Şimdi Ara

MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI MAMAK ANKARA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
489
Cevap
10
Favori
187.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.mintmax.tk/2010/11/mebs-okl-ve-egt-mrk-kligi-mamak-ankara.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mintmax -- 11 Ağustos 2011; 21:34:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mintmax

MEBS'i yakından tanıyalım...

http://mintshare.blogspot.com/2010/11/mebs-okl-ve-egt-mrk-kligi-mamak-ankara.html

Dedem yazı çok iyi olmuş. Sağol
    Benim branşta muhabere er yazıyo.bişey anlam ifade ediyor mu o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: logem

tertipler,

kısa dönem piyade er olarak,

mebs mamak'a 335. dönem giden,

forumda görebildiğim kadarıyla,

75murat75,
    pollist,
    obur,
    ergin34,
    nuisance,
    fcolak53,
    kozakli85,
    logem,

şeklindeyiz,

uzun dönem olan arkadaslarada selamlar..

Beni de ekleyin gençler.

MuzoGS1905

muzogs@msn.com msnden ulaşabilirsiniz..

herkese şimdiden hayırlı teskereler.
  • Tertiplerim MEBS piyade er olarak gidiyorum...hepimize hayırlı tezkereler.
  • Tertipler bende varım diyorum ve bende geliyorum , hepimize mutlu günler . neler yapıcaz :)
  • Allah hepimize hayırlı ve güzel bir askerlik nasip eylesin.
    Ben pazar sabahı 08:00 uçağına 59 TL'ye ( Vergilerle 89TL ) bilet buldum ve hemen aldım. Allah nasip ederse 09:30 gibi orada olurum. Ankara'yı zaten biliyorum sallana sallana giderim.
    Ulaşımı bana benzer arkadaşlar varsa mutlaka haberleşelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuzoGS1905 -- 10 Aralık 2010; 14:44:48 >
  • Arkadaşlar Kısa dönem gidiyorsanız MEBS'e Ankara'da kalırsınız. Başka illere dagitim yok. Birliği muhabere yazanlar alay'da kalıyor. Piyade olanlar da Ankara icine dagiliyor diger birliklere. Acemilik icin süper bir yer. Ama Usta birliği icin aynı şeyi soyleyemem. Gecen Aralık'da gittim bende. Gidilcek en güzel dönem biraz üşüceksiniz ama olsun. Biz gittiğimizde hamam yeni yapilmişti süperdi, tertemiz. Bir de acemi birliğine giderken abartmayin. Ben 2 canta götürmüştüm . Yarisi geri geldi acemilik'den sonra. :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

Arkadaşlar Kısa dönem gidiyorsanız MEBS'e Ankara'da kalırsınız. Başka illere dagitim yok. Birliği muhabere yazanlar alay'da kalıyor. Piyade olanlar da Ankara icine dagiliyor diger birliklere. Acemilik icin süper bir yer. Ama Usta birliği icin aynı şeyi soyleyemem. Gecen Aralık'da gittim bende. Gidilcek en güzel dönem biraz üşüceksiniz ama olsun. Biz gittiğimizde hamam yeni yapilmişti süperdi, tertemiz. Bir de acemi birliğine giderken abartmayin. Ben 2 canta götürmüştüm . Yarisi geri geldi acemilik'den sonra. :d

Geçmiş dönemlerde MEBS'den Anıtkabir'e bile dağıtımı çıkan arkadaşlar var.
    Allah hepimize böyle güzel bir şeyi nasip eder inşallah ki benim çocukluğumdan beri en büyük hayalimdir Anıtkabir'de askerlik yapmak.
    Dün Ankara çıkınca da çok heyecanlandım açıkcası. Kısmet...

• quote:

Orijinalden alıntı: MuzoGS1905

quote:

Arkadaşlar Kısa dönem gidiyorsanız MEBS'e Ankara'da kalırsınız. Başka illere dagitim yok. Birliği muhabere yazanlar alay'da kalıyor. Piyade olanlar da Ankara icine dagiliyor diger birliklere. Acemilik icin süper bir yer. Ama Usta birliği icin aynı şeyi soyleyemem. Gecen Aralık'da gittim bende. Gidilcek en güzel dönem biraz üşüceksiniz ama olsun. Biz gittiğimizde hamam yeni yapilmişti süperdi, tertemiz. Bir de acemi birliğine giderken abartmayin. Ben 2 canta götürmüştüm . Yarisi geri geldi acemilik'den sonra. :d

Allah hepimize böyle güzel bir şeyi nasip eder inşallah ki benim çocukluğumdan beri en büyük hayalimdir Anıtkabir'de askerlik yapmak.

Anıtkabir'inde her yeri iyi değil. Mesela dil biliyorsan tercümen rehber olabiliyorsun. Onun haricinde Hergün 10 saat capraz nöbetin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuzoGS1905

quote:

Way beee okudumda hamamda mı war yaaaa :) bildigımız hamammı :) eger dagıtım ANITKABIRE olursa hergun ağlarım walla

• Ya hamam diyolar işte.. Bildiğin kabinli banyo işte.. 150 160 kişi aliodu galiba. . Onceden kabin fln yokmus herkes mayosunu alip gidiomus simdi baya lüks sayilir:D
  • sinema filan warya patlamıs mısırda warmı yaaa kafam takıldı walla :) ( biraz böle seylerden bahsedelım ki açılalım rahatlıyalım bıraz )
  • Sinemaya 1 kere gittim o da zorunluydu.. İçeri de havasızlıkdan hasta degilsen kesin hasta olursun.. Ben 1 ay kendime gelememiştim öksürmekden konuşamiyordum. Perdeye yansitiyorlar projektörle işte bilgisayardan eski filmler hep. Sinema fln hikaye :D Arazi olmaya bak. Yemekler genelde kötü. Pideci var nizamiyeye yakin bir yerde oradan pide yiyiorduk.
  • 335. dönemde oraya giden muharebeci dedelerimiz hafta sonu konuya gelip bilgi verseler çok güzel olur. Haydi dedeler biletleriniz geliyo bizi yalnız bırakmayın gari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

quote:

Orijinalden alıntı: mintmax

MEBS'i yakından tanıyalım...

http://mintshare.blogspot.com/2010/11/mebs-okl-ve-egt-mrk-kligi-mamak-ankara.html

Dedem yazı çok iyi olmuş. Sağol
    Benim branşta muhabere er yazıyo.bişey anlam ifade ediyor mu o?

muhabereler mebs'te kalıyor. 331. olarak benim zamanımda öyleydi yine aynısıdır. piyadelerde kalıyo ama çok nadir onlar genelde ankara içinde başka yerlere dağıtılıyolar. mebs'te kalmak kısa dönem için iyi ama gel gör ki alay'da kalmak ve eğitim çavuşu olmak çekilcek iş değil. yada benim gibi gösteri taburuna düşersin masa başı takılırsın pc ile aran iyi ise. bunun dışında nöbetin olur her asker gibi çavuş olunca da devriye olursun yada silahlık nöbeti olur. ama kışın burda askerlik yapılır mı hayır! arkadaş çok soğuk ya hele o keçikıran tepesi yok mu ankara'nın her gün hatrını sayıyordum buraya düşenler bence onu bunu pek düşünmesinler soğuktan koruyun kendinizi çok ama çok sıkı geyinin. şu 28 günlük acemiliği iyi geçirmeye bakın. bir hastalanırsanız eziyet gibi geçer acemilik.

Herkese şimdiden hayırlı tezkereler...

• Sağol dedecim
    Bilgisayarla aram iyidir de ne gibi işler yapılıyor bilgisayarda biraz bahsedebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

Sağol dedecim
    Bilgisayarla aram iyidir de ne gibi işler yapılıyor bilgisayarda biraz bahsedebilir misin?

gösteri tatbikat'a düşersen gep hazırlarsın (günlük eğitim programı) senden önceki sana öğretir excel'de hazırlanan birşey ama gel gör ne olduğunu görünce bırakıp gitmek istio insan ilk başlarda çok karışık gelio zor deil sadece karışık yani bi işi berbat etme riskin çok ama öğrenincede çok kolay. bunun dışında komutanlar birşey isterler bana şunu yap die yada şunu word'de hazırla gibi kolaydır yani. birde size mülakat yaparlar sivilde ne yapıyordun yada neyden ii anlarsn die. yüzbaşı hariç kimseye bilgisayardan anlarım deme. çünkü herkes sorar ama senin nereye ait olacağına o karar verir. bize astsubay sonra teğmen sormuştu en sonda bölük komutanı (yüzşabı) sadece ozaman demiştim. bana da sen eğitim plan'a dedi odayı gösterdi :) saolsun... yani anlarım, ederim, bu işte süperim cümlelerinden uzak durmakta fayda var göze batmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mintmax -- 10 Aralık 2010; 17:17:53 >

• mintmax ben de 2. taburdaydım tertip eğitim çavuşu. F nöbeti vardi bizim de meşhur bayraktepe.. evet zordu ama bence yine en iyi dönem Aralık.
  • quote:

mintmax ben de 2. taburdaydım tertip eğitim çavuşu. F nöbeti vardi bizim de meşhur bayraktepe.. evet zordu ama bence yine en iyi dönem Aralık.

vayy Weezer sende bizim dönemsin demek. arkadaş o bayraktepe'de nasıl nöbet tuttunuz ya ben güneşli bir öğle vakti bile rüzgardan duramıyodum orda. spor koşusu vardı bizde o yüzden oraya da çıkıyoduk. bence alay'da ki askerlerin en kötü durumu nöbet yerleri ve fazla saatleriydi. 5. bölük, karma'da ki arkadaşlarım çok insan ediyodu nöbetlerden. Hayırlı ile bitirdik geldik artık kim takar mebs'i :)
  • Eheh.. Son aylarda ben hep gösteri tatbikatin oralardaydim. Yedek subay adaylarını kayıt ediyorduk.. Eğitimlerine birebir şahit oldum asteğmenlerin.. Adamlar aglicakdi nerdeyse :D Cok denetleme gördük ya rekor 7 ya da 8 olmasi lazim. Şubatta hergün 6 saat bayraktepedeydik..Bizim komutanlar degişmişdir ama..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.