil
    market varmi
    dosyayoneticisi varmi
    ders uygulamalari nasil ?
    ClockWorkMod kurdunmu
    Quadrant neocore nenemark antutubenchmark sonuclari nasil
    bu tablete birsey oldugu takdirde ne olucak

Tesekkurler simdiden :)

widget yok
    apk atsam dahi herhangi bişekilde rootsuzken kurulum yapılamaz.
    root etmedim daha olurmu onuda bilmiyorum.
    dediğim gibi kamera,market,dosya yöneticisi,müzik gibi şeyler mevcut değil.eğer root edilebilir bi tabletse bunlardan sonraa gelir sanırsam.
    ders uygulamalarına girmedim fakat alıştırmalar görsel ve sesli uygulamlar varmış kardeşimin dediği kadarıyla.

@teacher22 onu bende anlamadım.kardeşimin dediği kadarıyla yarın alıp bazı şeyler yükledikten sonra yaklaşık 10gün sonra tekrar vereceklermiş.belki ozaman tarayıcı yüklerler

bi root sonra bide google play tabletide baska tablet göster tamamdır:)

• 2.el konusu fatih tabletleriyle dolar yakında :-)

• quote:

Arkadaşlar merhabalar :)
    Yeni dağıtılan Vestel Tabletlere uygulama yüklemeyi anlatmak üzere tekrar aranızdayım
    Tabletteki e-mail hesabına giriş yapın bu yeni bir hesap olsun.
    Sonra bilgisayardan apk'ları mail ile tablete yollayın ve yükleyin
    Hayırlı olsun

Saol kardeşim oldu fakat ben tablete root atmak istiyorum bu konuda bir fikrin var mı içerisine mdm isimli bir uygulama yüklemişler herşey kilitli
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Bir öğretmen olarak, bence bu allanıp pullanan, teknolojinin son imkanları kullanıyoruz kisvesi altında reklam edilen Fatih projesi KOCA bir İSRAFtan başka bir şey değildir. Elin Alman'ı bir ders kitabını öğrenciye her yıl zimmetleyerek en az 10 yıl okutuyor. Bizzat kendi gözlerimle gördüm. Biz de kitap masrafı olmasın diye tablet dağıtıyoruz.

Yukarda bir arkadaş projenin toplam maliyetinin 8-10 milyar TL arası olacağını belirtmiş. Akılcı kullanılacak bir 8-10 milyar TL ile Türkiye eğitimde çağ atlar, 10-15 sene içinde meyvelerini vermeye başlar. Sanayi, bilim ve sanat toplumu olma yolunda büyük adımlar atılabilir.

Bir de akıllı tahta fiyaskosu var, ben ona tahta diyemiyorum çünkü 65 inç'lik bir uzunluk bir tahta olmaktan çok bir TV boyutu gibi geliyor bana. Artı o küçük ekrandaki görüntü ve yazıları öğrenciler arka sıralardan nasıl görecek. Onun yerine her sınıfı güçlü led projeksiyon cihazlarıyla (uzun lamba ömrü açısından) , uygun pencere ve projeksiyon perdeleriyle donatsalar bence çok daha akılcı bir yatırım yapmış olurlardı. Zaten dizüstü bilgisayarı olmayan öğretmen yok artık. Olmayanlar da çok uygun fiyatlara birer laptop edinsinler bir zahmet. 2012 yılında bilgisayarsız öğretmen olmaz.

Ben başbakan olsam, milletin diniyle imanıyla, etnik kökeniyle falan uğraşmazdım; Sadece ve sadece eğitim, bilim, sanayi, teknoloji, ulaşım ve ekonomi gibi alanlarda yatırımlara ağırlık verirdim.

Bir de bu tabletlerin kilit durumları var, arkadaşların da dediği gibi android tabletler açık kaynak kodlu olduğu için kilidini kırmak nispeten kolay olacaktır ve verilen cihazlar galaxt tab'ler gibi kullanılabilecektir. Umarım süper kapalı bir sistem yapmışlardır ve cihazlar sadece kitap vb. gibi eğitim amaçlı kullanılabilir olur.

Ve umarım pilot denemeler başarısızlıkla sonuçlanır da böyle bir yanlıştan geri dönülür.

Ya da illa ki bu tableti dağatacaksınız, en azından 16 gb ipad 2 wi-fi'ı 600 TL gibi bir fiyata 12-24 ay vadeli öğrencilere satsalardı, bence daha faydalı ve ekonomik bir uygulama olabilirdi. Hem kaliteli olur, hem de öğrenciler kendi sahip oldukları bir cihaza daha iyi sahip çıkarlardı diye düşünüyorum.

guzel bi yorum olmus.. ancak katilmadigim bi iki nokta var...

• quote:

Orijinalden alıntı: pehlione07

yahu arkadan aydınlatmalı ekranlardan 1 saat birşey okusan kör oluyorsun zaten, ne kitabın ne defterin yerine geçer. birilerini zengin etmek için hiç bu kadar saçmalandığınıda görmemiştim. benim gözümde suyu olmayan köylere gönderilen çamaşır bulaşık makinelerinden farkı yok.

benimde evimde kombi var. ama dogal gaz yok... demek ki su olmadan da camasir makinasi olabilir... var diye kullanilmak zorunda deildir...

hem suyu olmayan koy kalmamis gibidir tr de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar hem Samsung Hem de GM e-tab dağıtıldı.
    Erzincan,Erzurum,Mersin,Hatay,Balıkesir,İzmir,Diyarbakır illerine samsung galaksi tab dağıtıldı.
    Ağırlık 9.sınıflar.
    Eğer MEB karar verirse de yararlı olduğuna seneye tüm öğrencilere dağıtacak.

Teknolojiyi derslerimde mümkün olduğunca kullanan biri olarak
    milli eğitim umarım bu projeden vazgeçer.
    5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ciddi bir kısmı bu tabletlere zarar verecektir.

13 yıllık öğretmenim, yıllardır 500-600 liraya bir projeksiyon alıp yollamayan devletin
    öğrenci başı 600 lira vermesi çok saçma.

Fakat pilot okullardaki bir çok müdür valilikle ve il mem ile ters düşmemek için olumlu rapor vermek durumunda kalacaktır. Yine kendimizi kandıracağız anlaşılan

evet ya, ogrenciler nasil bu cihazlari saglam tutacaklar... iki gunde kirar bi cogu..

• zamane cocuklar, cok sanslilar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: torna&do

Bırakın dindar nesli, tablet nesli geliyor...Dindar nesil yetiştirme tartışmasına takıldık kaldık.
    Hepimizi heyecanlandırması gereken Fatih Projesi’ne gereken ilgiyi gösteremedik. Üstelik sağolsun, Milli Eğitim Bakanlığı da toplumu yeterince ayaklandırmadı. Doğru dürüst anlatamadı.
    Oysa, inanılmaz bir adım atılıyor.
    Nedenini anlatayım...
    Dünya artık tümüyle teknoloji ve bilişim çağına giriyor.
    Hangi toplum teknoloji ürtebilirse, hangi ülke bilişimde yarışa girebilirse, öne çıkacak. Artık zenginlik, petrol-doğalgaz sahibi olanlarla ağır sanayi sahiplerinin elinde olmayacak. Onlar ikinci sıraya düşecekler. Artık fazla askeri olan değil, teknolojisi en güçlü orduya sahip olan ülkelerin sözü dinlenecek. Teknolojiyi kullanmak da ancak onu kullanmasını bilen askerler gerektirir. Bugünkü er kadromuz 20 yıl sonra, ellerine verilecek ileri teknoloji gerektiren tüfeği dahi kullanamayacak.
    Özetle, teknolojiyi bilen ve üretebilenler birinci ligde oynayabilecekler. Geri kalanlar ise sürünecekler...Bu kadar basit.
    Dünya böylesine bir noktada.
    Türkiye, önümüzdeki kuşaklarını ya hizmet sektörü, geleneksel tarım- hayvancılık, otomobil ve beyaz eşya üretimi ile oyalanacak nesiller olarak yetiştirmeye devam edecek; bizim dönemimizdeki gibi kara tahta, yurttaşlık bilgisi, tarih- coğrafya kısır döngüsünde bırakacak ya da çağ atlamayı deneyecekti.
    İkincisini seçti...
    Türkiye bugünkü köhne eğitim sistemi ve araçlarla çağ atlayamayacaktı. Gelecek nesiller hizmetkarlığın ötesine geçemeyecekti. Kavruk, içine kapanık, dünyadan kopuk bir ülke olacaktık.
    Fatih Projesi işte bu açıdan beni heyecanlandırıyor.
    Düşünebiliyor musunuz, Anadolu'nun en ücra köşesinde yaşayan, kendini unutulmuş gören, dünya ile hiç ilgisi olmayan gencecik nesiller ilk defa bilgisayar ile “Tablet” ile tanışacaklar. İnterneti kullanmayı öğrenecekler. Dünyaya açılacaklar. İstediklerini öğrenebilecekler. ENTER tuşunun ne olduğunu bilmeyen milyonlar gidecek, yerine teknolojiyle oynamayı bilen milyonlar gelecek.
    4 yıl sonra, 17 milyon öğrenci teknolojiye kavuşacak.
    Tabi bir de bu eğitimin içini doldurmak kalıyor ki atılacak ikinci adım da bu olmalı... İster “Çağdaş dindar” olalım, ister “Çağdaş dinsiz”. Çağı yakalayalım yeter. Aksi halde eriyip gideriz. İşte bunun için Fatih Projesi’ni alkışlıyorum.
    Bu sizi heyecanlandırmıyorsa, acaba ne heyecandırır? 09.02.2012 Perşembe 07:41 M.ALİ BİRAND YORUMU

rahmetli ne guzel soylemis oyle..

• vestel de dağıtılmış ancak 150 tabletten 30unun güç düğmesi içine kaçmış. Uğraşanla dertli.
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar ankarada iyi bir anadolu lisesine gidiyorum(odtüye en çok öğrenci kazandıran okul yazın çıkar) bizde akıllı tahta var ama açıp kullanamıyoruz. bize tablet falan da vermediler. dandik dandik okullara tablet vermişler ne saçma iş yapıyor bu devlet.

Mesajın biraz aşağılayıcı oldu. Herneyse; yakın zamanda akıllı tahta için seminer vereceklermiş. Galiba öğretmenleriniz ondan sonra kullanmaya başlar. Bizde de tahta var, kimse kullanmıyor. Sadece slayt, film vs. izleyeceğimiz zaman açıyoruz, bilgisayar gibi kullanıyoruz. Zaten çok kullanışlı birşeyde değil. Matematikçi 2 ders kullandı, sonra bıraktı. Tabletlerde belirli pilot okullara dağıtıldı. Bu belirli okulların başarı seviyesiyle alakası yok, her türden okula deneme maiyetinde dağıtıldı. Şuanda lisedeysen sana yetişmez zaten, yukarıda arkadaşlar bahsetti, yakın zamanda dağıtılmıyacak, dağıtılınca da 9'lardan başlanacak.

biraz değil baya aşağılayıcı tabletleri önce başarılı liselere dağıtmaları gerekir. niye dersen kötü amaçlı kullanım az olur böylece istenen verim alınır ben şu an hazırlıktayım umarım yetişir bize. akıllı tahtalar hiç açılmadı bizde.
    Bekliyoruz bakalım gelirse bize tablet ağır çantadan kurtuluruz(ortalama 7 kilo çantalarımız tarttım.)

Ankaranın en başarılı liselerinden birindeyim hazırlığı olup odtüye en çok öğrenci yollayan lise hangi lise soylersen sevinirim. Ayrıca daha düşük anadolu liselerindeki arkadaşlarıma ve bize tablet verdiler.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.