Şimdi Ara

Neden bazilari zengin biz fakiriz?Neden? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
2
Favori
25.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spider003

quote:

Orijinalden alıntı: Norolim

Şimdi genç adam sana baba parasıyla artislik yapan adam sonradan görmedir yanından uzaklaş muhattab dahi olma.Bu dünyada zenginlikte fakirlikte geçici ne kadar zengin olursan ol bir yangında evsiz barksız kalabilirsin.Sen ben niye fakirim demek yerine nasıl zengin olup çocuklarıma benim yaşadıgım sıkıntıları yaşatmam diye düşünmelisin.Fakirlik veya zenginlik aslında insan hayatında o zaman çokta önemli olmayan küçük tercihlerin sonucudur.Ve senin ailen bu tercihlerinde pekde basarılı olamamış.Ama aynı hataları sen yapmamak için ugrasmalısın.Fakirlikten gocunma asıl gocunması gereken hayatta hiçbir ideali olmayan baba parası yiyerek biyerlere gelmiş,başkaları üzerinden geçinmeyi alışkanlık haline getiren insanlardır.
    Not: Maddi durumum gayet iyi.

iyide bu
    "hayatta hiçbir ideali olmayan baba parası yiyerek biyerlere gelmiş,başkaları üzerinden geçinmeyi alışkanlık haline getiren insanlar"
    boyle yasiyorlar hayatlarinin sonuna kadar zevk icinde bizim onlarin sevyesine biraz yaklasmak icin bile 1000cile cekmemiz gerekiyor

Bak şimdi dostum iç mutlulugun farkına var ve sunu unutma başarıya giden yolda çekilen çile kutsaldır.Kendi kazandıgın parayı harcarken 10 kere düşünürsün çünkü emegin vardır.Ama baba parası yemek kolaydır.Hiç düşünmeden harcarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: asasinodepulgas

herkes farklı sınanıyor dünyada. Sen veya bir başkası fakirliğiyle sınanırken zengin olanlar ise başka şeylerden sınanıyorlar. Öldükleri zamanda yaptıklarına göre o zaman göreceğiz kim zengin kim fakir.

Zenginlikle sınansaydık daha iyidi be
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Baban başarılı biri değilmiş, hayatımda bütün başarım babam yüzünden. Hiç ders çalışmadan üniye onun imkanalrı sayesinde girdim, belki ben başarısız olcam çocuğum başarılı olck bu devran böyle döner gider.

alin iste bir ornek daha adam pasalar gibi yasiyor.hemde hic birsey yapmadan.sirf dogdugu aile sayesinde.tabiiki kendi calismalarida vardir ama yani cok buyuk bir oss sinavina girmesine gerek bile kalmamis.binlerce kisinin surundugu her sene giripde kazanamagi sinavi cok kolayca gecmis.

benim babamda cok zengindi sonradan parasini batirdi simdi 5 kurusu yok son 4 senedir sürünüyor su anda evinde mobilyasi bile yok ben ne yapayim intihar mi edeyim kadere küsüp? Allah'a sükür basimi sokacagim biryer var sagligim yerinde annemin ve kardeslerimin sagliklari yerinde karnimizda doyuyor cok sükür.. ayrica örnek verdigin arkadasin hayati boyunca zengin olacagi ne malum veyahut senin ilerde cok paran olmayacagi ne malum? bu kadar erken küsme hayata daha ne diyelim bizden ne tavsiyesi bekliyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 5 Ağustos 2011; 2:16:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoName.
    Allah'ın varlığına inanırım. Ama öyle körü körüne bağlanmam mesela bu lafı söylemekten çekinir çoğu kişi aman günah falan filan diye. Bu kadar abartmaya gerek yok.

Beni dinden aşırı derece soğutan dış etkenlerde var tabii.

Allah'ın vasıflarından birini inkar etmek bir müslümanın son yapacağı şey zaten , Allah'ın vasıflarından birini (adaleti yok , merhameti yok vs.) inkar etmekle Allah'ı inkar etmenin farkı yok ki , bence abartmaya gerek var , sonuçta inkar etmek gibi dinden çıkmana sebep olacak birşey sözkonusu.

İman'ın şartlarından biri de Allah'a inanmak , Allah'a inanıyorsun ama adaletine inanmıyorsun , yanlış anlama kendi inancın ama yolun yol değil ben bir tavsiye olarak söylüyorum , en azından tövbe edecek kadar inancın varsa tövbe et , zaten edeceğin yoksa bu yazdığım vız gelir.Ateist olan da dur ben bi ateist olayım demiyor , bi travma , yakınını kaybetme , yıllarca biriken şeyler vs. yavaş yavaş ....

İnşallah Allah'a olan inancını geri kazanırsın , dine ısınırsın ne diyim Allah ıslah etsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quentin Costa

quote:

Baban başarılı biri değilmiş, hayatımda bütün başarım babam yüzünden. Hiç ders çalışmadan üniye onun imkanalrı sayesinde girdim, belki ben başarısız olcam çocuğum başarılı olck bu devran böyle döner gider.

Sonra forumda dön dolaş, koç olmazsa hede hödö olmazsa aç kalırsınız de. Baba parasıyla okuyup ne yapacaksın ki? Yine baba parası yiyeceksin.

Beni tanımadan saçma sapan yorumlarda bulunma, babamın yanında çalışırım boş zamanlarımda. Çalışmayı çok seviyorum, ders çalışmayı sevmesem bile. Ayrıca hiç ders çalışmadan tm1 de 21000 sıralama yaptım, buna rağmen koç da paralı okuyorum. Barajı geçip üniversiteli olanlarla karıştırma beni

Babanın ofisine gidip bütün gün PCde kantır oynuyorsun demi. Yeme bizi şimdi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonra forumda dön dolaş, koç olmazsa hede hödö olmazsa aç kalırsınız de. Baba parasıyla okuyup ne yapacaksın ki? Yine baba parası yiyeceksin.

Beni tanımadan saçma sapan yorumlarda bulunma, babamın yanında çalışırım boş zamanlarımda. Çalışmayı çok seviyorum, ders çalışmayı sevmesem bile. Ayrıca hiç ders çalışmadan tm1 de 21000 sıralama yaptım, buna rağmen koç da paralı okuyorum. Barajı geçip üniversiteli olanlarla karıştırma beni

Babanın ofisine gidip bütün gün PCde kantır oynuyorsun demi. Yeme bizi şimdi

Yok ağa, o senin aklında canlandırdığın imaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok ki.
    Dünyada illa farklılıklar olacaktır bunun sayesinde halimize şükretmeyi öğreniyoruz.
    Karşımıza çıkan zorluklara sabır ettiğimiz takdirde diğer tarafta Allah'ın izniyle mükafatlandırılacağız.

Not:Şakirt değilim

Alıntıları Göster
    kader
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

17 yaşındasın yaz boyunca bir işe girsen haftalık 100 tl alsan ( garsonluk falan) ayda 400 3 ayda 400x3 1200 tl yapar bunalda kendine istediğin şeyi alırdın ama bütün gün bilgisayar başında oturup haline şükredeceğine isyan ettiğin için şuan paran yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sukur sukur nereye kadar yerimizde bile saymiyoruz artik... gittikce dahada fakirliyoruz

babandan bekleme ozaman gir bi işe çalış gökten para yağacak değil sana hem burası türkiye hayat zor bu memelekette imrendiğin hayatlarda az anca tvlerden gorunduğu gibide değil.

tv ne ya?
    17 yasinda ne calismami bekliyorsun ? ne isine giripde duzgun para kazanabilirim?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

15 yasindan beri calisiyorsun neyin sahibisin? Ne okudun ne mezunusun? ne isinde calistin?

tam sopalıksın len.
    evim var kendime ait arabam var 29 yaşındayım bankada 120.000 tl param var teknikerim ok bunların %80 ni kendim yaptım havadan yaa yaradan gokten para yağğğğ diye beklemedim!
    sende zaten azim yok kafandan çok kıvılcım çıkacak senin belli..!

para kazanmissin ama duzgun konusmayi ogrenememissin.sensin sopalik.teknikerlik iyi bir meslek mi sence?onemli olan birikmis paran olmasi degil duzenli yuksek gelirin olmasi.duran para tukenir gider.teknisyen dedigin iste benim zengin dedigim adamlarin islerine bakar.

Sen böyle bilgisayar başında oturup isyan ederek yüksek gelir almayı bekliyosan unut onu git çalış sen havadan para gelsinde zengin olıyım diyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

çok mal = çok hesap, daha iyi boşver fakir neyin hesabını verecek ki

ya ne hesabı

adama senin ferrarin var yürü cehenneme mi diyecekler

e öyleyse Allah neden ona nasip etmiş

FAIL !
  • quote:

Dünyada illa farklılıklar olacaktır bunun sayesinde halimize şükretmeyi öğreniyoruz.
    Karşımıza çıkan zorluklara sabır ettiğimiz takdirde diğer tarafta Allah'ın izniyle mükafatlandırılacağız.

Alıntıları Göster
    Öbür tarafta mal varlığın kadar hesapa çekilecen, çok zenginsen hesabınıda ona göre verecen.. Hz Muhammed Sav efendimiz, Cennetin kapısında çoğunluğun fakirler olduğunu söylemiştir...

• quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

quote:

ya ne hesabı

FAIL !

sen fakirliğe karşı sabrından o da ferrasinden sorgulanacak, her boka fail yazıp durmayın bilip bilmeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulu Çor Kağan

quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

quote:

ya ne hesabı

FAIL !

sen fakirliğe karşı sabrından o da ferrasinden sorgulanacak, her boka fail yazıp durmayın bilip bilmeden

Alıntıları Göster
    Tabiatta müthiş bir denge var anlayana ...

• quote:

Alıntıları Göster
    Hayat birçok noktada kimine ayrıcalık sağlarken bir başkasına sağlamıyor. Bu eşitsizlik mi yoksa baş bir eşitlik mi emin değilim. Ben zenginim. Bir arkadaşım fakir. Bu noktada ben ondan şanslıyım. Ama o fakir arkadaşım benden çok daha yakışıklı, uzun boylu ve çekici. Bu noktada ise o benden şanslı. Şimdi bunları düşününce totalde kim daha şanslı ya da üstün? Eşit miyiz yoksa bu eşitsizlik mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Hayat birçok noktada kimine ayrıcalık sağlarken bir başkasına sağlamıyor. Bu eşitsizlik mi yoksa baş bir eşitlik mi emin değilim. Ben zenginim. Bir arkadaşım fakir. Bu noktada ben ondan şanslıyım. Ama o fakir arkadaşım benden çok daha yakışıklı, uzun boylu ve çekici. Bu noktada ise o benden şanslı. Şimdi bunları düşününce totalde kim daha şanslı ya da üstün? Eşit miyiz yoksa bu eşitsizlik mi?

Alıntıları Göster
    ben öksüz ben yetim ... :D
  • Random ..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tv ne ya?

velede bak ben 15 imden beri çalışıyorum zengin bi ailedende gelmiyorum annemde babamda benim en değerlimdir canımdır kanımdır! başımın tacıdır şımarık ergen !aklını başına al.!

Alıntıları Göster
    ANLAYIN ARTIK TANRI YOKK!

• Neden:

zengin yan gelip yatıyor, keyif yapıyor, en iyi arabalara biniyor... fakirden belki 10 yıl fazla yaşıyor ama sonuç: 2metrekare, karanlık, üzerinde çapraz tahtalar olan mekan.

fakir sıkıntılar çekiyor, çalışıyor, çabalıyor, iki yakası bir araya gelmiyor... sonuç: 2metrekare, karanlık, üzerinde çapraz tahtalar olan mekan.

bir insan düşün ki 30 yıl zengin, rahat bir hayat sürmüş ama 5 yıldır yokluk çekiyor. önceki rahat hayatının ne değeri var?

bir insan düşün ki 30 yıl yokluk, çile çekmiş 5 yıldır mutlu mesut bir hayatı var. önceki sıkıntılı hayatının ne zararı var?

neden? çünkü ne eza ne cefa hiç bir şey mezara gitmiyor. herşey burada kalıyorsa ne önemi var?

çünkü dünya'nın bir sinek kanadı kadar bile değeri yok. bu yüzden insan sahip olduğundan değil yaptıklarından sorumlu.

• Senin saydığın psp dir havuzdur bunlar 2-3 güne heves geçirilecek şeyler,insan açgözlü olduğu için seni alıp köşke koysalar alışırsın başka şeyler istersin,buna göre o saydıkların pek birşey ifade etmiyor?Açlık,susuzluk zor gerçekten ama çevredeki insanların ilgilenmesi lazım buda onların sorumluluğu diye düşünüyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson Teller

quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Allah'ın adaleti yok.

Herkes eşit olacak yani o zaman inanacaksın adaleti olduğuna ?

İslamiyet'in gelişiyle herkes eşit şartlarla (para,tip,yetenek vs.) doğsaydı 2011 yılına kadar kaç yüzyıl var , bu kadar zamanda yine bazı aileler ve ülkeler zenginleşecek , haliyle başlangıçtaki varlığını koruyamayanlar da fakirleşecek , onların çocukları da fakir doğacak.

O zaman da , bunca asır sonra adalet bozuldu , yine adalet yok derdiniz , herşeye uyduracak bi kulbunuz var zaten.

Biz kim oluyoruz

Alıntıları Göster
    nedense konuyu görünce cem yılmazın bi esprisi aklıma geldi.

hindistandaki kast sisteminden,insanların fakirliğinden ve reenkarnasyonla kandırıldıklarını söylüyordu. söylenen şeyi de güzel özetliyordu: bi dahaki yaşamında kralsın be olm

bu konuda ise benzer bir boyutu var . 1.nin karşı çıkmasını nasıl da susturmuşlar

kameraya el sallayın

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.