Şimdi Ara

Mecburmuyuz kardeşim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya biz Türk filmlerine para kazandırmaya mecburmuyuz. Ne zaman şubat tatili, bayram tatili gibi uzun süreli, sinemaya gidilecek vaktin ve isteğin olduğu bir tatil olsa dolduruyorlar Türk filmlerini salonlar. Yanına da sadece bir-iki uyduruk yabancı film katıyorlar ki çok da belli olmasın tezgah. Sinemaya gideceğim diye evden çıkanlarda mecburen o uyduruk Türk filmlerine para bayılıyor. Alın işte şu an gösterimdekiler:
    Çılgın dersane
    Amerikalılar karadenizde
    maskeli beşler
    emret komutanım
    son osmanlı

yanlarında bize alternatif gösterdikleri ne: bi animasyon(neşeli ayaklar) ve Tutku oyunları diye pek kimseye hitap etmeyecek sıradan bir amerkan filmi...

• sadece ticari kaygılarla yapılmış boktan filmlere gitmeyerek ( maskeli beşler , emret komutanım , amerikalılar karadenizde vs...) en büyük cezayı vermiş olursun bu zihniyete.
  • bende aynı hisleri yaşadım sinemanın afişlerine bakınca ( 2 sinema var burda birde) baktım baktım dedim alla alla filmmi çekilmiyor artık
  • Benim gibi yap ; gitmeyi ver
  • en iyisi gitmemek o zaman.
  • bu yuzden biraz da forever adsl yaa,elimizde prıson break'ler nıp tuck'lar lost'lar olomasa neye mahkumuz,
    ben valla once buyuk ekran flat bir tv aldım,sonra ot koysan okuyacak bir de divx player ,salak yapımcının cebine para koyacağıma salonumda amortisman gideri olustururum kendi malıma
  • Gitmeyin kardeşim ozaman ben bütün çevreme söylüyorum zaten kalitesiz Türk filmlerine para vermeyin diye biraz emek vererek yabancı filmlerin kalitesine ulaşamıyoruz.Bıktım artık böyle laubali mehmet ali erbil ve onun tarzı film yapanlardan son 1 senedir sinemayada gitmiyorum zaten.Güldüreceğiz derken hep aynı klişe filmler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 27 Ocak 2007; 18:32:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biz varya boşa yaşıyoruz.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en ıyısı vcd dıcem ama sınemanın yerını tutmaz
  • Bide yalan atıyorlar...Avrupa'da Amerikan filminden daha çok kendi ülkesine ait film izleyen ilk ülke diye...Zorla dayatırsan milletin tam sinemaya gideceği dönemde bu uyduruk filmleri tabi öyle olur..
  • türk filmlerine gidelim.. ama hak ediyorsa gidelim.. biraz araştırıp soruşturup, yönetmeni-oyuncusu gerçekten kayda değer çaba harcadıysa, farklı bi şeyler yapıyosa, sinemayı yaşatmaya çalışıyosa destek çıkalım..

gemide, lalelide bir azize, dar alanda kısa paslasmalar, maruf, takva, babam ve oğlum, dondurmam gaymak, mustafa hakkında her şey, hatta küçük kıyamet.. bu yapımlar izlenmeye değerdi..

diziden bozma senaryolar, mankende bozma oyuncular ile yapılan ve içine illaki de mehmet ali erbil katılan filmimsi şeylere ise

• quote:

Orjinalden alıntı: harunpal

en ıyısı vcd dıcem ama sınemanın yerını tutmaz

maskeli beşler ırak sinemada izlesen ne olcak izlemesen ne olcak
  • eet bu filmle yuzunden arada iyi turk yapimlarida gidiyo ama Yandim ALi bence iyi bir yapim gerisi bos...
  • bence son osmanlı yandım ali şu an vizyondaki türk filmleri arasında en gidilmeyi hakedeni.
  • gitmemek en iisi ama işin birde kız akadaş yönü var malesef.klasik buluşma yakınlaşma yeridir sinama.biribirinin kopyası amerikan aşk filimleriyle ızdrıap çekmeye(e tabi bu tür fimlerin bazı katkılarıda oluyor tabi ilişkiye)bile katlanıyordukta bu irenç ötesi cıvık sözde türk komedileri hiç çekilmiyor.

"neyaplım" diye sordugumda."sinamaya gidelim"cevabına kaç "hafta ii film yok" diye cevap verbilecegimi merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 28 Ocak 2007; 10:49:36 >
  • Beyler size katılıyorum geçen gün kızarkadaşımla sinemaya gittik daha doğrusu 4-5 sinema gezdik bir tane bile izlenecek adam gibi film yoktu.Resmen şaka gibi ya.Maskeli beşler miş,çılgın dersane,son osmanlı ,hele hele kimilerinde hala yok dünya'yı kurtaran adamın oğlu.Sinemaya gitmekten nefret eder hale geldim yaYabancı film var olmasına da onlar da hep animasyondu yok çılgın ormanmış,neşeli ayaklar,arthur bilmem ne

• ya uyduruk ta olsa türk filmleri manyak ilgi görüyo ya son zamanlar babile gittim salonda 6-7 kişiyiz testere 3 e gittim 5 kişi izledik filmi koca salonda

geçen gün maskeli beşler e gittim salon fulldü arkadaş dünyayı kurtaran adam a gitmiş ondada salon full müş millet spiderman tarzı bir şey yoksa yabancı filmlere ilgi göstermiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 29 Ocak 2007; 22:28:59 >
  • özellikle mehmet ali erbil gibi seviyesi kalitesi ne olursa olsun para gördüğü her şeye atlayanlara
    bu seviyesiz filmelere para kaptıranlara
    bu tür filmlere yönetmenlik yapanlara
  • walla ben hiç düşünmüyorum çünkü giştmiyorum..sadece sinema ile kalsalar iyi dizi furyası da koptu gidiyo..bu kadar dizi var bu kadar sinema filmi çekiliyor(çoğu da saçma) yine de bi tanesine kapak atamadık ya yuh bize
  • Arkadaşlar eleştirmek biz seyircinin en doğal hakkı fakat bu filmler bir dayatma değildir bence sinemamızdaki şuan ki durumdan memnun olmanız gerekir beyenmesenizde bir nebzede olsa.Hatırlarsınız bir ara nerdeyse 1 ayda bir Türk filmi gösterime girer olmuştu sinemamızın can çekiştiği zamanlardı neyseki şimdi biraz daha ilerledi bunda da Gora'nın büyük payı var

Düşünün dayatıldığını düşündüğünüz filmlerimizin 80lerdeki halini,Emrah'lı Nuri Alço'lu Türk filmleri hikaye hep aynı orhan gencebay filmleri abuk sabuk filmler ama bu filmlerede gidip izleyenler oldu binceler insan o zaman gidip izledi.Bu bir süreç çok doğal olarakda bir müddeti var

Birde filmlerimizdeki en büyük negatilflik oyuncu durumuyla ilgili.Tv den tanıdığımız zaten duruşunu bildiğimiz adamların kadınların oynadığı filmlerdede farklı bir duruş göstermediğini görmek seyirciyi pek şaşırtmıyor heyecanlandırmıyor bir nevi bünyeyi progralamak gibi örnek için bkz:Gora Cem Yılmaz otursa gülüyor kalkınca gülüyorduk öyle programlanmışız galiba

birazda sevinmek gerek bence halimize sonuçta sinema sektöründen ekmek yiyen binlerce insan var ve her gelişen gün binlercesinede iş demek umut demek

• istesemde gidemiyorum zaten ikamet ettiğim güzide şehirde sinema yok...

ama olanlar gitmesin böle uyduruk filmlere...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.