4 sene lisans bitirip ingilizce öğretmeni oldum. Bu mesleği para için seçmedim ama herkes çalıştığının hakkını da almak ister. Şimdi bir işe girsem 3k para verecekler en fazla. E ben neden okudum o zaman? A101 de kasiyer olsaydım zaten alacaktım o 3k yı veya 2800 neyse. Arkadaşım 1 sene önce işe girmişti o da ingilizce öğretmeni 2700 lira maaş verdiler. Başka bir arkadaşım dereceli ODTÜ makine mühendisliği mezunu 4k para veriyorlar. Çok anlamsız geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? |
Biz neden okuduk?
-
-
Yazılım öğren. -
La bi dur la bir dur daha yeni mezun kaç para istiyorsun 10 K maaş mı istiyorsun? Bir başla hele işe kendini geliştir işinde iyi ol.
2-3 sene sonra hala aynı maaşı alıyorsan dert yanarsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-5620970B4
Yazılım öğren.ve spor yap
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: MaxPayne87
La bi dur la bir dur daha yeni mezun kaç para istiyorsun 10 K maaş mı istiyorsun? Bir başla hele işe kendini geliştir işinde iyi ol.
2-3 sene sonra hala aynı maaşı alıyorsan dert yanarsın10k maaş alsa ne fark edecek gidin istanbul da ev fiyatlarına bakın 10k maaş alan birisi düzgün bir ev almak istese 20 sene kredi ödemesi lazım
-
İşinde biraz bile iyiysen para kazanmak için çok fazla seçenek var, biraz alışılanın dışına çıkmak gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genel olarak yeni baslayanlar sirkete cok verim saglamayacagi icin basta maaslar dusuk olur sonra artar.
A101de calisan 10 yil da calissa ayni isi yapip ayni verimi saglayip ayni parayi kazanacaktir lakin kalifiye islerde durum degisir.
Misal kendi alanim Banka oldugu icin Banka'san ornek vereyim.
Yeni baslayan birisi 6 ay 0 katki saglar, tam aksine egitime yollarsin, calisma arkadaslarinin ve mudurunun zamanindan calar ogrenmek icin (ki bu da paradir) ve bu alanda 1 yilin sonunda is degistirme orani cok yuksektir. (bankalar bahsettigim maliyetlerden kacmak icin 3 kurus fazla verip 1 yillik elemanlari transfer ederler) Bu sebeple ilk giris maasi cok dusuktur ve genelde zarardir.
-
Sen 2 sene sonra güzel zamlar alırken a101 çalışanı yerinde sayacak. Başlangıçta güzel maaş istiyorsan, okul dönemi başlangıç evresini tamamlaman lazımdı. Stajla olur, hem okuyup hem çalışarak olur.
-
bir kaç sorum olacak. ekonomi okuyan birisi bankada çalışabilir mi, hangi bölümler tercih ediliyor genelde ve son olarak matematikten çok mu anlamam gerek bankada çalışmak için
quote:
Orijinalden alıntı: Adnx12bir kaç sorum olacak. ekonomi okuyan birisi bankada çalışabilir mi, hangi bölümler tercih ediliyor genelde ve son olarak matematikten çok mu anlamam gerek bankada çalışmak için
Banka icin lisans kisitlamasi yok, arkeoloji okuyup bankada calisabilirsiniz.
-
ben de bu soruyu kendime soruyorum
eğer kocaeli hukuku yazmasam sormazdım
-
Biraz suc sende hocam
5 sene once de ingilizce ogretmenligi les bir bölümdü 10 sene once de 15 sene once de
Öğretmenlik biteli 30 seneden fazla oldu bu ülkede
Kendini gelistir bire bir ders ver yoksa belini doğrultamazsin 3 kurusa calistirir dershaneler
Tayyip istifa
Zaten o şart ya kendini geliştirmek. İşe girdikten sonra TOEFL girerim birde TESOL sertifikası alırım eğitimleri tamamlayıp. Ordan da büyük ihtimal yurt dışı.
-
Okumaya başlamadan önce sorgulasaydın o zaman bunları
Madem öğretmenlik yapacaksın devlette yap niye özelde 3 kuruş paraya günde 10 saat derse giriyorsun.
İngilizce öğretmenliği ataması 68 puanla kapatmış. Bu puan fizik vs branşlar için 85 ve üzeri yani çoğu insana göre şanslısın. Hiç bir bilgin yoksa bile şimdi başlayıp kpss ye kadar kendini çok kasmadan düzenli çalışsan 70 alırsın.
He onunda parası 3 degil 5k o da tatmin etmez dersen,e bile bile de lades olunmaz. İngilizce öğretmenliği bölümüne girerken max gelebilecegin noktanın devlete atanmak olduğunun farkındaydın.
Standart bir maaş ile hayat geçmez. Ek gelirsiz bir yaşam, tuzsuz yemeğe benzer..
-
İngilizce ögretmenligi leş bölüm mü? Devlete ataması kolay +özel ders potansiyeli var gayet iyi bölüm.Odtu makineli arkadaşınızın LinkedIn profilini atabilir misiniz hocam.
dereceli odtu makina 4k olduguna emin misiniz?
Yazılım öğren.
|
10k maaş alsa ne fark edecek gidin istanbul da ev fiyatlarına bakın 10k maaş alan birisi düzgün bir ev almak istese 20 sene kredi ödemesi lazım |
ve spor yap |
Abi bak sorun burada başlıyor. Ben de yazılım üzerine okul okudum ve yazılım kurslarına gittim. Ama herkes tecrübeli eleman arıyor. Bir yazılım firmasında işe giremediğim için o sektörde tecrübe kazanamıyorum. Tecrübe kazanamadığım için de işe giremiyorum. Böyle garip bir kısır döngünün içindeyim, kendi adıma konuşmam gerekirse. RPG oyunları gibi düşün. Kestiğinde Exp verecek yaratık bulamıyoruz ki, char'a level atlatalım. |
|
He gülüm he, herkes yazılımcı olsun. Başka iş kolu yok değil mi? Başka iş yapanın para kazanmaya hakkı yok değil mi? Bu kafadaki insanların ülkesinden ne beklersin. |
Tayyip istifa
|
Madem öğretmenlik yapacaksın devlette yap niye özelde 3 kuruş paraya günde 10 saat derse giriyorsun.
İngilizce öğretmenliği ataması 68 puanla kapatmış. Bu puan fizik vs branşlar için 85 ve üzeri yani çoğu insana göre şanslısın. Hiç bir bilgin yoksa bile şimdi başlayıp kpss ye kadar kendini çok kasmadan düzenli çalışsan 70 alırsın. He onunda parası 3 degil 5k o da tatmin etmez dersen,e bile bile de lades olunmaz. İngilizce öğretmenliği bölümüne girerken max gelebilecegin noktanın devlete atanmak olduğunun farkındaydın. |
Bok vardı okuduk zaten diplomalı işsiz olmak için
|
Benzer içerikler
- telefon nasıl bozulur
- evde fare var uyuyamıyorum
- düğünde oynamayı bilmeyenler ne yapmalı
- arabistan da ucuz olan şeyler
- yüze tüy dökücü krem sürdüm yanıyor
- exxen filmleri
- telegram indirim kanalları
- elektrikli bebek arabası
- kasım indirimleri ne zaman
- para sayma makinesi bim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X