Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden ya neden ? Dogdugumuz yere karar veremiyoruz ki ne sucu var fakir ailede doganlarin? neden su anda bazilari bu sayfayi tuplu monitorden goruyor ki ve neden bazilari bunlar 22"lik monitorunde rahat koldugunda okuyor?Ne yapti o calisti mi bir basari mi sagladi hayir babasi calisti o yiyor.Neden bazilari ozel okula gidip hic oksyi ossyi onemsemezken bazilari bir universite kazanmak icin gece gunduz calisiyor...Neden bazilarinin saray gibi havuzlu evlerinde hem ps3 hem psp go hemde 3 tane pcleri var ? Neden bazilari acliktan olmekteyken oteki yanda digerleri yiyeceklerini cope atiyor? Ne bu haksizlik ya bizim sucumuz ne!!

• Din insanları kontrol etmeye ve şükretmeye mahkum etmiş bir virüstür.Bizim gibi dinini aklının önüne koyan insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda 9 parmağın varsa , 8 olan da var deyip şükretmeni isterler , zorlu bir yaşamın varsa ; daha zoru var diyip şükretmeni isterler.Sürekli bir şükretme çabası gayreti.Nedir bu arkadaş? Üretmekten aciz , sırf tüketime dayalı , sorgulamaktan ve eleştirmekten uzak bir toplum.Patronların kesesini parayla doldurduğu , işçinin emekçinin açlık sınırında yaşadığı bir toplum.Ama neymiş , sokakta yatan da varmış , halimize şükretmeliymişiz.Güldürmeyin be
    Yapay Zekanın Yanıtı

Neden Bazıları Zengin, Bazıları Fakir?

Zenginlik ve yoksulluk, insanlık tarihi boyunca var olan bir gerçektir. Bazılarının zenginken bazılarının fakir olmasının nedenleri karmaşıktır ve ekonomik, sosyal ve kültürel faktörlerin bir birleşimini içerir.

Ekonomik Faktörler:

• Eğitim Fırsatlarının Eşitsizliği: Eğitim, ekonomik ilerleme için çok önemlidir. Zenginler genellikle daha iyi eğitim fırsatlarına erişebilir, bu da daha yüksek gelirli işlere yol açabilir.
    • İş Piyasası Koşulları: İş piyasası koşulları zenginlik dağılımını etkileyebilir. Ekonomik büyüme dönemlerinde daha fazla iş fırsatı yaratılır ve genellikle herkes için daha yüksek gelirler sağlanır.
    • Teknoloji ve Otomasyon: Teknolojik gelişmeler, bazı sektörlerdeki iş kayıplarına yol açarak gelir eşitsizliğini artırabilir.

Sosyal Faktörler:

• Aile Geçmişi: Aile geçmişi, zenginliğin nesilden nesile aktarılmasında önemli bir rol oynar. Varlıklı ailelerde doğanların zengin olma olasılığı daha yüksektir.
    • Sosyal Ağlar: Sosyal ağlar, bilgiye ve fırsatlara erişim sağlayabilir ve bu da zenginlik yaratmaya yardımcı olabilir.
    • Ayrımcılık ve Önyargı: Ayrımcılık ve önyargı, belirli grupların ekonomik ilerlemelerini engelleyebilir ve gelir eşitsizliğine katkıda bulunabilir.

Kültürel Faktörler:

• Çalışma Ahlakı: Bazı kültürler, sıkı çalışma ve girişimciliği vurgularken, diğerleri daha rahat bir yaşam tarzına değer verebilir.
    • Tasarruf ve Yatırım: Zenginler genellikle servetlerini büyütmek için tasarruf eder ve yatırım yaparken, yoksullar günlük harcamalarını karşılamak için mücadele edebilir.
    • Şans ve Fırsat: Bazı kişiler hayatlarında şanslı olabilir ve onlara zenginlik elde etmek için fırsatlar sunabilir.

"Allah Neden Fakirlik Verir?" Sorusu Hakkında:

Bu soruya dini bir bakış açısıyla cevap vermek zordur. Bazı inançlar, yoksulluğun Tanrı'nın bir testi veya kaderi olduğunu öne sürerken, diğerleri yoksulluğun adaletsizliğe ve toplumdaki eşitsizliğe atfedilebileceğini savunur.

Zenginlik ve yoksulluğun nedenleri karmaşık ve çok yönlüdür ve tek bir cevabı yoktur. Toplumsal eşitsizliği azaltmak için ekonomik fırsatların eşit dağılımını, eğitime erişimin iyileştirilmesini ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını destekleyen politikalar uygulamamız çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok şükür yarabbi... amin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocazahir

Çok şükür yarabbi... amin.

çalışan 2 el dua edenden daha çok işe yarar dersin ama eleştirmekten başka bir işe yaramazsın
  • Neden sen evinde ağrısız,sağlıkla problem olmadığın halde yaşam mücadelesi veren insanlar var?
  • vurun fakire
  • adaletmi ne adaleti la sensin adalet
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Neden sen evinde ağrısız,sağlıkla problem olmadığın halde yaşam mücadelesi veren insanlar var?

neden var iste onu diyorum NEDENINI BILEN YOK MU?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biz Ne Zaman Mutlu Olacaz
    4 ay önce açıldı
    Benim Ülkem Neden Fakir?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada bu soruna cevap bulamazsın çünkü dhde fakir kimse yok.Herkesin ailesi türkiyenin ileri gelen zenginlerinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerıka avrupayı duşun ısyan et
    çin afrıkayı düşün şükret

genel olarak cok sukur madem buyum mımar bunu uygun gördu bu rolu uygun gördu, en ıyısı rolun hakkını vermek
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Neden sen evinde ağrısız,sağlıkla problem olmadığın halde yaşam mücadelesi veren insanlar var?

neden var iste onu diyorum NEDENINI BILEN YOK MU?

bunun bir nedeni yok.Bu şans felan da değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çayla Simit İyi Gider

quote:

Orijinalden alıntı: kocazahir

Çok şükür yarabbi... amin.

çalışan 2 el dua edenden daha çok işe yarar dersin ama eleştirmekten başka bir işe yaramazsın

he he
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aristomaxos

Burada bu soruna cevap bulamazsın çünkü dhde fakir kimse yok.Herkesin ailesi türkiyenin ileri gelen zenginlerinden.

• Çünkü dünya düzeni kapitalist sistemle yürüyor. Ben de o örneğine dahilim ailemin maddi durumu ortalamanın biraz üstünde. Çok uç bir durum olmadıkça hayatım boyunca maddi sıkıntı çekmeyeceğim. He bu yan gelip yatmama neden oluyor mu? Hayır. Benim amacım da maddi açıdan babamdan daha çok kazanmak. Ve bunun için uğraşıyorum gerçekten. Sen de çocuklarına güzel bir hayat sağlayabilirsin istersen. Üniversite okumadıysan tek yapman gereken güzelce çalışıp iyi bir üniversiteye girmek. Babam ve annem üniversite mezunu olmasa şuan ki maddi gücümüz olmazdı asla. İstedikten sonra her şeyi değiştirmek senin elinde. Belki milyarder olamazsın ama şu an yaşadığın hayat standartının bir kaç gömlek üstü bir yaşamın olur.
  • Sen pc başında oturup böyle forumlarda sohbet ederken afrika'da kaç tane çocuk açlıktan ölüyor. Bu kadar isyankar olmanın mantığı ne yiyecek bir şey bulduğuna şükret.
  • fakirler zenginlerin gönlünü eğlendirmek için birer figuran. aynı kuş, böcek vs mahlukat insanı eğlendirmek için varsa fakirlerde zenginler onlara hava atsın, kasılsın diye var.

kısacası fakirler bu dünyanın figuranlarıdır, olmazsa zevki çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

Neden ya neden ? Dogdugumuz yere karar veremiyoruz ki ne sucu var fakir ailede doganlarin? neden su anda bazilari bu sayfayi tuplu monitorden goruyor ki ve neden bazilari bunlar 22"lik monitorunde rahat koldugunda okuyor?Ne yapti o calisti mi bir basari mi sagladi hayir babasi calisti o yiyor.Neden bazilari ozel okula gidip hic oksyi ossyi onemsemezken bazilari bir universite kazanmak icin gece gunduz calisiyor...Neden bazilarinin saray gibi havuzlu evlerinde hem ps3 hem psp go hemde 3 tane pcleri var ? Neden bazilari acliktan olmekteyken oteki yanda digerleri yiyeceklerini cope atiyor? Ne bu haksizlik ya bizim sucumuz ne!!

Neden sen şu anda su bile bulamayan, açlıktan ölen insanlar gibi değil de sıcak evinde bilgisayar başındasın? Neden kolun bacağın var? Gözün niye görüyor? Kör olsaymışsın... Bu açıdan bakmayı da dene ve haline şükret bence. Herkesin dünyadaki imtihanı farklıdır. Hayata monitörden bakma.

• http://www.youtube.com/watch?v=dJQPhQUZjTk
    Dinleyin sonuna kadar.

Haksıza yol veren sensin
    Yok mu suçun bunda senin
    Bu alemi gören sensin
    Kainatı sen yarattın
    Herşeyi yoktan var ettin
    Beni çıplak dışar' attın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 5 Ağustos 2011; 0:54:28 >
  • herkes farklı sınanıyor dünyada. Sen veya bir başkası fakirliğiyle sınanırken zengin olanlar ise başka şeylerden sınanıyorlar. Öldükleri zamanda yaptıklarına göre o zaman göreceğiz kim zengin kim fakir.
  • Beterin beteri var. Herkes haline şükretsin.
  • Subhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.